Reconditionare mobilier vechi
Intotdeauna mi-au placut lucrurile vechi - antichitatile, mobilierul de pe vremea bunicii....Asa ca...ai mei parinti stiu cam ce cadouri sa-mi faca .Am primit de la ei niste piese de mobilier vechi pe care as vrea sa le reconditionez. Eu. Nu vreau sa le duc la personal specializat pentru ca :1. m-ar costa o groaza de bani ; 2. oricum intentionez sa pastrez mobila respectiva, nu sa o vand. Ma poate ajuta cineva cu niste informatii, ceva gen reconditionarea mobilierului "pas cu pas" ? Multumesc mult !
Raspunsuri
Tala spune:
vezi ca exista (la mr bricolage) tot felul de solutii: de curatare mobilier vechi fara sa afecteze patina timpului, lacuri speciale, etc. Sunt si niste chituri si adezivi speciale. Iti trebuie ustensile de slefuit (manuale pt ca mecanice s-ar putea sa fie prea puternice), niste freze (care sunt f scumpe) daca mobilierul are si incrustatii si fff muklta rabdare.
sa mai postezi pe aici daca te-ai apucat de treba. Eu urmeaza (cand vreodata voi avea timp) si ce ti-am povestit este din ce m-am documentat doar, nu din experienta
spor la treaba!
Bucurie!
Tala spune:
da e in Bucuresti, dar cred ca gasesti genul asta de produse si in alte magazine de profil gen Brico store
Bucurie!
dooku3 spune:
Mr.Bricolage e super in sensul asta!Eu mi-am luat de acolo pana si ulei pentru mentinere mobilier din lemn exotic!Au tot felul de creme,uleiuri,solutii de reparare,intretinere a mobilierului.Da,este in Bucuesti,in Vitan.Vezi ca gasesti adresa pe net.
lia popescu spune:
M-am apucat si eu de "reconditionat" mobila (pun ghilimele pt ca nu stiu daca nu voi esua). Am inceput cu masa pt ca daca iese prost o pot acoperi cu ceva... Am un slefuitor electric, cu care am indepartat vopseaua si lacul vechi, pana am ajuns la fibra- la furnir curat. Am cumparat un bait si un lac nu foarte lucios. Se pare ca dupa ce se da primul strat de lac trebuie din nou dat cu glasspapierul, apoi lacuit din nou si in final lustruit cu pasla sau fetru. Cred ca partile complicate, sculptate este suficient sa le curat, am auzit ca se foloseste trusa pt manechiura. Mai complicat este cu zone de pe bufet unde furnirul este umflat.. acolo chiar nu stiu ce sa fac. Trebuie sa retapitez niste scaune, nu pare f greu, trebuie schimbata doar stofa, nu si arcurile, insa sper sa gasesc totusi un tapiter pt asta.
Intr-adevar, la Nt Bricolaj gasesti tot ce vrei in materie de reconditionare a lemnului. este o incantare... Nicaieri, nici la Bricostore, nici la Praktiker nu gasesti asa fineturi.
Spor la treaba si astept sfaturi (pana nu o fac de oaie, ca sunt cam apucata!)