Ce se intampla cu copilul meu?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris-cris spune:

Vai,fetelor, si Stefan e la fel.Si eu ma enervez ingrozitor,si tip...Cand nu vrea ceva plange(de fapt urla de aude tot blocul).Ieri de exemplu am vrut sa-l scoatem putin la aer.Iar el se juca la calculator.Si a facut un circ infernal ca nu vrea afara.Asa face mereu, s-a obisnuit la calculator si nu mai vrea nici afara, nici la gradi,nicaieri.Si iar m-a scos din minti.Intruna zicea:"nu vreau afaraaaa!!!!"Si dupa ce am plecat cu circul dupa noi, s-a calmat ca si cum nici nu ar fi plans vreodata.Iar eu cred ca o sa ma imbolnavesc de nervi.Nu stiu ce sa mai zic de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Cris, si daca se defecteaza brusc calculatorul ?
La noi merge rapid: daca te ridici fara scandal, mai vii si maine, daca nu, te ridic oricum eu si maine nu vii ... asta la pc. Insa de cele mai multe ori, nefiind un lucru restrictionat ca nu abuzeaza, trec si zile si nu vrea deloc la pc, parca asa nu are farmec

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu nu am intrat decat sa va zic "bine ati venit in clubul celor cu copii de 4 ani" .
nu-i asa ca acum par floare ureche "marile" crize de nervi cu dat cu fundul de pamant de la 1.5-2 ani?

Roxana

PS: nu va enervati si nu tipati la ei... efectul este intotdeauna 110% exact pe dos. calmul este singura treaba care va protejeaza.

Mergi la inceput

Stefan e aproape dependent de calculator.L-am "defectat" de nenumarate ori,dar apoi s-a gasit tati sau bunicul sa i se faca mila de baiat si sa-l repare.Dar cu conditia: sa nu mai planga cand il inchidem, sa nu mai tipe daca nu reuseste sa treaca un nivel(face circ in cazuri d-astea si il pune pe tati sa i-l treaca), sa respecte ora pe care o stabilim de comun acord sa-l inchidem,etc.Si promisiunea si-o tinea doar in ziua cand "reparam" calculatorul.Apoi,iar nu se mai dezlipeste de el..Cred ca ar trebui sa-l stric pe termen lung.E de groaza copilul asta, tare greu mai e sa-i intri in voie.Tot timpul e Nu si Nu.Iar eu nici nu prea stau bine la capitolul rabdare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Cris cris, la calculator ii spui dinainte ca are timp limitat, sa zicem o ora pe zi. In momentul cand incepe activitatea ii arati un ceas mare si ii spui: cand acul mic ajunge in dreptul asta - si poti sa-i pui o bulina rosie, de exemplu - iar acul mare e tot in pozitia asta, inchidem calculatorul; O sa te anunt cu putin timp inainte ca sa stii ca se apropie finalul (sa salveze jocul, daca e cazul). La ora corespunzatoare il anunti: mai ai 10 minute si inchidem. Apoi iar: mai ai 5 minute. Si la final ii spui gata, revii maine la activitatea asta. La inceput va face scandal, va incerca negocieri, apoi invata ca regula e respectata indiferent de scandalul pe care-l face. In 2-3 zile intra in ritm, cu conditia ca metoda sa fie respectata strict de fiecare data. Cu indicatul timpului, se pot folosi si alte metode, de exemplu un ceas de jucarie care arata ora de final, alaturi de un ceas care functioneaza si ii spui: cand ceasul ala o sa arate ora ca ceasul de jucarie, inchizi. Sau cu agrafe de hartie, si iei cate una la fiecare 15 minute, ca sa vada ca timpul trece. Si mai poti face o intelegere cu el daca se supara ca nu iese jocul cum vrea el si face scandal, calculatorul se inchide automat, indiferent cat timp a trecut. Daca se calmeaza si i-a mai ramas timp, poate sa se mai joace timpul ramas mai tarziu, cu aceeasi conditie: face scandal, se inchide calculatorul.

Mergi la inceput

Vic, sa stii ca am incercat si asta, dar ii aratam ceasul de la calculator si ii spunem cand arata de exemplu 19.30 il inchidem (stie cifrele si pot sa ma ajut de lucrul asta).Uneori face circ, alteori nu,dar de cele mai multe ori da.Pt.noi calculatorul este o mare problema,dar cred ca eu si toata familia trebuie sa fim mai fermi si mai consecventi....Nasol e ca in ultima perioada a fost cam bolnav si a stat mai mult in casa si nu prea vroia sa manance, eu eram super ingrijorata din cauza asta si atunci am apelat si eu la toate metodele "neortodoxe" de genul: "daca mananci ai voie la calculator".Stiu ca nu e bun santajul asta, dar preferam sa manance ceva(desi cand nu vroia nu mergea nici asta).Va trebui totusi sa ii stabilesc un program de calculator, fiindca altfel el ar sta toata ziua si la 3 ani nu e tocmai OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Stiu ca-i greu, dar regula tre' sa fix aceeasi mereu, cu oricine si in orice situatie.
Eu am constatat ca daca scapi copilul la calculator, poate deveni relativ repede dependent, iar dependenta asta ii mdifica si comportamentul general, adica incepe sa faca scandal si in alte situatii, ne-legate de calculator. Cand ii pui limita clara si o respecti constant, intr-o saptamana parca ai alt copil. Al meu incepuse sa negocieze: da' daca nu ma joc azi, maine am 2 ore?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

eu nu am intrat decat sa va zic "bine ati venit in clubul celor cu copii de 4 ani" .

eu va astept cu drag la "clubul celor cu copii de 5 ani"!!! sa vedeti atunci showtime!!! ...tocmai am supravietuit unui weekend "dragutz" pe timp de ploaie, in care am dansat pana am lesinat cu fiica-mea, am pictat, am citit, am vazut desene, am gatit impreuna si, in final, ea tot PLICTISITA si enervanta, genul de copil bun de reclama la prezervative!!!

si nervii mei poc-poc, mai rau ca popcoarnele cand "infloresc, cu bb mic si zbierator, cu alexutza cu nevoi "urgente" exact in momentul in care eu spal kk de la fundul lui teo sau ii dau mancare printre urletele de foame ...si minute in sir de explicatii ca "mami, vreau X" poate sa mai astepte 5 minute...o intreb "ai inteles?", ea:"da, dar imi dai X acum?"

si uite asa am cedat eu aseara si i-am pus sotului copiii in brate si i-am zis:"pleaca cu ei si vin-o acasa peste 2 ore!!!"...el radea de mine ca-s obosita, irascibila, "cum pot 2 copilasi sa te oboseasca asa?"...ii zic:"pai dupa 1 sapt. in care am dormit numai 2-3 ore pe noapte, am trebaluit non stop...la ce te asteptzi?"....eheeee! dupa 1 ora si jumatate cine credetzi ca venea, acompaniat de urlete pe 2 tonalitatzi, ambele la maxim, negru la fatza si mi-a zis:"ia-i de aici ca nu mai pot!" ...

asa ca, rabdare si ... ce mai vreti voi, ca nu promovez fumatul:)) pana pe la 7 ani, cand cica s-ar calma spiritele...daca mai aveti si juniori, se prelungeste perioada, pana fac ei 7 ani, numai ca ....incepe adolescenta celuilalt, samd......sa va zic sa asteptati pensionarea????? hahahhahah! VIN NEPOTIIIIIII!!!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Giana, ceea ce experimentezi tu, traiesc si eu! Situatia este IDENTICA! In plus la faza cu urlete, daca il trimit in camera lui ca sa se linisteasca, continua sa tipe si sa vina in camera unde sunt eu si eventual frate-sau. Nici vorba sa stea izolat, vine si-mi urla in creieri, de-mi sa-l arunc pe geam.
Inca n-am gasit solutia, dar cred ca ar trebui sa le acordam celor mari cel putin la fel de multa atentie ca celor mici si ca in general, sa petrecem mai mult timp doar cu seniorul.
Citesc cu interes si alte opinii, poate mamicile care au depasit aceasta etapa, ne pot sfatui mai bine. Multumim anticipat.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si eu am 2 baieti. Cel mare 5 ani si 8 luni, cel mic -3 ani.

Cu calculatorul e simplu. Pana la 3 ani n-au voie sa puna mana pe mouse (ajunge statul cu ochii in televizor, la desene). Nu avem jocuri instalate pe calculator. Are user-ul lui de net si are lik-uri catre site-uri gen Minimax sau educative gen Poisson rouge. Nu a stat niciodata mai mult de 1-2 ore la calculator. Daca la televizor mai avem scandal cu mutatul pe altceva decat desene, la calculator n-avem probleme.

Cat despre "mieuneala"....vreau aia, vreau ailalta si bataliile pe aceeasi jucarie.....

Mergi la inceput