Cum interpretati acest film ?
Raspunsuri - Pagina 3
denizel spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui elenac81
Te rog citeaza-ma unde sustin "egalitatea omului cu Dumnezeu". Nu e hate speech. Te-am pus doar intr-o situatie ipotetica: cum ai reactiona daca ai fi fata in fata cu Iisus si n-ai stii ca e "El". Si bineinteles daca ai fi o credincioasa sau un credincios al acelor vremi care nu se departeaza de dogmele impuse de prelati, farisei sau cum le-o zice. Deci ce ai spune? un tip "charismatic"? "mizeaza pe dorinta dintotdeauna a fiintelor create de a fi stapane absolute"? "ne trimite apoi la Biblie, pe care o rastalmaceste intr-un mod absolut jalnic, aratand oamenilor "dovada" ca ei sunt de fapt niste dumnezei"? |
Sincera sa fiu, habar n-am ce ai cu mine. Ba imi zici ca-s superficiala, ba imi zici ca nu-s atenta, ba nu intelegi ce spun , ba ma zugravesti aruncand cu pietre in oameni sau biciuindu-i .
Nu mai pun la socoteala psihanaliza pe care i-ai facut-o Bnicai .
Iti recomand doar sa te obisnuiesti cu ideea (absolut macabra de altfel ) ca oamenii pot gandi si altfel decat tine si ca, in superficialitatea lor, indraznesc sa se exprime .
Iar asta n-are vreo legatura cu bolovanii, biciurile, pustile, cutitele de vanatoare sau alte alea pe care le mai vezi tu in mainile lor.
Si, ca sa te citez,
" Faptul ca in loc sa discuti idei pe text asa cum ti-am propus, ai inceput sa jignesti oamenii, arata ca pe undeva tu ai o nemultumire interioaara care se transforma in agresivitate. Pe deoparte e bine ca iti versi aici pe forum agresiviatea acumulata in loc sa ti-o versi la birou, pe strada in vreo intersectie aglomerata sau acasa cu sotul ori copii. Nici sa tii in tine negativismul si sa te imbolnavesti n-ar fi bine. Dar forumul nu e decat o rezolvare temporara. Ar trebui sa vezi unde e adevarata cauza a nemultumirii tale interioare."
denizel spune:
P.S.
Avand in vedere paralele pe care le tot faci intre mesajul lui Ledwith si cel al lui Isus...pentru tine, toti cei care sustin chestii cu care esti de acord sunt un fel de Isus?
elenac81 spune:
Tu accepti alte moduri de a gandi? Doar esti una din cele care s-au simtit extrem de indignate de film...
Ca ai citat fals si ca nu mi-ai citit raspunsurile ti-am demonstrat in doua randuri pe text. Speram ca asta sa te determine sa iti corectezi atitudinea, nu vroiam sa te simti atacata.
Acum te-am intrebat unde am spus ca omul e egal cu Dumnezeu. N-ai raspuns. Te-am intrebat ce-ai face intr-o situatie concreta. N-ai raspuns.
Daca nu vrei sa raspunzi la intrebari vom avea un dialog al surzilor.
Iti mai propun inca o data sa discutam concret pe text daca ai ceva de obiectat la ideile filmului.
Nu toti cei cu care sunt de acord sunt un fel de Iisus. Unii sunt un fel de Apostolul Ioan, altii un fel de Buddha, altii un fel de Sfantul Frasncisc, altii un fel de Babaji, altii un fel de Ramana Maharishi, altii un fel de padre Pio...
nikole spune:
Elenac81,am vrut sa- iti trimit un Pm, dar nu il ai activat.
Vreaub sa discut cu tine un subiect destul de delicat, pe care prefer sa nu il fac public pe forum.
Daca nu deranjez, poate imi poti trimite pe pm o adresa de mail, sau poate iti activezi pm-ul.
merci fain.
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=2cfbb99e9546e611e2a484&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Albastrel
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elenac81 Nu toti cei cu care sunt de acord sunt un fel de Iisus. Unii sunt un fel de Apostolul Ioan, altii un fel de Buddha, altii un fel de Sfantul Frasncisc, altii un fel de Babaji, altii un fel de Ramana Maharishi, altii un fel de padre Pio... |
a, ok!
Deci Ledwith e un fel de Isus, nu?
Daca era un fel de padre Pio iti imaginai ca il biciuiesc pe padre Pio, nu?
Cat despre argumente, ti le-am dat pe larg in topicul cu yoga.
M-as repeta, dar subiectul in cauza nu merita osteneala. Am voie sa spun asta, da? :))
Tu accepti alte moduri de a gandi? Doar esti una din cele care s-au simtit extrem de indignate de film... |
Sigur ca accept alte moduri de a gandi. Accept ca omul ala a gandit si, la randul meu, am spus ce gandesc eu . Unde am gresit? Nici macar nu l-am trimis la psiholog .
irina.c. spune:
citat din mesajul lui elenac81 t.Faptul ca tu percepi un film si expunerea unor idei care propun o viziune nedogmatica despre Dumnezeu, |
aia nu e viziune nedogmatica, e o viziune necrestina, pe care respectivul o pretinde a fi crestina - adica e un mincinos Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
elenac81 spune:
citat din mesajul lui irina.c. aia nu e viziune nedogmatica, e o viziune necrestina, pe care respectivul o pretinde a fi crestina - adica e un mincinos |
Te rog frumos sa argumentezi cu text. Ce anume e necrestin din ce spune el?
denizel spune:
"Viziune nedogmatica" despre Dumnezeu...
Se inlocuieste o dogma cu alta, simplu, nimic nou sub soare. Sau dogmele pe care le impune Ledwith sunt atat de palide si neinteresante incat putem spune ca are un mesaj lipsit de dogme? :-))
(mana dreapta- goala si catifelata, da? mana stanga - goala si catifelata da? Sa nu aud de bice, nuncege si alte alea, va rog frumos! )
Mesaj profund ne-crestin!!! Minutul 48:10
"Ce fel de Dumnezeu este in spatele acestor lucruri? Evident, un Dumnezeu brutal, daca a cerut sacrificiul unicului Sau fiu, pentru a rascumpara niste greseli minore.
Este o nebunie, asta nu are de-a face cu Dumnezeu".
Deci , Elenac, mesajul tipului e muuult mai naspa decat il caraterizam (cu muuulta ingaduinta ) acum cateva zile.
Nu a priceput nimica-nimicuta din Biblie daca spune ca Dumnezeu "a cerut" sacrificiul singurului Sau fiu. Asta e epocala, oh myyyy!!!! .
Apoi, ce poate fi in capul unui om care, saracu', imparte greselile in greseli mari si greseli minore? :-)))) Si asta, tot epocala! :-))
elenac81 spune:
Buna Irina
Am asteptat si inca mai astept argunentatia ta, daca doresti sa ti-o sustii.
Sper ca nu consideri valabil citatul pomenit mai sus... Chiar nu inteleg de ce unii vor sa se faca de ras in fata tuturor. Oricine poate verifica la http://video.google.com/videoplay?docid=5232648268464398777 deruland cursorul pana pe la ultimul sfert pe la minutul 46, care e citatul corect si care este contextul din care e extras in mod tendentios.
denizel spune:
Mai Elenac, stii ce inseamna crestinismul si Jertfa lui Isus atat cat stie si Ledwith . Tu macar ai o scuza: nu esti fost preot catolic :-).
In plus, nu e obligatoriu ca cineva sa imbratiseze crestinismul, desigur. De altfel, Ledwith il reneaga intr-un mod cat se poate de evident si limpede, iar tu crezi ca el transmite un mesaj crestin. Of, of...
Chiar nu-mi dau seama de ce tii neaparat sa demonstrezi ca L. are un mesaj crestin atata timp cat tu insati nu stii ce-i ala crestinism. Da' ma rog, fiecare cu-ale lui :-).