Sfecla rosie
Buna,
Vreau si eu niste retete cu sfecla rosie dar fara otet, va rog, cine stie cum se poate manca aceasta planta.
Multumesc,
D.
Raspunsuri
dicirstea spune:
O poti manca in orice salata, rasa, are gust usor dulceag, ca de morcov. E foarte buna. O poti innabusi si sa o adaugi si la salate orientale (sau orice salata, la fel ca si un cartof). Eu o pun in orice mancare a piticului meu, singurul defect al ei e ca are un pigment puternic si inroseste orice mancare, de nu-ti mai dai seama ce mancare ai facut.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
principe spune:
o poti combina cu hrean razuit si ulei
cu maioneza si usturoi
cu ceapa verde lamaie si ulei
cu nuca pisata mar verde si ulei
cu portocala si morcov
cu ou fiert tare si maioneza.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
crista-s spune:
sau in risotto .. sfecla fiarta sau coapta curatata de coaja ( eu o cumpar asa ) rasa sau doar taiata cubulete sau felii o adaug in orez. Rezulta un risotto mai rosè sau mai rosu depinde de cantitatea de sfecla, gustul e dulceag si bun.
karligutza spune:
sau poti sa faci ciorba (acrita cu bors sau cu ce stii tu) si sa pui si cubulete de sfecla rosie! fierbe asa cum fierbe si cartoful, doar ca o pui de la inceput in ciorba, cartoful se sfarama mai repede daca e fiert prea mult. Sfecla ramane intreaga (nu se sfarama) oricat ar fierbe.
Spor la gatit si pofta mare!
karligutza
sunt mamica Adelutei
ANDREEA GEORGIANA spune:
Eu fac foarte des si fetitei mele ii place foarte tare, ciorba de sfecla rosie ( cu mult fier in ea, cum ii place Theei sa spuna):
Pui in apa clocotita legume rase pe razatoarea mica( morcov, telina, patrunjel, pastarnac), o ceapa tocata marunt, si o sfecla mica (sau jumatate de sfecla mare,tot rasa)cu putin ulei (eu folosesc de porumb si il pun spre sfarsit) si, daca ai, vegeta/condimente fara E-uri. Fierbe in cca 40 de minute la foc potrivit. Adaug borsul (fiert separat) si, exact la sfarsit pun in ea cealalta jumatate de sfecla (sau tot una mica), taiata felii subtiri. Si leustean, mult leustean. Sfecla adaugata la final isi lasa culoarea (si vitaminele) si veti putea savura o ciorbita ciclamen, delicioasa, sanatoasa si, mai ales racoroasa. Thea o prefera cu muuuulta smantana. Nu este cazul sa mai spun ca (fara smantana!) nu ingrasa si este extrem de revigoranta.
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
Oamenii se schimba.De obicei...in rau.
dani33 spune:
Super! Nu ma gandeam ca se pot face atatea feluri din sfecla. Stiu ca este foarte sanatoasa dar in afara de suc sau salata cu otet nu am mai mancat. Am sa incerc retetele. Multumesc!
dicirstea spune:
Nici eu nu mancam alfel pana sa am piticul. Nevoia de vitamine si de legume neaose m-a facut sa redescopar sfecla (o mancam ciorba si orez- yamie-yamie), gulia( cruda-ca pe mar, salata sau ciorbita), gutuia ( mancare de gutui), visinele (ciorba de visine), conopida (cruda, in salata cu brocoli si ou)
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!