Incuie gradinita la 8.30......

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

A, si sa nu comparam Bucurestiul cu un oras mic in care gradinita e in spatele blocului si atunci e usor sa vorbesti si sa si ajungi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Depinde...eu stau in Bucuresti si am ales o gradinita aproape de casa, astfel incat sa nu piarda copiii vremea in masina, strabatand orasul. Suficient ca ne chinuim noi, astia marii. Asta nu inseamna ca ajung la gradinita pana in 8.30.

Sa va povestesc scena de la mine de acasa, azi dimineata, la ora 8.20.
Eu eram la servici, deci al meu sot, responsabil cu debarcarea copiilor la gradinita era in urmatorul impas. Baiatul cel mare ( 5 ani jumate) tragea de timp si tandalea la pus ciorapii, adidasii...spunand ca mai are niste treaba cu trenurile, in timp ce baiatul cel mic (3 ani) se ascunsese sub masa , declarand ca el nu se spala si nu merge la gradinita! Intr-un tarziu - pana in 9 - erau amandoi la gradinita, cu amendamentul ca cel mic tot nespalat era. Maine am reusit sa fac schimb de tura si voi fi si eu dimineata acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Daca aleg o gradinita aproape de casa nu mai reusesc sa-l iau seara, asa ca ...nu prea am multe variante. Prefer sa fie mai aproape de serviciul meu sa-l pot lua si seara la timp...el pana la gradinita dimineata mai doarme saracutul. De-aia mi-e mila de ei, sa-i mai trezesti si cu noaptea in cap si sa mi-i trimita apoi acasa ca au intarziat domne la program, nu-si mai iau salariul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

He-he fetelor sunteti norocoase,la noi se inchide la 8,fara exceptii.azi era cat pe ce sa ratam intrarea.aseara m-am culcat cu George si n-am luat mobilul,iar tati nici ca a auzit ceasul.si ne-am trezit la 7.20.iar pe el l-am imbracat dormind si l-am trimis nespalat,au plecat la 7,45.si in orasele mici e algomerat la orele de varf,si dureaza ceva transportul.am ales o gradi ceva mai departe pt ca sunt conditii mai bune cladire proaspat renovata,educatoare mai bune,curte,si pt ca e mai aproape de serviciu si poate fi trasa o fuga si luat in timplul programului meu-care e pana la 19,de 3 ori pe sapt-daca tati e plecat din localitate.
da teme la grupa mica aveti?noua ne da deja de colorat,invatat poezii si prezentat a doua zi.si asta mi9cu nici n-are chef de ele ca am mai colorat si noi sau l-am trimis cu tema nefacuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

temele nu sunt recomandate nici la cls I daramite la grupa mica... e un abuz, parerea mea e sa-i semanlezi asta educatoarei.

Mergi la inceput

Teme n-avem nici la grupa mare! Poezie pe hartie am primit cu 2 saptamani inainte de serbare, dar al meu n-a vrut sa spuna poezia acasa, asa ca l-am lasat in pace. A zis ca o stie. Si a stiut-o. Asta la grupa mica, ca de atunci incoace nu m-a mai interesat. Intrebam educatoarea, ea zicea ca stie pe langa poezia lui si poeziile altor copii (in vara a spus si poezia unui coleg care a lipsit)... asa ca l-am lasat in pace.

Azi de dimineata vorbeam cu mamica unui pusti de clasa a 2-a si se plangea ca sta copilul 4-5 ore la lectii, acasa. Mi se pare anormal. Cu atat mai mult la grupa mica.

Ora 8? Oamenii astia nu sunt sanatosi? De ce vor sa chinuie copiii de mici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Fetelor, e o diferenta majora intre gradi de stat si cea privata.

La gradi de stat copii incep sa vina de pe la 7. Sunt copii de muncitori, maistri, croitorese, economisti, directori de fabrici, etc. care lucreaza de la 7 la 15. Pentru ei s-au facut initial gradinitele de stat. Ei reprezinta majoritatea. De aceea la gradi de stat e total diferit programul: la 8.30 gustarea, la 12.30 pranzul, somn de la 13 la 15.

La o gradi privata, unde e si Ana mea, programul incepe teoretic la 7.30, dar copii vin de pe la 8, 8.30 spre 9. Iau gustarea la 9.30-10, pranzul la 13, dorm de pe la 14 incolo. E cu totul alt regim. Mai apropiat de cel firesc de acasa.Dar e alegerea parintelui unde isi da copilul, pe ce sume, cum se conformeaza.

Corect mi se pare ca MACAR SA INCERCI CU ADEVARAT SA RESPECTI PROGRAMUL GRADINITEI. Sigur ca in primul an unui copil i-e fte greu sa inteleaga programul fix, Ana se scoala la 7.15 si totusi plecam de acasa spre 8.30.... vor sa mai copilareasca cat sunt mici, nu au notiunea orei fixe, dar depinde de noi ca parinti ca incet si cu rabdare sa le inducem si organizam programul astfel incat sa ajunga la timp.

