Starea de sanatate a copilului este importanta!

Starea de sanatate a copilului este importanta! | Autor: ham

Link direct la acest mesaj

Citeam pe un blog asta:

http://romaniadeieri.blogspot.com/2008/09/se-ntmpl-n-grdiniele-romneti.html

si mi-am adus aminte de tot felul de faze, zeci de intamplari, care m-au facut sa injur ades parintii inconstienti si nesimtiti, care-si aduc la gradi copii cu boli contagioase, astfel imbolnavind si alti copii; ar trebui sa existe niste masuri dure impotriva unor astfel de oameni fara minte si constiinta!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns herra spune:

exprimarea e cam dura pentru mine.
poate nu sunt doar parintii de vina, poate cu o organizare mai buna si niste reguli mai stricte la acea gradinita...
toti copiii trebuie sa se integreze in societate, nu?

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Da, s-a mai discutat asta. Parinti care-i aduc cu punguta de medicamente, fiindca lor nu li se pare grava boala, sau fiindca spun ca e pe finalul ei, sau fiindca nu au cu cine sa-i lase. Trebuie categoric triati de un medic la intrare, fiindca nu e vorba numai de imbolnavirea altor copii (sa zicem ca asta e mai usor, desi cui ii convine sa i se imbolnaveasca copilul de la altul?).

Dar cazurile prezentate pe blog sunt chiar grave, un copil poate muri din asta. Iar vina e impartita intre parintii care l-au lasat la gradi si personalul care l-a primit. Din pacate, ca in multe alte cazuri, nu reactionam decat dupa ce se intampla ceva grav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Din pacate e o practica pre des intalnita!
Mai grav este ca nici cadrele medicale (acele asistente de gradi) nu spun parintilor cu copii sanatosi de ceea ce circula in gradi.... Am patit-o cu varicela la fata cea mare, eu fiind insarcinata cu cea mica si n-au avut macar bunul simt sa ma atentioneze stiind implicatiile varicelei in sarcina! Deci.....

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Exact asta am discutat dimineata cu educatoarea baietelului, care era racita cobza...si care mi-a spus ca ea nu are ce sa faca din moment ce copiii sunt lasati sa intre bolnavi si cu punga cu medicamente in gradinita. Nu poate trece peste un cadru medical care tocmai aceasta responsabilitate are. Azi-dimineata aveam avizul epidemiologic in mana, ca sa-l dau la intrare si n-am avut cui. Nu era nici picior de asistenta.

www.andreialmeu.piczo.com

Mergi la inceput