Mamici anti-stress de ianuarie-feburarie 2009 (62)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

am si e o listuta de intrebari:

1. voi cum numarati loviturile lui bb? adica dc l-ati simtit un pic se contabilizeaza ca fiind o data si tot asa? de unde e chestia cu 10 miscari pe zi?

2. chestia cu miscatul regulat.. eu am obs ca bebe NU misca de loc regulat... uneori e f activ seara, alteori in timpul zilei... dupa cat
timp de lipsa de miscare tr sa te panichezi? o zi? dc nu a miscat de ex vreo 7-8 ore (dau si eu un exemplu) exista "trucuri" sa il faci sa se miste? ca totusi parca si sa te duci toata ziua buna ziua la eco eun stres si mai mare (adica pt mine e)

3. voi cati centimetri aveti la burtica? exista standarde/tabele ca la gretutate? ca mie toata lumea (stiu ca la multi dintre ei nu e rea vointa etc) imi zice ca burta e prea mare (ca si kg am luat vreo 6 jumate) si eu nu am termen de comparatie

4. face vreuna din voi gimnastica pentru gravide?

6. v-ati inscris deja la cursuri pt parinti (Lamaze etc) ma refer la cele care sunteti la primu bb

23 +

Buna.
1.Nu stau sa numar,sunt fericita ca misca si cu asta basta..Ca o curiozitate de dim am numarat miscarile si au fost in jur de 20 intr-un decurs de 30 de min sa zic,ca nu stiu exact...mai imi da una,mai sta..mai 2-3,iar mai sta un pic..:))

2.Al meu misca sa zic regulat,adik misca dim,la pranz sau dupa-amiaza si seara..uneori si noaptea daca ma trezesc eu,dar nu neaparat.Si uneori misca mai mult dim,alteori in timpul zilei e mai activ,alteori seara..Sincer nu i-am numarat miscarile dim,pranz,seara sa vad diferenta,ar fi un stres in plus,pe bune ..

3.Habar nu am si nu am cm sa ma masor si chiar as vrea sa stiu si eu..
Stai linistita,ca si mie mi s-a spus in luna a 4-a ca am burta mare,nah..fiecare cum crede..Eu de ex cand ma uit in poze mi se pare micuta,cand ma uit in oglinda in schimb..mi se pare ca am o burtica imensa.

4.Nu,din pacate nu am voie desi mi-as dori sa mai fac si eu una alta..macar sa merg asa prin parc...

5.nu.

Eu am alta buba pe cap zilele astea..mr H nu-mi da pace,are un fratior si eu iau totusi tratament pt asta.. si observ ca mi-s de mare ajutor supozitoarele cu glicerina..
In rest,nu stiu de ce,dar mi-e teama de cezariana si la cate minuni s-au strans pe capul meu(metaforic vorbind) mi-e sa nu ajung acolo si mi-e groaza de operatii..eu n-am facut in viata mea o operatie.
Am schimbat si noi semnatura si suntem fericiti ca am mai taiat inca o sapt din AMR.

Pupam restul fetelor,va doresc multa sanatate celor ce au problemute,atat voua cat si puilor raciti..si va doresc in continuare un weekend linistit .

POZE
Minunica mea
26+ cu David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Porumbita, stai linistita ca mie imi spune lumea ca o sa am gemeni, am 27 de saptamani si 106 cm diametrul la burta. Oricum doctorii nu masoara diametrul, ei masoara pe verticala, ca sa vada cat de mult a crescut uterul (tb sa aiba un nr egal de cm cu varsta in saptamani a sarcinii). burta mea e f f tuguiata, in solduri nu m-am marit deloc, din spate am aceeasi talie. La kg eu nu mai spun nimic, vreo 8.5 kg in aproape 27 de saptamani, grosul la mine s-a pus dupa sapt 21 (atunci aveam vreo +5 kg). Mi s-a spus ca e normal sa punem 2 kg pe luna in perioada asta, deci ma mai astept la vreo 5-6 kg. Oricum, nu ma mai stresez, ca toata lumea imi spune ca arat great si asa ma si simt!

Miscarile, ...doctorul mi-a spus ca incepanad cu sapt 28 tb monitorizat bebe si anume, sa fie activ cel putin dimineata si seara si in perioada in care este activ tb numarate cel putin 10 miscari intr-o ora. La mine depaseste cu mult, bebe e f f activ, cred ca am inceput sa simt diferenta intre loviturile cu mainile (de exemplu) si cele cu capul, uneori am senzatia ca ma mangaie.

Daca tu ai senzatia ca nu a mai miscat de mult timp, incearca sa manaci ceva, bea un suc de portocale si intinde-te in pat. Ar trebui sa fie stimulat de sugar si sa inceapa sa miste (sfaturile pe care le-am primit si eu de la spital unde m-am prezentat de 3 ori pana acum, paranoica fiind ca bb nu misca cum trebuie). Ce am observat la mine este ca atunci cand sunt f f activa, bebe doarme, leganat fiind de mersul meu...el este f activ cand sunt eu linistita.

Gimnastica speciala pt gravide eu nu am facut pana acum, dar ma bate gandul sa ma duc la yoga pt gravide, am gasit niste clase si cred ca voi merge. Pana acum am preferat mersul pe jos si inotul.

Lamaze, nu...sunt prea scumpe.

Flowerbee, Incepand cu varsta de 25 de sapt bebe reactioneaza la atingeri, ceea ce inseamna ca dc iti atingi burta sau il gadili prin burta, el va reactiona.
Contractiile BH sunt normale la varsta asta a sarcinii si nu trebuie sa va sperie, ele pregatesc uterul pt nastere si sunt f bune, am si eu cam 2-3 pe zi.

Hai ca am scris un roman

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

buna dimineata ...ca de abia am dechis ochii!
nu pot respira pe timpul noptii,mor de ciuda...mi foarte uscat nasul si tot timpul trag de el nu sunt racita sau ceva,asa ca nu stiu de ce. la voi e asa ceva? ? ?
ma simt mai bine si voi incerca sa evit mancarurile astea grele...cam greu cadar incerc!
un sf de sapt placut!

23S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dobreclaudia spune:

buna mamicilor
pentru ARSURI DE STOMAC, in afara de Maalox care este f. bun dar nu puteti lua cantitati mari si dese, exista Gastrocynesine la farmacii este un produs homeopat si f. bun in sarcina pentru ca nu are efecte adverse ca orice produs homeopat.

23+

clau

Mergi la inceput

Mey, care este adresa noastra de email (cea de pe gmail)? Eu stiu parola, dar am uitat adresa!

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Miereamara, ti-am trimis PM

Dark Bendis

26+ cu "Huckleberry" Baby

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

vai cum se strang kg-mele astea!!!!Acu' parca luasem doar 4 kg si eram mandra de mine si acu zici ca se pune si aerul de-l respir!(bine nu punem la socoteala faptul ca aseara bagam in mine prajituri de la mami...Doamne ce buna era,sa va zic ca dupa capu' meu as fi mancat toata tava???)
Si pt ca nu mi-a ajuns prajitura de aseara am purces si eu si-am facut o praji..nu zic ce sa nu va fac pofta.

Stie cineva o prajitura cu iaurt?Eu am mult iaurt si nu pot sa-l mananc si sa nu se strice as vrea totusi sa-l folosesc la ceva.
si

POZE
Minunica mea
26+ cu David Christian

Mergi la inceput

Leditia, eu fac smoothie.
Folosesc iaurt si un pic de branzica mai cremoasa, plus fructe (blueberries, capsuni, cirese, banane). Pui totul in robot, plus un pic de miere ca sa iasa mai dule, si crede-ma iaurtul Danone cu fructe e mic copil pe langa chestia asta, unde mai pui ca iaurtul danone e plin de chimicale si chestia asta e super sanatoasa si organica.

Martin Luther King Jr.

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Fetelor, nu am timp sa va citesc acum, sper ca toata lumea e bine...am intrat sa va spun doua povesti cu Francesca, de acum 20 minute...

Zi ploioasa, toata ziua in casa (ca nu doar ploua dar si bate furtuna si e frig) asa ca deschid si eu spre seara tv-ul...gaza se joaca intr-un colt... ma uit repede ce au olandezii, dau la romani de pe un canal pe altul si ajung la Monica Columbeanu...stau sa ma uit ca e frumoasa de pica, pozeaza undeva in Italia pentru ceva revista... fata vine sa vada la ce ma uit, o vede pe Columbeanca, zice: mooi, he, mama? Adica frumoasa, asa-i mama? Eu zic romaneste: da Francesca, e frumoasa. Dupa care vine la mine, ma mangaie pe obraz si zice: mama mooi....adica si mama e frumoasa...sa nu te topesti????
Faza a doua, pe acelasi canal, citeva minute mai tarziu Columbeanu se joaca cu draguta de fetita.... o strig pe Francesca, care intre timp culca toata animalele intr-un pat destinat unei papusi: Hai Francesca sa vezi fetita.... Francesca vine, se uita si apoi zice hotarit: Beby opa...adica Bebelus si bunic.... well.... ma apuca un ras nebun, ce sa spun, pentru fata mea nu arata a tatic, dom`le, ci a bunic....

va pup,

o mama foarte mindra de fetita frumoasa si isteata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

am si e o listuta de intrebari:

1. voi cum numarati loviturile lui bb? adica dc l-ati simtit un pic se contabilizeaza ca fiind o data si tot asa? de unde e chestia cu 10 miscari pe zi?

2. chestia cu miscatul regulat.. eu am obs ca bebe NU misca de loc regulat... uneori e f activ seara, alteori in timpul zilei... dupa cat timp de lipsa de miscare tr sa te panichezi? o zi? dc nu a miscat de ex vreo 7-8 ore (dau si eu un exemplu) exista "trucuri" sa il faci sa se miste? ca totusi parca si sa te duci toata ziua buna ziua la eco e un stres si mai mare (adica pt mine e)

3. voi cati centimetri aveti la burtica? exista standarde/tabele ca la gretutate? ca mie toata lumea (stiu ca la multi dintre ei nu e rea vointa etc) imi zice ca burta e prea mare (ca si kg am luat vreo 6 jumate) si eu nu am termen de comparatie

4. face vreuna din voi gimnastica pentru gravide?

6. v-ati inscris deja la cursuri pt parinti (Lamaze etc) ma refer la cele care sunteti la primu bb

23 +

Porumbita, si eu raspund la intrebari, desi sa te ajute nu cred.

1. Nu numar batai, cind misca ii zic lui Paul: plop plop, ca altfel eu uit sa ma intreb la sfarsitul zilei: a miscat bebe azi? La servici trimit un mesaj cu plop cand misca si asa stiu la sfarsitul zilei ca a miscat.
2. Nu mi se pare ca misca foarte regulat, dimineata devreme misca, uneori si seara cand ma culc... oricum ascult inimioara cu Dopplerul in fiecare seara.
3. Nu am cm si cred ca daca as avea nu m-as masura ca nici pe cantar nu mai indraznesc sa urc. 6,5 kg mi se pare superok pentru 23 saptamini.
4. Nu fac gimnastica de gravide, gimnastica mea e iesitul cu Francesca la plimbare, carat de Francesca si in general munca prin casa. Adica stiu ca nu e suficient dar sunt frinta in zilele cand lucrez si cand nu lucrez ma ocup de fata si seara dupa 7 mai calc sau lenevesc cu o carte in pat.
6. Nu dar am experienta.

Mergi la inceput