Cu masina la Kiev ???... va rog un raspuns
Buna!
Scuze de deranj, dar am nevoie urgent de o parere:
-saptamana viitoare trebuie sa ajung la Kiev cu masina.
Voi pleca eu si sotzul si vroiam sa stiu daca sunt probleme cu traversarea Republicii Moldova sau prin Ucraina...
Am auzit ca politia te opreste pentru orice nimic si vroiam sa stiu exact cum e situatia.
Sunt destul de speriata de zvonurile ce mi-au ajuns pe la urechi...
Ce ma sfatuiti? Care este drumul cel mai ok?
Scuze inca o data pentru deranj si scuze daca am deschis un subiect ce a mai fost discutat, dar sunt innebunita si am nevoie de un raspuns.
Multumesc mult.
http://tt.lilypie.com/Myczp3.png
Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...
Raspunsuri
devoska spune:
Buna! Nu ai de ce sa-ti faci griji in privinta drumului! Inainte de a pleca si noi spre Kiev am auzit o sumedenie de povesti, care de care mai fanteziste! Ce-i drept am evitat Moldova cat am putut, la sfaturile unei cunostinte care trecuse pe acolo... Fiindca prima data cand am plecat spre Kiev am fost in concediu prin Moldova noastra, am mers pe ruta Buc-Suceava-Cernauti-Kiev. In rest folosim ruta Kiev-Odesa-Galati-Buc. Drumurile cele mai proaste sunt in Moldova. La granita cu Moldova va trebuie rabdare... Chiar si la cea cu Ucraina... Aveti de fapt de trecut ceva mai multe puncte de frontiera... in cazul ca alegeti ruta asta. Daca alegeti ruta asta pot reveni cu ponturi pentru traseu. Drumuri proaste in Moldova, dar libere. In Ucraina, drumurile sunt ok... poate si fiindca m-am obisnuit. De la granita la Odesa se merge pe o banda pe fiecare sens, dar de regula nu e aglomeratie. De la Odesa spre Kiev - minim 2 benzi pe sens, se merge super. Desi soselele nu prea au gropi, sunt denivelate...valurile Dunarii. In Odesa gps-ul nostru nu are toate strazile si e nasol, nu prea sunt indicatoare. O harta ar fi super. Un gps e aur pentru Kiev care este un oras foarte mare. Pe ruta Cernauti-Kiev drumurile sunt ceva mai proaste, dar te obisnuiesti. Multe localitati pe traseu. O banda pe sens la inceput, 2 de pe la jumatatea drumului. Atentie insa ca nu tot ce are mai mult de 2 benzi pe sens se autostrada in Ucraina, deci atentie la viteza. Radare... se cere spaga. In Ucraina pregateste hartii de 20H, dar probabil, fiinca sunteti straini, vor vrea mai mult...50-100. In jumate de an de cand suntem aici am avut o singura aventura de genul asta, duminica trecuta. Ne-a mai oprit politia pentru verificare, dar fara spaga. A... am mai luat un radar... nu stiu daca nu cumva era deja Moldova, cand veneam acasa. Au radare gen pistol??? nasoale si probabil ca nici nu esti tu inregistrat, dar decat sa pierzi timp certandu-te cu ei mai bine le dai si pleci. In oras, si numai, se conduce ingrozitor, zic eu. Semnalizeaza si se baga in fata ta... Uneori nici nu stii de unde apar. In oras sunt sosele cu 3-4 benzi pe sens. Cand e aglomeratie se inghesoaie, ca sa zic asa, si formeaza 5 benzi pe sens. Se merge foarte tare. Daca nu e ora de varf si nu e aglomerat se merge cu 80- o suta si... km/h. Plin de gipane ultimul tip si "lazi" din 1970 . atentie unde parcati, se mai ridica masinile parcate aiurea, peste tot in Ucraina. In rest ce sa-ti zic... Kievul e un oras foarte frumos. Ai ce vedea daca ai timp pentru asa ceva si daca iti place sa vizitezi.
Mergeti linistiti, drumul e usor si sigur. Daca te mai pot ajuta cu ceva, cu mare drag. Daca va hotarati la o ruta, pot reveni cu amanunte.
adiutza spune:
Buna!
devoska, iti multumesc din suflet!
Tu ce ruta ne recomanzi? Care este mai scurta? Sau cam cati km are fiecare ruta?
Noi chiar nu stim ce anume sa alegem, din cauza asta ma bazez tot pe tine...
Miercuri trebuie sa fim in Kiev.
Daca plecam marti seara din Ploiesti banuiesc ca ajungem miercuri pe seara, nu?
Multumesc frumos.
Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...
devoska spune:
Uite cum stau lucrurile:
Nu ne-am riscat cu un traseu mai scurt prin Moldova, din motive bine stiute de toata lumea. In plus un coleg al sotului meu care a incercat pe propria piele aceasta ruta nu ne-a sfatuit sa o luam pe acolo, mai ales ca aveam si copilul cu noi. Am preferat un drum in siguranta si mai lung, decat unul scurt si cu neprevazut.
Asa cum ti-am scris si in primul mesaj, noi am incercat urmatoarele trasee:
1. bucuresti - suceava - siret - cernauti (chernivtsi) - khmelnyltskyi - vinnytsya - zhytomyr - kiev varianta pentru voi e ploiesti - brasov - suceava - siret - cernauti (chernivtsi) - khmelnyltskyi - vinnytsya - zhytomyr - kiev
-traseul are 1038km si probabil ca il parcurgeti in mai mult de13 ore .
-treci granita pe la Siret. Atentie sa nu alegi un alt punct de frontiera. Mai sunt puncte de frontiera dar pentru mic trafic, unde trec doar cei care domiciliaza in zonele de langa granita.
-la vama treci relativ repede si usor. Si romanii si ucrainienii au fost foarte amabili, desi noi auzisem tot felul de povesti.
-drumurile destul de denivelate, dar libere - nu sunt de speriat, dar nu sunt nici oglinda. Ai doua benzi pe sens abia de la zhytomyr, dar si pana acolo se merge foarte usor. Am ales sa mergem spre zhytomyr fiindca drumul ce duce spre autostrada care vine de la Odesa nu era chiar asa bun. Drumul trece prin multe localitati unde trebuie redusa viteza - sunt radare.
concluzie la acest traseu: treci relativ repede de vama si ai doar un singur punct de frontiera, eviti Moldova, dar drumuri mai proaste si multe localitati, deci viteza de deplasare mai mica.
2. bucuresti - galati - giurgiulesti - odesa - kiev, respectiv ploiesti - galati - giurgiulesti - odesa - kiev
traseul are 976km. si probabil ca il parcurgeti in mai mult de 11 ore .
-treci granita pe la Galati/Giurgiulesti.
-la vama spre Moldova treci relativ repede si usor. Daca ai copil cu tine va mai dura in plus peste asteptarea din vama inca vreo 30 min pentru inregistrat copilul. Romanii si ucrainienii au fost foarte amabili, unii moldoveni sunt scarbosi, fara a face probleme. In vama/vamele ucrainiene dureaza mai mult... sunt mai stricti dar sunt corecti. La moldoveni te pun sa platesti o... nu-mi vine cuvantul...dezinfectie? ar trebui sa-ti spele masina cu o solutie... dezinfectanta??? ideea e ca o platesti, dar daca vrei sa o si faci, o faci singur , dar nu e nevoie, nu o face nimeni. O poti plati in lei romanesti. Dar asta ca sa vezi cat sunt de... hai sa zicem "varza". Ai o portiune de drum, scurta, prin Moldova, dupa care ajungi la granita cu Ucraina. Mergi prin ucraina o portiune, dupa care se merge chiar pe granita Moldova/ucraina, pe baza unui bonulet de intrare pe portinea respectiva si care se preda la terminarea zonei.
-drumurile proaste in moldova, dar nu ai decat cativa km.(daca alegeti acest traseu am sa iau harta din masina sa va dau traseul exact pe acesta portiune, fiindca sunt mai multe variante si sa aveti varianta cea mai buna din puntul nostru de vedere). in ucraina, de la granita pana la odesa sunt denivelate, dar libere. De la odesa se merge pe cel putin 2 benzi pe sens. Sunt mari portiuni de drum abia refacute si sunt super. Se poate merge cu viteza.
concluzie la traseul 2: stai prin vame ceva mai multisor. depinde de ora la care ajungi in vama. ideal ar fi sa nu treceti vama in jurul orelor de varf... in nici un sens, mai ales din moldova in romania. sa-mi fie cu iertare daca jignesc pe cineva, nu asta e intentia mea, dar mai mare nesimtire decat in vama moldoveneasca , pe sensul moldova-romania nu am vazut de cand sunt si ma refer la cetatenii din ambele tari de langa granita, orchestrati de vamesi/granicieri sau ce sunt ei.. Si ca sa nu ofensez pe nimeni, daca alegi varianta asta am sa-ti mai dau cateva informatii dar pe pm. in rest traseul in sine se parcurge mai rapid, iar distanta odesa-kiev e super usoara. Cu aceleasi avertizari... soseaua/autostrada mai trece prin localitati, atentie la viteza. o harta pentru odesa ar fi utila. Parerea mea e sa faceti rost de un GPS. E de mare ajutor.
Tara in sine este sigura, nu exista incidente, desi e de preferat sa nu parcurgeti ucraina noaptea, din cauza distantelor mari dintre orasele importante. Moneda folosita in ucraina este hryvnia (UAH). Puteti veni si cu dolari si cu euro. Se schimba in ambele valute, desi la ei dolarii sunt mai utilizati decat euro. Un numar de telefon de la ambasada/consulat e bun de avut in agenda. Noi am mai sunat acolo pentru diverse informatii si au fost amabili. Pana ne-am "legalizat" situatia aici noi ne-am luat si asigurari medicale din romania, desi nimeni nu le-a cerut. In vama ucraineana mai ales e bine sa declarati absolut tot ce aveti. Grija la cantitatea de bauturi, tigari, medicamente, electronice. gasesti informatii pe site-ul
http://209.85.135.104/search?q=cache:6I7lEVgj-CwJ:kiev.mae.ro/+ambasada+romaniei+kiev&hl=ro&ct=clnk&cd=1&gl=ro
pentru configurat traseul puteti folosi
http://www.ro.map24.com/
Alte informatii gasesti la
http://209.85.135.104/search?q=cache:mtHNcIAmwToJ:www.kiev.info/+kiev&hl=ro&ct=clnk&cd=10&gl=ro
sau la un simplu search pe google gasesti tot ce te intereseaza legat de kiev sau ucraina in engleza
Vremea e cam ca in Romania. 2 saptamani a fost foarte urat, a plouat si a fost frig. De azi am vazut din nou soarele si se incalzeste, dar o geaca de iarna si niste cizmulite in valiza nu strica.
Nu iti pot da un sfat pe ce drum sa mergi. Ti-am dat toate informatiile de care dispun, traseul il alegeti si in functie de voi si stilul vostru. Noi nu ne-am dus pe cel mai scurt care strabate Moldova si nici nu o sa ne ducem deocamdata. Primul traseu l-am facut o singura data. De regula folosim traseul doi, dar ne trebuie rabdare in vame...
Aveti grija de unde alimentati in Ucraina. Statiile sunt cam ciudate si daca aveti masina pe motorina aveti grija sa inteleaga individul care alimenteaza ca vreti motorina si poate ar fi bine sa luati din cea mai buna... Nu o sa gasiti motorina la toate statiile, dar se gaseste. Faceti plinul la Galati iar in ucraina alimentati daca puteti de la Shell si Okko. Verificati inainte daca puteti plati cu cardul, de regula se poate.
