Sezatoarea canadiana (108)
Raspunsuri - Pagina 7
nelia spune:
Buna dimineata! Raportez o noapte mai buna in privinta febrei, dar chinuitoare si nedormita din cauza de cosmaruri: s-a trezit pitica mea la fiecare jumatate de ora tipind... chiar daca eram linga ea. Si oricum, asa ciudat e totul la ea, aseara, inainte de culcare, m-am cam speriat, ca a venit Agata la mine si mi-a spus mami, mie nu prea imi place cum vorbeste Tudora. Am crezut ca i-a zis ceva urit si de aceea imi spune asa, o intreb in ce sens si imi explica Agata ca se juac cu ea si Tudora voia sa-i spuna nu stiu ce si ea nu a inteles nimic... si se leagana cind vorbeste. Ma duc la Tudora, o intreb vrute si nevrute, parea in regula... dar peste o jumatate de ora cind sa le dau cina, o intreb ce vrea sa manince si se adevereste ce spusese Agata mai devreme. Si pe linga faptul ca nu mai era logica in vorbire, se legana si din cind in cind ridica din umeri, ca Suciu daca il mai tineti minte, un gest care aducea a spasm. Astept sa se trezeasca acum si sa vad cum se comporta astazi... ma gindesc la creierasul ei, sper sa nu fi fost afectat ceva pe acolo din cauza a trei zile cu febra atit de mare. Acum are asa un 38, o sa-i pun termometrul cind se scoala. Si trebuie sa incep iar lupta cu mincarea, refuza mincarea, a slabit din nou, ca tocmai ce pusese din vara, dupa cele trei cutii de PediaSure, un pic de carnita pe ea si minca chiar binisor in ultimul timp.
Ana, nu are otita, ca atunci cind am cerut investigatii, i-am spus doctoritei ca nu s-a uitat in urechi desi stia din fisa ca singurele ei probleme de sanatate au fost cauzate de otite repetate. S-a uitat bine, nu are, dar poate sa faca, la ea se intimpla intotdeauna dupa boala in sine. Pediatra ei nu vine astazi la clinica! Dar va veni vineri... Numai bine, ca pina atunci vedem si evolutia, ce se mai intimpla.
Ktrinel, da, pai asta spuneam si eu, ca minimul de investigatii ar trebui facut inainte sa dai cu virusul in cap la om. Sumarul acela de urina nu spune tot, dar spune multe, pentru ca in urina se vad imediat neregulile si plus ca poti sa elimini infectia urinara, care cauzeaza febra atit de mare fara simptome si care este destul de periculoasa daca nu e tratata si la adulti, darminte la pitici atit de mici. Sper sa nu mai ajung la urgenta de acum inainte, dar daca se intimpla, le spun din start ca vreau minimul de investigatii, nu numai consult nu mai plec niciodata cu virusul si cu recomandarea de Tylenol in buzunar.
Leonie, sa stii ca la epilepsie mi-a fugit si mie gindul, m-am dus dimineata si am cautat cauzele epilepsiei, daca poate fi stirnita de o febra atit de mare. Nu am gasit nimic, dar tot nu sint linistita...
Si altfel nici nu se putea: au luat si bebe si Octav! Lisandru are doar nasucul infundat si ochii blegi, dar Octav se simtea tare rau dimineata, nu avea febra, s-a dus la servici... Si mi-a spus ca mai bine il certam tare, decit sa nu vorbesc cu el si sa se si imbolnaveasca! Ca eu nu i-am spus nimic de atunci...
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
monicutza_bb spune:
Nelia doamne prin ce ai trecut cu Tudora. Nu cred ca este nevoie sa iti mai spun, si eu am facut de fiecare data in cazuri similare la fel, indiferent de ce zicea sotul (cu toate ca el saracul nu a zis nici o data nu, prefera sa ne chinuim o noapte pe la urgente si sa ne vada un medic decat sa ne chinuim degeaba acasa). Mai nou, de cand conduc si faca nu mai este alaptata, deci poate ramane si cu tati, eu plec cu copilul bolnav la spital, iar tati ramane cu cel sanatos acasa sa se odihneasca.
Am trecut si noi printr-un episod de febra mare, 39.8 - 40.5 cu Alex, nu stiu daca avea halucinatii ca era micut, parca avea vreo 10 luni, dar tot asa avea spasme musculare, si tot am stat la urgente la The Children's vreo 5 ore. Dar am plecat linistiti de acolo cu diagnosticul de virus, dupa ce ne-a controlat minutios un medic (ba chiar am facut si X-ray la plamani) si intradevar a fost un virus. Dar nu as fi putut sa stau acasa linistita cu copilul, imi aduc aminte ca ma plimbam cu el noaptea prin casa, numai in brate atipea putin, apoi se trezea tremurand si la un moment dat simteam ca ma ustura pielea la atingerea cu pielea lui, de imi venea sa il las jos. Dar cand se agata si mai tare de mine, imi imaginam cum se simte el cu febra aia mare si continuam cu plimbatul si cu leganatul. Doamne, eu as da jumatate din sanatatea mea lor, sa stiu ca nu se vor imbolnavi niciodata grav.
