a dat cineva risatarun copilasului sau?(2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

carmen,da.poate fi prescris si de doctorul naghiu;si da este cam la fel cu tonotilul...sincer,la noi risatarunul nu prea a avut rezultatele dorite,si daca ma intrebi acum nu cred ca i-as mai da risatarun,cand tonotilul se poate procura atat de usor,insa este optinunea fiecarui parinte,la unii copii a ajutat,la unii, nu
asa ca bafta,in alegerea medicamentului optim...pupici la copilasi! si la mamici

MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Mihaela, multumesc pentru informatii!

Si noi anul trecut aveam cure prescrise de dr.RN lunar - 10 zile Tonotil, 10 zile neuromultivitamine si 10 zile beres drops, astea pe langa homeopate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Dragele mele,
iata ca am reusit sa ma stabilizez pe pamant romanesc, dupa o lunga delegatie inafara tarii.
Despre diagnostic poate ca nu e important, dar cand pui un diagnostic de tulburare pervaziva ar trebui sa existe simptome serioase, ori noi am primit acest diag. iar la scurt timp s-a renuntat la el, pentru ca anumite sterotipii tineau de obiceiurile (aproape e pleonasm)lui si nu de psihic.Acum e totul ok.Ma intereseaza cum sunt copilasii vostri ca comportamenr sau ce i-a determ pe medici sa dea asa diagostic?
In ceea ce priveste medicamentele pentru ca am vazut o mare de pareri pe aceasta tema, daca nu e cu suparare vreau sa va impartasesc din ceea ce stiu:
1.Cerebrolysin este pentru memorie
2.Tonotil pentru imunizare si ajuta si neuronal
3. Risatarunul ajuta la stabilirea unor conexiuni pentru comunicare
(explicat pe rom)
Stiu aceste lucruri pentru ca noi Tonotil luam in pauza de Risatarun, iar cerebro nu ni s-a recomandat avand in vedere ca Dav are o memorie exceptionala.
Scria cineva de beres drops si neuromultivitamine.As dori mai multe detalii cu nume si producatori daca se poate.
Va pup si va urez multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilcumarsupiu spune:

Buna tuturor,

Am citit cele 22 de pagini din vol 1 si urmarea din vol 2. Am vazut k multe mamici au dat copiilor RISATARUN, unele cu efecte destul de bune. Medicul ne-a spus si noua k ar fi bine sa incercam, intrucat ar putea sa ajute in usorul retard al baiatului meu.

Baiatul meu are 11 ani si a fost diagnosticat cu sindrom hiperkinetic si usor retard. De anul asta, intrucat am fost nevoita sa-l mut la o scoala speciala, are si certificat pentru handicap accentuat. Am incercat in anii anteriori si cu alte medicamente de sustinere gen tonotil, tanakam s.a., dar toate i-au provocat o si mai mare agitatie.

Problema mea cea mai mare e ca nu gasesc RISATARUN in tara si nici nu cunosc pe cineva care sa mi-l aduca din Germania.

OARE MA POATE AJUTA CINEVA???????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Lil,
pentru agitatie (hiperkinetie)ati avut tratament?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna Lil,
ai putea sa ne mai dai amanunte despre copilul tau?
Cum s-a descurcat la scoala pina acum?.
Te intreb pentru ca si eu sunt intr-o situatie oarecum similara.
Eu dialoghez mai mult la un subiect alaturat "Help=scolar cu adhd"
(baietelul meu are 10 ani , este in clasa a IV-a , este diagnosticat cu ADHD si intampinam dificultati la scoala, desi privind retroactiv de la inceperea scolii a facut progrese.


Janad,
ai intrebat de Neuromultivit si Beres Drops.
Primul , de cate ori l=am luat era o folie simpla, fara prospect ,a cum citind pe internet ce prospect am gasit la neuromultivit arca nu are legatura, am mai gasit si neuromultivitamine, dar raman la idee ca era vorba de primul nume de medicament.
Pentru Beres Drops - gasesti un site dedicat lor,
scuze, dar vrea copilul la calculator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilcumarsupiu spune:

Pentru janad7

Pentru hiperkinezie a luat (in decursul a mai multor ani, intrucat a fost diagnosticat de la 4 ani, acum avand 11)pe rand : Rispolept, Strattera, apoi din nou Rispolept (sau Rispen k tot aia e). Nu au avut aproape nici un efect, intrucat astea sunt medicamente specifice pentru ADHD, iar baiatul meu are asociat si un usor retard. De 5 zile, insa suntem pe un nou tratament: Concerta. Asa cum mi-a explicat medicul, are efect mai mult pe partea de atentie, la care baiatul meu e deficitar. Pana acum nu ma pot pronunta, dar pare sa fie mai bine. O sa-ti mai scriu peste vreo saptamana sa vad mai bine cum se comporta.


