Cu masina la Kiev ???... va rog un raspuns

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Pai te tii de drumul ploiesti - brasov - suceava - siret - cernauti (chernivtsi) - khmelnyltskyi - vinnytsya - zhytomyr - kiev si gata. Daca apucati sa mergeti pana in Suceava, sa dormiti acolo si sa o luati mai departe... sunteti chiar niste fericiti. Nu-ti mai face probleme, drumul e bun, pe oriunde ai merge, e mai bun ca la noi. La modul ca e mai usor, e liber, liber. Sunt portiuni mai aglomerate, dar incomparabil cu drumurile din romania. Nu exista pericole si alte tampenii. Singurul pericol e oboseala. Vama se trece foarte usor aici, chiar daca sa zicem ca sunt cateva masini. Nu am alte informatii. Nu exista politisti care sa stea sa pandesca sa te opreasca, doar daca au radar si te prind...
In rest eu iti zic sa te linistesti. Oricare din drumuri ai alege e ok. Bucurati-va de drum si de timpul pe care il petreceti doar voi doi. Drumul e frumos, chiar daca e lung. Cand plecati pana la urma? Nu stiu care e motivul drumului vostru la kiev, dar daca aveti timp sa vizitati, nu rata ocazia. Eu va doresc drum bun , vreme placuta si sa revii cu impresii. Daca mai ai intrebari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adiutza spune:

devoska, multumesc frumos.

Noi plecam in seara asta (pe la 11-12 noaptea, de fapt) si din pacate stam doar patru zile.
O sa incercam sa vedem cat mai mult, cu toate ca plecam cu treburi (o conferinta).
O sa iti scriu cu siguranta cand ma intorc, dar inca o data vreau sa-ti multumesc.

http://tt.lilypie.com/Myczp3.png

Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...

Mergi la inceput

Placerea a fost de partea mea! Astept vesti si impresii! Cu siguranta ca o sa apucati sa vedeti cate ceva din Kiev, ar fi si pacat sa nu il vizitati, este foarte frumos... cel putin din punctul meu de vedere. Ceva mai scump decat Bucurestiul, dar cu muuuuult mai frumos. In ce domeniu conferinta. Chimie cumva? Nu vreau sa fiu indiscreta...

Drum bun si sa va intoarceti cu bine!

Mergi la inceput

adiutza, te-ai intors? Astept impresii. Bune, rele...

Mergi la inceput

devoska,

M-am intors sambata noapte. Am ajuns in Ploiesti pe la 12 noaptea si am plecat de acolo pe la ora 8 si jumatate dimineata. Ne-am oprit cam o ora la Suceava la prietenii nostri.
La vama cand am intrat in Ucraina ne-au cerut direct ei spaga (10 euro pentru doi vamesi...) iar politia ne-a oprit undeva la vreo 40 km de Kiev si au cerut si ei spaga 100 de euro, dar le-am dat 20, au zis saru-mana si am plecat.
In rest nu am avut probleme.

Mi-a placut foarte mult Kievul, dar intr-adevar soselele nu sunt deloc ok. Poate pe partea cealalta pe la Odesa sa fie mai bune...
Am stat la hotel President si a fost bine ca ne-am putut plimba pe jos, fiind aproape de centru. Astfel am putut vizita piata Independentei, am fost si la catedrala Sofia, am fost putin si pe la magazine... Preturile mi s-au parut un pic mai mari ca aici ( pe la Motivi si la Esprit...).

Am fost si pe la niste restaurante foarte dragute, cred ca au specific ucrainiean (Buylic, cred...).

Intr-un cuvant mi-a placut. Drumul nu a fost foarte obositor si cred ca voi mai veni in primavara din nou.

Am vazut o masina cu numar de Bucuresti si ma gandeam ca poate este a ta, deoarece in tot Kievul am vazut doar doua masini cu numar de Romanaia (una de Bihor in parcarea hotelului si una de Bucuresti parcata undeva pe un trotuar... )

Iti multumesc inca o data pentru ajutor.

Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...

Mergi la inceput

Bine ai revenit, adiutza!

Ma bucur ca ti-a placut Kievul. Si mie imi place foarte mult, cu bune si cu rele... Imi pare rau de faza cu spagile. Noi trebuie sa iesim din Ucraina din cauza unor legi vis-a- vis de masina. Nu vrem sa schimbam nr. masinii, prin urmare ne obliga sa iesim din tara la 2 luni... Vom merge pana la Suceava, asa ca poate ar trebui sa-l pregatesc sufleteste pe al meu sot care nu e adeptul spagii decat in cazuri extreme. Drumurile nu sunt tocmai ok, ti-am zis din prima, dar te obisnuiesti cu ele. Din cauza drumurilor cica isi cumpara ei gipane... eu am crezut ca sufera de ceva complexe . Hotelul vostru cred ca e undeva in Pecherska. Pe acolo lucreaza sotul meu si s-ar putea sa fi fost masina noastra. Noi avem un opel astra argintiu-fumuriu combi, care de regula la servici la el sta parcata pe trotuar... probleme cu parcarile ca si in ro. Esti mai norocoasa decat mine. In 6 luni nu am vazut in Kiev nici o masina de ro. E frumoasa piata, mai ales noaptea... vara. Cu scarile acelea cu apa. Si Sf.Sofia la fel. Dar mai sunt multe de vazut. Poate cand mai veniti.
Tinem legatura si cand mai veniti in kiev poate ne intalnim. Poate ne vedem si cand venim noi la Ploiesti.

Mergi la inceput

va asteptam cu drag la Ploiesti, iar daca vom veni din nou la Kiev o sa te anunt si cu siguranta ne intalnim.

Masina pe care am vazut-o era un Mitsubishi Outlander (B 69 ...), deci nu erati voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira77 spune:

Bun gasit! Citesc forumul de ceva vreme dar din lipsa de timp si curaj, nu mi-am facut un cont! Acum sunt aici si sper sa ma obisnuiesc repede. Cautand informatii despre calatorii in Ucraina, aici, la voi, am gasit cele mai importante detalii! Va multumesc!
In aprilie trebuie sa ajungem, eu si sotul meu, la Kiev. La inceput am fost sceptica dar m-am linistit: nimic rau nu ni se poate intampla! Vom pleca din Iasi, prin Suceava, cu masina. Problema mea este ca trebuie sa gasim cazari, atat in Kiev, cat si pe traseul Cernauti-Kiev (drumul fiind foarte lung, nu ne vom descurca cu un singur sofer!) Daca cineva ne poate ajuta cu cateva informatii, i-as fi recunoscatoare! Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mira77

Bun gasit! Citesc forumul de ceva vreme dar din lipsa de timp si curaj, nu mi-am facut un cont! Acum sunt aici si sper sa ma obisnuiesc repede. Cautand informatii despre calatorii in Ucraina, aici, la voi, am gasit cele mai importante detalii! Va multumesc!
In aprilie trebuie sa ajungem, eu si sotul meu, la Kiev. La inceput am fost sceptica dar m-am linistit: nimic rau nu ni se poate intampla! Vom pleca din Iasi, prin Suceava, cu masina. Problema mea este ca trebuie sa gasim cazari, atat in Kiev, cat si pe traseul Cernauti-Kiev (drumul fiind foarte lung, nu ne vom descurca cu un singur sofer!) Daca cineva ne poate ajuta cu cateva informatii, i-as fi recunoscatoare! Multumesc frumos!

Bine ai venit pe DC! Ai grija ca DC-ul da dependenta!
Drumul il faci usor intr-o singura zi. Noi facem drumul Kiev-Bucuresti intr-o singura zi si doar sotul meu conduce.
Am incercat si alte variante fata de ce am scris mai sus, adica ne-am lasat dusi de GPS pe drumul cel mai scurt care auzisem ca nu ar fi asa grozav (multe gropi). Si a fost ok, cu nimic mai bun sau mai prost ca restul drumurilor din Ucraina.
De cazare nu stiu ce sa-ti zic. Pe drumul Cernauti-Kiev chiar nu am idee, dar poti cauta pe net hoteluri in orasele mai mari de pe traseu. In Kiev sotul meu a stat la acelasi hotel la care a stat adiutza. Daca te mai pot ajuta cu ceva, cu cea mai mare placere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui devoska
Bine ai venit pe DC! Ai grija ca DC-ul da dependenta!
Drumul il faci usor intr-o singura zi. Noi facem drumul Kiev-Bucuresti intr-o singura zi si doar sotul meu conduce.
Am incercat si alte variante fata de ce am scris mai sus, adica ne-am lasat dusi de GPS pe drumul cel mai scurt care auzisem ca nu ar fi asa grozav (multe gropi). Si a fost ok, cu nimic mai bun sau mai prost ca restul drumurilor din Ucraina.
De cazare nu stiu ce sa-ti zic. Pe drumul Cernauti-Kiev chiar nu am idee, dar poti cauta pe net hoteluri in orasele mai mari de pe traseu. In Kiev sotul meu a stat la acelasi hotel la care a stat adiutza. Daca te mai pot ajuta cu ceva, cu cea mai mare placere!

devoska iti multumesc mult de tot!Esti super draguta!
Traseul din Iasi este oricum mult mai scurt decat cel din Bucurestipana la Kiev In cazul acesta, nu vom mai cauta cazare pe drum. Daca stii, te-as mai ruga sa imi spui cam cat costa o noapte la hotel in Kiev? Vreau sa fac un buget..
Daca nu stim rusa deloc, ne vom putea descurca cu orientarea prin oras? Va trebui sa gasesc mai multe strazi (merg la cateva expozitii de Gesneriaceae) si din pacate in rusa stiu cateva expresii uzuale si sa citesc..putin
Scuze daca devin sacaitoare..dar prefer sa aflu dinainte ce ma asteapta

Mergi la inceput