Ce caine sa-i luam copilului?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Scuze daca pun intrebari proaste, care e diferenta intre cel care il vinde si crescator? Cum gasesc un crescator? Multumesc mult ca mi-ai raspuns atat de detaliat, mai ales ca ai experienta in domeniu.

Monica mami de printisor si printese

"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

crescator e cel care are canisa inregistrata (la ACHR de obicei), scoate pui, furnizeaza pedigree, participa cu puii la expozitii, declara montele etc.
vanzator.... e doar cineva care vinde pui din diverse surse- fie din monte aiurea, fie din caini care seamana cu o anumita rasa (e plina Romania de "caini lup" sau de "pittbulli" sau de "pechinezi" ), fie cumparand de afara sau de la crescatori care nu se pricep sa-si vanda canii si vanzandu-i ulterior cu un pret mai mare.
in functie de vanzator poti primi sau nu contract (de exemplu, pet shop), garantie ca timp de o luna -doua nu se imbolnaveste de anumite boli (ma rog, daca-i dai ciocolata s-ar putea sa nu fie acoperit de garantie), il poti lua vaccinat sau nu. discutia e muuult mai ampla si eu nu sunt de meserie (eu lucrez in informatica, incerc sa citesc cat pot si sa ma informez pentru ca am animale- e drept, nu de rasa, dar am si-mi sunt dragi) ca sa pot explica toate astea.
ideea e ca daca nu vrei sa ai batai de cap, iei de la crescatori. numai ca na, preturile pot sa ti se para mari (200-300 eur un pui la unele rase, depinde de parinti, de renumele canisei etc).

Mergi la inceput

Am inteles mai bine acum. Multumesc! Am cumparat si revista Dog si am gasit acolo. Am cautat si pe net si am fost sa ne sfatuim si cu veterinarul. Ramane sa actionam.
Multumesc pt sfaturi si ajutor!

"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."

Mergi la inceput

As mai adauga ca azi, la plimbare, am intalnit o doamna cu un pudel, cu care copilul a intrat in contact. A fost afectuos, a cerut voie sa-l plimbe, si cainele a colaborat, si a fost o experienta deosebita pt el. Chiar acum seara ne explica ce va face el, cum il va ingriji, il va scoate afara sa nu faca pipi in pat pe el si o sa il plimbe "dar eu il plimb". Nu il vede ca un catelus de plus, ca o jucarie pe care s-o smotoceasca doar. Deci decizia este irevocabila: sa gasim catelul potrivit si-l luam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

iti povestesc din experienta, dar de la inceput:
- cand a inceput sa urle spiritul matern in mine am zis ca vreau catel. Am cumparat un bichon havanez si marele beneficiu a fost ca s-a intamplat cu 1 an inainte de a ramane gravida. A fost bine din punctul de vedere al educatiei. Cam 1 an dureaza pana invata bine sa se abtina si cateva reguli de baza. Conteaza mult dragostea si rabdarea (ca si la copil).
- despre rasa (si catlusa mea in special): este f cuminte receptiva si ascultatoare. In toata viata ei a facut 3 prostioare: a ros putin dintr-un toc, un cablu de internet si un papuc (doar putin). A facut pe ziar de a doua zi de cand am adus-o acasa
- de cand a venit bebe a inteles (cu parere de rau ca nu mai poate sta in aceeasi camera cu noi - pe noi)
- stie f bine care sunt jucariile ei (si baietelul meu - nu-mmi dau seama f exact cum au invatat)
- se joaca periodic (David a invatat de la ea cum sa mearga in patru labute, care sunt ochii, nasul, urechile - cu mici suferinte din partea ei - tras de ochi, nas respectiv urechi)
- mai stiu ca in unele tari un astfel de catelus este nelipsit din gradinite
- legat de scos afara...nu dureaza mai mult de 10 minute in total (e catel de canapea, nu-i place pe afara, decat de cand ne-am mutat la curte se mai plimba putin)- o plimbam de 2 ori pe zi
Concluzie: nu regret ca exista in familia noastra, nu pot sa spun exact care este marele beneficiu in raport cu copilul (pana la urma sterg pe jos mult mai des decat as face-o daca nu am avea catel), probabil ca va fi un adult care va respecta animalele ...

Bucurie!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tala
nu pot sa spun exact care este marele beneficiu in raport cu copilul (pana la urma sterg pe jos mult mai des decat as face-o daca nu am avea catel), probabil ca va fi un adult care va respecta animalele ...

Multumesc Tala!
Probabil dupa ce vom vedea cine si ce va fi noul membru al familie am sa revin cu intrebari.
Cat despre beneficii, copilasul nostru este un copil cuminte si linistit, cand este singur, dar eu as zice ca nu tocmai fericit ca este singur. Ii lipseste compania, asa il vad eu. Iar pt bucuria lui in special dorim un catel. In plus cred ca eu simt mereu nevoia sa am grija de cineva, daca nu, ma simt inutila si nefericita. Unii spun ca e o grija in plus, dar cred ca avem nevoie de ea. E tocmai bun momentul de integrat catelul, inainte de venirea bebeluselor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Ayla ti-am trimis un PM cu canisa dende mi-am cumparat unul dintre bichoni. Acum am doi (maltezi). Sunt adorabili, mici cu sufletel mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Citat:
citat din mesajul lui grenouille

crescator e cel care are canisa inregistrata (la ACHR de obicei), scoate pui, furnizeaza pedigree, participa cu puii la expozitii, declara montele etc.
vanzator.... e doar cineva care vinde pui din diverse surse- fie din monte aiurea, fie din caini care seamana cu o anumita rasa (e plina Romania de "caini lup" sau de "pittbulli" sau de "pechinezi" ), fie cumparand de afara sau de la crescatori care nu se pricep sa-si vanda canii si vanzandu-i ulterior cu un pret mai mare.
in functie de vanzator poti primi sau nu contract (de exemplu, pet shop), garantie ca timp de o luna -doua nu se imbolnaveste de anumite boli (ma rog, daca-i dai ciocolata s-ar putea sa nu fie acoperit de garantie), il poti lua vaccinat sau nu. discutia e muuult mai ampla si eu nu sunt de meserie (eu lucrez in informatica, incerc sa citesc cat pot si sa ma informez pentru ca am animale- e drept, nu de rasa, dar am si-mi sunt dragi) ca sa pot explica toate astea.
ideea e ca daca nu vrei sa ai batai de cap, iei de la crescatori. numai ca na, preturile pot sa ti se para mari (200-300 eur un pui la unele rase, depinde de parinti, de renumele canisei etc).

--------------------------
"blonda, 1,75, 90C, nu vand nimic, doar ma laud..."

canisele se inregistreaza la FEDERATIA CHINOLOGICA INTERNATIONALA din Belgia (www.fci.be)
in general un pui dintr-o canisa e cam de la 400 de euro in sus dar depinde de titlurile parintilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Da , cam asa. Eu am dat pe bichonelul meu 500eur in urma cu 5 ani.Cei fara pedigree sunt mai ieftini,dar eu nu recomand. Asa cum nu recomand nici targurile sau persoane fizice.Nu de alta dar poti cumpara un bichon care se poate transforma in canish. Sau bichoni maltezi colorati .

Mergi la inceput

Multumesc fetelor!
Am comandat deja la Canisa si in w/e mergem sa vedem. Abia asteptam, eu ca eu, dar copilul.

Mergi la inceput