Cum interpretati acest film ?
Raspunsuri - Pagina 13
ladyJ spune:
Ham:
´´Pai chiar asa este, se duce mai mult la doamna mea, pe mine ma asculta mai mult, cu copiii se joaca, suntem toti Dumnezei, fara sa fim gelosi unu' pe altu', cum cred ca nici Dumnezeu n-a fost vre-odata pe vre-unu' din fii sai.´´
Cainele tau nu e monoteist in acest caz
Serios,cainele se comporta cum noi ne comportam in familie.Insa,nu stii tu oare ca si el,cainele,are UN singur stapan?Unul de care asculta,indiferent de situatie?Asta daca nu e...invatat gresit,if you know what i mean
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BeLucci
Mai Ham poruncile au fost scrise identic cum a zis Dumnezeu atunci! Poruncile se termina fix cu "sa nu adaugati nimica la ce va poruncesc eu, si sa nu scadeti nimica din ele: ci sa pazit poruncile Domnului Dumnezeului vostru, asa cum vi le dau Eu. Deci tu crezi ca Moise ar mai fi avut curaj sa reformuleze el ceva? Sunt clar scrise si nu stiu de ce ar trebui reformulate, re ...re re. Auzi daca ei ti-as da o scisoare sa o duci cuiva, te-ai pune tu sa reformulezi cum ti-ar pica tie bine? de ce? Si eu cred ca Dumnezeu chiar specifica clar" sanu ai altii Dumnezei in afara de mine". Nici nu mai trebuie sa adaug altceva ca e clar. Deci ii pasa daca tu te inchini altcuiva in afara de El. Mai Ham, nu mai aburii acolo legile pt vechiul testament, valabile doar pt atunci, care nu sunt valabile pt acum, desii unii asa cred. Si nu uita ca se inchinau unor Dumnezei diferiti. |
Belucci,te contrazici.
Spui ca legile nu trebuie reformulate,apoi spui ca legile de acum ens´pe mii de ani nu mai sunt valabile....cum vine asta?
Cum se inchinau unor dumnezei diferiti???
Deci legile au ajns la noi prin selectie sau cum?
xenocid spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel In fine, poruncile sunt cat se poate de clare si libere de interpretari, zic eu. Nu sunt chestii interpretabile, nu sunt chestii care sa tina de starea celui care le-a primit din momentul respectiv. Sunt limpezi, foarte limpezi. |
Probabil de prea multa lipezime s'a gandit Moise la nu mai mult de doua pagini mai tarziu sa modifice prin ordonanta de urgenta "Sa nu ucizi!" adaugand in 22:18 "Pe vrajitoare sa n'o lasi sa traiasca". Si s'au gasit destui sa'l asculte. De cateva sute de mii de ori.
denizel spune:
Pai si? Ce-i cu asta? Arata inca odata in plus cat de nociva a fost si este si va fi interventia umana. Culmea, chiar si in situatiile in care omul este cineva de maretia lui Moise.
Vorba ta, abia ce fusesera blocati si inmarmuriti pur si simplu de prezenta lui Dumnezeu (atunci, cand cu datul poruncilor), da' le-a trecut repede .
Totusi...nu trebuie scapat din vedere contexul vremurilor respective :-) (este ca te-am lamurit? :-))))
BeLucci spune:
Belucci,te contrazici. Spui ca legile nu trebuie reformulate,apoi spui ca legile de acum ens´pe mii de ani nu mai sunt valabile....cum vine asta? Cum se inchinau unor dumnezei diferiti??? Deci legile au ajns la noi prin selectie sau cum? |
NU ma contrazic. Ham nu a citit Biblia, sau a citit-o pe sarite si a retinut numa ce a vrut. Ham.
Deci, in vechiu testament esa legea ochi pt ochi dinte pt dinte. Nush de ce era asa. A asa a fost. Si aia isi dadeau in cap cum le conveneau lor. Se macelareau si isi luau sclavi. Banuiesc, mai si violau. In general popoarele care se inchhinau la idoli, erau transati. Desii existau prooroci si atunci si Dumnezeu vorbea prin ei. Celelalte popoare pagane tot nu vroiau sa asculte de Dumnezeu. Si atunci Dumnezeu ia dat voie lui Ilie, lui Solomon sa-i "starpeasca " pe astia.
Dumnezeu a lasat potopul ca sa "curete" pamantul de oamenii care cauta altii dumnezei. Si de atunci si pana in zilele nostre Dumnezeu mai face asta, printr-un uragan, incendiu. etc. Nu din cauza ca uraste pe cineva. Uraste pacatul. Dar cele 10 porunci au fost valabile si sunt pana la sfarsitul pamantului. Doar ca cele care erau in v Testament, ma refer la ochi pt ochi, dinte pt dinte, sau sa ai 1000 de tiitoare si altele, nu mai sunt valabile in zilele noastre. Pt ca Isus cand a venit ne-a lasat legi noi. Si apoi a mai lasat unlele si prin apostoli. Cam asta am vrut sa zic si sper sa ma fi facut inteleasa. Deci la legile care nu sunt valabile in zilele noastra nu adaug cele 10 porunci.
xenocid spune:
citat din mesajul lui denizel Pai si? Ce-i cu asta? |
Oh nimic! Era doar un alt exemplu de ipocrizie crestina.
Au trecut cat? 40 de ani (port camasi mai vechi de atat) de cand segregarea rasiala era justificata biblic in US?
Totusi exemplu meu favorit de fatarnicie ramane (recent pusa in functiune la patriarhie) instalatie de tras clopotele controlata de GPS in conditiile in care 'auditoriul' este convins ca Pamantul are 6000 de ani si ca este in centrul Universului.
BeLucci spune:
Ham a spus ca Moise nu a scris legile cum a zis Dumnezeu ci cum a inteles el ca trebuie scrise. Si eu am zis ca nu, Moise a scris legile cum i-au fost spuse de Dumnezeu si ca noi nu trebuie sa le reformulam ca sa ne pice noua bine. De ex: Lui Dumnezeu nu-i pasa ca noi mai pupam crucea sau nush ce! Gresit ii pasa si de asta a lasat cele 10 porunci clare ca sa inteleaga tot...omu.
Nu toti evreii se inchinau Dumnezeului adevarat, se inchinau de ex la Baal. Citeste te rog caitolele in care se vorbeste despre Ilie. O sa intelegi mai bine. Nu pot sa scriu toata Biblia aici.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui BeLucci Ham a spus ca Moise nu a scris legile cum a zis Dumnezeu ci cum a inteles el ca trebuie scrise. Si eu am zis ca nu, Moise a scris legile cum i-au fost spuse de Dumnezeu si ca noi nu trebuie sa le reformulam ca sa ne pice noua bine. De ex: Lui Dumnezeu nu-i pasa ca noi mai pupam crucea sau nush ce! Gresit ii pasa si de asta a lasat cele 10 porunci clare ca sa inteleaga tot...omu. Nu toti evreii se inchinau Dumnezeului adevarat, se inchinau de ex la Baal. Citeste te rog caitolele in care se vorbeste despre Ilie. O sa intelegi mai bine. Nu pot sa scriu toata Biblia aici. |
Da,am inteles.Dar cand zici legi,zi la care te referi,la cele 10 porunci sau la alte legi....ca eu intelesesem ca vorbesti de cele 10 porunci initial.
Sigur ca unii se inchinau lui Baal,vitelului,oii ma rog..fiecare cu imaginatia sa.
Dar nu inteleg acum care e legatura...noi vorbeam daca cele 10 porunci au fost sau nu schimbate..
ladyJ spune:
citat din mesajul lui xenocid
Oh nimic! Era doar un alt exemplu de ipocrizie crestina. Au trecut cat? 40 de ani (port camasi mai vechi de atat) de cand segregarea rasiala era justificata biblic in US? Totusi exemplu meu favorit de fatarnicie ramane (recent pusa in functiune la patriarhie) instalatie de tras clopotele controlata de GPS in conditiile in care 'auditoriul' este convins ca Pamantul are 6000 de ani si ca este in centrul Universului. Come to The Dark Side ... we have cookies! |
asta cu rasismul propovaduit de crestinism este reala si trista.
Se stie ca clericii se foloseau(si folosesc) de biblie pentru a lovi in cei de alte credinte,in speta in evrei.Un fel de bau-bau in opinie crestina,ucigasi cu sange rece ai lui Iisus.
Dar refuz sa cred ca la baza crestinismului sta ura nutrita pentru evrei.Ar fi paradoxal...
ham spune:
citat din mesajul lui denizel daaaa, Ham, asa e!! :-) Vezi? Abia mai incolo intervin interpretarile si rastalmacirile umane . Poruncile (alea din Exod 20) is strict la obiect si fara note la subsol. Si, oricum ai da-o, "sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine, sa nu te inchini lor" etc, nu sufera vreo rastalmacire in Biblie. Nici in Vechiul, nici in Noul Testament. Abia mai tarziu apar noi variante ale inchinarii monoteiste :D. |
Ori consideram Biblia o carte de necontestat, ori o analizam critic PE TOATA (inclusiv poruncile!); eu cred ca porunca aia cu "alti Dumnezei" e de la Moise, ce se dorea lider spiritual al unei noi religii si pe care reprezentarea Dumnezeului prin vitel il deranja; fiecare nou lider religios secesionist, cand apare, contesta forma/dogma (vezi protestantii si neoprotestantii de toate modele), iar daca este formatoru' unei noi religii este dator sa conteste intreaga religie pe care-o inlocuieste, cu atat mai mult cu cat s-o inspirat din ea (vezi atitudinea evreului Saul din Tars, inventatorul crestinismului, fata de iudaism si iudaici!); din acelasi motiv probabil Moise este atata de vehement impotriva vitelului lui Baal.
citat din mesajul lui fdoina
eu cred ca asta e o premiza gresita, toate marile religii consemneaza asta, ca nu ne-a creat asa, ca suntem un pic diferiti de ceea ce a vrut El sa fim... |
Tu contesti dumnezeirea Dumnezeului, Il transformi in ceva ce poate GRESI deci este IMPERFECT!
citat din mesajul lui BeLucci
Mai Ham poruncile au fost scrise identic cum a zis Dumnezeu atunci! Poruncile se termina fix cu "sa nu adaugati nimica la ce va poruncesc eu, si sa nu scadeti nimica din ele: ci sa pazit poruncile Domnului Dumnezeului vostru, asa cum vi le dau Eu. Deci tu crezi ca Moise ar mai fi avut curaj sa reformuleze el ceva? Sunt clar scrise si nu stiu de ce ar trebui reformulate, re ...re re. Auzi daca ei ti-as da o scisoare sa o duci cuiva, te-ai pune tu sa reformulezi cum ti-ar pica tie bine? de ce? Si eu cred ca Dumnezeu chiar specifica clar" sanu ai altii Dumnezei in afara de mine". Nici nu mai trebuie sa adaug altceva ca e clar. Deci ii pasa daca tu te inchini altcuiva in afara de El. Mai Ham, nu mai aburii acolo legile pt vechiul testament, valabile doar pt atunci, care nu sunt valabile pt acum, desii unii asa cred. Si nu uita ca se inchinau unor Dumnezei diferiti. |
Se inchinau pe naiba, se inchinau la fix acelasi Dumnezeu!
Ba tre' sa respectam cele 10 porunci ca Biblia nu poate fi schimbata, ba nu ne taiem imprejur si nu preluam in patu' nostru vaduvele fratilor nostri(fiindca ASA PORUNCESTE Vechiul Testament), nu permitem poligamia (permisa in acelasi Vechi Testament).
Aide bre, ba e discutabila Biblia, ba nu e, dupe cum ne convine noo!
citat din mesajul lui denizel Pai si? Ce-i cu asta? Arata inca odata in plus cat de nociva a fost si este si va fi interventia umana. Culmea, chiar si in situatiile in care omul este cineva de maretia lui Moise. Vorba ta, abia ce fusesera blocati si inmarmuriti pur si simplu de prezenta lui Dumnezeu (atunci, cand cu datul poruncilor), da' le-a trecut repede . Totusi...nu trebuie scapat din vedere contexul vremurilor respective :-) |
Denizel, cu fraza de final ai ajuns fix la vorba mea, Biblia e o carte ce trebuie adaptata vremurilor actuale, fiindca este scrisa pentru vremurile de acu' mii de ani!