Incuie gradinita la 8.30......
Raspunsuri - Pagina 3
anacami spune:
inchipuieti cum este sa nu se respecte programul la o gradi de stat, gradinita la care sunt si 25-30 copii/grupa, per total gradinita cateva sute de pustani.
Iar ca ex., la sfarsitul anului trecut au venit cativa pustani dupa un baietel, pustani care nu s-au multumit doar cu luatul copiilor:au intrat prin birouri,bucatarie,oficii,s-au amuzat de baia,au atentat la integritatea dozatoarelor de apa,s-au luat la alergat pe holuri (probabil in amintirea vremurilor in care erau si ei soimi ai patriei..).In timpul asta inca nu se terminase programul,a trebuit sa iasa toate educatoarele de pe palier sa ii alunge
Mai este si chestia aia,de mare actualitate in acest sezon, cu verificatul copiilor prin filtrul asistentei medicale,asistenta care sta la usa doar o perioada de timp,nu toata ziua.
Si nu vorbesc aici de muci sau mici episoade de tuse; sunt parinti care isi aduc copii si cu febra, le dau antibiotic doar dimineata si seara (scrie clar ca nu ai voie sa aduci copii care urmeaza un tratament cu antibiotic).Ne-au spus ca au avut destule cazuri in care se aduceau copii,acestia deveneau "carpe" in timpul programului;constatau apoi ca sunt sub tratament cu antibiotic.
Primesc copii raciti usor,pot sa lasi asistentei sa ii administreze un tratament usor (gen siropuri decongestionante).Stiu ca este rau de parinti,ca nu au cu cine lasa copii; insa este pus in pericol si programul celorlalti parinti,au mai multi de suferit
mami de Sebastian
si Stefania 
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
Carmen_So spune:
Inteleg, dar gradinita in care se intampla asta are o problema de organizare. Discutia nu era despre respectarea/deranjarea programului, ci despre faptul ca incuie usa la 8.30. Mie asta mi se pare aiurea, nu ideea de program.
OK, scrie in regulament ca primirea copiilor se face pana in 8.30. Dar cu siguranta nu scrie ca dupa 8.30 incuie usa si pierzi ziua. Daca-i asa, ar trebui sa le dea parintilor banii inapoi pe acea zi (multi, putini, cat or fi ei).
Iarasi, nu vorbim de nerespectarea unui program, ci de un mod (fortat, zic eu) de a impune respectarea lui, in lipsa altor mijloace mai bune.
Carmen_So spune:
Acum am vazut si partea cu primirea copiilor bolnavi, asta tine mai mult de parinti, decat de gradinita, se intampla si la gradinitele particulare.
anacami spune:
Carmen,banii se reporteaza pt. luna urmatoare,nu se pierd.
Nu inteleg insa de ce organizarea este proasta,cred ca respectarea unor reguli este imperioasa la o gradinita de stat care trebuie sa intampine in fiecare dimineata in jur de 300-500 copii (unele chiar mai multi!!!). Unde s-ar ajunge daca nu s-ar respecta anumite proceduri? daca programul ar fi flexibil,cred ca nu ar fi 2-3 cazuri izolate de intarziati, ci cateva zeci(chiar autoarea subiectului spune in primul mesaj de mai multi parinti sau bunici)..personalul trebuie sa respecte si el un program,este insuficient in raport cu nr. de copii pe care ii are in grija;nu pot sta tot timpul pe hol sa primeasca copii,sa fie cu ochii in patru la cine vine si cine pleaca
In plus,un copil vrea pp,unul kk,unul apa;nu incepe ora si toata lumea este la fix pe baricade pt lectie. Poate la o grupa cu 10 copii,de care au grija 2 educatoare si nu stiu cate ingrijitoare se poate proceda altfel;sa ai grija de 25-35 copii/grupa mi se pare o responsabilitate imensa
La noi se primesc pana la 8:30,se mai acorda sfertul academic,dar tot se mai gasesc intarziati
La inceput poate fi mai greu,dar daca se obisnuiesc cu un program cei mici se adapteaza f. repede.Cred ca pt. noi este mai greu
Si al meu doarme ca un ingeras dimineata in zilele lucratoare; dau drumul la TV sau la o sursa de zgomot cu jumatate de ora inainte, astfel incat pe la 7:30 max. sa se trezeasca;uneori il imbrac si prin somn. Partea nostima este ca in weekend, la max. 6:30 este in picioare si trage de noi "treziti-va,a rasarit soarele!" ![]()
mami de Sebastian
si Stefania 
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
dianocica spune:
hai mai fetelor, voi chiar vorbiti serios? cum sa incuie gradi la ora x? la munca cand te duci, daca intarzii, nu se intampla nimic. pana si unul care intarzie zilnic 20 min poate fi acceptat in anumite cazuri daca pleaca tot cu 20 min mi tarziu. nu mai zis ca daca-si termina treaba cu 2h mai devreme nu mai zice nimeni ca a intarziat 20 min. si, in general, nu intarzii nu pt ca ti-e frica de sanctiuni, ci pt ca ti e jena de ceilalti colegi. pentru ca nu apuci sa-ti termini treaba. pentru ca ratezi cafelutza de dimineata in grup :).
la scoala la fel. daca intarzii la prima ora unu la mana peirzi intalnirea (si tigarea in buda :)))) ) cu colegii. apoi ti e jena de profesor. si nenorocitele alea de absente se motiveaza la sfarsitul orei daca e doar intarziere. iar daca e lucrare sau teza pai nu intarzii ca iti ramane mai putin timp sa raspunzi.
ori la gradi, la gradi!, unde sunt niste copilasi inocenti, chiar e nevoie sa-i robotizam in halul ala? au intarziat? ok, in cel mai rau caz pierd gustarea si vin dupa. nu e vina copiilor ca sistemul e atat de prost incat ajunge o educatoare la 20-30 de copii. nu copiii trebuie robotizati, ci educatoarele alea trebuie sa gaseasca solutii mai bune.
nu e armata, e distractie. copiii invata prin joc la varsta asta, nu? parca asta era ce se facea la gradinite. nu le trantea usa-n as sa se invete de mici ca daca nu ajung la ora x li s-a taiat macaroana.
Parent like there's no tomorrow!
Carmen_So spune:
Anacami, uite de ce zic eu ca organizarea e proasta: de ce educatoarele stau pe hol (asa inteleg eu din mesajul tau) sa primeasca copiii? Nu-i duc parintii pana in clasa (intai la locul de schimbat, de pe hol)? E adevarat ca nu poti sa compari o gradinita cu sute de copii cu una cu zeci de copii, dar incerc sa inteleg de ce la unele merge si la altele nu. La noi, educatoarele stau in clasa si parintii sunt cei care ii aduc pana acolo, unde intra gata schimbati de interior. Cand ajungem noi, mai sunt deja cativa copii care au activitate, iar educatoarea e langa ei, nu afara, pe hol. Ea isi incepe deja programul, cei care vin nu au decat sa se adapteze, sa intre in program. Daca educatoarele sunt pe hol, normal ca nu incep ora fara ea
Pentru pipi, kk si altele, mai sunt si ingrijitoarele.
Peste tot exista un program, ceea ce mi se pare aici absurd este inchiderea usii.
Cu dormitul in weekend, asa e si la noi: se trezeste, ma intreaba daca o duc la gradi, si daca fac imprudenta sa spun "nu", e in picioare imediat. Altfel, o apuca brusc somnul...
Carmen_So spune:
Dianocica, exact asta ma gandeam sa intreb (cu riscul de a enerva lumea): la serviciu, cum s-ar simti daca li s-ar incuia usa, fetelor care cred ca aceasta gradinita procedeaza corect? Si tocmai de asta mi se pare cu atat mai absurd cu cat li se aplica unor copii care nu stapanesc ceasul, nu inteleg ce inseamna sa intarzii. Ma bucur ca nu sunt singura care crede ca nu procedeaza corect.
Gabrielama spune:
Este un abuz sa incui usa la 8.30 si nu este nicicum o procedura legala sau mentionata in vreun regulament sau lege! Vorbim de copii de 3-4 ani, oameni buni!
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
ipearina spune:
Mi se pare aberant sa se inchida gradinita la 8:30! Mi se pare corect sa nu am pretentia sa cer micul dejun daca intarzii, dar nu sa nu mai am acces in gradinita in ziua respectiva. Daca copilul a avut o noapte agitata si a trebuit sa doarma un pic mai mult dimineata? Daca intr-o zi intru mai tarziu la serviciu si nu vreau sa plec de doua ori de acasa? Daca e o problema in trafic? Etc.
Androix spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Carmen_So OK, scrie in regulament ca primirea copiilor se face pana in 8.30. Dar cu siguranta nu scrie ca dupa 8.30 incuie usa si pierzi ziua. Daca-i asa, ar trebui sa le dea parintilor banii inapoi pe acea zi (multi, putini, cat or fi ei). Carmen, Mara (12.08.2004) si Ana (21.06.2007) poze cu noi |
Dar cam ce crezi ca inseamna?
Nu, nu-i mai primim dupa 8:30 dar dumneavoastra aduceti-i totusi ...La noi nu se inchide gradinita dar directoarea ne-a pus in vedere sa nu intarziem cu ei dupa ora asta pentru ca va recurge si la aceasta metoda pana la urma daca devine un obicei. Iar banii din zilele in care copilul lipseste sunt scazuti din banii din luna urmatoare, nu incaseaza nimeni bani in plus.
Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia