2 ani : cresa sau bona?
Raspunsuri - Pagina 3
doxinu spune:
Nici io nu as alege cresa pentru nimic in lume!!!!!Nu are sistemul imunitar format pana la 3 ani si aduna toate bolile asa incat sta mai mult bolnav si tot acasa.Mai bine acasa cu bona sanatos decat la cresa da' mai mult bolnav.
Nu sunt deacor nici cu afitmatia de genul ca daca racesc fac anticorpi pai daca ar fi asa nu ar mai raci.Adica in imaginea mea raceala sau gripa nu este boala a copilariei sa faca anticorpi.Io zic ca se face ca sistemul imunitar este slab si atunci nu se poate apara.
Daca ai posibilitatea sa-l lasi cu bona io zic ca este cea mai buna alegere,io asa as face.Adica io am un "top": mama,bona gradinita![]()
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
Laura25 spune:
Eu am dus gemenii la cresa de stat la 2 ani si 3 luni. Am avut bona vreo 4 luni, eram multumita de ea, dar nu imi mai permiteam financiar si am zis sa incerc si cu cresa, sa vad ce iese. Paote am avut noi un noroc enorm, dar in 11 luni de mers la cresa, copii mei au lipsit din cauza de raceli 4 zile (2 zile odata, 2 alta data), nu au facut raceli cu febra, nu au luat niciodata antibiotic. Au stat intr-adevar mai mult acasa in primavara, cand au facut varicela (a terminat Rares si la 2 zile a facut Bianca).
Am avut de asemeni noroc sa gasim o cresa cu niste doamne extraordinare, care nu numai ca ingrijeau exemplar copii, dar i-a si invatat f. multe lucruri: Au facut serbare de Craciun (i=au invatat pe copii colinde, poezii), mai mereu gaseam expuse pe hol lucrarile celor mici (colorat, pictat, lucrari din plastilina, lipit de buline, tot felul de obiecte confectionate din castane, cibrite, flori uscate), au invatat cantece si poezii pt mame de 8 martie si multe, multe alte lucruri bune. Ai mei fiind gemeni, se intelegeau perfect intre ei, asa ca nu stateau prea grozav cu vorbitul. In numai 2-3 luni de colectivitate, am observat un adevart 'boom' in dezvoltarea lor verbala si intelectuala in general.
In concluzie, pt noi cresa a fost alegerea ideala.
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)Cugetari gemene,
Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
msfhbo spune:
Sincer, faza asta cu sistemul imunitar care se "formeaza" la 3 ani e super tare.
Ar fi super sa depisteze cineva exact momentul, dar hai sa fim seriosi, asta depinde de copil.
Ce ma distreaza la toate subiectele de genul asta e ca mamicile care au alternativa, dupa cei 2 ani, sunt f vehemente in a afirma ca e taaaaaaaaaare naspa la cresa.
Hai sa nu mai facem afirmatii radicale, ca nicio mamica nu-si duce copilul la cresa de drag.
Da, e adevarat, se mai imbolnavesc, unii tb retrasi, dar nu tb sa generalizam.Daca intre 2 si 3 ani sistemul imunitar e varza, cum naiba de cresele sunt arhipline???
Fiecare stie care ii sunt limitele si actioneaza in consecinta.
doxinu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui msfhbo Sincer, faza asta cu sistemul imunitar care se "formeaza" la 3 ani e super tare. Ar fi super sa depisteze cineva exact momentul, dar hai sa fim seriosi, asta depinde de copil. Ce ma distreaza la toate subiectele de genul asta e ca mamicile care au alternativa, dupa cei 2 ani, sunt f vehemente in a afirma ca e taaaaaaaaaare naspa la cresa. Hai sa nu mai facem afirmatii radicale, ca nicio mamica nu-si duce copilul la cresa de drag. Da, e adevarat, se mai imbolnavesc, unii tb retrasi, dar nu tb sa generalizam.Daca intre 2 si 3 ani sistemul imunitar e varza, cum naiba de cresele sunt arhipline??? Fiecare stie care ii sunt limitele si actioneaza in consecinta. |
Io cred ca tu nu ai citit ce a scris ionika76.Cerea parerea noastra.nimeni nu a obligat-o sa fac in vreun fel ci fiecare a spus ce gandeste depre subiectul espectiv.Daca ai fi citit cu atentie ai fi vazut ca nici ea nu este incantata de cresa si asta tot din cazuza ca este mai mult bolnav.La fel au sfatuit-o si dr.-ii sa astepte pana la 3 ani.
