Incuie gradinita la 8.30......

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Mi se pare o mare porcarie, ar trebui sa se piarda masa de dimineata, nu toata ziua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Eu mi-am aranjat intotdeauna programul (inclusiv decalarea programului la serviciu) astfel incat copilul sa ajunga pe la 9 la gradi. Asa mi s-a parut mie convenabil pentru ea. Cu atat mai mult cu cat dimineata nu mananca niciodata acolo, optionalele incep la ora 10, iar pana la acea ora telivizorul merge non-stop. Mi-am zis ca mai bine mai doarme jumate de ora.....

Pana acum a fost ok. Dar s-au schimbat regulile....si astea noi mi se par totusi aiurea. Cu atat mai mult cu cat parintii nu au fost intrebati daca sunt de acord.

Inteleg totusi ca e o practica generala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

La noi se inchide la ora 9.30
Eu zic ca este OK sa fie niste reguli, altfel nu s-ar putea desfasura activitatile

Ingrid si Cristi 5 ani si 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Moana,
eu sincer nu am mai auzit pana acum sa duci copilul cand crezi tu ca e mai bine. Acum o fi fost la voi o gradinita mai relaxata, nu stiu.
Pe de alta parte, schimbarea politicii trebuia anuntata. Trebuia saq va anunte educatoarea sau unul din parintii care reprezinta grupa in comitetul de parinti. La noi asa se intampla suntem anuntati sau anuntam noi cei care avem contact cu directia mai des.
Intreaba educatoarea sau directoarea care este regulamentul si in acest fel poti sa te adaptezi.

Weekend placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

aici se intampla chestia asta si la cresa... fac exceptii copii care au anuntat inainte ca vor intarzia... dar asta e valabil pt o zi din cand in cand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Si la noi e la fel....la ora 8.30 incuie usa, adio si la gara. Pe o parte mi se pare corect, la ora 9 se pune masa si daca ajungi la 8.30, pana ii dezbraci/imbraci, pana se spala pe mani...pana mai alearga nitel...iaca vine si ora de masa. Pe de alta parte...ce te faci daca trebuie sa vii cu masina...la traficul din Bucuresti.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Ce tampenie, sa se incuie usa! Sa ma penalizeze cu pierderea mic-dejunului, nu cu toata ziua. Si daca n-ai cu cine sa-l lasi, ce faci, iti iei o zi de concediu fara plata?

Eu as discuta cu directoarea foarte serios:

- planificarea portiilor: nu cred ca fac atatea portii EXACT cati copii sunt. Ce inseamna asta, ca ei cumpara, de ex, 2 paini si 3 felii (exagerez, dar ati inteles ideea). Daca, de exemplu, cumpara iaurturi sa le dea copiilor si unul e stricat, inseamna ca un copil ramane fara iaurt? Nu cred. Pentru masa de pranz, da, inteleg sa-i numere ca sa vada cate portii, dar pentru gustarea de dimineata, e absurd.
- inchiderea usii sa nu iasa copiii afara: exista sisteme care permit deschiderea usii doar din exterior. Parintii care vin apasa frumusel butonul si usa se deschide. Din interior nu se poate deschide decat daca apesi un buton, situat foarte sus, mult peste nivelul unui copil. Intri, il schimbi si daca a pierdut masa, asta e. Dar macar nu pierde toata ziua.
- regulament de ordine interioara: aici e interesant de vazut daca chiar scrie acolo ca usa se inchide la 8.30. Dar nu cred (in cazul de fata), altfel nu refuza directoarea sa-i semneze ca refuza sa-l primeasca.

Sincer, mie mi se pare un abuz, atitudinea asta. Iar explicatia cu punctualitatea care se invata de mic, da, de acord, DUPA ce copilul invata orele pe ceas si intelege ca depaseste. Noi n-am intarziat niciodata la gradinita astfel incat sa pierdem masa, insa cate dintre voi nu ati zorit copilul macar o data, sa ajungeti mai repede undeva. Si care a fost reactia? Nicidecum cea scontata, fiindca (dupa parerea mea) pana la varsta scolara, cand va avea intervale clar delimitate, cursuri-pauze, pana atunci ii va fi greu sa inteleaga ce inseamna intarzierea. La gradinita activitatile se fac in intervale mai largi: masa de dimineata, activitati, masa de pranz, somn, etc.

Noi uitam ca gradinita trebuie sa fie in sprijinul nostru, chiar daca e de stat. Dar parintilor le e frica sa nu se razbune educatoarele pe copii, fiindca, din nefericire, asta se poate intampla. Cred ca in cazul de fata ar ajuta o discutie directa si la obiect cu directoarea. Cu toate regulamentele si actele pe masa, si fara nervi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmen_So

Ce tampenie, sa se incuie usa! Sa ma penalizeze cu pierderea mic-dejunului, nu cu toata ziua. Si daca n-ai cu cine sa-l lasi, ce faci, iti iei o zi de concediu fara plata?

Eu as discuta cu directoarea foarte serios:

- planificarea portiilor: nu cred ca fac atatea portii EXACT cati copii sunt. Ce inseamna asta, ca ei cumpara, de ex, 2 paini si 3 felii (exagerez, dar ati inteles ideea). Daca, de exemplu, cumpara iaurturi sa le dea copiilor si unul e stricat, inseamna ca un copil ramane fara iaurt? Nu cred. Pentru masa de pranz, da, inteleg sa-i numere ca sa vada cate portii, dar pentru gustarea de dimineata, e absurd.
- inchiderea usii sa nu iasa copiii afara: exista sisteme care permit deschiderea usii doar din exterior. Parintii care vin apasa frumusel butonul si usa se deschide. Din interior nu se poate deschide decat daca apesi un buton, situat foarte sus, mult peste nivelul unui copil. Intri, il schimbi si daca a pierdut masa, asta e. Dar macar nu pierde toata ziua.
- regulament de ordine interioara: aici e interesant de vazut daca chiar scrie acolo ca usa se inchide la 8.30. Dar nu cred (in cazul de fata), altfel nu refuza directoarea sa-i semneze ca refuza sa-l primeasca.

Sincer, mie mi se pare un abuz, atitudinea asta. Iar explicatia cu punctualitatea care se invata de mic, da, de acord, DUPA ce copilul invata orele pe ceas si intelege ca depaseste. Noi n-am intarziat niciodata la gradinita astfel incat sa pierdem masa, insa cate dintre voi nu ati zorit copilul macar o data, sa ajungeti mai repede undeva. Si care a fost reactia? Nicidecum cea scontata, fiindca (dupa parerea mea) pana la varsta scolara, cand va avea intervale clar delimitate, cursuri-pauze, pana atunci ii va fi greu sa inteleaga ce inseamna intarzierea. La gradinita activitatile se fac in intervale mai largi: masa de dimineata, activitati, masa de pranz, somn, etc.

Noi uitam ca gradinita trebuie sa fie in sprijinul nostru, chiar daca e de stat. Dar parintilor le e frica sa nu se razbune educatoarele pe copii, fiindca, din nefericire, asta se poate intampla. Cred ca in cazul de fata ar ajuta o discutie directa si la obiect cu directoarea. Cu toate regulamentele si actele pe masa, si fara nervi.

Carmen, Mara (12.08.2004) si Ana (21.06.2007)
poze cu noi

Nu este nicio tampenie si nici-un abuz !

Nu ai de ce sa tragi la raspundere pe nimeni .

Este o gradinita de stat ce are conform Ministerului Educatiei un regulament de ordine interioara si un program.
In momentul in care l-ai inscris la acea gradinita ai fost de acord implicit si cu aceste 2 norme.
Pe site-ul edu. ro puteti gasi regulamentul cadru pentru gradinite .

Tu la serviciul tau nu ai un program ?
Nu esti obligata conform contractului de munca sau regulamentului intern sa ajungi la o anumita ora ?

La scoala te poti duce la ce ora doresti, cumva ?

Este absolut normal sa inchida usa la o anumita ora la gradinita. Pentru ce copilul meu care a ajuns la timp sa fie deranjat de copilul adus cu jumatate de ora mai tarziu ca asa a decis mama lui ...de ce sa trebuiasca sa se schimbe tot programul pentru 20 de copii ajunsi la timp din cauza a 2-3 intarziati .
Ora 8.30 este o ora rezonabila , majoritatea parintilor incep programul de lucru fie la 8.00 fie la 9.00 asa incat pot aduce copii la timp.

Tie ti-ar conveni sa stai cu grija ca , copilul tau ,lasat in siguranta la gradinita se strecoara printre picioarele altor parinti si o zbugheste pe usa lasata deschisa a gradinitei ? Cred ca nu .

Si la majoritatea gradinitelor de stat la ora 9.00 incep activitatile , se termina micul dejun si fac "lectii". Optionalele sunt la ora 10.00.
Asa ca un copil venit dupa ora 8.30 deranjeaza programul celor veniti la timp.
Si nu este corect.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Sigur ca am un program, dar nu poti sa compari adultul cu un copil, tocmai asta spuneam, ca abia dupa varsta scolara poti sa-i faci program pe intervale mai mici de timp, pe care sa-l inveti sa le diferentieze, sa le respecte si sa inteleaga consecintele depasirii lor.

Nu se schimba programul tuturor pentru un intarziat, ci acesta trebuie sa recupereze (cel putin asta am observat eu la gradinita noastra). O fetita de la o grupa mai mare intarziase; pur si simplu a stat un pic pe margine pana s-a integrat. A pierdut, fireste, masa de dimineata in ziua aceea.

Iar in ceea ce priveste inchiderea usii, scriam (daca te uiti) ca exista un sistem foarte simplu, verificat la noi la gradi.

E doar o neputinta de a se organiza mai bine astfel incat sa functioneze fara asemenea restictii, dupa mine. Din moment ce in unele locuri functioneaza, iar in altele nu, te intrebi cum fac cei care functioneaza fara astfel de restrictii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Carmen,ba se deranjeaza;doamna trebuie sa preia copilul,acestuia ii mai ia ceva timp pana se acomodeaza.In plus,toti copilasii devin atenti la aceasta; la noi,cum se deschide usa,toti ochisorii sunt pe ea.Nu mai vorbesc de plecare,daca vine un parinte mai devreme deja intra in vrie-de ce parinti lor au intarziat..Mai sunt cazuri de forta majora cand ii iau mai devreme,dar nu trebuie sa devina un obicei.
Portarul conduce acel parinte la clasa sau se intereseaza daca este primit si daca chiar are treaba acolo,in loc sa stea sa supravegheze curtea si restul..Iti dai seama ce se intampla si cand vin mai multi simultan
In plus,am primit un regulament pe care l-am semnat si in care scria clar ca intrarea se face pana in 8:30.Daca nu ar fi,sunt sigura ca ar fi un dute-vino permanent,ca s-ar gasi parinti care sa ii aduca si la 10 sau dupa,ca asa suntem noi romanii daca nu am avea reguli clare..
Iar daca nu ai cu cine lasa copilul,cu atat mai mult esti atenta sa nu intarzii

Si da,ma simt putin mai in siguranta si pt. al meu,ma gandesc ca nu intra oricine oricand vrea (poate si vreun nebun...);macar dimineata tot personalul este cu atentie maxima la cine vine,nu este nevoit toata ziua sa fie cu ochii in patru in loc sa-si desfasoare activitatile normale

Sunt si gradinite particulare care au acest sistem,nu doar cele de stat

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput