Sezatoarea canadiana (106)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

eu vad mai multe aspecte de luat in considerare in cazul banilor pt scoala.

depinde familie si de situatia ei financiara: daca intr-adevar exista un surplus, pe care il are la dispozitie, atunci poate sa se merite sa bage in RRSP, dar daca totusi venitul e bine «dramuit» pt alte obligatii ale casei,mai «exigente» atnuci nu cred ca se merita sa faci efortul de a baga ..ca pt unii chiar e un efort, iar dupa cum stau lucurile pe partea financiara, tsunami asta poate veni oricand si sa ramai fara ei, sau fara profitul lor, deci nu ai castigat mare branza, in schimb copilul tre sa plateasca impozit pe ei, sa nu ii utilizeze decat in anumite scopuri etc..stiti voi toate discutiile legate de utilitatea lor.

ar fi bine ca intrarea la scoli bune sa nu depinda de cascavalul parintilor, ca o scoala buna inseamna o meserie buna, deci un venit bun, din care iti poti plati o rata..

Mergi la inceput

mikiion, nici nu ma indoiam ca se mai inghesuie...si ii inteleg..mai bine, decat sa aiba de unde sa se intoarca si apoi sa improaste cu .. in noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Noi bagam bani si in REER (eu pun o parte, firma alta parte) si in fondul ptr. copii.
Mergem pe principiul ca renuntam la o jucarie de copil pe luna de banii pe care ii punem in fondurile astea.
Cu timpul se strang.

Noi facem asa, ptr. ca ne trebuie o disciplina, banii astia noi nici nu ii vedem, se duc automat in fondurile copiilor.
Noi zicem ca le vor prinde bine.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

mikiion, nici nu ma indoiam ca se mai inghesuie...si ii inteleg..mai bine, decat sa aiba de unde sa se intoarca si apoi sa improaste cu .. in noi

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

Mai adauga la asta ca au scazut mult si criteriile de calitate, doar doar o veni cineva...... Te miri de ce au asa un limbaj??

Chiar a fost interesanta intalnirea dar ce sa-i spun eu ei, ca nu am fost de 4 ani si... in Romania. I-am facut un serviciu sefului ca m-a rugat frumos cu accentul lui francez din Franta A nu se citi aici ca noi eram de calitate ca aveam studii,poate doar mai mult bun simt......Ca nu era intentia mea sa jignesc pe cineva.....

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andy08

Try: Si deprecierea asta se aplica si la conturile de RRSP, nu? Ca eu nu-s prea convinsa de ele...Iti da retur de taxe, dar o sa platesti taxe cand ii scoti (chiar daca mai mici) si in plus daca e recesiune, cum se anunta, profitul nu va fi cel de pe hartie. Am citit la subiectul cu fetele din America si ziceau ca ele pierd bani acum, exista o depreciere in fondurile de pensii. Cel mai bine e cu imobiliarele, dupa mine, doar ca e o investitie pe termen lung si fara deducere de la taxe. Imi zicea o tanti venita aici acum vreo 23 de ani ca ei si-au luat prima casa cu 23.000....

Andy 28+

Andy, daca firma nu da faliment si exista si iesire din criza asta, adica vin fazele de relansare si avint inainte sa dea firmele faliment si noi coltu' deprecierea nu-i asa de grava; agentii de asigurari iti explica asta cu un grafic cu sageti sus/jos/sus, dar in care daca tragi linia de la A la Z-de cind incepi sa depui la momentul cind scoti banii, linia ramine crescatoare; nu vind asigurari, nici pe departe- incerc doar sa ma conving ca nu arunc pe Saint-Luarent cu banii

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

eu vad mai multe aspecte de luat in considerare in cazul banilor pt scoala.

depinde familie si de situatia ei financiara: daca intr-adevar exista un surplus, pe care il are la dispozitie, atunci poate sa se merite sa bage in RRSP, dar daca totusi venitul e bine «dramuit» pt alte obligatii ale casei,mai «exigente» atnuci nu cred ca se merita sa faci efortul de a baga ..ca pt unii chiar e un efort, iar dupa cum stau lucurile pe partea financiara, tsunami asta poate veni oricand si sa ramai fara ei, sau fara profitul lor, deci nu ai castigat mare branza, in schimb copilul tre sa plateasca impozit pe ei, sa nu ii utilizeze decat in anumite scopuri etc..stiti voi toate discutiile legate de utilitatea lor.

ar fi bine ca intrarea la scoli bune sa nu depinda de cascavalul parintilor, ca o scoala buna inseamna o meserie buna, deci un venit bun, din care iti poti plati o rata..

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

Ai mare dreptate, pt ca la un moment dat campania de propaganda pro REEE era efectiv facuta ca un fel de culpabilizare a parintilor...... Cum nu pui bani, pai iti da si statul nu stiu cat si tu chiar nu vrei sa pui? Si am citit apoi un articol, care incerca sa lamureasca oamneii cu venituri mici ca mine ca nu e totusi o obligatie «patriotica», daca poti sa pui bani ,daca nu, important e sa fim toti sanatosi ca finaciar ne descurcam noi intr-un fel!!!!!

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

mikiion, nici eu nu am fost de curand, dar tot i-as fi spus ...sa se mai informeze si ei ce se intampla in lume...ca sa stie ca RO nu a ramas pe loc, inainteaza si ea cum poate...dar inainteaza...iar ei , cam stau pe loc..sunt super ignoranti la ce se intampla cu restul lumii...ce e mai grav din toate astea e ca in lipsa europenilr ne vor umple de alte...natii...colorate..sau decolorate ..asta e istoria, facem parte din ea.

Mergi la inceput

ana, sagetile alea erau ele concludente pe vremea unui environment financiar care avea cat decat niste reguli...in ziua de azi...nu mai incep ...ca ma stiti de fatalista cu financiarele astea

da , e vorba side disciplina financiara cu fondurile astea...face parte din disciplina nord americana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Try: Deci despre asig. pe casa era vorba. Eu credeam ca au pus-o sa mai ia si alta asig. Oricum, noi cand am cautat asig. de casa, am cerut mai multe oferte, nu am luat-o pe cea de la banca unde avem mortgage-ul. Ei vroiau sa ne bage pe gat si asig. de casa si de viata si de invaliditate....ne crescusera rata cu vreo 200 pe luna din cauza lor. Si le-am zis ca nu vrem nimic, ca pt. casa vrem sa mai cautam si de viata avem.

Ana: Ana, de acord, daca totul merge bine, daca nu sunt falimente etc. Chestia este cu totul e relativ si ca poate ar fi mai bine sa investim in imobiliare. Ni s-a facut si noua o prezentare de Reer cu un fond care are profit anual de 10% si ni s-a aratat cum ajungem sa avem 1 milion in 30 de ani. Dar banii aia sunt investiti la bursa si uite ce face bursa in ultimul timp. Daca ii investesti cu risc mai mic ajungi la dobanda unui cont de savings. Si noi avem Reer (si si noi speram ca nu s-au dus banii pe Saint Laurent ), dar cred ca nu vom mai cotiza prea repede. Acum simt nevoia sa-mi fac un fond de urgente, de bani lichizi la care sa am acces oricand, mai ales ca vine bebe, ne-am luat si casa, creste inflatia...

Fondurile pt. scoala nu ma intereseaza, dar asta e si pt. ca in QC scoala e f. ieftina comparativ cu restul Canadei. Si eu ma mai gandesc la ceva: cine stie ce va fi peste 20 de ani, cand vor fi copiii nostri la universitate? Cine stie ce alegeri vor face ei, prin ce tari vor fi? Cine ar fi crezut acum 20 de ani ca noi, niste copii nascuti si crescuti in comunism, vom ajunge sa traim in Canada? Eu raman fixata pe proprietati imobiliare, atat ca n-am bani sa le cumpar.

Andy 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

De ce tot ziceti voi ca-i asa ieftina scoala in Qc? Eu ma dadui cu McLean guide la universities nu demult si nu mi s-a parut.

Ana, e mult de discutat pe tema asta, acu 8-10 ani gandeam si eu ca voi, acu' gandesc mai mult ca ei, si cu motive. Situatia noastra e pe departe ca a parintilor nostrii, societea pe departe ca aia pe care o stim noi. Adik am motive intemeiate, da' poate mai incolo le-om dezbate in alta parte, sa nu deraiez pe-aici.

Pai asta-i secretul investitorului de succes, diversitate: some in rrsp, some in imobiliare, some in pretioase, some la teshcherea. Totu-i sa ai "some". Eu numai cand citesc pe forum si vad indexul ala cu increderea consumatorului ducandu-se la vale.

Ok, ktrinel, help aici cu o parere. Canadienii nu au dat mrtg chiar asa, la oricine si pe nimic. Sunt putini cei care au laut fara downpayments. Preturile au crescut, dar nu chiar asa de mult la imobiliare. De ce suntem si noi in aceeasi barca? Ceva imi scapa, dar mi s-a parut declaratia alora de la ML un pic de instigare la panica. Ori nu?

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput