Dulciuri fel de fel...(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Helau!

Cam de multisor n-am mai trecut prin bucataria virtuala...

Ortansa multumim de reteta. E cam... intortocheata dar cred ca rezultatul merita orice efort. O trec in listuta si in lista mea de asteptare.

Cata,buna idee ti-a dat Alinuta.
De fiecare data cand gasesc cate o reteta de asta cu nuci,care-ti lasa gura apa imi aduc aminte de nucile mele de pe balcon,care trebuie sparte si ma tot gandesc sa ma apuc de ele,dar nu stiu cum se face ca de fiecare data gasesc cate altceva de facut.

Monule,cate choix-uri ai zis ca ai facut?

Eu am lipsit din bucataria virtuala dar nu si din cea personala.

Am facut un Tiramisu,dar l-am adaptat un pic sa poata papa si Robert.L-am adaptat in sensul ca galbenusurile-crema le-am fiert pe aburi,iar cafeaua am inlocuit-o cu Nesquik.

Am mai facut si o placinta cu branza,din aluat cumparat.

Si pentru ca ieri,la cumparaturi,am gasit in Kaufland lapte praf Raraul,azi am facut o ciocolata. N-am mai folosit lapte de asta de ani de zile,cred ca de asta am si uitat ca trebuie cernut un pic inainte,ca sa nu se formeze cocoloase. Dar e mai sexy asa cu picatele,nu?




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

miha tare bine arata tot ce ai facut...acu' ma duc sa mananc ceva dulce ca lesin aici

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Miha , ce bine arata tiramisu si placinta!!!

eu am facut salata de fructe si ieri si azi , am poze dar lenea e mare sa le descarc....

Am si eu o intrebare la voi : mi-a facut cineva niste trandafiri de pus pe tort, tin 2 saptamani in caserola in camara? (nu stiu din ce sunt facuti, dar cred ca din lapte praf), merci anticipat



Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)


Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil


Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc

Helau!

Cam de multisor n-am mai trecut prin bucataria virtuala...

Ortansa multumim de reteta. E cam... intortocheata dar cred ca rezultatul merita orice efort. O trec in listuta si in lista mea de asteptare.

Cata,buna idee ti-a dat Alinuta.
De fiecare data cand gasesc cate o reteta de asta cu nuci,care-ti lasa gura apa imi aduc aminte de nucile mele de pe balcon,care trebuie sparte si ma tot gandesc sa ma apuc de ele,dar nu stiu cum se face ca de fiecare data gasesc cate altceva de facut.

Monule,cate choix-uri ai zis ca ai facut?

Eu am lipsit din bucataria virtuala dar nu si din cea personala.

Am facut un Tiramisu,dar l-am adaptat un pic sa poata papa si Robert.L-am adaptat in sensul ca galbenusurile-crema le-am fiert pe aburi,iar cafeaua am inlocuit-o cu Nesquik.

Am mai facut si o placinta cu branza,din aluat cumparat.

Si pentru ca ieri,la cumparaturi,am gasit in Kaufland lapte praf Raraul,azi am facut o ciocolata. N-am mai folosit lapte de asta de ani de zile,cred ca de asta am si uitat ca trebuie cernut un pic inainte,ca sa nu se formeze cocoloase. Dar e mai sexy asa cu picatele,nu?




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...



nuuuuuu,tu ai problema de adictie la dulce,ai facut 3 dulciuri.....3 ,adica, un dulce era putin,doua erau insuficiente--asa ca ai facut trei.
trebuiesti salvata..am sa vorbesc cu sotiorul tau sa te inchida in dormitor,departe de boracnul cu zahar si de cuptor si sa-ti dea sa mananci numai saratele.


misule,zi si la mine cum focusezi tu fotografiile de ies atat de aproape ca-mi intra-n gura si le simt si mirosu^L?

am si eu camera foto buna .. profesionala--dar nu stiu sa fac asa de aproape...da nici nu-mi bat capul ..dar daca-mi dai tu mura-n gura zic saru'mana.


catuta,

baga-i in punga de plastic ...se crapa daca se usuca.
dar,daca nu-i cald in camara o sa dureze fara probleme.daca vezi ca dau semne de crapare umezeste-i putin cu o pensulica ...`cel putin asa se face la pasta de zahar.

ma duc la culcare ca-mi chioraie matele de la atata dulce.

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

catutza-figurinele/florile din pasta de zahar/lapte praf etc eu le usuc.le pun pe o tavita ,le acopar cu un servetel si le las intr-un loc racoros si ferit de praf.daca sunt din "material" bun si bine facute nu au de ce sa se crape.cand ai nevoie,ii pui pe tortulet cu grija sa nu-ti scape vreunul,pt ca sunt casanti,si gata.eu am figurine pastrate intacte de la revelion(niste omuleti de zapada).bineinteles ca daca am sa-i mai pun pe vreun tort ,n-o sa-i papam:-D.


mie mi-a facut miha pofta de placinta cu branza,dar aici nu gasesc branzica de vaci

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune,

Mere verzi
www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce



I've gt DC under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

numai bunata ti vad pe aici.eu am facut niste cornulete cu nuca de kokos


-60g nuca de kokos
-200g unt rece
-75g zhar pudra
-1ou
-300g faina

se framanta si modeleaza cornulete care se coc la 180 grade 10-12 min.
poza aici

mamica fluturasului Matei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui osna

numai bunata ti vad pe aici.eu am facut niste cornulete cu nuca de kokos


-60g nuca de kokos
-200g unt rece
-75g zhar pudra
-1ou
-300g faina

se framanta si modeleaza cornulete care se coc la 180 grade 10-12 min.
poza aici

Da' ce de bunatati am vazut eu la tine Miho...




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui principe
nuuuuuu,tu ai problema de adictie la dulce,ai facut 3 dulciuri.....3 ,adica, un dulce era putin,doua erau insuficiente--asa ca ai facut trei.
trebuiesti salvata..am sa vorbesc cu sotiorul tau sa te inchida in dormitor,departe de boracnul cu zahar si de cuptor si sa-ti dea sa mananci numai saratele.

Hai mey...ca le-am facut in zile diferite. Nu ma pedepsi asa tare si ma pune sa mananc saratele. Sau macar sa am si-o bere alaturi.
Citat:
misule,zi si la mine cum focusezi tu fotografiile de ies atat de aproape ca-mi intra-n gura si le simt si mirosu^L?

La lumina zilei,Macro,fara blitz...
Nici eu nu stiam...Natalia m-a invatat.




Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc

Da' ce de bunatati am vazut eu la tine Miho...



pai gatesc cam zilnic pt baietii mei si in timp s-au adunat retetele si...poate si ceva kg,dar in general ma tine matei in forma.

mamica fluturasului Matei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui catutza

Alynutza , lamureste-ma te rog cu e metoda asta prin rasturnare...



Pai nu-i deloc asa complicat cum suna. Este metoda cu care amesteci faina in orice pandispan/ou batut ca sa nu se lase. Nu amesteci cu miscari circulare de la stanga la dreapta ca la o crema de exemplu (sau cum ti-ai amesteca zaharul in cafea), ci cu miscari circulare de jos in sus, aducand compozitia de dedesubt deasupra. Ideea de baza, ca la orice blat pufos, este sa nu se piarda aerul din compozitie. Sper ca am reusit sa explic suficient de clar.
Tortul cu nuci, bezea si ciocolata merita cu varf si indesat, numai sa fie crema amaruie bine, altfel tortul este prea dulce.

Miha vreau si eu timp de bucatarit . Eu pe cand ajung acasa abia mai am chef sa ii fac sotzului ceva de papa.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Two years now, and he's still Mr. Perfect.

Mergi la inceput