Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (28)
Raspunsuri - Pagina 18
DanaH spune:
'neatza fete cucuiete.
Mai intai multumesc tuturor fetelor pt urari: gabitzam, alysh, ylari, vianne, doloress, inais, reallaura, alina_anto
a fost frumos vineri, am sarbatorit amandoi, m-a scos sotul al restaurant, unul finutz tare, preferatul nostru. facuse rezervare de marti. si eu, care joi seara il intrebam (desteapta fiind) daca stie ce e maine. si evident ca s-a facut ca nu stie. dar ma surprinde (in mod placut, evident) baiatul asta al meu de la an la an si de aia il iubesc de mor.
cu teodora a mers mai bine noptile astea. parca a stiut ca este weekend si nu are de ce sa faca galagie. are timp de luni in colo, cand mami si tati trebuie sa se duca la serviciu.
sambata a dormit toata ziua. am fost numai noi doua acasa, linsite, cald. a dormit fata.... seara a dormit de pe la 6 pana pe la 9, ma tot rugam de ea sa se trezeasca, dar pe de alta parte imi era mila sa o trezesc eu. pana la urma i-am facut baitza mai tarziu si ne-am chinuit putin la culcare, dar a dormit toata noaptea.
ieri, in schimb, fiind toti acasa si stand numai in casa ( a fost o vreme de toata cacaoa), nu a dormit mai mult de o ora juamte adunate peste zi. iar aseara era varza de obosita. si era gata gata sa adoarma, dupa care dadea din maini si se trezea. si uite asa ne-am chinuit vreo ora si ceva. pana la urma am trecut peste plansetele ei si am legat-o de manutze. adica am invelit-o cu paturica si i-am prins manutzele sub patura. a dat de vreo trei ori din cap nervoasa, dar a adormit. alta data nu mai astept atata, mai ales cand vad ca este obosita. si apoi a dormit fata toata noaptea, s-a mai trezit la 6:30 sa pape.
am inceput si eu sa ii dau lapte praf seara la culcare. am zis ca este poate e mai consistent si doarme mai bine peste noapte. sper sa nu ma mai trezeasca, ca sunt si eu varza de obsoita. si nu prea inteleg de ce, nu fac mai nimic (adica nimic) in casa de cand a venit mama soacra, ieri am pictat si decupat cu alexandru toata ziua. dar aseara m-a luat cu niste ameteli de se invartea toata casa cu mine, si simteam ca transpir, si imi simteam limba putin amortita. cred ca a fost o cadere de tensiune. am mancat niste ciocolata, si mi-am ami revenit putin. acum ma doare capul, o durere surda in tampla stanga.
nu stiu exact ce o fi, dar daca se mai repeta, cred ca o sa ma duc la doctor. sunt extrem de osbosita, desi dorm destul de mult, mananc bine. am zis ca o sa incep sa fac putin sport, poate si din cauza asta, dar nu prea am timp. paote ar trebui sa iau niste vitamine, dar fara sfatul medicului parca nu as lua.
in fine, nu mai mai plang. sper sa fie trecator si sa imi revin, ca nu imi palce starea asta.
Poze
DanaH spune:
hai ca incerc si eu un conspect, nu se intampla prea des.
Doloress, in chile plec pe 13 noiembrie. nu mai este mult, incep emotiile. nici nu stiu de ce, ca pelc sau ca ii las pe copii acasa?
Anca, si mie imi place colajul cu mugurasii verzi.
Andreap, te intelg foarte bine cu sentimentul de vinovatie pt copilasul mai mare. si eu incerc sa compensez, dar nu prea reusesc. noroc cu sotzul, care se ocupa foarte mult de alexandru. sambata au mers la baschet amandoi, tati a jucat, baiatul s-a uitat de pe banca la tati. a foast tare mandru sotul de ce baiat mare are. dumincia se duc amandoi la piscina. dar o sa vina acum, curand, o perioada in care sotzul este pelcat timp de o luna. nu stiu, zau, cum o sa fac fatza, oricat m-as chinui eu, nu pot sa il suplinesc pe tati.
nus tiu ce are sara de plange cand o plimbi. ai incercat sa ii ridici putin carutzul? teodora este foarte incantata cand paote sa vada afara. eu ii dau capacul(sau cum s-o numi chestia de deasupra) si o las sa vada copacii, frunzele. face niste ochi mari... si incepe sa vorbeasca la nori.
imi pare rau ca mariuca este bolnavioara. sper sa nu fie nimic grav. un pupic dulce pt fetizta.
