Made in China
Raspunsuri - Pagina 2
danis spune:
in china se fac si produse de calitate... va pot spune de exemplu ca firme mari de mobila de la noi importa mobilier de acolo ... arata si bine si este si de buna calitate, iar exemplele nu se reduc la mobilier, asa cum au spus si ceilalti - depinde de firmele care le aleg, le produc/le importa de acolo sa aleaga si sa supervizeze calitatea
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adina Iulia
Nu neaparat, poti gasi ieftin si bun, (si in multe industrii se foloseste transferul productiei catre India, China, etc pentru mana de lucru mai ieftina). totusi ceea ce nu functioneaza suficient este controlul calitatii. Cand tu, firma de renume, accepti sa-ti faci o fabrica in India, pai atunci trebuie sa te asiguri ca transferi tot know-how-ul necesar si ca nu ai surprize in ceea ce priveste calitatea produsului. Nu are legatura cu suma pe care o dai pentru munca prestata - munca poate fi aceeasi. |
Eu ca firma de renume, da, transfer tot know-how-ul meu european sau american sau ce e, in India si CHina.Pentru ca am un renume pe care nu vreau sa-l calc in picioare.De aceia adidas,nike,etc lucreaza cu china si India la anumite standarde.
Dar ce ma fac cu alte produse?Gen ata pentru operatie?
Nu e tot una mana de lucru ieftina cu cea scumpa.Munca e aceiasi(uneori),dar vorbim de costuri.Daca eu platesc un muncitor cu 20 de centi pe ora pot vinde un produs cu 2 euro.Dar daca-l platesc cu 1 euro pe ora, il vand cu 3 euro.
Mai adaugam si calitatea materialului... cu cat calitatea e mai buna cu atat produsul e mai scump.Sa nu mai spun de tehnologie,mana de lucru,felul in care se lucreaza..
Hainele ieftine de bumbac made in China sunt colorate..de cele mai multe ori.
Noi ne uitam ca e de bumbac si gata...suntem eco.Pai nu e chiar asa.
Vopselele sunt de nenumarate feluri...majoritatea toxice,alergice.
Vrei vopsea cat mai putin daunatoare..platesti.
Ok,platesti tu ca firma,da vrei sa-ti acoperi costurile si mai vrei si profit...
Am invatat ca ce e bun,costa.NIMENI nu-ti da nimic gratis.Nimeni nu investeste in mana de lucru calitativa si in materiale calitative ca sa-ti dea tie produsul la acelasi pret cu un produs inferior calitativ.
Este strict parerea mea,acum normal ca fiecare are alte principii de cumparare.
Iar referitor la sanatate, ieftin poate fi tare scump uneori..
Andrada spune:
Si eu as baga un ban pe produsele astea chinezesti proaste si pline de toxine. Pe de alta parte si acolo unu isi baga copilul in scoala pe adidasii cumparati de noi (apropo, stiati ca scoala se plateste in China)
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
mamitzica spune:
Personal urasc cind vad made in China,dar majoritatea lucrurilor de aici vin din China.Calitatea e ok daca cumperi ceva de la un magazin mai de Doamne-ajuta.Mi se pare strigator la cer preturile la chestii de firma care vin din China deoarece costul e infim dar pretul ramine ridicat.
Mi s-a parut ridicol cind am cumparat mazare organica made in China.Recunosc,prefer sa cumpar mazare cu chimicale din Nord America fiindca astea sint mai controlate decit asa zisele organice chinezesti in care cine stie ce baga.Probabil asta e viitorul,totul e facut in China si cit de curind si noua ni se vor face ochii oblici(comentariu absolut rasist si de prost gust).
aura_m spune:
In martie anul acesta am fost la fratele meu in Londra si am cumparat din magazin incaltaminte- Made in China - de buna calitate, foarte multumiti suntem eu si sotul meu si am cumparat o scrumiera care are incrustat in interior cele mai importante atractii ale Londrei, Big ben, etc, pe spate scrie MAde in China, scrumiera este din metal nu portelan, in general chinezariile sunt peste tot, dar nu toate sunt de proasta calitate, cred ca doar cele aduse in Romania.
AURA
ellej spune:
Si eu am cumparat de la Paris diverse "chinezarii" (haine, un portmoneu etc) de calitate si practic la aceleasi preturi ca la noi. Problema in RO e ca cei care aduc marfa o prefera pe cea mai ieftina si mai proasta, ca sa-si puna ei adaosuri cat mai mari. Lacomia romaneasca...
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
A_Iulia spune:
Pai hai, ca te pacalesti cu o scrumiera sau cu o haina...e una. Dar cand e vorba de alimente, e alta.
Nu stiu de ce nu se reglementeaza importul de produse alimentare astfel incat la orice prolema de calitate importatorul/producatorul (cel mai probabil importatorul) sa aiba de suferit.
Astfel, vor fi si ei mai selectivi in alegerea surselor de unde se aprovizioneaza.
szivarvany spune:
Cool
In urmatoarele saptamani oare in ce vor mai gasi aceasta substanta ?! Cum de nu au gasit-o pana acum ?! ...
Intr-adevar produsele alimentare made in China eu le evit, citesc etichetele de muuulta vreme si nu cumpar.
La celelalte produse ... poi 90% sunt facute acolo, toate marcile posibile, insa acestea costa, dar sunt ok; ramas porcariile ieftine si de calitate 0 pe care le gasesti la toate buticurile deschise la colt de bloc ...
Daria & GIULIA(2004 08 16)
desprecopii spune:
Evident, sunt si produse de calitate Made in China. Eu insa ma intreb daca in biscuitii aia contaminati (sub marca Unilever) scrie undeva Made in China. Si atunci - cum evitam sa ii cumparam?
Nu stiu de ce insa intotdeauna am avut o reticenta la alimentele din China.
O OK sa iti iei o mobila Made in China - insa la alte produse stiu ca e periculos.
De exemplu acum cativa ani era mare scandal ca toti bradutii artificiali (made in china evident) erau facuti dintr-o substanta foarte daunatoare plamanilor umani - iar tinandu-i in casa, copiii erau primii care puteau fi afectati.
Acum am vazut usturoi (mare si gras) in supermarket - si m-am uitat instant sa vad de unde vine - pentru era f ieftin. Scria Made in China - geee - l-am lasat imediat si am cumparat unul pipernicit Made in Spania - as fi vrut sa pot cumpara Made in Romania (de prin zona Botosani-ului unde se face si Festivalul Usturoiului) insa ...nu este evident.
Atentie deci la alimente in special.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
szivarvany spune:
La biscuiti ... poate materialele de baza sunt made in China si de aici apare made in alta tara, ca doar nu e trecuta tara de provenienta a materiilor prime ... o fi biscuite facut cu lapte praf importat din China ... zic si io, nu dati cu paru` ...
Daria & GIULIA(2004 08 16)