Momentan nu imi mai vin idei. Daca mai ai intrebari, cand va hotarati la un traseu, scrie. Poti trimite si un pm, te ajut cu drag. mai ales ca esti ploiesteanca, ca si al meu sot
Ca sa fiu sincera drumul e mai usor decat cel spre Viena. Asa ca nu mai fi speriata. Tara este frumoasa, iar kievul este superb, este un oras modern, cochet, cu plusuri si minusuri ca peste tot in lumea asta, dar cu un standard mult mai sus decat bucurestiul, din pacate pentru noi. Ma duc sa-mi iau odrasla de la scoala, asa ca daca mai e ceva, revin pe seara.
adiutza spune:
Iti multumesc mult de tot.
Vorbesc cu sotzul diseara si te anunt daca mai avem nevoie de ceva...
devoska spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aecnaran ehey.... divchonky !!!!!! |
zdrastvuite!
Daca ai ceva de spus, spune. Corecteaza-ma, vino cu completari... Stiu ca e ceva caracteristic tarilor din est, dar hai sa nu aratam oamenilor doar minusurile.
poka!
adiutza spune:
devoska,
Ne-am decis sa mergem pe a doua varianta, dar intrebarea este cam cati km reprezinta Republica Moldova? Drumul este ok pe acolo? (ma refer la politisti...).
Sotzul era initial incantat de prima varianata, deoarece nu intram prin Moldova, dar daca soselele sunt mai proaste....
Noi nu avem copii, deci sper sa nu stam mult pe la vama.
Cred ca pe la 6-7 dimineata vom fi la vama, este ok ca si ora?
Am intrat si pe viamichelin si ne-a dat tot traseul pe la Odessa, asa ca o vom lua pe acolo.
Multumesc inca o data pentru ajutor.
aecnaran spune:
n-aveam nimic de spus, ma bagam si eu in seama cu voi hahahaha
am condus si eu Ukraina in lung si in lat si nimic rau nu mi s-a intimplat ...
devoska spune:
m-a derutat... nu am stiut la ce te referi... Poti sa te bagi in seama...
Nici noua nu ni s-a intamplat nimic. Si noi am condus prin Ucraina "in lung si in lat". Am vazut Ucraina poate mai mult decat un ucrainean adevarat.
Am intalnit o groaza de echipaje de politie in drum, dar in afara de doua care ne-au oprit recent in kiev si la care nu am nimic de obiectat...
Moldova nu e de speriat, mai ales in zona pe care o traversati. Diseara am sa-ti spun exact cati km sunt si pe ce drum sa mergeti, pentru a avea un punc vamal mai putin. Drumul nu e de speriat si nici politistii. Nu sunt multi si nici dati dracu, cel mult spagari. La o adica, sa ai ghinion si sa-i intalnesti, desi m-as mira, cu 40 de hravne treci mai departe lejer, fara sa pierzi timpul. Totusi, in caz de ghinion, incepe cu 20, sau echivalentul in dolari. Dar nu o sa va opreasca nimeni.
In ce priveste ora... ok sa fie pentru voi. Cred ca in jur de 6 nu e aglomerat, mai ales pe sensul vostru.
Sper ca nu am scris prea "stufos". Sper sa-ti fie de ajutor informatiile. Stiu cum e sa pleci spre ucraina, in care altii s-ar duce "doar legati"... stupid people. Si eu primul drum l-am facut terminata de nervi, asa ca am vrut sa-ti dau toate informatiile pe care eu nu le-am avut si care probabil daca le-as fi stiut m-ar fi facut sa ma bucur de drum. Bucurati-va de drum, e o tara super ok, iar drumul e mai putin "aventuros" decat la noi in tara.
Iti mai scriu diseara tarziu.
adiutza spune:
devoska,
Multumesc.
Acum revin cu inca o rugaminte: poti sa-mi dai detalii si pentru cealalta ruta (Cernauti)?
Noi avem niste prieteni la Suceva si auzindu-ne ca mergem la Kiev au insistat sa trecem si pe la ei.... Asa ca atunci cand ziceam ca am decis, iata ca acum cred ca ne cam sucim... daca ai stii cum imi sunt creierii.... In fine...
Ne-am cumparat si GPS (care are si harta Ucrainei), asadar cred ca o sa fie ok.
Scuze pentru atatea intrebari ce le tot pun, dar ma agat de orice informatie...