Febra mare

Febra mare | Autor: ipearina

Link direct la acest mesaj

Ce altceva mai folositi pentru febra mare si la intervale scurte? Ca eu ii dau copilului nurofen si panadol alternativ, plus supozitor novocalmin. Pe prospect scrie ca nu se administreaza mai mult de trei doze in 24h, dar copilul meu face de multe ori febra la 4-5 ore de la nurofen plus novocalmin. L-am tot indopat cu aceste siropuri si cu novocamin. De comprese cu apa si otet nu poate fi vorba, urla, se zbate daca incerc sa-i pun vreo compresa (e mic, nu intelege ce vreau sa fac). Nu mai stiu ce altceva sa-i dau pt febra.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

paracetamol supozitor ai incercat?in mod normal febra ar trebui sa scada odata administrate aceste antitermice. sfatul meu e sa consulti un doctor.sanatate!

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai daca febra face la 4 ore dupa ultima administrare, inseamna ca ai nevoie de maxim 6 doze la 24 de ore.
Poti sa-i dai alternativ asa:
3 paracetamol + 3 nurofen
sau 2 paracetamol+2nurofen+2algocalmin (novocalmin)

Nu e absolut necesar sa-i dai algocalminul impreuna cu unul din cele 2 (paracetamol sau nurofen, poti sa i-l dai distantat in timp.

In rest, in afara de comprese reci, eu nu stiu. Nici la mine n-au functionat sosetele ude cu otet.

Sper ca stii de la ce face febra...adica l-a vazut un doctor.

A, mai stiam ceva. Ca ar fi bine sa-i administrezi la 4 ore pentru primele 2 zile fara sa astepti sa inceapa sa faca febra. Cica e mai periculos sa tot creasca si sa scada, decat sa i-o tii constant cu antitermice.

Asa, alte produse ar mai fi supozitoarele cu diclofenac (diclogesic) - dar asta ai voie doar unul sau doua pe zi (trebuie sa verifici totusi daca nu are si o limita minima de varsta pentru care se administreaza).

Uff, greu e cand au febra micutii. Sanatate multa! Urmeaza probabil pentru tine o alta noapte alba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

L-au vazut doi doctori, nu unul! Primul i-a prescris antibiotic si paracetamol supozitor si a zis ca NU o sa faca febra. Al doilea medic i-a prescris nurofen si panadol la 8h, plus novocalmin doar doua in 24h, chiar mi-a zis sanu depasesc dozele, dar sint insuficiente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai teoretic ar fi trebuit sa-i fie suficient la 8 ore, daca atunci cand l-au vazut doctorii nu facea febra asa.

Cat de mare febra face? daca e pana in 38 nu te impacienta, poti sa-l lasi si asa. daca urca peste 38.5, atunci ar trebui sa i-o scazi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

nu sunt sigura daca ai inteles cum trb administrat panadol+nurofen.
ca zici ca face febra la 4-5 ore cu toate astea...pai la 4 ore ar trb sa ia unul din ele...

deci se ia asa:
panadol la 12 de ex, la 16 nurofen, la 20 panadol, la 24 nurofen...si tot asa....novocalmin ii poti da aparte de astea, maxim 2/24h...atunci cand e cazul...

daca asa ii administrezi, imi cer scuze...inseamna ca n-am inteles eu bine.

in plus, mai exista DIAZEPAM DESITIN. este o seringa cu lichid ce se administreaza intrarectal pt prevenirea convulsiilor la febra mare.
este si pe DC un articol despre el. este...sa zic asa...varianta mai noua care se da in loc de nevralgin picaturi.(care am inteles ca nu se mai fabrica)

raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

si ii mai poti face bai hipotermizante.
dar atentie: nu iipui apa rece din prima. greseala asta am facut-o si eu. si am facut-o de oaie....i-a crescut febra.
mi-a explicat pediatrul mai apoi. ca daca ii pui apa recisoara din prima, corpul se raceste si toata caldura se duce in cap...si e tare periculos..of of doamne, ce prostie am putut face atunci, innebunesc cand ma gandesc. facuse 39.5 in cadita si eu nu intelegeam...de-aia zic, sa nu faci si tu la fel.
ii pui apa la 38 de grade initial si usor, usor incepi sa i-o mai racesti...doar cu 1-2 grade....adica sa ajunga la temperatura care este cea normala pt corp 36-37 de grade. nu mai rece.

raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Pe mine m-a invatat pediatrul sa pun un prosop umed, impaturit, in zona inghinala. Nu e chiar comoda nici solutia asta, dar functioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu ii mai faceam frectie cu otet ( am cumparat de la farmacie otet aromat, e de trandafiri sau menta si nu miroase asa de tare ). E mai comod pentru copil decat compresele , nici al meu nu le suporta. Dar masajul ii placea si ii scadea imediat febra. Multa sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Ce varsta are copilul?
Indiferent de febra ce o face...trebuie sa descoperi cauza febrei, de unde vine, ceva nu e in regula!
Antibioticele incep sa aiba efect abea dupa vreo 3 zile de la inceperea administrarii, deci pana atunci trebuie tinuta febra cu antitermice.Oricum antibioticele nu sunt antitermice, deci nu scad febra..dar indeparteaza cauza.
Mai sunt niste supozitoare fff bune DICLOGESIC..da le gasesti f greu.
Nurofenul este cel mai jos pe scara antitermicelor....
Cel mai bine ar fi comprese cu apa statuta, ebentual impachetari..baie cu apa calaie.rebuie sa reusesti ceva pentru binele copilului, oricat iti e de greu ca plange.
Multa sanatate.

Sorana 32+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Pai nelamurirea mea este data de faptul ca cei doi pediatrii au INSISTAT sa nu-i dau mai mult de trei doze in 24h, dar ce sa fac daca copilul face febra la 4-6 ore? Am fost nevoita sa-i dau panadol si nurofen alternativ la 5-6 ore, chiar si novocalmin.
Are nasul infundat, muci la greu, tuseste. Nasul e atat de infundat, incat abia se desfunda cu vibrocil si nu tine mai mult de 2-3 ore. Chiar nu stiu ce sa-i mai pun in nas, mai ales ca dau dependenta.
Copilul are doi ani si patru luni.

Mergi la inceput