Montare interfon !?
![](images/user_woman.png)
Locuiesc intr-o curte cu 3 apartamente si as vrea sa pun interfon la poarta, pt ca iarna nu ma prea tenteaza sa vin din fundul curtii sa descui poarta.
Are idee cineva cum se pune ? E complicat ? Am nevoie de o firma de specialitate sa le puna pt 3 apartamente ? Care sunt preturile ?
Cunoasteti vreo firma care face asta in Brasov ?
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Raspunsuri
Sierra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanziana72 Locuiesc intr-o curte cu 3 apartamente si as vrea sa pun interfon la poarta, pt ca iarna nu ma prea tenteaza sa vin din fundul curtii sa descui poarta. Are idee cineva cum se pune ? E complicat ? Am nevoie de o firma de specialitate sa le puna pt 3 apartamente ? Care sunt preturile ? Cunoasteti vreo firma care face asta in Brasov ? "We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997) |
Preturi recente de Bucuresti (la Brasov nu stiu):
Bloc vechi, 4 apartamente.
-Manopera + statia centrala 1940 RON
-Aparate 3 X 40= 120 RON (un apartament nu a vrut)
-Chei si cartele la discretie, o cheie 4 RON, o cartela 10 RON
Daca o familie sau doua nu vor interfon, o sa trebuiasca sa platesti tu partea lor din manopera si statie, fiindca sunteti atat de putini si nu ii poti obliga, nu e ca la blocurile mari cu asociatii de locatari. Daca nu vor toti, ai grija sa montezi interfon cu buton in dreptul fiecarui apartament (la cei care nu au platit o sa fie deloc sau orb), nu cu combinatie ca atunci beneficiaza practic si cei care nu au platit, pot divulga combinatia oricui si scapa de efort, plus ca nu ai realmente nici o securitate daca stie combinatia prea multa lume.
Vezi sa faci contractul pe numele tau, astfel daca e firma serioasa nu se poate lega nimeni la interfon fara rambursarea ta ulterioara.
A durat doua zile, se putea si intr-o zi dar la blocurile astea vechi in general intai vine lacatusul vreo 3 ore, si apoi electricienii inca vreo 6.
Nu stiu exact cum se face reteaua daca apartamentele sunt pe orizontala nu pe verticala (cum se pare ca e situatia la tine), dar ma gandesc ca trebuie sa existe o solutie similara.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sanziana72 spune:
Sierra , multumesc pentru informatii.
Cand spui cu buton, inteleg ca fiecare apartament are asociat un buton si poarta nu se poate deschide decat din apartament sau cu cheie sau cartela ?
Celelalta varianta ar fi cu numere ca la telefon si fie formezi numarul apartamentului si suna acolo, fie introduci un numar de 4 cifre si se deschide !?
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Sierra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sanziana72 Sierra , multumesc pentru informatii. Cand spui cu buton, inteleg ca fiecare apartament are asociat un buton si poarta nu se poate deschide decat din apartament sau cu cheie sau cartela ? Celelalta varianta ar fi cu numere ca la telefon si fie formezi numarul apartamentului si suna acolo, fie introduci un numar de 4 cifre si se deschide !? "We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997) |
Da, Sanziana, ai inteles bine ce am vrut sa spun.
Sunt practic 3 variante:
1. Cum am eu (bloc mic, tip vila, fara asociatie de locatari): se poate intra numai cu cheie sau cartela, sau apasand pe butonul din dreptul apt. (nr apt si nume familie) si vorbind cu persoana dinauntru la statie. Persoana dinauntru are la randul ei un aparat in casa cu doua butoane: la unul vorbeste din casa si cu altul da drumul in casa.
2. Cum are matusa mea (bloc mediu, asociatie de locatari): se poate intra cu cheie sau cartela, sau formand pe claviatura o combinatie individuala, care reprezinta numarul fiecarui apartament (suni, vorbesti si ti se da drumul cu butonul din casa; buton afara in dreptul fiecarui apartament nu exista, fiindca ar insemna prea multe butoane la zeci de apartamente
3. Cum are unchiul meu (bloc mare, asociatie de locatari): se poate intra cu cheie sau cartela, sau formand o combinatie unica, generala de 3 cifre intri pe casa scarii fara sa mai discuti cu nimeni (nu suni individual de afara la diverse apartamente); buton nu exista in dreptul fiecarui apartament, si nici combinatie individuala fiind sute de apartamente
Tu daca esti intr-un bloc mic sa alegi varianta 1 sau 2, care ti se potrivesc mai bine, fiindca varianta 3 nu merge decat daca e un bloc enorm, cand hotaraste majoritatea ca vrea interfon si ii obliga administratorul pe toti sa plateasca la intretinere si cota de manopera-materiale pentru interfon.