help!!! ce tablou ?

help!!! ce tablou ? | Autor: miki-miki

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de ajutor la alegerea tabloului din sufragerie. Covorul este deja achizitionat are forme geometrice iar tabloul care imi place este o pictura cu flori de mar. Mobila este wenge iar canapeaua inca nu am luat-o dar o sa fie crem .

Intrebarea mea este: Merge tabloul cu flori la covorul cu forme geometrice?

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Miki

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Eu zic ca nu merge. Nu neaparat diferenta de motiv, care e si ea importanta, dar, in plus, tabloul este finut, delicat, cu tulpini subtiri si flori gingase, in timp ce covorul lasa o impresie puternica, formele sunt groase, puternic conturate, in culori puternice. Eu as pune un tablou suficient de mare, care sa contina forme geometrice asemanatoare si in culori similare, dar sa fie aerisit. Adica mare parte din tablou sa fie fondula si mai putin umplutura.
Ca si culori l-ai ales foarte bine, se potriveste.
Pe langa asta, mai conteaza si ce decoruri mai ai prin casa - ce culoare au peretii, cum arata perdelele/draperiile, tapiteria - ce modele si culori au.

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Multumesc Coraly, peretii sunt crem galbui(se vad in poze) iar la fereastra am jaluzele verticale tot crem (deschis) . Mobila e wenge. Mie nu mi se pare f fin tabloul, are crengi viguroase iar ca dimensiuni va fi mare aproape cat canapeaua. Subiectul ac l-am deschis pt ca nu eram convinsa ca merge, mai astept si alte pareri.
Am mai gasit ceva care pare mai potrivit http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370086390070#ebayphotohosting

In general nu-mi plac tablourile care au doar pete de culori dar ac mai are si maci care il face mai placut.

www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Miki-miki, eu zic asa: daca tie iti place combinatia (prima), asa fa. Mie personal imi place si, de obicei, cam fac numai ceea ce-mi place mie, chiar daca anterior cer sfaturi si de la altii. In definitiv, e casa ta si tie trebuie sa-ti fie drag sa stai acolo! Bafta la decorare!
PS: cel de pe linku' e-bay e tablou?

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Miki68, normal ca tie trebuie sa-ti placa unde stai, dar pe langa placut mai sunt si niste principii care se respecta cand faci un design, si care tot rolul asta il au, sa scoata ceva placut si functional. Si eu cred ca ea a intrebat tocmai pt ca a simtit ca poate ceva nu era chiar ok in combinatie. Eu daca aleg ceva si sunt sigura ca merge, nu ma mai gandesc sa pun intrebari. Daca insa am indoilei in privinta alegerii, atunci mai consult si pe altii.

Daca nu iti plac formele geometrice, poti incerca si floral, dar mai groase. De ex cu maci arata bine, desi forma tabloului respectiv e mai ciudata. Un tablou cu maci mai clasic poate ar fi ok.

poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Tare greu e sa gasesti ceva care sa-ti placa dar sa si mearga . Cel cu maci probabil ca nu l-ati vazut f bine , este un triptic din 4 buc , printre ele se vede peretele care la mine o sa fie crem-galbui. Acolo unde e dat link-ul din eBay dc dati click pe poza va baga intr-o pagina unde il puteti vedea pozitionat intr-o camera amenajata schimband culoarea peretilor. (tb sa va deplasati pe pagina in sus)

Miki

Mergi la inceput

Da, vreau sa aleg un tablou cu care sa ma simt si bine. Primul cu florile de mar mi-a placut f mult dar nu eram sigura ca se potriveste de aceea v-am intrebat. Mie pictorita mi-a spus ca merge dar la fel ca si voi mi-a spus ca tb sa aleg ceva care sa-mi placa, cu care sa ma simt bine. Crengutele de mar se gasesc f mult in arta chineza si mi-am zis ca merge cu stilul mobilei japonez deci se potriveste dar intra in design covorul cu forme geometrice care ma pune la intrebari. Vreau sa scot in evidenta rosul deci tabloul il vreau cu rosu mai mult.

Miki

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Nu-mi place, dc ma caznesc putin il fac si eu pe ala. Nici nu se aseaza bine pe un perete crem. Tot cel care l-am afisat eu cu macii pare mai potrivit. Canapeaua va fi crem uni.

Miki

Mergi la inceput

Da. Cel ales de tine cu macii merge ca si culori si forme. Mai bine decat cel cu copacul. Eu iti zic numai ce imi inspira mie camera. Mie covorul mi se pare incarcat si solicitant. Asta este motivul pt care as alege un tablou cat mai aerisit si linistitor, deci nu unul care sa ma agite cand il privesc. Dar e o parere personala. Pana la urma, normal ca iti alegi ce-ti place mai mult. Plus de asta e mai greu cand nu vezi toata camera. Deci o poza relevanta trebuie facuta unei portiuni mult mai mari a camerei, care sa cuprinda cel putin 2 pereti. Asa nu vedem decat covorul. Nu putem 'simti' camera dn pozele astea.

poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Uite ce iti spun eu.Renunta ori la covor,desi l-ai achizitionat,ori la tablou.Nu se "pupa" una cu alta:).Covorul e incarcat cu motivele alea geometrice,camera cred ca destul de micuta,dupa jaluzele,deci intr-un spatiu mic trebuie multa libertate pentru ochi.Solutia mea:un covor simplu,fara niciun motiv pe el si un tablou placut ochiului,cu o pata de culoare la alegere.Daca nu...e nu(:.Gaseste alta varianta de tablou,cu ceva pe un singur ton de rosu,albastru,ceea ce iti v-a fi greu sa gasesti.Mai bine lipsa.

Inca o sugestie:jaluzelele nu mai arata a jaluzele de birou daca le imbraci in voal,se prin in capse in partea de sus a jaluzelei(vezi ca avea "jadex-ul" oferta asta acum n-ani).Deci si jaluzea si perdea.Florile mai sus,pe un stativ facut special pt.jardiniere(au nevoie de multa lumina in perioada aceasta).Bafta!

Aniela

Mergi la inceput