Ktrinel si try nu am apucat sa va multumesc pentru sfaturile legate de dilema mea cu casa. Si noi am hotarat ca prudenta este calea de urmat pentru urmatoarele luni.
Astazi sunt singura la job, eu conduc afacerea (adica eu dau ordine si tot eu execut), asa ca voi mai scrie.
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
nelia spune:
Se supara cineva daca arunc acest calculator pe geam!?! Voi de unde va luati calculatoare ieftine, bune, in rate, fara dobinda, fara sa platesti taxele pe loc... sau bine spus gratis? Trebuie sa luam altul, iar se duce secheusa mea! Tocmai ce hotarisem sa luam un set de masina si uscator, am tot aminat, am zis ca mai intind afara...
Ceva se intimpla in casa noastra! Pina nu demult aveam doar geamul de la aragaz in neregula, in sensul ca a explodat acum citeva luni si nu am reusit sa fac acea comanda, ca nu stiu unde (nu era acoperit de garantia prelungita si trebuie sa-l comandam noi direct). Dar in ultimele doua saptamini s-a stricat cam tot prin casa: televizorul ala mic, la care mai urmaream stiri sau fetel desene dimineata, sa le pot hrani si imbraca... fara ajutorul lor. Apoi masina de spalat a inceput sa scirtie, deja nu mai spala bine, mult nu mai are nici asta. Aspiratorul Kenmore s-a dus si el, s-a rupt o curea care muta aspirarea pe peria pentru covor. Am luat rapid unul ieftin din Homedepot, dar nu sint multumita, ma gindesc sa-l duc inapoi, dar la noi nu se poate nici o zi fara aspirator, ca bebe e pe jos tot timpul si e ca babutele alea, culege tot, oricit de mic e si baga in gura. Si acum ne lasa si calculatorul, care ne mai facea figuri, dar s-a blocat si a luat-o abia la a 10-a incercare (perseverenta, nu?) Pina si sotul s-a stricat un pic, ca nu mai functioneaza conform cerintelor. Copiii sint copii, iar eu am defecte de functionare native...
Ma duc sa calc pina nu se strica si fierul de calcat!
carmen77 spune:
La calculatoare Dell are de obicei oferte bune, sunt bune calitativ, garantie ok, cu dobanda nu stiu cum sunt, dar se mai poate negocia .. noi am preferat sa platim integral ca sa nu dam dobanda, in cel mai rau caz am luat de pe linia de credit ...
La appliances, vedeti si voi, am auzit reclama la radio cum ca acuma au la corbeil nush ce promotie ca iti dau inapoi pana la de 4 ori echivalentul gst-ului .. probabil la cele care sunt economice, ecologice, bine cotate de hydro qc. Daca mai asteptati, le vindeam noi pe ale noastre (Bosch laveuse+secheuse), dar numai prin primavara, adica mai .. ca pana atunci am nevoie de ele.
monicutza_bb spune:
Nelia noi cele mai bine afaceri le-am facut cu Future Shop. Am facut card de magazin, luat ce ne-a trebuit, negociat cu ei, am luat cam la toate si garantie extinsa (asa ca 5 ani stam linistiti, ba chiar ne rugam sa se strice sa ni le inlocuiasca cu unele mai noi ) si am si negociat cu ei sa mai scada pretul. Ne-am luat de acolo calculatorul, era cel mai performant la vremea aia din tot magazinul, apoi masina de spalat Samsung, luata cu reducere de vreo 500$, apoi inlocuita cu un model mai nou pe motiv de zgariere la transport, iarasi vreo 400 castigati Si camera video tot de acolo am luat-o, si tot am iesit in castig. Am facut un calcul o data daca luam toate electronicele si electrocasnicele la pret intreg dintr-un alt magazin similar (ex. Best Buy, unde nu negociezi pretul) pierdeam vreo 3000$, dar si sotul este priceput in ale negociatului.
Un aspirator tocmai ne-am luat si noi de la Canadian Tide, un Bissell on sale de la 130 la 100, nu l-am folosit inca dar cred ca este ok pt praf, scame si frimituri. Aaa.. si la noi se intampla ceva, vineri a decedat subit cuptorul cu microunde, am luat altul tot de la Future Shop.
Ideea cu cardul este ca daca faci plati egale timp de 6 luni sau un an, depinde de valoare, nu platesti dobanda.
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
nelia spune:
Carmen, eu Bosch voiam, dar sint prea scumpe pentru noi. As astepta, dar nu mai pot usca o iarna rufele in casa, ca ne-am inmultit si eu m-am saturat de acest sport. Dar, asa de curiozitate, cu cit le-ai vinde daca astept pina atunci? Si ca alta curiozitate, ca tot voiam si nu-mi permit, sint chiar bune, esti multumita de ele? Dana spunea ca e multumita si mai am inca vreo doua prietene care au si sint la fel.
Pisica - nu te-am mai sunat pentru ca nu am ajuns la nici hotarire, Agata biziie la greu ca vrea, dar la cum se cearta amindoua, cred ca o rup la propriu in doua, si daca si aceea va alege sa doarma cu noi, ca tot nu sint ele impacate ca bebe doarme la noi in camera si citeodata chiar intre noi, ca asa apuc si eu sa dorm un pic, parca vad ca va fi o drama totala! Mai exista mitza respectiva la vecina, in cazul in care am ajunge totusi la o concluzie!?!
Monicutza, intrebari pentru Future shop: transportul e inclus? La Brault&Martineau transportul e gratuit, plus ca le si instaleaza... desi aici ar putea sa ne ajute vecinul de sus. Face card de magazin oricui (eu sint studenta si Octav e speriat, nu mai vrea nici o rata... dar ar vrea sa le aiba in casa, ca l-am pus la intins rufe, de aceea a zis ca se duce si cumpara...)? Trebuie sa dai taxele pe loc, nu? Eu am luat un Everstar, am dat 88 de dolari pe el, plus taxe, e nou, trage bine, e usor, dar nu e ca celalalt. Poate gasesc o curea pentru Kenmore si atunci il voi folosi pe asta micut doar la aspirarile zilnice si pe cel mare cind facem curatenie generala.
Indiferent ce ar fi, in viitorul imediat apropiat ori plecam undeva, ori luam set de spalat/uscat, ori calculator... ori le facem pe toate si dupa aceea mincam fasole si cartofi vreun an de zile. Dar eu sint deprimata si simt nevoia sa fac o nebunie, cum ar fi aceea de a cheltui bani pe care nu-i avem, care-mi muta instant gindurile din prezent spre viitor: oare de unde-i punem la loc!?! Dar la cit de tunati si adunati sintem amindoi, vorba soacrei, parca vad ca vom hotari sa plecam... in loc sa facem ceva util si necesar.
In alta ordine de idei, Mimitete, de unde iau cartea recomandata. Am intrat sa o caut si nu am gasit-o decit pe Amazon. Nu mai exista in librariile din Montreal? In ce an e scoasa si unde? Ma intereseaza la un mod absolut! Disciplineaza si adultii, adica parintii, asa-i?
cfelinar spune:
Buna,
Eu sunt Cristina si am nevoie de ajutorul vostru.
Am locuit in Longueuil (rive-sud) din 2003 pana in 2005, apoi la Toronto pana in 2008, de 3 luni suntem in Romania, dar nu-i de stat si vrem sa revenim la Montreal ( am luat bilete de avion pt sfarsitul lui octombrie).
Avem nevoie de informatii referitoare la zone/blocuri in care locuiesc mai multi romani. Mi-ar placea ca scoala sa fie destul de aproape ca sa mearga fetita noastra pe jos (ea are 11 ani). Langa metro Namur ar fi o astfel de zona? Va multumesc!!!
Astept raspunsurile voastre cu nerabdare!
Salutari de la Brasov!!
Cristina
monicutza_bb spune:
Nelia livrarea este gratuita pt chestii mari (maisni de spalat, de uscat), restul se in deasa in masina proprie. Card ar fi mai bine sa faca sotul ca el are job, nu stiu cu studentia cum este dau eu eram in mat. leave si mi-a facut dar putin, vreo 1000, nu ajungea sa luam tot ce vroiam. Taxele le poti plati pe loc sau o data cu prima rata, asta iti mai da ragaz de 3-4 saptamani. Vezi cat puteti suporta pe luna (200-300-400$) ca rate, hotarati ce va este indispensabil, mergeti in magazin, vedeti ce v-ar place, reduceri de pret, negociati cu un vanzator de acolo (cu cat pare mai istet cu atat aveti sansa sa obtineti mai mult), pareti dornici sa luati dar nehotarati, ca e prea scump, ca daca luati asta va mai da si ailalta? si daca va hotarari faceti cardul pe loc si gata treaba. noi asa am facut si am fost multumiti tare, de fiecare data. Daca vrei ti-l imprumut pe Marian ca sot pentru cateva ore
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
Ktrinel spune:
nelia, of, tu confirmi vorba ca nu necaz nu vine niciodata singur ..ia-o usor si se vor rezolva. eu nu am cumparat electrocasnice decat de la Corbeil si Sears. transportul a fost mereu inclus.
carmen, pregatiti o miscare pt primavara? ti-am promis ca ne vedem ...acu tre sa ma grabesc ...ca vad ca va grabiti si voi
cfelinar, sunt surprinsa de miscarile voastre, dar voi stiti mai bine. tu erai cea cu gradinta, nu? nu a mers?
eu nu am stat in zone/bloc de romani, sincer, nu stiu daca e decizia cea mai buna, dar probabil ca stiti voi ce stiti ca doar ati mai trecut pe aici.sper sa te ajute fetele.
Ontariooo ??? fetele astea sunt in silenzio stampa ??...mqqm, esti cu okii pe tv?
ana, sper ca inchizi mortgage-ul. se pare ca dob or sa sara in aer...