Bani si statut social....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Eu sunt convinsa ca individul nu era asa bun si saritor coleg nici atunci.Cred ca era genul de om care, ajutind pe ceilalti, se asigura ca ii va avea la mina, odata...cind vor avea nevoie.
Asta este o posibila explicatie a faptului ca nu a mai dovedit serviabilitatea de alta data.
Si faptul ca nu a facut gestul de a te ajuta sa urci cu carutul pe scari, deriva din acelasi caracter.
Asta este. Oamenii ne judeca dupa aparente sau dupa citi bani stiu ei ca avem.
Eu as intreba fetele din strainatate: acolo tot asa este? Oamenii sunt judecati dupa statut si avere sau se poarta la fel cu toata lumea?
...Imi amintesc ca am vazut pe undeva o inregistrare a unei camere video din sala de asteptare a unui spital din SUA...o femeie de culoare, saraca, a fost lasata sa astepte pe scaun pina starea i s-a inrautatit brusc, a cazut de pe scaun si a murit. A venit un paznic, s-a uitat...a plecat.A venit o asistenta...a miscat-o cu...piciorul, a plecat.A venit un medic, in final si a constat decesul.

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Hm, din cate stiu eu, in strainatate nu prea ai tupeul sa-i ceri cuiva un favor si sa-ti rezolve o problema, abuzand de functia pe care o are, doar pentru ca are o functie importanta la o institutie, pentru ca pur si simplu nimeni nu se preteaza la asa ceva, e o idee absurda. Fiecare sta in patratica lui si nu obtine favoruri personale, decat daca sunt stabilite prin proceduri. Nu prea functioneaza acolo lantul slabiciunilor, al pilelor si al prieteniilor. (de fapt depinde la care strainatate ne referim)

Dar parca era pe undeva un subiect referitor la prieteni? aveam senzatia ca majoritatea fugea de asa-zisii prieteni, care ii cauta doar atunci cand au nevoie de ceva. Sau poate imi amintesc eu gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Da Adina, dar ea a pus problema in felul urmator: pe mine nu m-a ajutat, dar pe altul l-a ajutat. Pe mine nu m-a ajutat ca sunt casnica si nu am bani, in ciuda faptului ca ne cunoastem de-o viata. Pe altul, ca era imbracat in costum (de ex.) l-a ajutat.
Ea pusese in balanta chestiile astea doua si na, normal, s-a suparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai da, ca e mult mai simplu sa dai vina pe celalalt si sa-ti cauti motive pentru care te-a refuzat, in loc sa te gandesti ca ceea ce i-ai cerut tu nu e tocmai ortodox.

Ca respectivul o facea pentru altcineva e pur problema lui. Sunt lucruri pe care le faci pentru oricine, sunt lucruri pe care le faci doar pentru cei apropiati, sunt lucruri pe care le faci doar pentru familie.

In fine, eu chiar o respect foarte mult pe Fomalhauti pentru foarte multe chestii, dar subiectul asta chiar nu l-am inteles deloc.

Eu nici macar chestia cu carutul nu am inteles-o. Ala se intalnise cu doi tipi, discutase cu ei, fugea sa rezolve nu stiu ce - pai ii statea lui gandul sa-si imagineze ca F. avea sa ajunga la niste scari si ca nu are cine s-o ajute? Mi s-ar parea clar sa-l condamnam daca F. i-ar fi cerut ajutorul la urcare, si el ar fi refuzat-o. Dar asa...ca nu s-a oprit sa admire copilul...ufff, cred ca asteptarile sunt prea mari. Asta e parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Dar de unde ai dedus tu ca Gheorghe nu te-a ajutat pt ca esti casnica? Omul s-a schimbat si cu asta basta. Eu una imi e greu sa cred ca l-a ajutat pe Xulescu pt ca ala era la costum. Tu in fond ii cereai o favoare/pila? si omul nu s-a bagat. Inteleg ca pe tine te-a durut dar eu una cred ca ar fii facut la fel si daca nu erai casnica.
Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Eu zic ca Fomalhauti are dreptate ,nu i se pare .Cind ai cunoscut un om foarte bine ,ti-a fost coleg ,prieten ,confident simti fara sa fie nevoie de cuvinte ca atitudinea lui fata de tine s-a schimbat .
Si ca de obicei discutia a divagat

Citat:
Pai da, ca e mult mai simplu sa dai vina pe celalalt si sa-ti cauti motive pentru care te-a refuzat, in loc sa te gandesti ca ceea ce i-ai cerut tu nu e tocmai ortodox.

Nu era vorba despre asta ci despre faptul ca oamenii se schimba ,isi dau arama pe fata sau te judeca dupa criterii materiale si sociale .Din pacate asa este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Eu o inteleg pe F. tocmai ca sunt patita... O prietena, da, inca o numesc asa, pt ca eu voi fi in continuare aici pt ea, a uitat comlet nr meu de telefon. De ce? Pt ca atunci cand am venit in tara nu mi'am permis cadouri scumpe si iesiri in cluburi. Fac scoala in uk, muncesc, si o duc extrem de greu o perioada. Nu a inteles... din pacate.

http://autenticradio.telnetcom.ro:8000/listen.pls Un radio pentru romani, de la inima la inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Da, am cerut "o pila". Este vorba despre o institutie de stat din Romania. Si acum, ca mi-am luat hartia, am numarat pentru voi: m-am dus de 7 ori acolo in doua saptamani si jumatate ca sa obtin aceasta hartie. De fapt, in 7 zile, fiindca ieri m-am dus, am plecat si m-am reintors. Si azi m-am plimbat de doua ori cate un sfert de ora ca "mai trebuie o semanatura. Ce, doar problema dumneavoastra o am?" (in conditiile in care eu m-am dus "dupa 10", asa cum mi se spusese). (total intrat de 10 ori in institutie...)

Daca Gheorghe ar fi "alergat" pentru mine, probabil m-as fi dus o data. Daca ar fi rugat pe cineva sa ma ajute, sa-mi spuna clar de la inceput cum se face treaba, unde trebuie sa ajung si la ce ore (reale, nu inscrise pe usi...) probabil m-as fi dus de 3 ori. Asa m-am dus de 7 ori. Cu copilul, de fiecare data. Si cu masina. (Si a fost nevoie de fiecare data sa si parchez masina!)

In aceste conditii ma gandesc ca ma putea ajuta...

Cand m-a trimis la Ion si Ion nu m-a ajutat cu nimic m-am gandit ca nu ma poate ajuta. Nu e chiar asa "mare", nu e ministru...M-am gandit si eu ca poate nu stie pe nimeni in "zona"; sincer, nu m-am gandit initial ca ar putea face el personal "alergatura" pentru mine. Chiar credeam ca e prea ocupat pentru asta. Si prea important... Dar cand eu m-am dus acolo, el exact asta facea. Nu stiu pentru cine, persoana pentru care facea treaba nu era de fata, cei cu care vorbea erau din institutie. Una din persoane era o femeie care spunea ceva in sensul "cu...trebuie sa vorbiti dumneavoastra, restul rezolv eu...Pentru dumneavoastra" (tonul acela, stiti voi...)

Asa cum il cunosteam eu pe Gheorghe, ma asteptam sa faca pentru mine tot ce putea face...Si am fost dezamagita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Si...in legatura cu scarile si "admiratul copilului"...Scarile erau chiar acolo, era clar ca spre ele ma indrept. Si cu "admiratul" - ideea e ca Gheorghe chiar nu m-a bagat in seama, s-a purtat de parca ne cunoscusem intr-o seara la o petrecere si atat. Adica, nu a reactionat in niciun fel ca am probleme (putea s-o cheme inapoi pe cucoana serviabila si sa-i spuna "va rog s-o ajutati si pe ea, e prietena mea") si nici nu mi-a spus "Scuza-ma acum, ma grabesc groaznic, vorbim neaparat alta data..." Pur si simplu nu a crezut ca trebuie sa discute cu mine.

Eu consideram ca Gheorghe si cu mine am fost si am ramas buni prieteni, chiar daca nu am mai vorbit de mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Fomalhauti, omul asta e un nesimtit! Treaba cu pila e cum e, dar sa nu stea un minut de vorba cu tine, sa nu pomeneasca de cel mic... e prea de tot!
Tind sa cred ca asta e el, ori nu l-ai citit tu bine, ori n-ai apucat pe vremuri sa petreci destul timp in preajma lui. Jerk!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput