Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

Fecian, exact la fel am patit si eu... exact cum descrii tu... se firchicea si nu dormea deloc desi era rupt de oboseala... sa linistit, acuma doarme noaptea intreaga... nici acum nu stiu de la ce a fost asa... dar vreo 2 saptamani ma tinut asa, am zis ca o iau razna, chiar odata iam dat si fenobarbital desi na ajutat mai nik... insa eu mam gandit si ca simte oboseala mea si nervii si agitatia... in perioada aia am fost tare stresata si mai ales nervoasa, eram si multi in casa... si avem doua camere dar nu sunt despartite prin perete, si seara se facea cea mai mare harmalaie, deci... copilul cred ca simtea tot si se revarsa asupra lui toate noaptea... ei si am decis sa nu ma mai intereseze nimic si sa ma plimb, sa ma relaxez eu sa ma simt bine si a dat rezultate... in cateva zile a fost ca nou... si apoi iam mai dat baby drink (spuneam mai sus ca iam dat baby calm, dar de fapt baby drink i dau...) si mia dormit toata noaptea... si eu ca toate celelalte fete il fac, un pliculet la 100 ml apa... la 50 ml mi se pare dulce si nu vreau sa obisnuiesc copilul cu dulce...
La Multi Ani puiutilor de:
Socrate - EDVIN SEBASTIAN
Aldaesme - LORELEI
Fecian - GABRIEL

Mai tarziu, dar.... "Niciodata nu e prea tarziu..."

Bebelusilor bolnaviori, insanatosire grabnica !!!

Vai fetelor, ce munciti voi aici pentru noi, felicitari Ancarun pentru idee, as fi putut face si eu ceva asemanator, dar mie imi cam lipseste timpul, cred ca si tie deoarece si tu ai un bebe nu doar eu, dar tu tocmai de aceea esti de admirat, la fel banuiesc (ca nam apucat inca sa cetesc pana intracolo) ca Felicia a fost cea care a modificat poezioara noastra draga... Felicitari amandoura !!! Imi place la nebunie....

Mai vroiam sa zic, Stefany, mai da ce spirit de observatie ai !!!! Intradevar daca ma uit mai bine intro pozitie seaman perfect pana la ochi cu tanti din poza aceea... bravo pt observatie! eu una nas fi observat... si Vianne, mai draga, da ce lucru de mana faci tu acolo !!! ai o imaginatie tare bogata, imi place la nebunie... sa stii ca si eu confectionez margele, dar mie mi le aduce o tanti sa le fac, imi duce piese si tot tacamul, si eu le asamblez si ea le duce inapoi la fabrica gata asamblate... bineinteles ca iau bani de nimic pe ore intregi muncite pe branci... asta e... si ce mai posete si palarii !!! tare miar place si mie sa am rabdare si timp sa pot invata sa fac asa ceva !!! Eu am terminat croitoria, si ceva ceva sper ca mia mai ramas in capatana.... poate imi povestesti mai multe despre ce faci tu acolo... A, si lucru mare ca vati casatorit doar dupa o luna dupa ce vati cunoscut, felicitari !

===============

Geta mami de Bogdan Silviu

Povestea nasterii lui Bogdanel - Micuta mea minune mare !
Micuta mea minune mare !

Mergi la inceput

am spus eu bine, felicia felicitari pt idee !!!!!!!! inca o data....

===============

Micuta mea minune mare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Buna,

Noi suntem la mama de sambata. Pana astazi am stat numai afara de la 11.00 la 18.00 , bebe a mancat si dormit numai afara. Azi este urat …ploua, insa cum va sta ploaia ..hop afara si noi.
Am inceput diversificarea serios. Am mancat asa: banana, mar, biscuite, morcov fiert din ciorbita, cartofior fiert in ciorbita. Mananca cate ½ castronel mic.
Ma duc sa mai citesc din urma si revin .

Poze
Bebe David Adrian 16.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nicole, biscuitii sunt fara gluten? Stiu ca se recomanda produsele cu gluten dupa 6 luni.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Miss - iti multumim mult pt versurile postate si create de tine
Sufeream tare ca noi am aparut la odisee dupa ce tu ai compus prima poezie si nu aveam si noi un vers ...
Dar acum tare frumos ai scris despre toti bebelusii ...dar si despre noi
Esti o artista desavarsita

Poze
Bebe David Adrian 16.06.2008

Mergi la inceput

Nicole, eu stiu ca fructe cu legume impreuna = interzis ! Asta deoarece baloneaza si da dureri de stomac, mie mi sa intamplat... dar tot aici pe forum mai era cineva care zicea ca la fel a dat legume+fructe si na patit nik copilul si nici mamica... acuma tu stii, vroiam doar sa te avertizez...
Gabitza, oare biscuitii aceia varsati romanesti cum sunt ??
La o adica, ce sa zic... mie acu mia spus maicamea ca mia dat mancare facuta de ea pt toata familia si mie, cu sare, condimente etc, si nu am mari probl cu stomacul, mici probleme, doar atat... acu daca eu i dau doar acei nenorociti de biscuiti ce o fi ???

===============

Micuta mea minune mare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Getutza, iti reproduc de pe alt topic, ca e mai rapid decat daca iti explic eu Ideea e ca foarte multi copii au predispozitie la intoleranta la gluten. Si pina in 6 luni, daca bebe are cumva asa ceva, e de belea. Mai bine previi, decat sa vindeci dupa aceea. Uite, citeste ce zice fata asta pe alt topic:

Glutenul este o proteina care se gaseste in cerealele cu spic (grau, orz, ovaza, secara) si NU se gaseste in porumb si orez. Glutenul introdus devreme in alimentatie la copiii cu predispozitie poate determina o reactie imunitara la nivelul intestinului care conduce in saptamani,luni (deci nu de pe azi pe maine) la scaune moi, scadere in greutate, irascibilitate. Practic, datorita reactiei inflamatorii din intestin, nu se mai absorb substantele nutritive din nici un fel de alimente iar copilul va avea multiple carente (anemie, rahitsm etc.). Tratamentul e de lunga durata si pe primul loc e dieta fara gluten toata viata, adica nu numai fara gris (care se obtine din grau), ci si fara paine, biscuiti, paste fainoase, tot ce se obtine din grau, orz, ovaz, secara. Are voie doar porumb si orez.
Bineinteles ca nu toti bebelusii au aceasta sensibilitate, dar paza buna trece primejdia rea! De aceea se recomanda sa dam fainuri cu gluten numai dupa sase luni (cu cat mai tarziu, cu atat mai bine), cand sistemul digestiv si cel imunitar al bebelusului sunt destul de mature ca sa nu aiba probleme.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Gabitza, multumesc mult pt informatia asta despre gluten. foarte importanta.
Stiam ca nue ste voie, dar nu stiam de ce si cand avem voie sa le dam produse cu gluten.

Getutza. te cred cand gandesti asa, si eu o mai fac uneori. mie mi-au dat lapte de vaca de la trei luni, cand s-a intors mama la munca. la fel gris cu lapte. si nu am nicio alergie acum si nici nu am avut. e drept ca de lipsa de calciu stiu ca se plangea mama toata copialria mea,iar acum am dantura la pamant. nu stiu daca astea au legatura cu modul in care am fost hranita (poate ca nu), dar sincer, nu vreau sa incerc pe copiul meu. si asa sunt atatea de care oricat ai vrea, nu poti sa il feresti foarte mult. mor cand imi cere tot felul de dulciuri sau sucuri victoria chimiei, dar ce sa ii fac? nu pot sa il refuz tot timpul, mai facem si compromisuri. de cele mai multe ori pana ajungem acasa, ca imediat ce se duce la culcare le arunc de nu se vad in cosul de gunoi. dar tot apuca sa manance. asta este, daca le ambaleaza smecherii astia asa de frumos, iau ochii copiilor in magazine. si alex este un baiat intelegator acum, il mai pacalesc ca mai luam si maine, ca mai bine luam niste cornuri decat jeleuri sau oua de ciocolata... dar....
in fine, iar m-am intins.
de as avea acelasi chef de scirs si la teza.... as fi departe.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Multi dr recomanda biscuiti populari fie asa cum sunt cumparati, fie pusi un pic la cuptor...Nu stiu dc au sau nu gluten, dar eu lui david nu i-am dat pana la 8 luni biscuiti pe acest motiv...nu prea se gaseau cei fara gluten. Glutenul abia peste 8 luni...
Eu ii dadeam cereale fara gluten in fructe.
Fructele cu legumele sunt ok combinate, foarte multi copilasi le accepta.
Dar si aici difera...de la copil la copil
Gabitzam, bine ca ti-ai gasit dodomentul..Cum e la sv? L-ai reluat greu? Te-ai adaptat usor?
Cleo...si eu ma gindeam la tine...si chiar ma gindeam cum coci tu ceva..
Sis coace si ea o excursie in Spania cu ciopilasii mini, prin ianuarie, nu stiu insa daca Ciprian e de acord, lui i se pare mereu ca-s prea mici copilasii pt drumuri d'astea...
Fug sa-l iau pe David.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Gabitza, multumesc mult, tare de ajutor imi este !
Dana, deci la fel am zis si eu, il feresc (cat pot) de zaharuri si saruri... dar ziceam ca nu gasesc alt fel de biscuiti in comert, ce sai dau in loc ? unde sa caut ??????? voi cum procedati fetelor ? cei dati in loc de biscuiti, sau ce fel de biscuiti i dati ?????

===============

Micuta mea minune mare !

Mergi la inceput