pregatire muscate pt iarna

pregatire muscate pt iarna | Autor: manumanu

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am nevoie de ajutor intr-o problema... avem niste jardiniere cu muscate, cumparate din Metro... si nu stim cum sa le pregatim pentru iarna... de cand si mai ales cum si unde trebuie depozitate? Din pacate nu am posibilitatea sa le tin in casa, nu am nici balcon inchis, dar am acces la o pivnita mare, de casa veche , cu geamuri si ceva lumina... oare e OK? Ce trebuie facut cu ele pe parcursul iernii (udate etc)?
Multumesc...

manu 28+ +

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catinuta spune:

Iarna, muscata obisnuita are nevoie de alte conditii decat muscata curgatoare
Astfel, in vreme ce muscata obisnuita poate fi tinuta iarna la temperaturi intre 5-15 grade Celsius, ori in incaperi luminoase (verande, terase acoperite) ori in incaperi intunecate (subsoluri, poduri), muscata curgatoare se pastreaza iarna la temperaturi de peste 10 grade Celsius si obligatoriu in locuri cu multa lumina. In toate situatiile, plantele se uda mult mai rar, doar atunci cand pamantul este uscat in profunzime in ghiveci.

Muscatele nu trebuie tinute in intuneric
Desi multi iubitori de plante isi pastreaza pana in primavara, muscatele in spatii intunecate, nu este o metoda care sa ajute prea mult plantele. Este adevarat, desi isi pierd frunzele, majoritatea inverzesc din nou primavara, cand sunt mutate la caldura si lumina, Dar toate acestea cu un pret: datorita stresului climatic la care sunt supuse in fiecare an, rezistenta muscatelor la boli si daunatori scade mult, plantele se vor dezvolta mai incet, sau chiar deloc, iar infloritul nu va mai fi atat de abundent.
Sper sa-ti fie de folos

Mergi la inceput