Gravidutze si mamici de Cluj -93

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

cel de la primarie!
da zi-mi si de cel de la firma???poate nu stie

eu recunosc stiu ca s-a mai scris peaici despre astea dar pt ca nu ma interesat am sarit mesajele!acum daca pot da o mana de ajutor colegei mele cu informatii ...

SOSO (20 dec 2005)
POZE SORANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui soanso

cel de la primarie!

eu recunosc stiu ca s-a mai scris peaici despre astea dar pt ca nu ma interesat am sarit mesajele!acum daca pot da o mana de ajutor colegei mele cu informatii ...

SOSO (20 dec 2005)
POZE SORANA

ce pot sa-ti spune eu, e ca sotul s-a dus cu certificatul lui Eric la Primarie atunci cand l-a inregistrat, imediat dupa nastere. A completat ceva formular si i-a dat un nr. de ordine, pe care scria data de ridicare a banilor. Vezi ca exista si o alta suma acordata, si anume trusoul pentru nou nascuti (se mai compelteaza inca o cerere si mai primeste un nr. de ordine).

Are nevoie de certificatul de nastere al copilului, cred ca si de CI a mamei sau a celui ce compelteaza cererile(respectiv tatal). IN rest nu mai stiu exact, eventual sa intre pe site-ul Priamriei sau sa sune sa intrebe.

CAm cu atat te pot ajuta eu.

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

ERIC

pui de morosan...

prima mea vacanta...

http://b1.lilypie.com/ce5Mp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui soanso

cel de la primarie!

SOSO (20 dec 2005)
POZE SORANA

prima de nastere de la firma se acorda OBLIGATORIU de catre orice firma, de stat sau privata, pe baza certificatului de casatorie al copilului si a unei cereri depusa la registratura firmei(eu am vorbit doar la financiar si n-a fost problema). Daca angajatorul e reticent sau nu stie despre ce e vorba, sa-i puna in fata asta:

Salariu de 100% minim 6 saptamani

a. Daca intreprinderea nu are un contract colectiv de munca, atunci se aplica Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010, care mai confera unele avantaje femeii gravide. In primul rand, articolul 66 prevede ca minim 6 saptamani din perioada concediului de maternitate, intreprinderea sa compenseze si restul de pana la 100% din salariul brut. Asta inseamna ca minim 6 saptamani vei primi “in mana” salariul brut 100%: cca 85% indemnizatia de maternitate + restul de cca15% compensati de intreprindere.

b. Baza legislativa: Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010

Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

3. Un salariu mediu pe unitate la nastere

a. Tot Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010 (in cazurile in care se aplica), obliga firma sa-ti plateasca la nastere un salariu mediu pe unitate

b. Actele de care ai nevoie sunt: o cerere prin care soliciti acest ajutor conform legii si certificatul de nastere al copilului.

c. Baza legislativa: Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010

Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

ERIC

pui de morosan...

prima mea vacanta...

http://b1.lilypie.com/ce5Mp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Va multumesc din suflet pentru urarile de ziua Irisucai de 1 an, si mai ales pentru ca v-ati amintit de noi. (cu 3 exceptii)

Va rog sa ma stergeti din lista, nu mai insist si a3a oara.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuta23 spune:

salutare si de la noi

noi suntem bien , maraiti k ne ies maselutele si ne chinuie de numa in rest bine
anul asta numai de fericire ,,, necaz,,,,fericire si iar necaz. adica am inceput uc nunti apoi cu decese iar o perioada de nunti iar acum inca un deces sper sa se incheie anu asta odata si sa trecem si la ceva mai bun

va las k ma pregatesc, avem musafiri de la arad si sa fac ceva bun

va pupik

Elena si Dragos Stefan

Fericirea este pauza dintre doua necazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuta23 spune:

LA MULTI ANI!!!!!!! IRIS sa ai parte de tot binele din lume si sa iti faci parintii fericiti

Elena si Dragos Stefan

Fericirea este pauza dintre doua necazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

La Multi Ani, Iris!!!! Sa cresti mare, sanatoasa!

Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEX29 spune:

LA MULTI ANISORI IRIS SI PUPICURI LA MAMICA SA I TREACA SUPARAREA

ELENA draga noroc ca ai un ingerash mic langa tine care te ajuta sa treci peste toate
ANCA puiule bine zici tu ,pe sapt viitoare trebuie sa iesim si noi ,sincer sapt asta am fost mai libera ,a venit vara mea din Italia cu sotzul ei si s au jucat f mult cu Tiadris

tu fetelor nu stiu ce se intampla cu Tiadris ,parca no mai pot stapani ,cand ma duc cu ea la cumparaturi ,nici vorba sa stea in carucior ,ii place sa traga hainele de pe rafturi ,danseaza ,,,s a cam schimbat puiu meu ,,,si va dati seama ca n am nici o sansa sa incerc so educ la varsta asta
de cand a inceput sa mearga e f f activa asa ca asta e

IOANA puiule vine si timpul tau ,impuneti sa uiti de el ,e ff greu te cred ,dar nu te a meritat

MELI distractie faina astazi

INGERASHUL MEU TIADRIS-3oct2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEX29 spune:

IOANA13 Distractie placutaaaaaaa mamicoo

INGERASHUL MEU TIADRIS-3oct2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoni spune:

La multi-multi anisori Iris, sa-i aduci la mami si tati si surioara numai bucurii!

Delia-iei bataita de la mine,nu stiu de la restul fetelor!cum adica sa te stergem de pe lista?pai nu de aia suntem noi aici sa ne ajutam si sa ne dam cu parerea?hm?si ce vroiai sa zici cu alea trei exceptii?vai, ce rea sunt , ca o soacra, dar ziceti si voi fetelor, nu-i asa?suntemk o gascuta, nimeni nu iese.

Mergi la inceput