am nevoie de un sfat

am nevoie de un sfat | Autor: leokris

Link direct la acest mesaj

buna ziua,de la 1 junie anul acrsta m-am angajat la un magazin ca vanzatoare lucrez in fiecare zi de luni pana vineri de la 9-17 si sambata de la 9-13,nu am avut nici o zi libera,saptamana asta am avut sedinta cu parinti de la ora 16 si l-am rugat pe seful meu sa plec la 15.50 a strambat din nas dar ma lasat,sambata viitoare am un eveniment in familie si iarasi l-am rugat sa imi dea liber pt.sambata a zis ca am prea multe probleme.Rugamintea mea este daca ati putea sa-mi ziceti daca am drept la o zi libera sau la concediu,multumesc.
.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mi se pare mie sau tu lucrezi mai mult de o norma? De luni si pana vineri sunt 5 zile de la 9 la 17 sunt 8 ore. Sambata 9-13 ai 4 ore deci inca o jumatate de norma. Fiind sambata (zi oficiala libera) se plateste cu 50% mai mult.
1. Tu primesti acesti bani?
2. In contractul de munca ce scrie la norma de lucru? Nu cumva 8 ore?

Prin lege ai dreptul la zilele libere oficial. In cazul in care lucrezi peste norma ai dreptul la zile compensate. Dar pana acolo ce raspunsuri ai la intrebarile de mai sus?

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leokris spune:

in contractul de munca am doar 5 zile pe saptamana a cate 8 0re pe zi si am 600 ron pe care ii si primesc in mana doar atat dar ma enervat faptul ca nu am voie sa am probleme fiind singura angajata la magazin,deci am dreptul dupa doar 4 luni la zi libera sau concediu?Si va rog sa ma ghidati cum ar trebui sa procedez.Va multumesc

Mergi la inceput

Pai de ce lucrezi o norma si jumatate?

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nico23 spune:

eu lucrez la locul actual de munca de 5 luni iar luna trecuta am avut dreptul sa imi iau 6 zile concediu deci ar trebui sa poti si tu avand in vedere ca acest concediu consta in 21 de zile pe an o mica parte ai si tu dreptul

Mergi la inceput

in general in toate magazinele asa se lucreaza,ma deranjeaza doar ca trebuie sa ma rog pentru o zi libera si mi se raspunde ca am prea multe probleme nici nu am stiut ce sa-i raspund sefului meu de aceea v-am rugat sa-mi dati un sfat,ce sa-i raspund data viitoare cand aduc vorba de o zi libera,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui leokris

in general in toate magazinele asa se lucreaza,ma deranjeaza doar ca trebuie sa ma rog pentru o zi libera si mi se raspunde ca am prea multe probleme nici nu am stiut ce sa-i raspund sefului meu de aceea v-am rugat sa-mi dati un sfat,ce sa-i raspund data viitoare cand aduc vorba de o zi libera,

poze

Este greu sa dai un sfat daca tu spui ca nu te deranjeaza. Variante:
1. Iti soliciti reducerea programului de munca
sau
2. Iti mentii programul de ore dar soliciti zilele libere legale (2zile pe saptamana + plata suplimentara a zilelor de sambata si duminca)
sau
3. Cauta-ti alt loc de munca.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

daca imi cer drepturile si-mi spune ca pot pleca?de obicei asa se intampla, ce pot spune? Sa-mi caut un nou loc de munca e foarte greu fiind un oras micut toti patroni sint cam la fel isi bat joc de angajate doar lor sa le mearga bine.Am acceptat asa fiindca am doi copii si programul de la 9-5 era bun puteam sa-i duc dimineata la camin si dupa masa sa-i iau.La inceput nu m-am gandit ca pentru o zi libera vor aparea probleme.Oricum va multumesc pentru sfaturi

Mergi la inceput