Nu inteleg de ce atata vehementa pentru niste pareri.
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
msfhbo spune:
Doxinu,
sigur ca fiecare isi exprima parerea, doar de-asta discutam.
Ideea era ca niciuna dintre noi nu detine adevarul absolut, fiecare actionam cum putem, cum le e mai bine copiilor, etc.
Acum am fost suficient de clara? (vehementa ti s-o fi parut tie ca am fost, eu n-am avut deloc intentia asta).
Toate bune
aventura spune:
Eu am un baietel de 1 an si 9 luni - Antonio - si am decis impreuna cu sotul meu ca el sa mearga la o gradinita particulara incepand cu luna noiembrie.
Pana acum a stat cu soacra mea (nu gratis ci o plateam ca pe o bona intrucat este tanara si avea servici inainte), insa din diverse motive ea nu va mai putea sta cu Antonio.
Am hotarat sa-l dam la gradinita, din urmatoarele motive:
1. Este un copil foarte sanatos; sta f. mult in aer liber, cca 3-4 ore pe zi, are contact permanent cu alti copii si totusi nu raceste usor; nu i-am dat medicamente in afara de paracetamol si ala f. rar. Mai mult, noi am incercat sa il calim, nu l-am cocolosit, el iese acum afara fara caciula, imbracat ca si noi de ex.
2. Manifesta dorinta de a se imprieteni cu copii si de a se juca cu ei; el acum vorbeste multe cuvinte (inca nu propozitii) dar prin cuvinte exprima ce vrea; intelege tot si prin cuvinte spune ce i se intampla; striga pe nume copiii ![]()
3. O bona implica mult mai multe riscuri: nu stii peste cine dai si la ce sa te astepti, daca ii da mancarea pe care o vrei tu + cerintele bonelor au crescut enorm la bani, de la 8 la 18-19 cer acum minim 12 mil. La gradi sunt riscuri mai mici: mai multi copii, vin parinti, nu iti permite directoarea sa piarda afacerea.
4. Am ales o gradinita unde nu dotarile sunt lux insa este o atmosfera calda, plina de dragoste, unde copiii o iubesc pe proprietara gradinitei si ea sta permanent intre ei, unde ii lasa liberi sa fie creativi si nu ii tin pe scaune sa ii ingradeasca. Eu cred ca la varsta asta mai putin conteaza optionalele etc. cat invatatul prin "joaca". In plus, voi face un program de acomodare cu el cca o sapt. O sa-mi iau liber si merg cu el acolo. In prima zi voi disparea juma de ora, a 2-a zi o ora, a 3-a zi 2 ore, a 4-a zi 3 ore etc., asa cum se practica in strainatate.
Masa o gatesc acolo si toti parintii sunt tare multumiti ca se gateste ca acasa.
A propos, sora mea care traieste in Elvetia isi duce baietelul de la 8 luni cate 2 zile pe saptamana fulltime la cresa (ca doar atat a gasit liber).
5. Suntem pregatiti pentru imbolnaviri mai dese, credem ca sunt normale si se vor intampla indiferent de momentul de intrare in colectivitate.
In concluzie, eu votez cresa/gradinita. Parerea mea este insa ca trebuie aleasa cu mare atentie. Si evident...nu exista perfectiune, nici cu gradi nici cu bona nici cu cineva din familie..
Pupici,
SuperMami_1 spune:
Noi am ales in prima faza cresa, dar s-a imbolnavit des, asa cum spune si ionik, si ne-am hotarat sa-l retragem, e prea mic pentru colectivitate, mai incercam pe la vreo 3 ani jumate*(acum are 1 an jumate)
De invatat nu-i invata nimik la cresa, nu intra in atributiile lor, doar daca e cate o inirmiera mai draguta se joaca cu ei sau danseaza, samd.
Pentru noi momenta solutia este sa stea soacra mea cu el acasa.. sa vedem cat de bine o sa ne intelegem... asta presupune sa se mute cu noi

Albumele noastre