Caut vorbitor nativ de engleza
Baietelul meu are 2 ani, eu ii vorbesc numai in engleza si intelege perfect dar din pacate nu am timp suficient sa stau cu el si imi doresc sa poata merge cateva ore pe saptamana sa se joace cu o persoana nativ vorbitoare de engleza. Stiti pe cineva ? Mai sunt mamici care ar dori asta sa putem gasi pe cineva care sa stea cu 2-3 copilasi cateva ore pe saptamana?
mamadana
Raspunsuri
Motana spune:
De ce vreti, fetelor, vorbitoare native? Tu ai zis ca ii vb numai in engleza, crezi ca e mai putin decat o nativa? Nu mai bine cautati pe oricine care sa stie sa vb f bine dar sa aiba alte calitati?
Eu va spun din experienta ca aveam la liceu ore cu ba o tipa din USA ba din Anglia, Irlanda etc etc, sincera sa fiu doar una din ele, o scotianca a fost excelenta. Scuze, dar doar ca vb engleza de la mama lor de-acasa nu le-a facut extraordinare deloc, unele erau chiar tampe rau.
Dupa mine, cred ca e un cliseu.. "vorbitoare nativa", vorbitoare de lb engleza (nivel avansat) mi se pare mai real. Depinde ce e in stare sa vorbeasca si nu doar ce limba.
Ca sa va mai dau un exemplu, poate acum la 2 ani nu intereseaza dar mai incolo da (si oricum spune multe despre o persoana), ca mai conteaza si cum scrie. Eu intrand pe forumuri si alte site.uri am vazut o gramada de tinere din State sau UK care, pur si simplu nu stiu sa scrie corect, adica se vede ca is greseli nu din neatentie. La fel va pot spune ca eu invatand spaniola si neavand-o "in sange" scriu mai corect ca multi spanioli sau mexicani, care fac niste greseli de te doare capul! Nu stiu daca e b sau v, s c sau z si asa mai departe.
Oricum, sper sa gasiti pe cineva competent!
sibip spune:
Motana, iti raspund cu riscul de a ma indeparta de la subiect: vorbitor nativ iti trebuie pentru ca are cea mai autentica pronuntie posibila. Cit este mic copilul nu deprinde la inceput structuri gramaticale si nici macar vocabular, mare lucru - deprinde mai intii pronuntia, si intonatia. Eu ii urmaresc acasa pe copiii mei, cind aud si repeta o fraza in engleza, o "cinta", o reproduc aproape perfect dar nu ar fi in stare sa pronunte cuvintele separat, de fapt la virsta asta nici nu sint constienti ca exista cuvinte.
In orice caz, persoana pe care am recomandat-o nu este nici pe departe "timpa" (desi stiu ce ai vrut sa spui, in mesajul tau - ca a vorbi de la mama de acasa nu te face un bun pedagog) si chiar i-ar face placere sa lucreze cu copii. De fapt, ea si preda engleza la o scoala de limbi straine, dar acolo se ofera doar cursuri pentru copii peste 4 ani.
Motana spune:
sibip, nu ca m-as fi indoit de recomandarea ta, e f. bine ca se gasesc persone de acest gen si native si destepte si ok din toate punctele de vedere, chiar sunt, nu ca ridicam in slavi pe ai nostri.
Cred ca ai inteles punctul meu si esti de acord ca totusi nu asta e totul, la asta ma refeream, si ca adesea parintii cauta numai asta... vorbitor nativ, fara sa investigheze dincolo de...
Sa aveti copii destepti si poligloti! ![]()