PCOS (10)
Raspunsuri - Pagina 18
psj spune:
Marijan, dulciurile pentru diabetici nu au aspartam sau ceva similar? Am inteles ca sunt pacatoase rau.
Cu sosurile nu stiu ce sa-ti zic, eu fara excese si am colesterol 200, probabil cu sosuri si alte "bunatati" ar fi mai mult. Tu cam ce mananci?
Celiane, n-am facut niciodata eco 4D pentru monitorizare, de fapt nici in sarcina n-am facut 4D si eu chiar am avut probleme. Am fost pe la multi dr. si cred ca experienta conteaza foarte mult in ecografie.
Pentru ovulatie cel mai important e sa fie transvaginala pentru ca e mult mai relevanta decat cea abdominala. Si un dr. cu ochi buni.
Cum ti-au iesit ultimele analize sau inca nu ai rez?
Incearca o perioada cu vitex cum zice si gudinde si vezi cum iti merge, sunt multe fete carora le-a mers bine(la mine n-a mers). Si mai ia ceva hepatoprotector gen silimarina. Eu iau anghirol cand imi aduc aminte.
Galuscha, si eu am o fetita si sper sa nu ma mosteneasca desi eu n-am mostenit de la mama ci banuiesc de la bunicul patern, in sensul ca o sora a lui are cam toate caract. pcos, inclusiv diabet facut pe la vreo 40 de ani. Deci sper eu e valabil si viceversa, daca mama are sa nu aiba copilul. Oricum o sa fiu cu ochii in 14.
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
gudinde spune:
Galuscha,
Mama mea a avut toata viata un ciclu ceas ceea ce eu nu am nici cu tratament.
Sfatul meu cel mai sincer, mai ales ca esti si graviduta este sa incerci sa te focalizezi doar pe ce e bun si frumos si sa respingi orice gand negru. Este foarte important sa fi calma si sa nu te stresezi.
In privinta fetelor nu ai cum sa schimbi mostenirea genetica. Daca va fi sa nu te mosteneasca, n-o sa te mosteneasca, daca din pacate au mostenit sindromul, il au, nu ai ce face si nu ajuta la nimic sa te stresezi.
Ceea ce vei putea face este sa le indrumi spre o dieta sanatoasa si sport. Aceste 2 elemente incepute din copilarie fac minuni.
In plus, pt tine, spune-i dr ca tu ai fost diagnosticata cu PCOS, ca ai probleme, ca iti e greu si ca ai nevoie de ajutor. Poate te trimite la un endocrinolog cu care dupa nastere vei putea colabora in sensul ameliorarii unor probleme. Poate ei acolo au niste programe speciale. Nu stiu. Poate nu au nimic, dar macar incearca, vezi ce exista acolo pt asa ceva si in ce masura te poate ajuta.
marijan90 spune:
Psj,stiu ca dulciurile pt.diabetici sunt pacatoase,dar ce sa fac daca nu ma pot abtine de la dulce. Am inceput sa visez si noaptea ca mananc dulciuri. In rest mananc dimineata cereale cu lapte, la pranz imi iau la serviciu un iaurt cu un sandwich sau branzica de vaci cu o rosie si cu paine sau gratar si seara mananc o ciorba sau depinde ce mancare am facut.Nu pot sa tin regim. Am incercat si mai mult de 1 luna-2 luni nu am putut, m-am intors la obiceiurile vechi.
psj spune:
Nu faci excese din ce scrii, poate mananci prea rar si din cauza asta senzatia ca ai nevoie de dulce(scade glicemia adica)? Ideea e sa mananci des ca sa nu ai fluctuatii mari ale glicemiei.
Sau nu-ti place mancarea si mananci putin? Asa faceam eu la inceput, mi se parea ca nu au gust mancarurile dar am inceput sa combin cu ierburi si condimente si in timp m-am obisnuit asa.
Eu am mancat azi dimineata o salata de rosii cu masline si cas si ceva feliute de paine din aia subtire cu fibre(la asta mai pun cand am cateva capere sau frunzulite de cimbru in sosul de ulei).
La pranz mananc supa de rosii cu dovlecei si felul 2 pui(taiat bucatele) cu sos de rosii si ciuperci la cuptor (+iaurt si marar, puse la sfarsit, e foarte bun sa stiti) si o salata de cruditati, sa vad ce mai am.
CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
persephonna spune:
Buna fetelor
Mi se pare fff buna idea cu retelele pentru PCOS. Felicitarile mele .
