Buna Cristiama,
Ieri si astazi mi-am facut si ecografia de monitorizare a ovulatiei si nu am avut nici macar un folicul.Mi-am luat si teste de ovulatie si au iesit negative.Deci?..........
Salut, Cristiama,
Spuneai ca ai facut mai multe inseminari si unele cu succes. Unde le-ai? Eu am facut una la Giulesti, ce-i drept cu succes (insa am pierdut sarcina)insa pentru ca am oroare de spitalul ala as vrea sa merg in alta parte. Multam
Draga mea Andreea,
Poate ar fi cazul sa schimbi tratamentul. daca nu ovulezi de la clomifen (clostybegit si ovamit - antiestrogenice care au destule efecte adverse), de aici tb sa incepi. Cauta un dr. bun (sa stii ca mai sunt si in Romania, nu doar in Bucuresti, ci si prin alte parti), sa iti recomande un tratament de stimulare mai complex. Eu am facut 1 an si jumatate trat cu clomifen + utrogestan (apropo, schimba duphastonul pe utrogestan sau arefam luat pe cale vaginala, este mult mai bine)+ pregnyl, apoi am facut 1 an pauza, si am schimbat dr, spitalul, tratamentul, casa, mentalitatea (doar pe sot l-am pastrat
). Si dupa 2 luni de trat cu Puregon (FSH injectabil), iata ca minunea a venit si asteptam un bebe.
Pasi de urmat:
1. Analize profil hormonal (inclusiv h tiroidieni) in ziua 2-3.
2. Analiza secretii vaginale (test papa nicolau).
3. spermograma+spermocultura la sot - inca una, chiar de a iesit buna ultima, ca nu pocneste...
4. Monitorizare ecografica la un medic bun, de preferat intr-o clinica particulara ca sa aiba timp de tine, nu sa te fugaresti cu alte o mie de paciente in spital.
Bafta multa! Si rabdare, optimism.
23