Pentru carmen1967

Nu cred k esti in aceeasi situatie cu mine, intrucat baiatul meu are si un usor retard, ceea ce nu cred k se aplica pt copilul tau.Copiii care au numai adhd pot urma o scoala de masa (chiar daca cu mari probleme din partea cadrelor didactice), pe cand fimiu este acum la o Scoala Speciala. Asta pt k sunt constienta k,oricat ne-am dori noi si oricat l-as ajuta acasa, nu poate face fata unei scoli de masa, mai ales k acum e in cls a5a.
Oricum, pana in cls a4a a fost intr-o scoala de masa, unde o cunosteam bine pe d-na invatatoare si pe ceilalti profesori, invatatori, samd. In familia noastra suntem cateva cadre didactice si cunosteam scoala f bine. Nu stiu cum m-as fi descurcat fara ajutorul si intelegerea lor!
Iti doresc multa rabdare si nervi de otel. Sunt sigura ca o razbateti prin scoala, care, fie vorba intre noi, nu mi se mai pare asa de importanta pentru formarea unui copil!Daca reusesti sa-l ajuti acasa, la scoala doar sa treaca dintr-un an in altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilcumarsupiu spune:

si acum intreb iarasi:

MA POATE AJUTA CINEVA CU RISATARUN?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
Lil ,
pentru interventie si incurajari .
As vrea sa ne tii la curent cu evolutia copilului tau sub Concerta. Noi am luat acum 2 ani strattera,doar o perioada de 6 luni, am renuntat din cauza efectelor adverse (strattera se dadea simultan cu altceva, mereu schimbat, cu recomandarea sa vad cum reactioneza, altfel sa-l intrerupt, deci nu stiu ce era "vinovat" pentru starea de usoara agresivitate, desi poate pe atentie era ceva "mai adunat".
Am avut zile cand as fi luat eu o strattera ca sa vad ce si cum ...
Ulterior, am urmat homeopatia, am renuntat (am mai scris de ce...) , DESI privind retroactiv cred ca a ajutat ceva .
Acum ne-am axat pe doua produse naturiste de la Child Life esentials si as mai vrea sa merg la un homeopat, dar nu m-am hotarat la care (am recomandari pentru 5 medici, ramane sa ma hotarasc...)
La ultima discutie in particular cu dr neouropsihatru (in alta problema oarecum colaterala), mi-a sugerat sa incercam totusi Concerta.
De efectele benefice mi-a scris cineva la subiectul alaturat (Help - scolar cu adhd!), e vorba de un copil care sta in Spania, ia Concerta de 3 ani si e foarte bine cu scoala (a recuperat), nu are efecte adverse la el.
Tocmai de aceea te rog sa ma tii la curent cu efectele benefice sau nu ale CONCERTEI - ritalinul american, despre care nu am citit multe chestii roz.. dar hai sa nu ne dam toti specialisti

Mihaela,
Intrebare : ai auzit de dr Sorina Soescu ? (cineva mi-a recomandat-o, i-am trimis un email, mi-a raspuns ca da trateaza si ADHD si a completat ca se impune un regim alimentar strict "fara zahar!"

Toate cele bune,
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiulmeu spune:

Buna Lil,

imi pare rau ca ai asa probleme...o sa ma interesez la "sursa" mea daca poate sa ia si pt.tine Risatarun din Germania,dar sa-mi spui cum sa facem cu banii si intrarea in posesia medicamentului,pentru ca e oarecare distanta.Gandeste-te tu la variante.
Oricum mai dureaza catva pana-l primesti.
Dar stii ca fiind neurotrofic,poate sa-l agite putin pe copil,iar el fiind mai agitat.?!!
Nu stiu cat de bine merge pe deficitul de atentie,eu stiu ca Cerebro are efect mai bun pe atentie.
"Vorbim" in legatura cu procurarea Risat.

Numai bine.Pa.

Mergi la inceput