befor school sau...solutii
Raspunsuri - Pagina 3
ruxij spune:
In clasa a 5a mi se pare destul de mare pentru a putea sta singur si a-si face temele, disciplinat. Eu i-as face program, trezit dimineata, spalat/imbracat, facut patul si numai dupa aia mancat si apucat de lectii. Doar si noi am facut la fel. Mama ma controla cu telefoane din ora in ora. La ce inveti acum? E greu sa minti cand te ia pe nepregatite
(da' mai ziceam "la geografie", cand de fapt citeam o carte).
sorinsonia spune:
Normal ca i-am facut program si ca il sun, dar.....
Nu e disciplicat....sta in pat pana tarziu, isi fae lectiile mai usoare, citeste ceva, dar stiu ca ii este greu singur.
LYADA spune:
Poti incerca cu fluturasi mici pe toate blocurile din jur cu programul de care ai nevoie: supraveghere scolar, un nr telefon si cu siguranta vei identifica o vecina care isi doreste sa castige un ban.
Kitty spune:
Nu stiu sa-ti dau o solutie, iti scriu pentru ca sa nu te simti frustrata ca al tau nu-si face lectiile singur. Al meu are 9 ani si jumatate si nu cred ca si-ar face lectiile singur (adica putin indrumat) si nu cred ca o sa si le faca nici peste 2 ani. Acum cativa ani m-as fi socat sa aud asa ceva pt ca langa mine nu a stat nimeni niciodata pt lectii. Din cate m-am interesat la colegii lui si nu numai, cam asa e la majoritatea. am vorbit cu invatatoarea care are o fetita in clasa a VI-a si sta bunica langa ea ca sa-si faca lectiile. Ne avertiza ca clasele a V-a si aVI-a sunt grele.
Sigur sunt copii care stau singuri si care-si fac lectiile singuri, bravo lor, dar nu toti sunt la fel...
Iti doresc sa gasesti o solutie - cu ceilalti parinti ai copiilor din clasa lui ai vorbit?
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
sorinsonia spune:
Kitty multumesc pt. incurajari.
Da, intradevar materia este grea si doar la matematica il ajut, in rest e nevoie sa ma stie, sa ma vada acolo.
Ceilalti copii din clasa au bunici, parinti care stau acasa, frati mai mari, frati mai mici cu bone. Sunt singura mama singura din clasa lui.
O vecina care sa castige un ban.....
Nu are nevoie de bona, de cineva care sa-i serveasca mancarea, are nevoie de companie.
filofteia spune:
| Citat: |
| Nu are nevoie de bona, de cineva care sa-i serveasca mancarea, are nevoie de companie. |
Pai bona asta ofera...in timp se formeaza o legatura daca gaseti femeia potrivita.
La noi bona joaca sah cu el
Intreba cineva daca face teme cu el...suntem abia a doua, dar nu face temele cu bona ci singur. Are copii in clasa care stau deja singuri. Al meu este altfel, chiar daca se descurca la teme, nu-i place sa stea singur. Sa fie cineva prin casa.
De aceea bag de seama ca voi pastra bona si dupa clasa a IV-a.
sorinsonia spune:
Nu ma intelegeti gresit. Sta singur din cls a II-a, dar a invatat dimineata. Si de la 12 sau 13 statea singur acasa, se mai apuca si de teme...dar acum nu-i place sa stea singur dimineata. Nu-i place sa plec si sa-l las singur in casa.
Asta e. Poate se obijnuieste cu programul.
Si nu a avut niciodata bona.
LYADA spune:
Sonia,
Nu ma intelege gresit insa cam astea par a fi solutiile, desi tu le refuzi din start: o tanara studenta nu e ok, o vecina nu e ok, invatatoare nu e ok.
Tocmai pt ca am fost mama singura 5 ani si stiu cum e sa ai ajutoare limitate, orice companie pt copil e mai buna decat singur acasa. Asta e parerea mea, te rog sa nu te superi.
Si noi vom ajunge clasa a 5a si chiar urmaresc cu interes subiectul- atunci m-ar fi tentat sa renunt la bona.
Motana spune:
Sonia, cred ca sa il dai la vreo activitate sa isi umple timpul dimineata e o solutia f. buna (orice ai pe aproape, nu neaparat inotul, orice e bun, de la muzica pana la vreun sport, ca sa nu fie clase sa trebuiasca sa faci o cheltuiala extra). Si cu un minim de bani poti cauta vreo femeie mai in varsta sau o tinerica sa il verifice la lectii si sa ia masa cu el inainte de scoala macar, sa se simta copilul ca pleaca de acasa, si nu de la casa pustie asa, fara sa isi ia ramas-bun de la nimeni.
Si mie imi era urat (nici acum nu imi place) sa stau singura, dar inainte sa plec la scoala venea matusa mea si imi incalzea mancarea sau o puneam sa ma asculte la lectii.
Deci eram mai mult singura, dar e un sentiment de incredere stiind ca inainte de a pleca la scoala vine cineva acasa, desi practic petreceam cred ca mai putin de o ora impreuna.
Eu zic ca o activitate, mai un invatat (singurel) de vreo ora plus compania cuiva o ora sau max 2... se umple dimineata.
Si eu cred ca sa pui anunturi (prin cartier sau pe la facultati) e o solutie buna.
Sa ne spui ce ai rezolvat, succes!