Histeroscopie la Giulesti

Histeroscopie la Giulesti | Autor: cristiama

Link direct la acest mesaj

Buna,

Marti am o programare la histeroscopie la Giulesti dr. Niculescu. Programarea a facut-o dr. Cocei si de atunci nu mai raspunde la tel.

A mai facut cineva aceasta analiza?
Imi puteti spune cam ce tb facut? La genul merg cu halat, e cu internare, nu mai zic ca nici nu stiu UNDE trebuie sa merg!

multumesc frumos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

A mai fost cineva care sa-si raspunda singur la subiect?

intre timp am mai sunat la dr. Cocei si a raspuns, mi-a dat cam toate info de care aveam nevoie.

Mi-e cam tarse de Giulesti, si mai ales de analiza, dar trece!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Cristiama: Iti doresc ca totul sa fie bine!!! Asteptam rezultatul!! Si eu cred ca va trebui s-o fac tot la Giulesti.....chiar as vrea sa stiu daca iti face anestezie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAVINUTZA spune:

Dragutza,
N-ai de ce sa-ti fie teama - eu am facut tot acolo , acum ceva ani si mi-a facut anestezie generala - la mine a fost de investigatie - adica m-au adormit si mi-au bagat o camera sa vada peretii uterului, ovarte etc , nu a fost cine stie ce- oricum n-am simit nimic,
Pe mine m-au internat 1 zi - am venit dimineata - m-am schimbat -mi-a facut internarea - si seara am plecat acasa
Parerea mea este sa nu mananci pt ca de anestezic s-ar putea sa-ti fie greata, rau
cat despre Giulesti - in afara de conditii care alea sunt, n-ai de ce sa-ti faci griji - parerea mea
Bafta multa,
Lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

Eu am facut in luna mai histeroscopie de diagnostic la Giulesti fara nici un fel de anestezie !

O vesnica aspiranta

Mergi la inceput

Marinyk,

Asa stiam si eu ca se face fara anestezie, am inteles ca e mai usoara ca o HSG, si de-alea am facut 2.

Imi poti spune cat a durat totul, adica stau o zi intreaga? Ca am inteles ca analiza dureaza doar 10 min.

si daca nu e indiscretie, cat ai dat doctorului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

Eu nu am stat prea mult pe acolo , am scapat repede
Dr cu care eu am facut era de garda in ziua respectiva , ma chemat dimineata la ora 8 cu trimitere de la med de fam si adev de salariat, o asistenta mi a facut internarea apoi ma dus la camera unde te schimbi , pe mine nu ma lasat sa ma imbrac cu camasa mea adusa de acasa , mi au dat ei o camasa sterila si apoi am fost dusa de manutza sus exact in sala unde se face interventia
Dr a spus sa nu mai fiu trimisa in salon , sa ma duca direct acolo ca termina repede consultatiile de la cam de garda si vine direct la mine
Acolo a venit o asistenta , ma luat , ma pus pe masa , ma legat si intre timp a aparut si dr , mi a facut control si apoi sa apucat de treaba
Nu a durat mult , nu stiu exact sa ti spun , cred ca vreo 10 min care mie mi s au parut o vesnicie
Poti sa ti vezi si tu pe monitor uterul , eu una nu am putut ca eram prea ocupata cu durerile si ma rugam sa termine mai repede
Pt mine a fost extrem de dureros , am facut si HSG dar asta a fost floare la ureche pe langa histero
Dar din cate am citit si eu pe forum , depinde de fiecare organism ,nu pe toate le a durut , unele au suportat mai bine histero decat hsg , la mine a fost invers
Poti sa iei un calmant ceva inainte , eu nu am luat nimik , poate si deasta ma durut asa
Dupa interventie , imediat am inceput sa sangerez , vezi sa ti iei tampon la tine
M am dat jos de pe masa , dr mi a completat fisa cu rezultatul , mi a zis ce si cum , apoi a plecat si mi a zis ca atunci cand ma simt bine sa plec acasa
Am vrut sa i dau ceva , (inainte de interventie nu am avut cum ca eu eram deja legata pe masa cand a venit el ) dar nu a vrut sa primeasca sub nici o forma si am insistat destul de mult .Dar probabil ca nu a vrut din cauza ca eu am fost trimisa la el la recomandarea cuiva...
Am mai stat pe acolo vreo juma de ora , era un pat pe acolo , si apoi am plecat , sa fi fost in jur de 10 , cam asa
Burta nu ma mai durut pt ca am luat un calmant cat am stat acolo(il aveam eu ca nimeni nu mi a dat nimik) , in schimb m am simtit rau din cauza gazului pe care il introduce
Ma durea f tare sus in stomac , in capul pieptului , abia respiram , si umarul drept , am plecat cocosata de acolo
De sangerat am sangerat toata ziua si aproape o sapt am avut scurgeri maronii
Cam asta e in mare , daca mai vrei sa stii ceva sa mi spui
Sper ca nu te am speriat , eu ti am descris exact prin ce am trecut eu ca sa fii pregatita pt ce e mai rau , mi e una mi ar fi prins bine sa stiu exact la ce sa ma astept .....

O vesnica aspiranta

Mergi la inceput

Am scapat de analiza.
A fost mult mai usoara decat ma asteptam, pacat ca ma speriasem eu ininte, ca cel putin pe mine nu m-a durut deloc, a fost o intalnire frumoasa cu uterul meu roz!

Am plecat acasa imediat dupa analiza, nu m-a durut si nu ma doare in continuare nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

scuze ca va bruiez..dar.. hop si eu!
spuneti-mi si mie ce diferenta e intre hsg si histeroscopie?
mie mi-au facut film la trompe si au descoperit ca sunt infundate...ptr ca lichidul respectiv nu se ducea pana unde trebuie!
histeroscopia este altceva? si.. e diferita de laparoscopie? ptr ca am inteles ca si laparoscopia e tot o modalitate de a vedea uterul, trompele.. plus de asta se pot si repara anumite nereguli-prin operatia laparoscopica...
deci..poate cineva sa ma informeze si pe mine ce e histeroscopia? in cazul meu ce e indicat? sa le fac pe amandoua?
sunt in ceata!!!!!! help!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

draga uratica, eu sunt proaspat laparoscopiata si imi permit acum sa dau sfaturi
laparoscopia este o interventie care se face cu anestezie generala si care permite vizualizarea trompelor, uterului pe "exterior", ovarelor, etc. Metoda asta presupune si remedierea unor probleme-cum ar fi desfundarea trompelor, cauterizarea zonelor cu endometrioza, etc.
Histeroscopia presupune invesigarea uterului pe "interior", poate fi exploratorie sau de interventie- rezolvarea unui sept, a unor sinechii, etc.
Nu ti-am explicat eu cum se cuvine in termeni, intrucat daca dai cautare pe google, sigur gasesti si tu.
am intervenit aici pt a-ti spune ca histeroscopia se poate face si cu anestezie generala, ceea ce e mult mai simplu si nedureros; te externeaza in aceeasi zi, nu simti nimic! e mult mai bine asa, iti garantez!
HSG este considerata o metoda barbara si in alte tari nici nu se mai face asa ceva.
Din punctul meu de vedere, lupta asta cu infertilitatea e egala cu zero daca la un moment dat nu faci laparo si histeroscopie.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

tamaryllis..iti multumesc!
e adevarat ca am citit despre laparoscopie pe toate link-urile de pe google, dar exact cum ai spus.. sunt termeni medicali si nu prea intelegi.. desi, nu sunt incuiata la minte... am inteles in linii mari ceea ce scrie si se zice despre laparoscopie, insa... am descoperit de mult timp ca teoria nu are legatura cu practica!! teoria am citit-o, dar nu se compara cu cazurile concrete!!
de asta am vrut sa stiu mai multe de la cineva care a trecut prin asa ceva!!cum esti tu de exemplu!! nu vreau sa invat teorie.. ci sa pun in practica ceea ce e mai bine ptr mine!
poti te rog sa imi spui cum a fost? tu ce problema ai avut de ti-a facut laparoscopie? pentru ca din cate mi-ai zis..inseamna ca eu am facut histeroscopie-lichid introdus in uter..care se duce in trompe...etc.. ai dreptate!nu e dureros deloc chiar daca ai trompele infundate-oricum doctorii se opresc cand e cazul!!
deci urmeaza sa fac laparoscopie.. asadar.. cum e? iti da drumul in aceeasi zi? nu mi-a frica deloc de durere...ci doar vreau sa stiu!!!ma poti ajuta? te rog! ce sanse ai ca dupa laparoscopie, daca ti se rezolva problema-trompe desfundate-cum e cazul meu, sa ramai insarcinata?

Mergi la inceput