2 ani : cresa sau bona?
Fetelor, va rog un sfat, sunt disperata. Baietelul meu are 2 ani si 2 luni. Cand a facut 10 luni am fost nevoita sa incep serviciul, ca sa nu-mi pierd postul si am apelat la serviciile unei bone, de fapt o vecina de care matei se atasase. Cum nu prea mai faceam fata financiar si ea dadea semne de "oboseala", am hotarat sa-l dam la 2 ani la cresa, adica din sept. Problema e ca deja a racit de vreo 3 ori, nu e bine ingrijit si nici nu invata nimic. As spune chiar ca e traumatizant pt el. Sigur ca eu l-am dus sanatos la cresa, cat a fost bolnav l-am tinut acasa, ca sa vad ca de fapt dumnealor primesc copii bolnavi, care, evident, mi l-au molipsit din nou, probabil cu alt fel de virusi. In concluzie, 3 zile la cresa, o sapt acasa si dfatul medicilor sa nu-l mai duc pana la 3 ani. Pb e ca bona cu pricina nu prea mai vrea sa stea, alta nu gasesc si daca as gasi, cred ca mi-ar cere mult mai multi bani si nu-mi pot permite. Mentionez ca o plateam cu 5 mil, de la 9 la 18-18,30 si suntem vecine, il lua la ea, isi facea treaba. Ce sfat imi dati, sa continui cu cresa?
Raspunsuri
carla2005 spune:
Cam astea sunt preturile si pe la noi pentru bone, in conditiile in care vin si-ti stau acasa cu copilul!
Eu am ales o gradinita particulara, dau 6 milioane, sunt putini copii, ii ingrijesc bine, au conditii! In cresele de stat nuprea am incredere! Alex are 1an si 10 luni!
mama din 16 nov 2006
Draga mea
Morgano spune:
Categoric, cat v-ar fi de greu, bona. Pana la 3 ani nu cred in colectivitate. Cu beneficii reale, ci doar de nevoie.
Noi platim asa: gradi pt. cea mare (peste 1 luna 3 ani) 7 mil. Bona celei mari a ramas cu cea mica, 9 ore, 9 milioane. Enorm!!! Benzina pt ca e departe gradi, vo 3 mil si parcarea mea in centru ca sa fiu completa, 70 lei lunar.
Dar benefic. Cea mare a mers la gradi de la 1 sept. De fapt din 7 ca in 29 sept a facut amigdalita pultacee, poveste veche, nu era de gradi. Apoi s-au succedat: 10 zile gradi, 1 sapt acasa, iar 1 sapt gradi, iar acasa acum cu aceeasi viroza de acum 1 sapt. Data cu mult drag celei mici, mie, bonei, mamei mele.
Cand isi revine complet, inapoi la gradi. Dar are 3 ani azi-maine. Mananca singura de la 1 an, nu are scutec de 6 luni, se imbraca si dezbraca singura, nu depinde de nimeni pe acolo ca descurcat, ci doar ca supravegheat. De aceea, e pregatita pt. gradi, se cere la gradinita si asa bolnava cum e, si ii merge bine acolo. La cel mai mic dubiu, nu as fi lasat-o, dar asta implica doar starea psihica. Fizic, se adapteaza toti, mai usor, mai greu...
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
CristinaT spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ionik76 Ce sfat imi dati, sa continui cu cresa? |
in nici un caz.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
diana spune:
Eu spun ca e mai bine sa stea acasa pana la 3 ani. Stiu ca este foarte greu dpdv financiar. Poate puteti sa faceti un efort. Sau poate ai posibilitatea sa-l duci o saptamana pe luna la unul din bunici. Si astfel i-ar mai trece si oboseala bonei. Eu l-am dus pe Alin la gradi la 3 ani si nu am renuntat la bona fiindca se imbolnavea foarte des (2 sapt la gradi, 3 sapt acasa). La 2 ani sistemul lor imunitar este destul de firav. Sau puteti incerca o gradi particulara unde sunt mai putini copii, se ocupa de ei, sunt alte conditii. Eu am exclus din start cresele de stat chiar daca tot salariul meu il dau bonei. Imi este greu, tare greu dpdv financiar dar sper ca vor veni si zile mai bune.
Te pup
Diana mamica de Alin si Toni
Helenutza23 spune:
"oboseala" asta a bonelor! no comment!
mama mia, ce oboseala ma ia la servici... ma intreaba cucu-bau cand am treaba?!?! ce sa mai zic?
ia sa vezi cum ii trece oboseala instant daca mai pulsezi ceva la salariu...
si eu spun ca daca ai mai putea macar un 500 mii la salariu poate, poate mai rezista inca vreun an. ar fi excelent!
multa bafta!
si multa sanatate lui matei!
Motana spune:
Ma minunez sa tot citesc ca se accepta copii bolnavi la cresa sau la gradinita. La fel ma minunez cand tot aud recoamdarile medicilor nostri de a nu lasa copii in colectivitate pana la 3-4 ani!
In alte parti, unde nu poate sta mama acasa 2 ani cu copilul, ci numai 2 luni, copii sunt dati la crese de cand au o luna si ceva 2, fie ca sunt de stat fie private, deci cresc in colectivitate. Normal ca se iau mai repede bolile dar nu ca ceva periculos sau traumatizant, deci nu cred ca trebuie sa tii un copil acasa pana se face "mare".
Nu stiu cum permit insa cresele sau gradinitele (mai ales cele particulare!!) integrarea copiilor bolnavi, aici daca are febra te suna si ti-l iei acasa, iti iei liber sau il tii cu tine la job, nu ii intereseaza, si f. bine. Tot asa, daca ai zis ca vii la 6 dupa el si viila 6.15 a 2 zi copilul e suspendat, sau daca are unghiile mari sau mai multe reguli de astea stricte, dar functioneaza. Toate prietenele mele de aici au inceput lucrul cand aveau copii 2-3 luni si sunt f. multumite de crese.
Nu se poate sugera celor private macar sa nu mai accepte copii bolnavi? Desi e mai greu pt. parinte, dar pentru binele colectiv...
Intrebare: cat costa cresele private la noi si voi la 2 ani unde il dati, la cresa sau la gradi? Unde il accepta?
Deci cred ca ar trebui sa puna cresele astea si gradinitele niste reguli mai stricte, pentru binele lor si al celorlalti copii. Dar sincer nu cred ca ar fi o problema ca la 2 ani, cand se termina concediul maternal sa integrezi copilul in colectivitate.
Noki_Lara spune:
Si eu la fel am postat exact acelasi subiect acum un an. CAnd avea fetita mea 2 ani adica. Si in cele din urma am ales bona, dar ne-a ajutat Dumnezeu cu o doamnae de nota 10.
Acum insa e d ela 1 septemebrie la gradi.
Sunt convinsa ca a fost alegerea cea mai buna. LA 2 ani mi se par prea mici pentru colectivizare, de la aproape 3 ani, insa..se schimba foaia.
De altfel, anul trecut am mers si pe sfatul doctorului pediatru in care am deplina incredere si care m-a sfatuit sa nu o dau la 2 ani la gradi. Asta in conditiile in care, s abat in lemn, noi la capitolul sanatate si imunitate stam binisor.
Poze cu Sarah si mami
1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
AYSHA 2 spune:
Poate te ajuta Dumnezeu si faci rost de bani pentru o bona. Intreaba prin targ care sunt preturile, ca se nu mai obosesca asa....
la doi anisori in colectivitate sunt cruduti, parca nu merita, lasa-l sa doarma casa la el si sa manaca din papica lui, hai, poate totusi gasiti o doamna mai intelegatoare
lbelciug spune:
ionik76, eu am avut exact situatia ta: Matei a fost ingrijit de bona (tot vecina) pana la 2 ani cand am decis sa-l duc la cresa. S-a imbolnavit si el, dar nu grav si sincer intr-o oarecare masura e normal, pana isi face imunitate. Eu am constatat ca pe termen lung intrarea in colectivitate a fost o idee f buna. Cand era bolnav il lasam acasa, tot cu bona, deci e bine sa pastrezi leg cu ea sau macar sa ai un backup in alta persoana (alta vecina sau cineva din familie).
Gaseste o cresa unde sa fie bine ingrijit. La cresa nu au activit educationale, deci sa nu ai asteptari sa invete poezii etc.. Daca poti, fa-o tu cu el acasa. La cresa invata sa manance singur, sa faca la olita, sa se imbrace si dezbrace macar de pantaloni, sosete, sa asculte, chestiile astea de baza care sunt arhi suficiente la varsta lui. Eu am fost tare multumita si acum, pe BB2 l-am inscris la 1,3 ani la aceeasi cresa/grupa unde a fost frate-sau. Succes in alegerea decizie ideale, caci numai tu o poti face!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
Adriana mica spune:
Ionik76, si eu sunt de aceeasi parere ca Liviana. Daca copilul nu etse bolnavicios, merita incercata si varianta cu cresa / gradinita. Dar cu siguranta ai nevoie de cineva pt perioadele cat se imbolnaveste.
In cazul nostru, Dudu este foarte atat incantat ca merge la gradinita, incat nici faptul ca bona a decis sa ne paraseasca nu ne poate face sa renuntam. Daca insa vad ca apar probleme mai serioase de sanatate, vom lua in calcul si varianta inreruperii gradinitei pt inca un an.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...