Ajutor ! test triplu test cu valori peste normal
Raspunsuri - Pagina 2
cris1511 spune:
Fetelor, si eu am avut prima data valori iesite din normal (la Sanador), dar am refacut analizele la Genetic Lab. Astia dau si riscul, si desi valorile ieseau din normal, coroborate cu alte informatii (varsta mama, lungime femur bebe, diametrul bi-parietal), riscul era extrem de mic (fata de valorile normale).
Deci, nu va speriati.Oricum am mai citit ca in 80% din cazurile cu valori iesite din normal s-au nascut copii sanatosi. Cat despre amniocenteza, eu as fi mai precauta.Sunt mai multe riscuri (de infectie s.a)
angiVa spune:
Draga gazi,
mnu trebuie sa te ingrozesti, pt. ca probabil ca n-ai motive. Hai sa te lamuresc un piculetz:
Sarcina molara totala este o sarcina anormala in care nu se formeaza embrionul ci doar o placenta care contine celule anormale si are aspect de ciorchine de strugure. In mod obisnuit se produce avort spontan in primul trimestru, si nu creaza alte probleme.
Sarcina molara partiala embrionata este ,dupa cum ii spune numele, oprezent embrionul, dar placenta are mici defectiuni, adica un numar variabil de celule anormale, numite mole. Acestea duc la defectarea placentei, care implicit duce la imposibilitatea de a se dezvolta normal fatul, si se ajunge la oprire in evolutie a sarcinii. In general si acest tip de sarcina se sfarseste printr-un avort spontan in primul trimestru, sau prin oprirea in evolutie a sarcinii la inceputul celui de-al 2-lea trimestru.
Ambele situatii sunt caracterizate de un beta-HCG mult marit, si printr-o serie de simptome, imposibil de trecut cu vederea: greata permanenta, lipsa poftei de mancare, stare continua de voma, edeme generalizate, cresterea tensiunii arteriale, crize de tetanie, crestere brusca in greutate prin retentie de apa(aprox. 5-6 kg pe saptamana), cretere brusca in volum a uterului(implicit creste si burta) mult peste normal (la 4 luni arata ca la 5-6 luni).... nici nu stiu daca le-am enumerat pe toate, eu toate le-am simtit pe propria piele din pacate. In afara starii de greata permanente si de voma, celelalte simptome apar abea la dezvoltarea completa a placentei, adica la inceputul celui de-al doilea trimestru de sarcina (mie mi-au aparut in saptamana a 15-a). Inca o chestie care sa va linisteasca: celulelel molare daca exista se pot vedea pe placenta la ECO, deci ar fi vazut medicul daca ar fi fost cazul.
Sper sa nu fi facut mai mult rau cu aceste descrieri, dar e bine sa va linistiti, caci din cate am citit eu la voi nu s-a semnalat vreun simptom!
Va pup si va doresc multa sanatatae voua si bebeilor din burtici!
angi
ancadm spune:
Vreau sa va incurajez si eu si sa va ridic moralul! Atunci cind am facut si eu testul triplu am citit ca acest test poate da foarte multe rezultate fals pozitive sau fals negative! Nu e deloc sigur, iar rezultatele de la acest test trebuie intotdeauna considerate impreuna cu alti factori (virsta mamei, virsta sarcinii, etc) si trebuie facut in colaborare cu o ecografie. In state se face si o ecografie la 20 de saptamani, asa incit daca rezultatele testului nu ies tocmai bune, se mai pot lamuri cu ce vad la ecografie. Amniocenteza e mai riscanta si vine doar daca si testul si ecografia nu arata prea bine!
Sanatate si mult optimism,
Anca.
iubibubi spune:
"subscriu" la ce a spus anca!
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi