Pepenasi de iulie-august 2008 (18)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

asaaaaaaaaaaaa

CLARA ANDREEA de DANA ce tort frumos ai infatza!!!yammy yammy! (numai la mancare ma gandesc...)Imi place poza alb-negru!

SOR'MIAAAAAAAAAAAAAPUI POZE PE NEVE CU NORU'MIA?????norocu tau ca am vazut din ele ca nu te mai spalai cu toate apele...dambovitei sau ce naiba curge pe la voi pe acolo!!!mai mai mai! Imi plac alea cu ochisorii deschisi. sa ii mai faci si din alea! ca-s superbi! nici ma-sa nu-i urata!!!hai ca ti iubeeeesc, doar stii!
Te-ai intalnit cu sora mea adevarata???

cam putine poze de VICTOR zburliciul a lu' TRULI

vazut si VICTOR de MARIMAR sufocat de dragostea surioarei (cale alapteaza papusa)si a fratiorului.(sau a fratioarei si a suriorului!)

frumoase pozici si cu cele doua comori de ARIADNADulci fete ai! pozele cu ele "cap in cap"...si ultimele cu printzesa SARA(ca eu tot asa ii zic, na!)

mi-am dat seama ca nu am mancat azi....mamaaaaaaaa.am inceput sa seman cu SOR'MIA din ce in ce mai mult. nu-i a bine!

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Frateee da` aveti un ritm alert la scris azi nu gluma.
Vrem sa uram si noi un sincer si calduros "LA MULTI ANI" sarbatoritilor,multa sanatate si fericire si sa cresteti mari bebelusilor .
Azi facem chef de 2 lunite ,se poate fara tort?Numai cu praji ajunge.
Multumesc de raspunsuri,Tecky,Vio,sper sa vad ceva frumos si eu zilele astea prin magazine sa le pot lua.
Diaruxy sarna` si voi sunteti scumpici foc .Lenjeria?pfu sa vad care era.
Legat de ciclu,pe mine ma dispera.In sept mi-a venit de 2 ori,acu de o sapt iar si tot curge un pic ,iar se opreste cu toate ca alaptez exclusiv.MI-a venit si la Bogdan dupa 6 sapt dar odata nene nu de enspe mii de ori.
AM pus vreo 2 pozici iar azi avem sedinta foto pt botez.
Fug ca plange
ps;am vazut azi un bouncer de la graco fainut la 545 lei ,7 trepte de leganat,muzica nu mai stiu ce, ESTE SCUMP?
Capri si eu am avut prb cu tiroida ca s-a marit un pic dar la analize mi-au iesit valorile normale.Nu stiu sa te ajut

Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
http://community.webshots.com/user/ladymina77
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Kimmi pe diploma mea scrie doar ca am promovat ex de licenta din sesiunea septembrie 2001 (eheee, ce mult e de atunci). Oricum ideea e ca nu e trecuta o data exacta, doar luna.
Uite, m-am uitat si pe diploma sotului si tot asa e.
In plus am gasit si adeverinta ce mi-a tinut loc de diploma pana la eliberarea diplomei in original, ca banuiesc ca si tu tot adeverinta ai la momentul asta, si nici pe ea nu e trecuta data examenelor, doar luna in care am dat licenta.
Cu atat te-am putut ajuta. Despre cum vor interpreta cei care iti calculeaza perioada pt indemnizatie nu am idee dar iti tin pumnii sa fie bine.


poze Ana
varsta Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

si MIRUNICA de DIApapa san de la tati ca ANDREI???Si am constatat ca aveai capot ca al meu la maternitate!

CAPRI ma zapacisi cu tiroida soro! acu doar stii ca sunt paranoia! vrei sa o iau pe ulei???deci sa ma duc la analize????

BOGDAN serios de STRULUTAsi lenjerie bestiala!!!

TUDORBlondutz si zambaretz de SURSU, cu catzel BESTIAL si cu suport de baie pt bebe ca al nostru (ce comentarii idioate fac! la fiecare am gasit ceva "ca al nostru",,,)

XENIAde GALLYBo "absolventa" in roz super frumushica!

SARA STEFANIAde DR_ANCAimi place cum scoate limbutza la tati!Si deci la Sinaia cu tupeu la 2 luni! bravo!!!Aaaaaa, si pisicile! apropo, nu va e teama cu animale in jurul lui bebe? ca eu tare am mai suferit dupa Kitty a mea cand am dus-o la socri!

un scumpel de SCUMPI. Ce contrariat sta el acolo intre prosoape...

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Offf, tot sun la clinica unde e doctora mea endocrinoloaga si nu reusesc sa o prind libera sa vorbesc cu ea . Si doar martea este... Macar sa imi spuna daca mai trebe sa fac alte analize, sau ce sa iau sau sa nu iau, ca io am intrerupt eutiroxul de capul meu . Cred ca trebe sa ma programez pe martea viitoare, sa iau fata in marsupiu si sa merg acolo, ca asa nu-i chip sa ma lamuresc. Numa ca mereu se staaaaaaaaaaa cu orele in sala de asteptare desi ai o ora la care te programeaza.

Caprioara, mami de Matei (07.01.2002) si de Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Capri sanatate multa! Sa ne tii la curent!



Flory de George Alexandru 23.02.2006 si David Gabriel 27.06.2008

pozele mele


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

bai...mor de foaaameeee...si inca nu am terminat de vazut poze, da crek fac o pauza ca ma prabusesc pe aici...io-s fomista rau. ma mir ca am rezistat pana acum

SEBASTIANde PICA e crimunal cu palaria si cu piciorushele in apa la mare!!!

si MIRUNA de VIOLETA e o scumpete! iar mamai si tati formeaza o pereche super!

MIRUNA de RALU zambeste foarte frumos da cam putine pozele!

MAYA de ESTRELLA e ca o printzesica la botez!


DENISAde DARA cum scotea ea limba la nashu'. si ce parinti frumosi are...

NICHOLAS boxerul de ATB ce simpatic e el! si pozitia aia cu tati cum dorm ei amandoi...e luata! avem si noi una la fel ! (iar am inceput!)

bai ma duc sa mananc . serios!

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamelya spune:

Sun pe raperita Thea
Gabriela ce zambet frumos are Irina, eu jumate de ora am stat cu apratul in mana sa-i prin un zambet si nu am reusit
mobriq ce scump e Theodor
Carmenela ce falcoasa e Allegra, printzesa e o dulce
kimmy eu stiu ca din prima zi se iau AC,dar poti consulta si prospectul
diarux ce frumos doarme Andreiu langa mamy

Camelia de Daria Ecaterina 14.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubuleana spune:

rux: sar'mana!!

fetelor, eu stau prost cu timpul, de-abia va mai citesc din cand in cand dar uite am trecut acum pe la voi sa va scriu o multime de retete si meniuri pentru bebelusi copiate de pe un alt site. Nu stiu cat de bune sau indicate sunt dar fiecare mamica poate alege ce-i mai bun pt puiul ei:

4-5 LUNI

150-180 lapte(6-7 x/zi )
La aceasta varsta, la cei mai multi copii inca nu e stabilit un program al mesei.
Poti introduce cereale dimineata si seara (o lingura - si cresti portia incet,incet).

5-6 LUNI

Dimineata devreme (6-8)
180-240 lapte

Mic dejun
180-240 lapte
1-2 lg. cereale

Pranz
180-240 lapte
1-2 lg. legume (dovlecel, mazare, cartofiori, fasole verde, morcovi sau supa de legume)

Intre mese
180-240 lapte
biscuiti cu fructe (mar, banana)

Cina
180-240 lapte
1-2 lg. cereale
1-2 lg. fructe (banane, mere, piersici, pere)

Inainte de somn
180-240 lapte

5-9 LUNI

Dimineata devreme (6-8)
180-240 lapte

Mic dejun
180-240 lapte
3-5 lg. cereale
2-4 lg. fructe (banane, mere, piersici, pere)

Pranz
180-240 lapte
3-6 lg. legume
2-5 lg. carne
2-4 lg. fructe

Intre mese
Poti alege intre un biscuit, un fruct/leguma sau 120 ml suc natural)

Cina
180-240 lapte
3-5 lg. cereale
3-6 lg. legume sau fructe
2-5 lg. carne, soia (ceva ce sa contina proteina)

Inainte de somn
180-240 lapte

Aveti grija ca banana si morcovul constipa. Para si piersica deconstipa

Am uitat de lactate (iaurt, branza) si fainoase (pasta, orez, paine), care se introduc dupa 6-7 luni. Dupa 7-8 luni se poate incepe cu jumatate de galbenus ou (sursa importanta de proteina), fiert tare. Cei mai multi specialisti ne sfatuiec sa mai asteptam cu oul (intreg) pana la un an.


In primele 3 luni le puteti da bebeilor fara nici problema sucuri de mere, morcovi, pere, piersici, caise. Daca bebelusul este deranjat la burtica ii poti da suc de morcov. De obicei nu toti bebelusii reactioneaza la fel la sucurile de fructe si legume, de aceea tu trebuie sa ii urmaresti materiile fecale si reactiile si astfel vei sti ce ii face bine si ce nu.

Pana la 3 luni ii mai puteti da supa de morcovi care se prepara astfel Supa de morcovi: se taie felii subtiri 1/2 kg morcov. Se pun la fiert intr-un litru de apa si se fierb 2 ore. Se strecoara. Morcovii fierti sunt trecuti de doua ori prin sita. Se adauga apa pierduta prin fierbere, sare (un strop) si se clocoteste iar.

De la 5 luni ii puteti da sucuri de portocala, grepfruit,lamaie, mandarine, iarasi zaharul este optional, sau ii puteti pregati mere rase cu biscuiti sau pesmet.

De la 6 luni puteti incepe sa ii dati supe creme de zarzavat si piureuri de legume. Am gasit si cateva retete din care puteti sa va inspirati, noi am citit numeroase sfaturi, dar tot ca noi am facut...

Supa crema de legume cu lapte
1 litru apa, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 200 g cartofi, putin unt, 1 lingurita faina, 150 g lapte, patrunjel verde.

Zarzavatul curatat si tocat fin se fierbe in apa clocotita. Apoi se paseaza, se adauga sare (in cantitati reduse), se pune din nou la fiert. Separat, se face un sos alb din 1 lingurita de unt, 1 lingurita de faina, care se stinge cu lapte. Amestecati sosul cu supa. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna. Se adauga apoi verdeata tocata fin.

7Supa din verdeturi de primavara
10g unt, 10 g faina, 10-20 g verdeturi , cateva felii de franzeluta. Se spala verdeturile in multe ape, se taie fin si se inabusa in 5 g unt, 5 minute. Din restul de unt, cu faina, se face un sos alb, se stinge cu 60 g apa sau supa si se fierb 20 minute. Se adauga verdeturile taiate marunt, 1 lingurita smantana si zeama de lamaie.

Piure de spanac
200 g spanac, 1 lingurita zahar, 5 g unt, 5 g faina, 100 ml lapte, 5 g orez, sare, lamaie.

Spanacul bine spala, curatat de codite si bine scurs se fierbe inabusit in zeama lui sau sub baie de aburi. Apoi se toaca marunt. Separat, se face un sos din 5 g unt, faina si lapte. Se pune spanacul in sos, orezul care a fost fiert separat, si se lasa sa mai fiarba putin. Se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Am citit ca spanacul reincalzit este daunator. De ce ? Nu am aflat inca.

Gogosi de cartofi (dupa 8 luni)
250 g cartofi, 10 g unt, 10 g branza rasa, 1 galbenus.

Cartofii copti se curata de coaja, se zdrobesc bine si se amesteca cu unt, branza si galbenusul de ou. Se asaza gramajoare pe o tava unsa, se presara putin cascaval ras si se coc la foc iute.


Ficat la cuptor in plic
1 ficat de pasare, 1 lingurita de unt, sare

Se spala ficatul, se asaza pe o hartie pergament, se pune o lingurita de unt. Se impacheteaza ficatul in hartie, se aseaza intr-un vas mai mic care se pune in cuptor 20-30 min, avand grija sa nu se arda hartia. Ficatul astfel fript se toaca si se adauga putina. Se poate servi cu piure de legume.

Budinca de dovlecei (1 an)
1 dovlecel, 20 g cascaval, 1 ou, sare si smantana.

Dovlecelul se curata de coaja si se scobeste miezul cu o lingurita. Se taie in cuburi mici care se fierb circa 10 min in apa cu putina sare. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Apoi se amesteca cu galbenusul, cascavalul ras, spuma facuta dintr-un albus si o jumatate de lingurita de faina si unt. Se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si se toarna smantana. Se puine la cuptor 20-30 min si se serveste cald sau rece.

1. BANANE CU LAMAIE
de la 5 luni

- 1-2 banane
- citeva picaturi de lamiie

Dati drumul bananelor in apa fiarta.
Lasati-le sa fiarba 5 minute.
Amestecati cu citeva picaturi de lamiie... un deliciu

2. BRABZA DE VACI SI BISCUITE CU IAURT
Calciul de toate zilele (de la 4,5 luni)

Pentru masa de la ora 17 este ideala aceasta reteta:
amesteci 2-3 lingurite iaurt cu 4 lingurite de branza de vaci si cu 1-2 biscuiti, pentru a avea o consistenta mai tare. Dupa gust se mai adauga 1 lingurita de zahar. Este o retera bogata in calciu, ce ar putea inlocui siropul de calciu.

3.CIORBA DE CARNE DE VACA CU PERISOARE
de la 5 luni

- 500 g apa,
- 200 g carne fara os,
- 2 cepe mici,
- 1 morcov,
- 1 radacina patrunjel,
- 150-200 g os de vaca,
- 2 lingurite orez,
- patrunjel verde,
- sare.

Se pune la fiert osul in apa cu sare. Se fierbe pana scade apa la jumatate, apoi se completeaza cantitatea de apa evaporata pana la 500 g. Cand da in clocot se adauga zarzavatul, spalat, curatat si taiat marunt in ordinea: ceapa, morcov, patrunjel.
Separat se toaca carnea, se adauga putin miez de paine alba, un praf sare. Se fac perisoare care se pun in supa. Se adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba. Se acreste cu zeama de lamaie sau bors. Se bate cu ou si smantana.


4.CREMA DE PORUMB
de la 5 luni

- o cutie mica de boabe de porumb dulce
- 250 ml (25 cl) lapte
- putina nucsoara
- unt de dimensiunea unei alune

Se spala bine boabele de porumb, se fierbe laptele, se strivesc boabele de porumb si se adauga laptele mestecand continuu pana ce se obtine o crema groasa. Aceasta crema se pune intr-o cratita si se incalzeste pe foc mic, apoi se adauga nucsoara si untul.

5.CIORBA DE ROSII CU OREZ
de la 10 luni, fara ou de la 6 luni

- 400 g apa,
- 250 g rosii,
- 1 ceapa,
- 1 morcov,
- 1 radacina patrunjel,
- 1 ardei gras,
- 1 lingura orez,
- 1 ou,
- 1 lingura faina,
- 2 lingurite unt,
- patrunjel verde.

Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se lasa sa clocoteasca pana sunt aproape fierte, apoi se pun rosiile taiate. Cand toate legumele sunt fierte se strecoara zeama si zarzavatul se paseaza. Se pune din nou la fiert cu orezul. In loc de orez se pot pune zdrente facute dintr-un ou batut cu faina, pana se face ca o smantana groasa. Se pun cand fierbe ciorba. Dupa ce totul este fiert se pune patrunjelul tocat marunt si untul. Se serveste calda.

6.COMPOT DE MERE CU SCORTISOARA
de la 4 luni

- 100 g mere
- un virfulet de scortisoara
- 1-2 linguri de apa

Merele se spala si se decojesc, se taie feliute aruncindu-se simburii si partile tari din mijloc.
Se fierb timp de 15-20 de minute, amestecind din cind in cind.
Dupa primele 10 minute se pune un virfulet de scortisoara.
Se lasa putin la racit, apoi se mixeaza.


7.Desert cu cas
dupa 6 luni

Casul dulce de vaca se da pe razatoarea mica si se amesteca cu putina pasta de macese (preparata in casa).


8.Deserturi
(de la 5 luni)

- 1-2 mere
- 1 para
(sau 1 piersici)
(sau 1 banana)
(sau cateva prune)
- 1-2 linguri de fulgi de ovaz
(sau fulgi de griu)
(sau tarate de griu)
(sau tarate de ovaz)

Fructele se dau prin razatoare, fulgii sau taratele se lasa la inmuiat in putina apa apoi se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza.

Este un desert sanatos, plin de fibre si vitamine. Gustul special adaugat de fulgi sau tarate este pe placul bebeilor.

9.Piure simplu si gustos
(de la cinci luni)

- 2-3 cartofi mijlocii
- o felie (cat o lingura) de carne pasare
- 100 ml suc de rosii
- putina sare si o frunza de telina
- o lingura ulei floarea soarelui

Se fierbe cartoful si carnea cu sare si frunza de telina. Se scurge apa, se adauga sucul de rosii si uleiul si se face un piureu cu mixerul.

10.Piure de legume
(dupa 5 luni)(preparare: 15 min./fierbere: 25 min.)
50 g de mazare
50 g de morcovi
50 g de fasole verde
5 frunze de macris
1 frunza de patrunjel
un cubulet de unt
Se spala legumele. Se curata morcovul si se taie in rondele fine. Se taie frunzele de macris. Se desface fasolea verde taindu-se varfurile pastailor. Se fierbe totul in 1/3 l de apa timp de 25 de minute. Se lasa putin la racit, se pune in mixer si se adauga cubuletul de unt.

11.Piure cucurigu
(dupa 4 luni)
100 g de fasole verde proaspata
1 ou
1 lingura cu iaurt
putin patrunjel
o bucatica de unt de dimensiunile unei alune
Fierbeti un ou tare. Faramitati fin o treime din galbenusul oului fiert.
Fierbeti fasolea in baie de aburi (20 de minute).
Amestecati galbenusul faramitat, fasolea fiarta si 4 frunze de patrunjel, zdrobiti melanjul obtinut, apoi adaugati lingurita de iaurt.
Serviti pireul garnisit cu untul.



12.Orez cu mere coapte
(de la 4 luni bun si pentru copiii cu probleme stomacale)
Se pune apa la fiert intr-un ibric, cu o lingurita de zahar. Cand fierbe se pune orezul (cam o mana) si se fierbe bine, pana 'infloreste'. Se aleg doua mere mari, se spala, se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-au copt se alege miezul, se paseaza cu furculita si se amesteca cu orezul fiert si scurs de apa

13.PIURE DE DOVLEAC SI GALBENUS DE OU
(DUPA 5 LUNI)
140 g de dovleac,1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul)
Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou tare. Dupa ce au fiert legumele, se scurg si se adauga galbenusul, apoi se zdrobesc toate. Se pune o bucatica de unt cat o nuca si se serveste.

14.Pireu de dovlecei
(dupa 5 luni)
1 dovlecel
1 cartof mare
Se curata legumele si se taie in bucati. Se pun toate legumele intr-o farfurie adanca cu putina apa si se acopera cu o foita de plastic (suficient de subtire pentru a lasa legumele sa fiarba), se introduce farfuria in cuptor si se lasa 15 minute. Se scoate farfuria din cuptor, se strivesc legumele si se amesteca, se adauga o picatura de ulei de masline sau de nuci, apoi se serveste.

15."Veloute" de primavara
-50g morcovi; -50g fasole verde;-5 frunze de macris;-1 frunza patrunjel;-50g de mazare ;-un cubulet unt
Mod de preparare
Se spala legumele. Se curata morcovul si se taie in rondele fine. Se taie frunzele de macris.
Se desface fasolea verde taindu-se varfurile pastailor. Se fierbe totul in 1/3l de apa timp de 25 de minute. Se lasa putin la racit, se adauga cubuletul de unt si se mixeaza cu un mixer de bucatarie.

16.Tarta de spanac
(de la 5 luni)
un cartof mare; 50 g spanac congelat ; un ou(galbenus) ; 40 ml lapte ; o lingurita de smantana
Fierbeti cartoful taiat in bucatele intr-o cratita cu apa. Cu doua minute inainte de a se termina fierberea adaugati in apa spanacul. Frecati totul ca sa obtineti un pireu si adaugati oul. Puneti amestecul intr-o forma unsa cu unt care se coace 15 minute la bain-marie, apoi scoateti tarta pe o farfurie si varsati deasupra laptele caldut amestecat cu smantana.


GALBENUSUL:
Ou fiert moale/ochi romanesc
Omleta cu untul adaugat la sfarsit (se poate pune si albus de la 12 luni )
Se vor da 2 oua /saptamana.

MAMALIGUTA:
300 ml apa +1 varf cutit de sare +4 lingurite malai
Se fierb 20 minute la foc mic pe o tabla groasa.
Se serveste cu branza de vaci +unt/smantana

PAPANASI:
200 g branza de vaci+1 ou intreg +1 lingurita gris +1 lingurita de faina
Se face o pasta din care se ia cu lingurita si se fierb 10 minute in apa cu putina sare.

MACAROANE:
50 g macaroane +20 g zahar +20-30 g branza +1 ou +10 g unt
Se fierb macaroanele in apa sarata timp de 30 min.Se scurg ,se spala bine cu apa ,se pun intr-o forma de Jena tapetata cu unt si cu pesmet macaroanele cu branza de vaci +oul +zaharul.Se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min.

BUDINCA DE OREZ CU MERE:
200 g lapte +1 lingura orez +40 g zahar +1 mar mare +1 ou +10 g unt
Se da prin razatoare marul fara coaja ,se presara cu zahar si se lasa sa stea 15 min.
Orezul bine spalat se pune in apa care fierbe (150 ml ),se tine la foc mic inca 5 min.,se scurge si se pune in laptele clocotit si zaharat,lasandu-se la fiert inca #190; ora ,la foc mic.Dupa ce se raceste ,se adauga galbenusul si albusul batut spuma.Se pune intr-un vas de Jena uns cu unt si tapetat cu pesmet, in straturi alternative orezul si marul ras.Se coace la cuptor inca 30 min.

OREZ CU LAPTE:
30 g orez +150 ml lapte +150 ml apa +10 g zahar
Se pune orezul foarte bine spalat in apa clocotita si se fierbe la foc mic inca 5 min.,dupa care se scurge si se adauga in laptele zaharat clocotit.Se mai fierbe inca #190; ora ,amestecand din cand in cand.


EXEMPLU DE MENIU SAPTAMANAL

LUNI:carne +piure de legume +ulei +san
MARTI:(1/2) 1 galbenus +piure de legume+ulei+san
MIERCURI:carne +piure de legume +ulei +san
JOI:piure de legume+1 lingura de branza de vaci+ulei+san
VINERI:carne +piure de legume+ulei +san
SAMBATA:(1/2) 1 galbenus +piure de legume +ulei+san
DUMINICA:peste +piure de legume +san


8 LUNI:--ora 10:la piure-ul de fructe se adauga branza de vaci si biscuit
--la ora 14:se introduce ficatul de pui, orezul, ciulama
--la ora 18:orez pasat +branza de vaci
sau
iaurt




FICAT DE PUI—100 g/saptamana
Ficatelul proaspat se curata de pielita ,se spala si se rumeneste in putin ulei sau unt.Se serveste ca atare ,feliat subtire sau frecat si amestecat cu piure de legume.

CIULAMA
2 lingurite faina rumenita se desfac ca maioneza cu 200 ml zeama de supa.
Se fierb 10 minute pe foc mic amestecand tot timpul, la sfarsit se adauga 1 lingurita de unt.
Se poate da de 2-3 ori/saptamana +peste
+ou
+carne

OREZ PASAT
1 l apa +10 lingurite zahar +7 lingurite orez
Se fierbe 1 ora la foc mic pe o tabla.Se paseaza/mixeaza si se subtiaza cu zeama.

VARIANTE DE MENIU LA ORA 14:
-carne +piure de legume
-galbenus +ciulama/piure de cartof
-peste +piure de legume
-ficat de pui +piure de cartof
-pilaf +cascaval (1 lingura)

11 LUNI—se incepe prepararea mai complexa a alimentelor,se introduce la pranz desert
--ptr. profilaxia rahitismului si a cariei dentare:VIGANTOLLETTEN 500 +ZYMAFLUOR; mg
--de la 1 an se dau 2 tablete de ZYMAFLUOR
--din luna mai si pana in septembrie NU primeste VIGANTOLETTEN 500 ,ci va fi expus cat mai mult la soare

VARIANTE DE MENIU LA ORA 14:
-galbenus +piure de legume +1 frunza de salata cruda
-limba de vaca +piure de legume +1 frunza de salata cruda
-supa de rosii cu orez +1 frunza de salata cruda
-mamaliguta +branza de vaci +smantana/unt +1 frunza de salata cruda
-carne +piure de legume +1 frunza de salata cruda
-piure de spanac +ou
-carne de vaca +sote de fasole

VARIANTE DE DESERT LA ORA 14:
-mar crud
-sarlota de vanilie +1/2 banana
-papanasi cu branza dulce fierti
-budinca de orez cu mere

VARIANTE DE MENIU LA ORA 18:
-salata de cruditati (mar ras +morcovi ) + iaurt /branza de vaci
-pilaf +branza topita
-iaurt +cereale (fulgi de porumb ,ovaz,REMEDIA ,etc)
-fructe (mar ras, banana ) +cereale
-iaurt +orez pasat
-orez cu lapte
-macaroane +branza +ou



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anilansa spune:

Buna,
Sa ne prezentam... Ma numesc Darius Gabriel, sunt nascut pe 29/07/2008, pe mamica mea o cheama Alina.
Suntem noi pe aici...am vazut ca sunt subiecte interesante pe forum si am zis sa ne alaturam si noi ... Ne primiti???

Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)

Mergi la inceput