Mi-e horror de greu sa ma adun diminetile, desi nu dorm, sa fac2 bibe la 7.30, sa tot fac instructie cu Ana sa bea laptele in 15 min, sa se spele pe dintim, imnbrace, intre timp ma ocup si de Iris si eventual apuc sa imi pun ceva fard pe la ochi, dc apuc..... inca dureaza fte mult, sau uneori fte putin, e gata inaintea noastra.

Eu merg la birou (care e al meu) pe 9. Poate fi 9.15, 9.30.... daca nu am promis nimanui nimic, dar incerc sa fiu corecta si sa respect programul de pe usa. Dar daca as fi angajata, garantez ca nu mi s-ar tolera la nesfarsit intarzieri la greu.

Sigur, poti face concurs care e gata primul, copilul se va prinde si nu va merge la nesfarsit. Poti aplica diverse metode. DAR, eu cred ca, daca depui putin efort si tu ca parinte iti ridici fizicul mai repede din pat, poti ajunge la gradi in timp rezonabil pentru a nu pertruba programul la care se aliniaza alti 90%.

Eu fac cam 30-45 de min cu fata pana la gradi.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Ripley, poate pe vremuri erau gradinitele de stat pentru muncitori si croitorese. Ai vazut vre-o data ce masini parcheaza in fata unei gradinite de stat, dimineata?
In grupa la baiatul meu cel mare exista copil de parton de tipografie si copil de patron de restaurant central. La baiatul cel mic n-am ajuns la sedinta cu parintii, dar dintr-un foc au decartat parintii 2 milioane/copil ca nu prea au saracii jucarii. 2 milioane x 25 de copii = cam prea multe jucarii. Nici-un parinte nu si-a pus problema asta...au scos 2 milioane foarte usor...de unde deduc ca nu dau cu sapa pentru 1 leu / legatura.
Parerea mea e ca sistemul de stat a ramas in urma evolutiei job-urilor si a programului parintilor. Ai vazut la 7 dimineata ce pustie e strada?

Eu as milita pentru schimbarea integrala a orei de incepere a gradinitei, astfel incat si ora de plecare sa fie mai intarziata. Marea majoritate a parintilor ies la 18.00 de la servici. Mai pui si drumul pana la gradinita.. asa ca ora 19.00 mi s-ar parea de bun simt pt. inchiderea gradinitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Anya, chiar voiam sa rectific ca sa nu se intelega cumva gresit. Nu denigrez gradinitele de stat deloc, pe Ana am dus-o la privat ca e slaba tare si a avut amigdlaite pultacee la greu si am vrut sa fie max. 15 in grupa, la stat sunt peste 30. Si nu denigrez parintii, pt. mine toti sunt parintii colegilor, nu ma intereseaza profesia sau educatia lor.

Ideea era ca gradinitele incep programul la 7 pt ca mai ales pe vremea lui ceausescu majoritatea lucrau in fabrici, uzine, etc si incepeau la 7 programul. So, s-a pastrat obiceiul. Acum nu fte multa lume incepe jobul inainte de 8. Si mie mi se pare barbar sa scoli copilul la 6 .... eu incerc sa ugentez operatiunile de dupa trezire in loc sa o trezesc mai repede, la varsta lor conteaza si 5 min in plus cand doarme tun.

Da, azi a iesit din casa la 8.20, deci a ajuns cel devreme la 8.45, dar pe ploaia asta cine se trezeste la timp? daca nu arde tare?

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ripley
Sunt perfect de acord ca incerci sa te adaptezi programului.
Dar nu as putea fi de acord cu inchiderea usii. Mai ales inchiderea usii in nas pentru 1 minut de intarziere.
Nu zic ca e ok sa-ti aduci copilul la 11 la gradi. Pentru ca s-a culcat la 1 noaptea. Si mie mi se pare aiurea.
La noi ora de venire "oficiala" e 9.00
Gradinita e deschisa de la 8. Intr-o discutie cu educatoarea imi spunea ca sunt cativa care aduc copii la 8.15 (probabil incep la 9, un job mai strict, mai departe, cine stie) si ca dupa parerea ei e ideal sa aduci copilul de la 9 ... ca la 8.15 dorm cu capul pe masa
Noi (mai ales eu, fi-mea mai putin) ne propunem de seara "maine ajungem la 9". Apoi de dimineata "Hai Monica ca e 9 fara 10" "Hai Monica ca e 9 fara 5". Si "Da, vin imediat" "Acum ma duc sa ma spal". "Nu-mi place tricoul asta, il vreau pe cel galben". "Da de ce sa ma spal pe dinti?" "Da' nu vrei sa ma imbraci tu, ca inca sunt mica" etc, etc. Si inainte de 9.15 n-am izbutit sa ajungem.
Poate saptamana viitoare, cu ocazia schimbarii orei, vom izbuti si noi ....

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput