Mamici anti-stress ianuarie-februarie 2009 (63)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

V-am mai zis ca sapt trecuta am facut un calcul in care am inclus tot ce este necesar pt bebe (gara haine si mobilier) si am ajuns la o suma mare: in jur de 3700 lei. E foarte greu sa ii scoti din buzunar deodata. Plus ca e si obositor. Ne-am mai uitat prin magazine si am mai scazut din suma pt ca unele chestii erau la suprapret pe site (chiar cu cu 2-300 lei la un cantar electronic). Oricum, fara 2500 nu scapi. Deci, ce mai zice soacra? Scoate ea banii astia, asa pe loc?

Urmeaza mobila pt bebe (patut, saltea, comoda de infasat, dulapior, eventual un cos cu suport ca sa tii bebele langa pat in primele luni), inca vreo 2000 ron (aici depinde ce cumperi - noi am vazut ceva la Mobexpert, Babydesign si Elvila - preturi comparabile).

...si hainutele. Aici sa zicem ca scapam cu cateva sute de lei, ca mai vin si cadouri de la rude si prieteni.

Ca sa nu mai vorbim de cheltuielile cu nasterea propriu-zisa (fiecare va da cateva sute de lei, chiar la stat).

Deci, sa fac un calcul? Poate ar trebui sa il faca soacra sau persoanele care dau astfel de sfaturi.

Iris, felicitari pentru ca bebe e bine.

Cu tensiunea arteriala stau bine, e micuta, dar o ridic cu o lingurita de cafea dimineata. Dr mi-a zis sa fiu atenta sa nu o ia razna acum.

Bee23+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

selene - irina este doctor.

26+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

multumesc dar stii ce greu e sa-ti tratezi rudele dar mai ales pe tine , atunci cand nu esti numai tu , este si un bebe pui mic acolo.Am vb cu dr de la mine de la spital, ink nu si cu ginecologul pt ca intr-un fel sunt stabila fata de ieri, nu s-a agravat dar dc va fi nevoie il sun.Insa nu stiu d c am atata nevoie de incurajare, din aceasta cauza am scris si m-am plans

[http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Irina&year=2009&month=1&day=21&babycount=1"] bb mic24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

cristi_2003, totala ai fost cu recapitularea! :))

flower, eu mai si rad de sfaturile astea, vi le povestesc si voua, sa va distrati si voi... In plus, cu cumparatul, nu-l las decat pe mana a doua persoane, pana acum, mama si cea mai buna prietena, ele imi stiu gusturile - la hainute pentru bebe ma refer... Decat sa-mi cumpere cineva ceva ce nu-mi place sau cu care nu sunt de acord... A, a mai zis soacra ca body-urile alea pentru bebe or fi din plastic, din moment ce au pe eticheta trecut "spalare la 40 de grade". A fost figura.

just, mai vine portia doi de sfaturi, de la alte rude, nu de la mama, ca ea nu se baga... Bine ca e OK cu venele tale...

cu Daria Nandini

AMR 12 saptamani

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Ioana felicitari pt rezultate bune si baietel grasun.....ai vazut, ecografiile astea sunt adevarate relaxari pt noi! ziceai ca LICHIDUL A REVENIT LA NORMAL......sa inteleg ca si tu ai avut lichid amiotic in exces?....eu am ramas cu pata pusa de la eco facuta.....ma bucur pt voi si pt pozicile multe si frumoase.....cand mai faci urmatoarea eco la Avicena?Te-a mai chemat?

26+ si voinicul mamii DENIS CRISTIAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justme25 spune:

V-am zis..pe mine deja ma sufoca cu tampeniile lor. Si in plus, m-au avertizat ca ei o sa vina tot timpul sa o vada pe nepoata lor..asa tare ma enerveaza si chestia asta, de nu pot as va explic..dar de ce ma enerveaza mai tare? pentru ca atunci cand au aflat ca sunt insarcinata au zis foarte indignati de m-au facut sa ma simt prost "vai, dar de ce te-ai grabit(de parca am decis singura sa am copil!), ca viata e grea, ca sunteti prea tineri..ca bla bla..."si erau total impotriva..si acum ma sufoca de nu mai scap de ei!

Justme 27+
http://bd.lilypie.com/sejIp3.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=justme25&year=2009&month=1&day=3&babycount=1
http://community.webshots.com/album/565627790XVIufn?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

irina - cred ca e greu si bine ai facut ca te-ai "plans" aici la noi. mai ales dupa cate ai avut tu de tras sarcina asta...

26+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

cristi, stiam ca e doctor, dar tocmai, cum se zice ca doctorul stie mai mult ca pacientul, nu e ferit de griji, dimpotriva...

IRINA, din experienta, ceai de musetel + tei, cu miere... Cald, baut incet... Face bine la chestii de-astea...

flower, pai sa-i zic la soacra sau la matusa mea (ca astea doua ia o pauzari nu ma cred, in general) cat costa totul, s-ar lua de cap... Sa scoata asa suma din buzunar, si inca deodata... A, si daca mai punem si costul nasterii... Si toate analizele de pe parcursul celor 40 de saptamani, teste, echografii...

Billy, ti-am raspuns la PM.

ioanara, felicitari pentru echo, si tie, si celorlalte fete care si-au mai vazut puiutii!

Pe de alta parte, io nu stiu cand ar mai trebui sa fac echo... Pe la 32 de saptamani, oare?

cu Daria Nandini

AMR 12 saptamani

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras70 spune:

va citesc de o buna perioada de timp.Eu am pierdut un bebe care trebuia sa se nasca in aug.2008.Acum ma rog si ma pregatesc,va citesc si ma bucur pentru voi.Invat si eu de la voi si va multumesc pentru aceasta.Va urez muuuult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanara23 spune:

mvb aveam cantitatea de lichid amniotic redusa...
am nimerit la dna dr...care ne-a explicat fiecare pozica si ne-a lasat sa ne uitam pe indelete...plecase o gravidutza care avea programare inaintea mea asa ca am avut timp pe indelete (saraca nu a stiut ca o eco 4d se facuse 250 ron de la 200 si nu avea bani suficienti la ea)

ioana

22+
Doamne Iisuse Hristoase, Miluieste-ne pe noi pacatosii!

puiutza mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

ingeras70, imi pare rau pentru pierderea ta! iti doresc ca dorinta sa ti se implineasca cat mai repede, sa ramai repede insarcinata din nou!!
irina, i know the feeling, nici eu nu suport sfaturi de la altii, depre ce si cum sa fac eu. eu, de exemplu, nu vreau sa stiu sexul lui bebe, dar toata lumea imi zice: "ba sa-i zici la dr sa-ti spuna ce e, ca trebuie sa stii..." nu inteleg de ce trebuie? ca sa stie soacra sa spuna la toti? orium, haine nu voi cumpara numai roz sau numai albastru...pe de alta parte, nu suport nici presupunerile lor: "aaa, e baiat ca ai burta asa",...sau "e fata ca ai cosuri pe fata"...etc...
Noi nu am cumparat inca nimic, am hotarat ca o sa incepem din decembrie, o data cu primele de sarbatori, ca sa puteam lua mai multe de-o data!
Fetele, azi ma duc si eu la doctor si as vrea sa-mi dati cateva idei despre ce sa-l mai intreb...ca o sa-mi notez ca de obicei cand ajung acolo uit si cum ma cheama :)
azi am intrat si noi in saptamana 24 ...inca putin si ne vom tine papuselele in brate :)

24 + cu ! !

Mergi la inceput