LOC DE DAT CU CAPU'
Raspunsuri - Pagina 7
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sorana Cat despre "pachetul complet" din alte tari - inteleg ca si tu traiesti in .ro, nu stiu daca calatoresti mai mult sau mai putin decat mine - dar nici nu cred ca iti poti da cu presupusul despre capacitatea mea de intelegere ..... |
okay...sa ma convingi ca nu am dreptate spune-mi si mie ce treaba are calatorul cu capacitatea de intelegere
Tzuni spune:
Guestus, hai mai bine la subiectul cu buzile ! Zau asa...
Ti se potriveste mai bine!
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit si cu...blog
sorana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
okay...sa ma convingi ca nu am dreptate spune-mi si mie ce treaba are calatorul cu capacitatea de intelegere |
Pai ziceai ca vad la tv si vreau si eu
Si ziceam si eu ca n-ai de unde sti, poate vad si pe viu, nu doar la tv ...
Nu vreau sa te conving de nimic, doar comentam ca nu-mi cunosti capacitatea de intelegere .... atat
Sorana si Monica (5 ani)
misha71 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana d Misha, doar numarul de la nickul tau ma face sa ma indoiesc ca esti foarte tanara, adica pana in 30, sau chiar pana in 25. Asa pari dupa cum vorbesti/scrii. As zice ca atat timp cat inca nu a intervenit ceva grav intre noi, adica nu ne inselam sau nu ne batem (Doamne fereste!!!) stam impreuna si tragem la aceeasi caruta ca ne e mai comod si ca "asa trebuie" si crede-ma ca nu suntem un caz izolat, majoritatea cuplurilor mai vechi pe care le cunosc nu prea mai au treaba cu romantismul si iubirea fatzisha. Iar sotul meu oricum nu e genul romantic, poate a avut ceva, o umbra de romantism la inceputul iubirii noastre dar care cam disparuse deja chiar de cand am spus "da" la starea civila. Si nu suntem de 14 ani impreuna, de 14 ani suntem parinti, la anul facem 20 de ani de casnicie si avem deja 23 de cand ne cunoastem dar asta nu e o scuza, am vazut (vorba ta) batranei mergand de mana in parc si mi-a parut rau ca eu sunt tanara (inca) si nu fac asta de muulti ani. Dar ce sa-i faci, nu poti sa le ai pe toate, de fapt nu asta e principala mea problema acum si nu mi-a trecut prin gand sa vin aici sa dau cu capul pt asta. |
Dana, departe de mine gindul de a-mi "baga nasul" in casnicia ta. Am vazut tristete in postul tau si am zis si eu sa fac ceva sa nu mai fie asa. Stiu ca nu ai cum sa stergi cu buretele atitia ani, insa crede-ma pe cuvint ca nu am scris ca sa-ti tin prelegeri despre casnicia ideala. Stiu ca nu exista idealul si mai stiu ca dupa atitia ani, stii prea bine daca merita sa mai faci eforturi sau nu. Eu nu dau sfaturi, mai ales ca nici nu te cunosc, doar imi spuneam o parere, fara nici cea mai mica intentie de jignire, sau de a lasa impresia ca m-as baga cumva in viata ta.
71 este anul nasterii mele, intradevar si am si eu aproape 15 ani la activ in cuplu. Nu am barbatul ideal, nu exista asa ceva, insa dragostea la noi nu a murit inca. Se spune ca atunci cind ai ceva, nu-l crezi, sau nu-l intelegi pe cel care nu are. Tot asa nici eu nu inteleg cum poate disparea TOTAL dragostea intr-un cuplu unde casatoria a fost facuta din dragoste, nu din alte considerente.
Nu vreau sa intelegi gresit si nici nu vreau ca intersectarea noastra pe acest forum sa fie una care sa-ti lase un gust amar.
Iar acest subiect este GENERAL, nu e DOAR despre adoptii. Guestus l-a adus in starea asta, asa cum face si cu alte subiecte. Insa deja incep sa ma obisnuiesc cu prezenta lui si cu ideile si misto-urile lui, asa ca incep sa nu-l mai consider un "pericol" pentru DC. (desi ma mir sincer ca a scapat pina acum de avertismente)
Daca ai un motiv de esti binevenita, (si nu numai!), insa de acum o sa ma feresc sa-mi spun parerea, numai daca chiar nu ma pot abtine, ca's om si eu... la naiba!
Prietenie de suflet
Impreuna alaturi de DICIU- noua data-8 octombrie
LOC DE DAT CU CAPU'
misha71 spune:
Din ciclul "ADMINISTRATORII REVINE!"
Are mama o "dragoste" veche cu administratorul de la bloc, pe motiv ca i-a zis odata sa treaca pe chitanta de la intretinere, separat suma pt intretinere si suma pt fondul de reparatii (asta in cazul in care il durea mina sa mai faca inca o chitanta). Bineinteles ca s-a lasat cu urlete (din partea lui, desigur, ca pe mama abia de o auzi cind vorbeste) ca nu-i zice lui nimeni cum sa-si faca treaba si ca nu o sa dea el chitante dupa dorintele fiecaruia. Buun! "Dragostea" asta mare dintre ei se reaprinde in fiecare luna, dealtfel, pe diverse motive, invocate de el, ca nu poate omu' sa-si vada iubirea in fatza si sa nu se aprinda. Mai da si chitante fara data sau cu data completata pe jumate (doar anul, sau doar ziua si anul, etc)
Azi dimineata vine la usa, impreuna cu mecanicul-instalator, sau ce-o fi p'acolo, sa citeasca, cica, apometrele si sa verifice sigiliul. Mama zice: mecanicul poate sa intre, insa dumneata nu. Daca nu esti convins de buna credinta a mecanicului, poti sa chemi un martor, insa dumneata stai la usa. Ala saracu' da sa intre, da' omu' nostru nu-l lasa. Dupa intimplarea asta, se trezeste mama ca e bagata la pausal.
Se mira ea cum de tocmai pe ea au gasit-o, cind sta singura in casa, ba mai si pleaca cu saptaminile citeodata.
Ma suna si o intreb: da' afis cu anuntarea vizitei este? Pai, nu, zice ea. Avizierul nu are decit programul de liniste afisat (care e de la 13 la 17.30-parca toata lumea a venit la recuperare in blocul ala ). Adica sa inteleg ca administratorul, datorita functiei mari pe care o are in bloc, poate veni la orice ora si cind vrea el si mai intra si in casa omului (proprietar, de altfel) ca asa vrea muschii lui.
Acum, mai spre seara, apare si afisul cu pricina, unde scrie ca se va controla fiecare apartament DE CATRE MECANICUL BLOCULUI (deci nu de administrator!) pt ca exista o pierdere de peste 600 mc de apa, pe care ApaNova (sau cine naiba "vireaza" apa asta) a facturat-o, deci trebuie recuperata pierderea de la oameni.
Nu conteaza ca apa colcaie la beciuri, ca-s tevile de pe vremea lu' Stefan cel Mare. Ia banii de la noi.
Acuma si eu am "boala" pe el, ca asa un exemplar si "Antipa" ar da milioane pe el. Da' chiar asa sa intre cu forta in casa ta, tu fiind proprietarul casei, numai pt simplu fapt ca e administrator? Are dreptul asta? Si acum, de fapt, cine trebuie sa verifice integritatea apometrelor si buna lor functionare? Pe contract se specifica ca "proprietarul trebuie sa anunte in max. 12 ore de la constatarea unei defectiuni sau a ruperii accidentale a sigiliilor, pe admin. blocului sau Apa Nova". Acum nu stiu: sint eu cu pata pusa pe el si de aia ma otzarasc asa, sau chiar am dreptate.
As umple fo 50 de pagini cu si despre abuzurile facute de minunea asta de pus in rama-admin. nostru, da' incerc sa mai las si pe alta data cind o sa ma mai calce pe bataturi.
Prietenie de suflet
LOC DE DAT CU CAPU'
Fomalhauti spune:
Guestus, azi s-a vorbit pe mai multe posturi TV despre asistentii maternali. Nu vreau sa-ti scriu decat despre unul din cazuri, care te priveste direct!
Un asistent maternal a decontat pentru un bebe de 8 luni mici, bere si cocktail de fructe de mare. Eu cred ca bebelusului respectiv i-ar fi fost mai bine adoptat. Dar asta nu te intereseaza. Niste parinti ar fi putut fi fericiti. Nici asta nu te intereseaza. Dar, Guestus, asistentul maternal si-a cumparat mici, bere si fructe de mare din banii TAI. Da, banii pe care asistentii maternali ii primesc pentru a cumpara cele necesare copiilor pe care ii au in grija sunt bani publici. Stii, Guestus, cand cineva da ciubuc unui medic, nu da din banii tai (bine, bine, medicul ar trebui sa dea impozit la ei bla, bla, bla). Dar acum cineva iti ia banii si ii da, fara sa-ti ceara parerea, pe mici si bere. Iti place?
Daca acel bebe ar fi fost adoptat ar fi primit doar 200 RON din banii tai (daca parintii nu erau prea ocupati cu bebe ca sa umble dupa acte). Si asta inca un an si 4 luni, apoi ar fi primit lunar 40 RON. Asa va primi, poate pana la 18 ani 400 (sau 600?) RON pe care un/o oarecare ii va folosi cum va dori.
Stii de ce? Fiindca bebe nu e adoptabil. Fiindca draga ta naturala (nu a ta personala, a copilului) nu s-a ostenit sa-si dea consimtamantul sau nu este de gasit....
Hai, mai explica-ne ca legea e buna....
Fomalhauti spune:
UN MOMENT!
Vreau sa specific faptul ca am tot respectul pentru asistentii maternali. Cred ca majoritatea sunt niste oameni deosebiti si fac o treaba nobila.
Ii admir si pentru ca eu nu as putea face ceea ce fac ei, nu am generozitatea si lipsa de egoism. Am aflat de aceasta meserie in urma cu foarte multi ani, cand existau adoptii internationale si fundatia Holt lucra in Romania. Primul gand a fost ca mi-ar placea sa ingrijesc copii, dar apoi mi-am dat seama ca as suferi ingrozitor cand "i-as da". Acum stau acasa, pare ca as putea incerca sa devin asistent maternal. Dar nu pot sa trec peste faptul ca mi s-ar "lua" copiii. Am incercat sa ma conving, sa ma gandesc ca as face bine unor copii. Dar nu pot. Felicitari celor care o pot face!
Postarea mea anterioara s-a adresat lui Guestus. Ideea este ca, daca s-ar schimba legea, daca ar fi adoptati mai repede copiii, ar fi mai putini asistenti maternali, s-ar putea renunta din start sau pe parcurs la cei care nu corespund. In plus, cei care sunt cu adevarat buni ar putea fi platiti mai bine. (Nu, Guestus, eu chiar nu o voi face...)
misha71 spune:
Bine ar fi sa vaza si ochiul "alesilor" si sa faca ceva, macar banii dati aiurea sa le deschida ochii. Se pling ca nu au bani, dar ii dau aiurea in tramvai cind ii pot folosi cu cap in altceva. Alt motiv de
Prietenie de suflet
LOC DE DAT CU CAPU'
gabriella1 spune:
oops,da' io nu inteleg un lucru.Adica adopti copilul,il cresti pana la...si dintr-o data vine madam "mama" biologica cu un puternic instinct matern si zice hop,stai,asta-i copilul meu si-l vreau inapoi?!Dupa ce "io"am plans cand era bolnavior,io n-am dormit noptile, io am tremurat la primul 38,5 grade temperatura,io l-am dus in prima zi de manuta la scoala...ea vine si-l ia gata crescut,ingrijit,educat ca deh e "mama "?!
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245