Nodul tiroidian.Astept ajutor!
![](images/user_woman.png)
Am 22 ani si am la gat,partea dreapta "o bila",nodul tiroidian,este mobil,adica nu este lipit de piele,de observa foarte bine,este destul de mare.Am facut si tratament cu Eutyrox,am renuntat dupa 3 luni,din cauza palpitatiilor puternice,toate analizele,TSH etc imi ieseau foarte bine.Am schimbat doctorul,am facut punctie.Am ajuns in cele din urma la prof.Coculescu de la Parhon care m,a sfatuit sa ma operez,nu stiu ce sa fac,nu sunt sigura de ce am,adica nici nu stiu ceva concret,au ramas inca foarte multe intrebari la care nu am un raspuns(de unde a aparut,din ce cauza,ce efecte vor exista dupa),sunt speriata.Daca ati avut astfel de probleme va rog sa ma ajutati cu o parere,un exemplu.Am mai citit pe alte forumuri despre stari de rau,schimbari de voce,ingrasare etc.Nu stiu exact despre ce este vorba,stiu sigur in schimb ca nu este vorba despre extirparea glandei.Macar atat.
V,as fio vesnic recunoscatoare pt ajutor
Raspunsuri
Ciresica5 spune:
In primul rand vreau sa-ti spun ca trebuie sa stai linistita ca nu e chiar atat de grav. In general nodulii tiroidieni nu reprezinta o problema foarte grava de sanatate.
Eu m-am operat de tiroida (extirpata in intregime) acum 9 luni si ma simt foarte bine. Dovada cea mai buna este ca dupa aceasta operatie am ramas insarcinata, iar acum tot ce-mi doresc este sa duc cu bine sarcina pana la capat.
Daca medicul ti-a recomandat operatia, atunci nu mai ezita! Este mult mai bine sa te operezi atunci cand trebuie, decat prea tarziu!
Operatia nu este grea deloc, iar starile de rau despre care vorbeai pot fi uneori inevitabile, daca stam sa nu gandim ca este totusi o taietura, nu? Ne este rau si cand ne doare capul sau cand scoatem o masea!
Asa ca nu mai sta pe ganduri! Mergi si programeaza-te la operatie ca e cel mai bine asa si nu lasa timpul sa-si puna amprenta asupra sanatatii tale! Oricum programarile la operatie dureaza destul de mult (cam 3 luni), asa ca pana in ziua operatiei mai ai timp sa te impaci cu ideea!
Multa sanatate si succes! 14+ cu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
strutyzrz spune:
iti multumesc mult ptr cele spuse si iti doresc o srcina usoara si multa sanatate ptr copil :).
o sa ma mai gandesc in jur de o luna.si pe urm apoate o sa fac pasul "cel mare".eu ma gandeam sa mai astept in jur de 4 - 5 ani.sunt foarte derutata.Iti multumesc enorm
Ciresica5 spune:
Draga mea, eu zic sa nu mai stai pe ganduri, caci sanatatea ta e cea mai importanta!
Acum depinde si ce varsta ai , daca ai copii si ce vrei sa mai faci in viitorul apropiat.
Eu, de exemplu, mi-am dorit un copil si in momentul in care am inceput toate investigatiile mi s-a spus ca ar fi posibil ca pe parcursul unei eventuale sarcini, nodulii aia "sa o ia razna", dar nu era o certitudine. Daca s-ar fi intamplat asa, ar fi fost nasol pentru sarcina. Asa ca m-am operat! Stiu ca nu e o decizie usoara, dar o problema de sanatate oricum este si atunci... Din pacate (pentru noi, cele cu probleme endocrine ), sanatatea femeii este strans legata toata viata de tiroida!
Multa sanatate si curaj!!! 15+ cu
ganesha spune:
dragelor sunt foarte nelinistita si poate reusiti voi sa imi dati mai multe informatii, mai ales mamicutele gravidute.Acum 6 saptamani am aflat ca am hipotiroida si un nodul tiroidian de 17 mm in partea stanga a gatului.Intamplarea a facut ca la o saptamana sa raman insarcinata, adica acum am o sarcina de 5 sapt., iar tratamentul cu levothyrox l-am inceput abia de 2 sapt. Vreau sa va intreb daca stiti cumva daca hipotiroida si nodulul sunt un pericol pt sarcina sau daca pot fi probl cu sanatatea bebelului. A mai fost cineva in situatia asta? Dati-mi macar un sfat!!!
ganesha http://mt.lilypie.com/peJRp3.png
Ciresica5 spune:
Ganesha,
Sfatul meu ar fi sa tii legatura cu doctorul care-ti urmareste sarcina, dar si cu medicul endocrinolog. Ei sunt singurii avizati sa-ti ofere cel mai bun ajutor.
Si eu sunt insarcinata si fac tratament pentru tiroida cu euthyrox. Tot ce pot sa-ti spun este ca euthyroxul nu este contraindicat in sarcina, eu iau inca de la inceput. Probabil ca nici levothyroxul nu este contraindicat. Dar asta o afli numai de la medicii specializati!
Sanatate multa si sarcina usoara! 16+ cu