Viata in Germania (53)
Raspunsuri - Pagina 8
Alina spune:
Nora ,ma bucur mult ca te-ai mai lamurit despre tratamentul mamei tale.
Sa ai incredere,trebuie sa fie bine.Eu citesc frecvent revista celor de la Uni München si nu f demult facusera ceva asemanator,un tratament experiement pt tumori abdominale si erau f bucurosi de rezultate,probabil ca in niste ani va fi ca un tratament largit.
Fetelor,a sunat cineva?Daca nu sun eu luni si intreb despre ce a scris Nora.
Cata ,ai si nascut?Daca inca nu,nastere usoara si un bebe sanatos si cuminte!
Miki ,nu stiam ca ai avut probleme cu unul din baieti.M bucur ca s-a terminat cu bine.Ma uit imediat la cazul de care te ocupi tu,sa vad cum se pot trimite niste banuti.
Weekend fain,in continuare!
Alina
livia spune:
Fetele am nevoie de ajutor si cum nu am la cine sa apelez in tara asta,asa ca o sa va cer ,iar,voua ajutorul...
Am nevoie de o parere sincera:
Cat de greu este sa faci aici o facultate si cat de bine trebuie sa stii limba germana? Ma bate un gand si nu am cu cine ma sfatui...
Multumesc mult -mult de lamuriri!
angiuta spune:
Livia nivelul de limba trebuie sa fie cel putin Mittelstufe (B2). Iti mai trebuie Abitur (echivalentul pt. Bac in De). Daca nu ai cel putin inceputa o facultate in Ro nu stiu sigur daca iti vor echivala Bac-ul ca si Abitur (cred ca depinde si de profilul liceului).
Mergi la Uni si intreaba...acolo este un birou pentru studentii straini, o sa-ti ceara ei toate actele si iti vor spune ce echivaleaza sau nu. De asemenea ofera si consultanta si iti vor raspunde la toate intrebarile, te vor consilia ce ti se potriveste mai bine.
Dar fara un nivel avansat de cunoastere a limbii germane nu prea ai sanse. La Uni aici mi s-a spus ca trebuie sa dau un test de limba la ei, nu recunosc TestDaf sau DSH facut in alta parte decat la ei. Cred ca asta difera de la o universitate la alta.
Multa bafta!
Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)
Miriluta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui livia Fetele am nevoie de ajutor si cum nu am la cine sa apelez in tara asta,asa ca o sa va cer ,iar,voua ajutorul... Am nevoie de o parere sincera: Cat de greu este sa faci aici o facultate si cat de bine trebuie sa stii limba germana? Ma bate un gand si nu am cu cine ma sfatui... Multumesc mult -mult de lamuriri! livia |
Buna Livia,
Bac-ul se recunoaste ca Abitur daca ai terminat liceul dupa 1996. Daca ai terminat mai devreme, trebuie sa faci un an de pregatire suplimentara in cadrul universitatii respective si abia apoi ti se recunoaste bac-ul.
Despre germana: majoritatea Universitatilor cer diploma de Mittelstuffe 2 sau DaF. Unele nu accepta DaF. La DaF ti se cere in general un punctaj de minim 16 puncte din 20 (minim 4 puncte la fiecare categorie).
Eu am venit in DE in iunie 2005 si in iunie 2006 am dat Daf.Am invatat germana cam in 7 luni (cu pauza intre cursuri, s-a facut cam 1 an). La fix un an am dat DaF si am luat 18 puncte din 20. Problema e ca mai toate cursurile te pregatesc pt germana conversational si destul de superficial pt termeni de specialitate. Eu mi-am pus mainile in cap la facultate (eu m-am apucat si de o facultate care nu avea nimic in clin cu profesia mea de jurist, Maschinenbau!) ca erau foarte multi termeni si trebuia sa stau intai sa aflu ce inseamna un cuvant si apoi sa inteleg la ce se referea tema.
Asta a fost cazul meu, tu poate te vei descurca mai bine.
Miriluta spune:
citat din mesajul lui angiuta Livia nivelul de limba trebuie sa fie cel putin Mittelstufe (B2). Iti mai trebuie Abitur (echivalentul pt. Bac in De). Daca nu ai cel putin inceputa o facultate in Ro nu stiu sigur daca iti vor echivala Bac-ul ca si Abitur (cred ca depinde si de profilul liceului). Mergi la Uni si intreaba...acolo este un birou pentru studentii straini, o sa-ti ceara ei toate actele si iti vor spune ce echivaleaza sau nu. De asemenea ofera si consultanta si iti vor raspunde la toate intrebarile, te vor consilia ce ti se potriveste mai bine. Dar fara un nivel avansat de cunoastere a limbii germane nu prea ai sanse. La Uni aici mi s-a spus ca trebuie sa dau un test de limba la ei, nu recunosc TestDaf sau DSH facut in alta parte decat la ei. Cred ca asta difera de la o universitate la alta. Multa bafta! Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007) |
Nu inteleg de ce ti-au spus ca trebuie sa dai musai DaF la ei, pentru ca testele sunt oricum corectate la nivel central si nu de catre Universitate. Oricum pe diploma de DaF nu scrie unde ai sustinut testul, asa ca nu vad ce relevanta ar avea sau de unde stiu ei ca tu ai dat testul la ei...
DSH se origanizeaza intr-adevar de fiecare universitate separat, si majoriatatea Uni nu accepta decat rezultatele obtinute la testele date la ei...poate la asta s-au referit cei de la Uni?
Amonar spune:
Fetelor, la noi la gradi sunt doi copii cu Scarlatina. Ati patit si voi la gradinitele copiilor vostri? E nasoala boala si noi ne gandim sa-l tinem pe micut acasa pana trece valul....voi ce-ati facut sau ce ati face?
Alina spune:
citat din mesajul lui Amonar Fetelor, la noi la gradi sunt doi copii cu Scarlatina. Ati patit si voi la gradinitele copiilor vostri? E nasoala boala si noi ne gandim sa-l tinem pe micut acasa pana trece valul....voi ce-ati facut sau ce ati face? |
Ramona ,parerea mea sincera e sa nu-l tii acasa.Si la noi au tot fost in cei 3 ani de gradi,afisuri cu scarlatina si de fiecare data a mers regulat si nici nu a luat nika.Au tot fost afisuri cu varicela,conjuctivita,paduchi,etc si daca e sa-l tii acasa pt fiecare...Imi amnintesc totusi ca cel mai des,apareau cazuri de scarlatina.
Inainte cu un an de gradi,fiica-mea cica ar fi avut scarlatina,nici acum nu stiu exact ce a fost,oricum febra mare si ceva eruptie dar nu tipica scarlatinei,a primit prima oara in viata antibiotic.De atunci nu a mai facut,Doamne fereste si probabil ca luase de pe la spielplatz ca nu mergea in colectivitate.
E data de streptococul A si nu lasa imunitate,poate face de multe ori.
Alina
livia spune:
eu am abitur-ul recunoscut aici ca fachabitur si pot studia(asa scrie pe foaia primita de la ei)doar Wirtschaftsinformatik si Betribswirtschaft...de aici ideea de a studia daca tot mi-au recunoscut...
Am fost la facultate si am intrebat si acolo mi-au zis ca daca sunt cetatean pot studia fara probleme si ca nu am nevoie de test(eu am fost acolo cu toate pregatite,inclusiv testul de germana dar nici nu au vrut sa auda fiindca ,am cetatenia!)
Eu am ZMP(B1) si d´asta intrebam...oare ajunge? Ma pot "destupa" pe parcurs cu limba sau mai bine sa mai fac un curs intensiv special pt.cei care vor sa studieze?
Este greu studiul la ei? In Ro stiu cum e dar aici nu am pe nimeni sa intreb despre cum si cat de intens se invata...
Am vazut ca sunt si straini veniti sa faca facultati aici si abia-abia rup germana si ei fac facultate totusi...d´aia m-am incumetat eu,vazandu-i pe ei,eu de ce nu?!
Deci ce ma sfatuiti???O fi bine,n-o fi bine...m-oi descurca...am asa niste griiiji dar sincer as vrea! mai ales ca am primit unda verde de studium...
va pupicesc si multumesc mult de raspunsuri!
Amonar spune:
Alina, mersi pt sfat! Sa stii ca am fost foarte speriata...mai ales cand am citit pe Internet ce fel de boala este. O vecina care a lucrat la un praxis a spus sa-l duc linistita ca in ziua de azi streptococul asta nu mai are aceleasi efecte ca si in trecut. Boala se aseamana cu anghina care si aia e cam nasoala. Sper sa nu se prinda de el. M-am hotarat sa-l duc maine. Sotul zice ca lui ii e frica fiindca Kailan are numai 2,5 ani si ca inainte copiii mergeau de la 3 ani la gradi si erau mai rezistenti.
Oricum mersi pt raspuns!
livia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Miriluta
Buna Livia, Bac-ul se recunoaste ca Abitur daca ai terminat liceul dupa 1996. Daca ai terminat mai devreme, trebuie sa faci un an de pregatire suplimentara in cadrul universitatii respective si abia apoi ti se recunoaste bac-ul. Despre germana: majoritatea Universitatilor cer diploma de Mittelstuffe 2 sau DaF. Unele nu accepta DaF. La DaF ti se cere in general un punctaj de minim 16 puncte din 20 (minim 4 puncte la fiecare categorie). Eu am venit in DE in iunie 2005 si in iunie 2006 am dat Daf.Am invatat germana cam in 7 luni (cu pauza intre cursuri, s-a facut cam 1 an). La fix un an am dat DaF si am luat 18 puncte din 20. Problema e ca mai toate cursurile te pregatesc pt germana conversational si destul de superficial pt termeni de specialitate. Eu mi-am pus mainile in cap la facultate (eu m-am apucat si de o facultate care nu avea nimic in clin cu profesia mea de jurist, Maschinenbau!) ca erau foarte multi termeni si trebuia sa stau intai sa aflu ce inseamna un cuvant si apoi sa inteleg la ce se referea tema. Asta a fost cazul meu, tu poate te vei descurca mai bine. Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007) |
si...cum a fost? ai reusit pana la urma sa termini? a fost greu? ce anume(exact)ai terminat?acum lucrezi in domeniu? e cautat ce ai facut tu?
imi raspunzi doar daca vrei,da?nu vreau sa te chinui cu intrebarile...
te pupicesc!