Citeam mai in sus ca erati curioase sa aflati cum sunt doctorii in alta tari.
Eu locuiesc in UK si pana acum ceva timp, tot la doctorii din Romania fugeam pt teste, pastile si toate cele.
In iulie-august am inceput un tratament homeopathic (v-am mai povestit) de care am fost ff fericita. Tratament homeopatic a fost prescris in Romania.
Inca din prima tura de tratamen am vazut rezultatele . Durerile de ovare s-au redus la jumatate, cosurile mi-au disparut in proportie de 60-70% iar menstruatia mi-a venit la 29 de zile !
A doua tura de tratament,ovarele nu m-au durut deloc , au mai aparut ceva cosuri iar menstruatia…43 de zile.
Acum sunt la a 3 tura de tratament, ovarele au inceput sa ma doara , cosurile mi-au reaparut, iar de ciclu…sunt in ziua 31 si nimic. Deci nu stiu ce sa mai zic...
Saptamana trecuta am fost la doctorul meu de familie din UK si i-am povestit despre mine si PCOS iar el a zis ca ar trebui sa imi fac niste teste. Mi-a data asa sa fac:
LH
FSH
Prolactina
Testosteronul total si liber
Testul de toreranta la glucoza
Colesterolul
Ecografie transvaginala.
Testele de la sange a zis ca nu conteaza cand le fac dar sa fie la inceputul mentruatiei. I-am explicat ca in Romania si nu numai (poate) ti se recomanda sa le faci intr-o anumita zi, iar el a zis ca stie, dar in UK nu este asa!
Eu o sa ma duc sa fac testele de sange in ziua 3 iar ecografia in ziua 5 (daca nu sangerez) si sper sa am niste rezultate ok.
Cum vi se par analizele??
Mie mi se par putine...
elly_me spune:
Salutare fetelor.
Eu nu am mai scris de ceva timp - dar nu s-a-ntamplat nicio "minune" in ceea ce priveste starea ovarelor mele.
- am slabit doar 5 kg (de la 73- 68)
- nu mai iau siofor de vreo 1 luna
- fac un trat. homeopat acum dat de dr.Vladutu: 1 luna calcarea carbonica 200 ch si de saptamana aceasta voi lua calcarea carbonica M inca 1 luna : nu prea are succes
- progesteron nu mai iau- si nu-mi mai vin rushii- sunt in Z58
-am fost la dr.Tutunaru si mi-a spus sa astept sa-mi vina natural sa-mi fac niste-multe analize si sa incep stimulare
- mai iau si extract mladite zmeur si coacaz negru
-sper sa-mi vina rushii natural- eu ii astept
Nu stiu ce sa mai iau-naturist- ca sa-mi vina.
Va pupp
Elly
Astept, astept si iar astept .....
marijan90 spune:
Psj,ai dreptate,mancarea nu prea imi place, cand deschid frigiderul imi vine sa vomit doar cand ma uit la mancare.Stau cate 10 minute si nu stiu ce as manca. Da nu mananc prea des, mananc de trei ori pe zi la ore neregulate deoarece nu mai am timp la serviciu. Inainte incercam sa mananc din 3 in 3 ore,dar acum nu mai pot si mananc cand apuc. Azi de ex. am mancat un pic de salata cu peste de dimineata (2-3 guri) si masa de pranz am luat-o la ora 13.40 cand am mancat 2 snitele cu o felie de paine si acum la ora 19.25 mananc un pic de ciorbita. Cam asta este cu mancatul, dar o sa incerc sa mananc din nou la ore fixe.
Fetelor,azi am fost la doctor si m-a demoralizat de tot.Mi-a spus ca starea ovarelor mele este foarte rea, adica nu s-a schimbat nimic, sunt foarte multe chisturi pe ambele ovare, mi-a zis ca trebuie sa trec neaparat pe AC,si ca dupa 2-3 luni sa incercam sa facem o inseminare. Nu stiu ce sa fac, de cand am aflat plang incontinuu
Ce ma sfatuiti? Sa iau iarasi AC? Sa mai continui cu metformin? Nu stiu, va rog dati-mi si mie un sfat ca o sa innebunesc. AAA, si mi-a mai zis ca eu pe cale naturala nu o sa raman niciodata insarcinata, sa va zic cum mi-a spus si pe un ton: "cu ovarele astea nu o sa ramai tu niciodata insarcinata.Nu ai cum ca nu o sa ovulezi in veci"
psj spune:
persephonna, probabil ti-a dat mai putine analize pentru ca nefiind endocrinolog atat i se pare semnificativ. Probabil din cauza asta nici nu considera z3 semnificativa. Poate s-a obisnuit corpul cu tratamentul homeopat si trebuie modificat? E bine ca ai avut totusi reactie pozitiva la el.
elly_me, nu stiu ce sa-ti zic sa iei naturist sa-ti vina ca eu am incercat tot ce se putea si tot n-am avut succes.
marijan, imi pare rau, ce sa zic. Mai cere si tu parerea unui alt medic, eu nu o sa mai iau in viata mea AC, la mine chiar mi-au agravat problemele.
La mine in mod paradoxal, lucrurile merg mai bine. Raportul ala a scazut la aproape 2 de la 5 si am avut si 2-3 cicluri fara medicamente, de vreo 40 si ceva de zile dar e pentru mine e foarte bine.
N-am mai ajuns la endocrinolog dar am fost la ginecolog sa fac testul papanicolau si mi-a zis ca probabil fiind mai putin tesut ovarian (eu mai am doar un ovar, nici ala intreg) dezechilibrul exista dar la o scara mai mica incepand cu faptul ca ovarele secreta mai putin androgeni si de aici cu efecte pozitive in tot lantul.
Sper sa reusesc sa tin lucrurile in stadiul asta doar cu dieta si sport fara sa am nevoie pe termen cat mai lung de tratament.
elenaraluca, ce-ai mai facut? Fetele de pe listuta de mamici sau burtici, nu mai intrati deloc? Viata continua si dupa ce vine bebe , sa nu va lasati pe tanjala, e important sa fiti sanatoase pentru bebei. Mai dati si voi un semn de viata!
persephonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marijan90 Fetelor,azi am fost la doctor si m-a demoralizat de tot.Mi-a spus ca starea ovarelor mele este foarte rea, adica nu s-a schimbat nimic, sunt foarte multe chisturi pe ambele ovare, mi-a zis ca trebuie sa trec neaparat pe AC,si ca dupa 2-3 luni sa incercam sa facem o inseminare. Nu stiu ce sa fac, de cand am aflat plang incontinuu Ce ma sfatuiti? Sa iau iarasi AC? Sa mai continui cu metformin? Nu stiu, va rog dati-mi si mie un sfat ca o sa innebunesc. AAA, si mi-a mai zis ca eu pe cale naturala nu o sa raman niciodata insarcinata, sa va zic cum mi-a spus si pe un ton: "cu ovarele astea nu o sa ramai tu niciodata insarcinata.Nu ai cum ca nu o sa ovulezi in veci" |
Buna Marijan
La ce doctor mergi? Daca este un doctor bun si de incredere, eu zic ca mergi pe mana lui pentru ca el stie mult mai bine decat noi, ce trebuie sa faci tu.
Eu personal sunt contra AC pentru ca am luat multi ani si nu m-au ajuitat deloc in lupta cu PCOS-ul. Un singur lucru am observat, prima luna cand am oprit anticonceptionalele am ovulat iar apoi NIMIC!
Poate este buna si schema Dr tau. Stiu ca este paradoxal pt ca tu vrei sa ramai insarcinata si ti se da AC...dar ia perioada aia ca o pauza, relaxeaza-te si nu te mai gandi la bebe, poate iti face mai bine.
Tu cand ai mai luat AC???La cat timp ti-au reaparut chisturile?
Suntem alaturi de tine
persephonna spune:
Citat: |
persephonna, probabil ti-a dat mai putine analize pentru ca nefiind endocrinolog atat i se pare semnificativ. Probabil din cauza asta nici nu considera z3 semnificativa. Poate s-a obisnuit corpul cu tratamentul homeopat si trebuie modificat? E bine ca ai avut totusi reactie pozitiva la el. |
Mai linistit. Deci nu este incompetent doctorul ci doar nu este de specialitatea lui.
Mi-a zis ca in functi de analize si de ecografie ma v-a trimite la un ginecolog sau la un endocinolog.
Pana la urma tot in ziua 3 o sa ma duc pt analize .
Fetelor, voua cat de repede v-au reaparut chisturile dupa ce ati lasat AC???
Sunt curioasa pt ca in august anul trecut cand m-am lasat, am fost la ecografie dupa 6 luni si aveam multe chisturi, peste 8-9 pe fiecare ovar. Cum este posibil avand in considerare ca doar 6 luni trecuse de cand aveam ovarele curate??