GD, nu iti fie teama, sva fi greu primele zile, dar apoi se va obisnui. nici teodora nu prea a mancat prima saptamana cand am inceput munca, dar apoi s-a obisnuit. acum nu mai are probleme cu biberonul.
Bine ati revenit! Nico si danutza.
puputi, drum bun! stai linsitita, o sa ii fie bine lui bebe pe avion. te inteleg bine cu agitatia inainte de plecare. si eu, oricat mi le-as pregati din timp, tot ajung in ultima zi franta de obosita si cu treburiel tot neterminate.
alexutza75, imi pare rau de exeprientele tale neplacute cu spitalele. sper sa nu mai treceti prin asta.
magnetism, felicitari pt referat. si felicitari si pt sotz. sper sa vi se indeplienasca visul de a pleca. in ce domeniu faceti doctoratele si udne vreti sa plecati? ce bebe mare ai tu.... teodora nici acum, la 5 luni juamte nu cred ca are 7500. dar ma duc si eu la control sapt viitoare, abia astept.
elenuca si andreea, sper sa fie o faza trecatoare cu bebelusii care nu mai vor san. si teodora are momente cand se intoarce si se strmaba cand o pun la san de zici ca ii dau alte alea. paote este de la dintzi.
laura, imi pare rau de dimineatza ta de duminica. imi inchipui cum te invarteai prin bucatarie incercand sa faci cat mai multe. eu dupa o noapte de dans, a doua zi ma misc in reluare. nu as fi facut fatza la o dimineatza ca a ta. am uitat sa va zic tie si simonei, ca imi pare rau de tati bolnav. sanatatea multa!
simonix, si eu imi doresc ca asist la o nunta din aceea cu negri, ca in filme. mi se apre atata bucurie la o astfel de nunta.... am mereu in minte nunta aceea din filmul "love actually", cu muzica de care vrei tu si cu muzicantii care apareau care de pe unde. la un moment dat ne gandeam sa le facem o surpriza de genul asta finutzilor nostri pe care i-am cununat acum doi ani, dar cred ca nu ne-ar fi datr voie preotul. pacat ca la noi nu se poate face asta.
Miss, daca zici ca si tu ai probleme cu stomacul, probabil ca de aceea este david asa. incearca ceva dieta pt tine si poate se rezolva. cum ziceai ca se numeste cartea aceea cu puseurile?
mihaser, ooo, dintzoc! este cumva prmul dintzisor din odisee? felicitari, oricum.
inais, ce tortulezt acolo.... si ce fetitza frumoasa.... sa iti traiasca! iar pe tine te invidiez pt energie. cum poti sa le faci pe toate? ce secret ai?
sa traiasca si flacau de gabitza, sa se faca mare si voinic!
cleo, esti cam tacuta in ultima perioada? sau mi se pare mie. iar coci ceva?
Poze
melly23 spune:
anca draga in primul rand felicitari lui dragos cel harnic!!!amelia nu da nici un semn de asa ceva!!!puturoasa ca masa!!!cat despre ce fac pe vremea asta, cd-uri cu amelia ca am calculiciu plin si tre sa fac cd!!!si ma mai joc cu Amelia, mai fac curat, mai mananc mai fac de mancare!!!dar in special cand am timp ma uit la "totul despre sex". are 6 sezoane deci am ce vedea!!!e super fain filmu!!!si ma mai uit la ce o mai aparut nou in categoria filme artistice!!!cine vrea film fain "Hancock" cu will smith!!!bestial!!!si uite asa trece timpu!!!
si LMA bebeilor ce isi serbeaza inca o lunita in plus de la data nasterii!!!multi inainte!!!
Noi si fluturica Amelia
MissParker spune:
LA MULTI ANI la toti bebeii care se sarbatoresc zilele astea, nu apuc acum sa-i mai enumar, scuze!
Neata! Azi e ceva mai bine, adica David a facut kk doar azi noapte de 2 ori, de atunci vad ca s-a mai linistit. Aseara am baut 2 cani de ceai de menta, sper ca si-au facut efectul. Azi mai iau niste fier, poate ma constipa
Mai, cartea aia cu puseurile este „Oje, ich wachse“ (traducere aproximativa „Vai, cresc“), parca aldaesme ne daduse niste citate din ea, cica acolo sunt explicate cel mai bine toate puseurile. Eu oricum am cautat ieri pe net ceva in germana si am gasit o pagina intreaga cu explicatii la puseurile de 12 saptamani, de 19, 26, 37, 46 si 55 de saptamani, toate caracterizandu-se prin faptul ca bebe e nelinistit, agitat, plange mai mult, doarme mai prost, isi suge degetele mai mult, vrea mai mult contact fizic, plange cand i se schimba pampersul etc... Va dati seama ca dupa descrierile astea la noi au loc saptamanal cate 3 puseuri In fine, cand vine cartea (o voi reclama la DHL), va spun mai multe.
Aseara, tocmai cand incepuse sa se intunece, m-am apucat sa-l tund pe Bogdan cu masina de tuns. Premiera mondiala! Am ras de ne-am cracanat, ca dupa ce-l tunsesem pe jumate s-a incins rau masina si a trebuit s-o lasam vreo 10 minute sa se mai raceasca, iar eu ii spuneam ca ar fi bestial daca s-ar strica si ar trebui sa mearga azi la servici cu jumate de cap tuns si cu jumate plete in vant In final a iesit bine, a fost f.f.f. multumit, a zis ca l-am tuns chiar mai bine ca la frizer... Ei, uite ce talente nedescoperite mai aveam eu
Azi mi-a venit pachetul de la „Lautarul“... Hehe, pai ce, n-avem si noi aici posibilitatea de a comanda produse romanesti? Mi-am comandat in primul rand 10 pachetele de seminte NutLine, ca ne batem pe ele si eu si Bogdan, apoi 2 borcane de zacusca si 2 borcane de vinete coapte pt. salata (e mai ieftin decat la restaurantul romanesc, unde le luam inainte mereu la pachet). Mama, ce orgie alimentara fac diseara
Laurita, cred ca trebuia filmata scena cu apa curgand si tu alergand in toate directiile, mama ce stress! Eu innebunesc si asa, nefacand mai nimic, daramite sa mai gatesc si pentru altcineva, te admir pt. energia pe care o ai!! Eu ieri nu am reusit sa gatesc, abia am apucat dupa-amiaza sa ma spal pe cap si dupa aceea nu mai puteam oricum sa gatesc, ca mi-ar fi mirosit parul o saptamana
Simona, m-am uitat la poza, dar nu am vazut asa clar. Oricum, vad ca pata aia tot acolo e, deci nu e dinte, ca o are de o luna... M-am mai linistit...
jady, nu sunt dintisorii inca, din moment ce ii ghioraie matele la greu stiu ca din cauza aia plangea... Azi e mai bine. la bebelul tau, sa-i iasa dintisorii cat mai lin!
inais, ca tot vorbeai de calcat, am inceput si eu sa-i calc hainutele lui bebe si stiti ceva? Imi face chiar placere, daca concomitent ma mai uit si la un serial la TV pot sa calc si 2 ore, chiar imi place sa calc, ma linisteste! Ah, voiam sa spun ca e excelenta metoda ta de a o invata pe Iasminutza sa adoarma singurica. Eu nu am probleme de genul asta, David adoarme mereu singurel, dar am citit ca exact ce ai facut tu este ideal. I-am scris si lui Lorich pe tema asta... Mai, si ce tort i-ati mai facut!!!! Eu sunt o mama denaturata, nu-i fac nimic pana la 1 an, si-asa nu le am cu prajiturile si torturile... de ziua mea imi facea Mutti cate o prajitura sa duc la servici...
Nicole1980, vai ce scump e Daviducul tau, m-a ucis!! Ce ochi mari are si ce bine sta pe burtica!! Daviducul meu nu prea vrea deloc, isi ridica si el capsorul, dar doar zvacnind, apoi il lasa imediat jos si incepe sa oracaie Uite, poza ASTA mi-a placut cel mai mult!! Bafta sa gasesti o bona buna!
mihaser, bravo pt. dintisor!! Ai deja periuta din aia pt. deget ca sa i-l cureti? Citisem ca dupa fiecare masa trebuie curatat si masat cam 10 secunde... dar cu ce? Ca am uitat
Lorich, si ma gandesc mereu la voi, fie ca lui Robert sa-i treaca odata faza asta. Am observat ca si David plange uneori de mama focului (desi alaptat si proaspat pampersat ) atunci cand e obosit rau, se chinuie sa adoarma si nu poate... Citisem undeva ca taman atunci trebuie lasati in pace, cand intra in cele 3 faze ale adormitului, fiindca daca-i luam in brate cu intentia de a-i linisti, le facem mai mult rau, ca-i scoatem din ritm si apoi ciclul de 3 faze trebuie s-o ia de la capat. Eu cred ca Robert s-a si obisnuit asa, de aceea acum urla daca procedati altfel. Eu as incerca totusi, putin cate putin, sa-l las sa adoarma si singur, sa vezi daca plange tot mai putin pana se obisnuieste. S-ar putea sa-ti ia cateva zile, dar merita incercat. Am o carte „Secrets of the baby whisperer“ si tipa aia sustine ce ti-am scris mai sus. Daca vrei mai multe detalii, am sa incerc sa-ti traduc putin ce zice ea. Sau – daca stii engleza – scanez paginile respective si le trimit pe mailul comun, ok? Oricum, nu dispera Nu stiu ce-i aia pioceanic, poate ne dai mai multe amanunte, dar sper sa-i vina acum si de hac, daca tot au descoperit ce era... Of, pupam baietelul scump!
Andrada, bravo pt. weekendul superb!!
ancaurn, aoleu, inseamna ca eu nu trebuie sa ma chinui sa-l mai ajut pe David sa se rostogoleasca, daca dupa aia tre’ sa stau numai de kuru’ lui Dar vad ca Dragos e voinic si activ bine de tot... Ma consolez cu gandul ca Daviducul e cu 3 saptamani mai mic, dar oricum am asa o banuiala ca el va fi genul contemplativ, vorba lui ralu_t, va gasi pe cineva sa-i mestece mancarea in timp ce el va filozofa
DanaH, la cati mai multi ani fericiti de casnicie, sa ajungeti la suta de ani impreuna
Alexutza, si Doamne-ajuta sa treaca toate problemele!!
andora, fecian, CamiM, voi pe unde mai haladuiti, fetelor?
Vianne, tinem pumnii tare-tare!!
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii
Getutza81 spune:
Buna fetele !!!
Vreau sa le urez in primul rand la multe lunite si multi ani puiutilor care isi serbeaza ziua astazi si ieri!!!, vam citi dar nu am intrat sa raspund din motive de parinti plecati in cursa, nepotica plecata la mama ei si casa goala numai cu sot
Casa e intoarsa cu curu in sus si am o gramada de treaba, bebe deabea acuma a adormit....
Fetele, vroiam sa va mai zic, ca eu inca alaptez seara si dimineata, dar asta datorita metoclopramidului care il iau, nu am luat cand am avut criza de fiere si seara aia si dimineata si seara urmatoare nu am mai avut un gram de laptic.......Si mai intreba cineva de reactii la alimente noi... al meu bogdanel se pare ca a facut la conopida, iam dat prea devreme si ma chinuit cateva nopti bune... nu iam mai dat decat laptic cateva zile si apoi incet incet am introdus iar papica... acum suntem bine.... in 1 oct am introdus carnita, se pare cai place, si azi am introdus ca fruct nou pruna... om vedea cu asta din urma...o sa mai intru mai tarziu daca mai am timp....pupici la toate mamicile si puiutii lor !!!
===============
Geta mami de Bogdan Silviu
Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !
dflavia spune:
in primul rand LA MULTI ANI sarbatoritilor zilei
Anca felicitari pentru Dragos cel voinic. Stefania mea nu se intoarce pe spate inca desi e pe burta in secunda urmatoare cand o pun jos. Deci clar nu toti au acelasi ritm de dezvoltare, e asa cum vor ei....apropo de asta si noi am avut circ ieri cu somnul, clar e perioada in care ar sta ei treji din curiozitate da cand pica de oboseala ii ia cu plans of of
Mami de Stefania 11.05.2008
Lorich spune:
Miss da vreau, vreau pleaase, please, pretty please with sugar on top! Da, scan in engleza will do.
Pioceanic este cel mai periculos microb din toti microbii de pe fata pamantului; Se gaseste din plin in spitale, e fff periculos, ma ia cu frisoane la gandul ca a stat nedescoperit pe puiul meu 4 luni; si cica trece fff greu, incerc sa nu ma panichez, sa ma tin tare si sa sper sa scapam de el cat mai repede. Atata sa-ti zic - ca daca s-ar cuibari in ureche ar ataca nu stiu ce osisor si scarita ale urechii, ajunge la creier si poti face meningita... de la aia nu mai zic; noi il avem in ochiul drept, Doamne mi-e rau si acum cand scriu.
Lori, mami de pui drag si iubit Robert
Poze Robert
Getutza81 spune:
Lori, sanatate multa iti doresc, sa va ajute Dumnezeu sa treceti peste asta si sa scapati cu bine !!! robertzelul dragalas...
===============
Geta mami de Bogdan Silviu
Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !
Simonix spune:
Draga mea de Lori - groaznic ! Sa planga Robert din cauza asta ? Ca este bolnavior ? Of, iti uram multa sanatate ! Cum il tratati ? Antibiotice, banuiesc Of of ... bietul pui - inteleg perfect prin ce treci, bine ca l-ati descoperit si va veti face bine
Scuzati, fetelor, am o groaza de treaba, am intrat doar sa ii pe Lori si pe Robert al ei ... poze cu negri nu am inca Cu siguranta o sa va arat
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
cleo78 spune:
lorich, moralul sus. Pioceanicul este un bacil, din cate stiu io, daca ai facut antibiograma, dr vede la ce cedeaza, si intervine numai cu antibioticul necesar.
De aceea zic, moralul sus, nu e f. grav, corpul copilului stie sa lupte, Tu trebuie sa fii f. calma in fatsa lui, copilu preia toata agitatsia ta...
cat despre luatul din spital, ti-a zis dr asta? Adica mi se pare prea grave complicatiile astea, care le zici tu (sa stii ca am dat si io search pe net, si le-am gasit pe un forum, dar nu bag ins eama ca e multa lume nebuna); incerc sa o gandesc logic, sa ia o infectie din spital si totusi 4 luni copilul sa fie in grafice, sa creasca in greutate, in lungime etc. ai un pui mare, de peste 7kg. Nu cred ca avea o evolutie asha de frumoasa, daca era o infectie atat de puternica si de atatea luni....
Adica stiu un pui mic, cu infectie iesit din Elias, tot cu pioceanic, reinternat la 1 sapt, care in prima luna nu a luat mai nimic in greutate. Nici nu putea plange, bietul pui....Pe cand, la puiul tau, uite ce bine si in verva e!!! SI ce stie sa isi ceara drepturile si atentia. Asha ca te rog, inca o data, tu canalizeaza-ti energia si atentia pt relaxarea ta si a puiului, facetyi exercitii, masaj, iesiti, jucati-va. Bucurati-va de fiecare clipa!!! Iar problema medicala- dr o va rezolva- de asta a facut fackultate.
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii