CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (2)
Raspunsuri - Pagina 18
Ramona J spune:
Andreia, multa sanatate. Sper sa-i dai repede de capat, sa nu fie ceva serios.
Felicitari Antoniei pentru progresele de la inot. Noi l-am intrerupt deocamdata.
Am tot cautat sporturi pentru Alexandru, ca nu-i placea nimic. Acum ii place si scrima si tenis, eu as fi vrut sa se axeze pe un singur sport. Se cam hotarise ca merge pe inot, dar azi a fost ultima zi la scrima, au avut meci si era asa de fericit ca l-a batut pe copilul care era considerat cel mai bun din clasa. Acum sint incurcata rau, nu mai stiu ce sa fac.
Am uitat sa scriu temele de saptamina asta, inainte sa le predea.
A facut si Alexandru exercitiile online, a avut o greseala la un set si doua la celalalt. Una dintre ele a fost de neatentie (nu scapam de astea!), celelalte erau din materie nestudiata inca. Vad ca a prins gustul, nu se mai vaita cind trebuie sa le faca. Sint mai grele decit ce invata la scoala, cred ca-i prind foarte bine.
cge spune:
Andreia, sanatate multa.
Cum e in concediu, cum te simti ?
Oana, felicitari Antoniei.
April, felicitari Andradei.
Noi nu prea avem de povestit, Victor a scapat ieftin cu lectiile sapt. trecuta.
Ieri a avut zi pedagogica, a fost la un atelier de bucatarie la el la scoala.
A invatat sa manance si sa pregateasca salata, 'crepes fines au somon' si un prafait de fructe.
Va dati cum s-a uitat la castronul cu fasole care i l-am pus eu aseara in fata
.
Noi nu prea facem ciorba de fasole, dar in weekend am zis sa mai schimb meniul cu unul traditional.![]()
Victor citeste mult, s-a indragostit de Strumphi, si citeste toate cartile cu ei.
Diseara am intalnire cu invatatoarea si va spun mai multe maine.
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ramona J spune:
Cristina, cum a decurs intilnirea?
Andreia, n-ai mai scris. Cum te simti?
Alexandru a facut ieri testele de pe site. La primul set a avut greseli, doua sau trei parca. Una a fost din neatentie, celelalte nu le-a stiut. Au fost multe cu impartiri, pentru el asta e mai greu deocamdata. La al doilea set n-a avut nici o greseala, dar s-a blocat la unul din exercitii (nu greu) si a durat cam mult sa-l rezolve.
Sint nemultumita de invatatoarea lui de la scoala, mi se pare ca n-am de ales decit sa muncim acasa. Ne-am mutat aici tocmai pentru scoala si el a avut ghinionul sa dea peste invatatoarea asta neserioasa.
cge spune:
Ramona, multumim de intrebare.
Sedinta a fost sa ne prezinte invatatorii lui Victor,invatatoarea cu care a inceput clasa-3-a a renuntat la invatamant (a preferat munca de birou la o Comisie scolara), si acum face 3 zile#sapt cu o invatatoare si celelalte 2 cu un invatator.
Mi-au zis ca nu se vede ca vine din clasa de 'accueil' ca nu are goluri, eu le-am zis sa i le mai caute.
L-au laudat intr-un cuvant
, si mi-au zis sa nu mai stresez copilul, ca e 'satisfaisant'.(bine adik)
Eu i-am intrebat ce trebuie sa facem ca sa fie f. bine. Nu va spun cum se strambau ceilalti parinti autohtoni la intrebarea mea.
Cik trebuie sa o uimeasca pe invatatoare, nu numai sa faca corect exercitiul si sa il termine si in timp record etc.
Voi ce mai povestiti ?
Ati inceput sa le scrieti mosilor ?
Pe curand,
Cristina,
Ramona J spune:
Vad ca la voi sedintele sint cu toti parintii deodata. Noi ne intilnim cite 15 minute cu invatatorul, fiecare parinte separat. Habar n-ai despre ceilalti copii.
Cu viteza e problema si la Alexandru, dar si cu neatentia. Greseste mai mult la exercitiile care i se par usoare, decit la cele pentru care trebuie sa-si bata capul putin.
Eu de mos nu intreb, mi-e groaza de lista.![]()
Alexandru e cuprins rau de legos acum, avem si Wii deci un joc ar fi bun iarasi.
La Anuta sint incurcata, nu stiu deloc ce sa-i cumpar.
cge spune:
Ramona, si aici rezultatele copilului le spun separat fiecarui parinte .
Dar de asta a fost ceva amestecat, nici invatatoarea nu are experienta si a degenerat sedinta.
Victor comandase altceva Mosilor, acum s-a schimbat vrea 'Oraselul Strumfilor'.![]()
Cristina,
april spune:
Scoala a devenit o vanatoare 
Exact cum politaii vaneaza sa te prinda ca ai depasit viteza se pare ca asa e si la scoala.
Sunt ascultati copiii iar daca stiu nu li se dau note insa daca nu stiu
nota mica. E valabil si la engleza.
De joi pana vineri le-au dat sa invete o treime din scrisoarea aIIIa. Stim cu totii ca e o poezie grea si sa o inveti de pe o zi pe alta chiar si o treime e mult pt clasa aIIIa mai ales ca au si alte materii la care au teme. I-au ascultat pe toti, cei ce n-au stiut au luat I (insuficient), cei ce au stiut n-au luat nota. Si e valabil in general nu doar la poezii. Acum imi dau seama de ce e atat de stresata cu lectiile. Si ce bucuroasa era saracutza ca a stiut poezia.
Nu-mi place deloc sistemul asta de invatare. Probabil ii si observa care stiu si care nu dupa cum ridica mana sau se tupilesc in banca. Practic invata sa doar sa nu ia note mici. Ar fi ok daca ar nota activitatea din timpul orelor si sa faca o medie, dar din pacate nu e asa. Ii tot spun ca nu conteaza notele, daca stiu ca e silitoare si vad ca invata e ok, insa ea se consuma tare mult.
Asta-i invatamantul din Romania 
Dada
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui april Scoala a devenit o vanatoare ![]() Exact cum politaii vaneaza sa te prinda ca ai depasit viteza se pare ca asa e si la scoala. Sunt ascultati copiii iar daca stiu nu li se dau note insa daca nu stiu nota mica. E valabil si la engleza.De joi pana vineri le-au dat sa invete o treime din scrisoarea aIIIa. Stim cu totii ca e o poezie grea si sa o inveti de pe o zi pe alta chiar si o treime e mult pt clasa aIIIa mai ales ca au si alte materii la care au teme. I-au ascultat pe toti, cei ce n-au stiut au luat I (insuficient), cei ce au stiut n-au luat nota. Si e valabil in general nu doar la poezii. Acum imi dau seama de ce e atat de stresata cu lectiile. Si ce bucuroasa era saracutza ca a stiut poezia. Nu-mi place deloc sistemul asta de invatare. Probabil ii si observa care stiu si care nu dupa cum ridica mana sau se tupilesc in banca. Practic invata sa doar sa nu ia note mici. Ar fi ok daca ar nota activitatea din timpul orelor si sa faca o medie, dar din pacate nu e asa. Ii tot spun ca nu conteaza notele, daca stiu ca e silitoare si vad ca invata e ok, insa ea se consuma tare mult. Asta-i invatamantul din Romania ![]() Dada |
April la noi nu se intampla asa , slava domnului .
Sunt ascultati zilnic dar tot zilnic sunt notati indiferent ca au stiut ori ba. Doamna le pune note in caiete pentru munci independente, pentru ascultatul oral are dansa un carnetel. Periodic face medie cu toate aceste note zilnice, teste si le pune calificative in carnet.
Eu ma mir cum poate femeia aia sa corecteze zilnic, la virgula, 25 de caiete de teme la toate materiile, pluz tot zilnic munca independenta la romana si mate si sa le puna atatea calificative .
Pentru ei insa este ok, ii tine in priza.
Bogdan e multumit de sistem.
Ei au terminat tabla inmultirii la matematica , sunt in recapitulari acum iar la romana au facut substantive si analizeaza la greu pe text aceasta forma gramaticala.
Si ei au mult mai multe teme decat anul trecut, este primul an in care miercurea nu mai reusim sa ajungem la antrenament din cauza lor . E adevarat ca din pacate miercurea s-a nimerit sa fie zi lunga , au 5 ore si ies la 13.00 iar antrenamentul presupune plecarea de acasa la 15.30 si revenirea la 18.30. Deci ...pica. Ne ducem doar lunea si vinerea .
Eu sunt multumita ca si-a pastrat bunul obicei sa isi faca temele singur in camera fara sa il pisez , obicei dobandit din clasa I.
Lunea trecuta au avut concurs Eurojunior si din ce am vazut a raspuns corect la 16 intrebari din 17. Sa vedem si rezultatul oficial.
Din ce am observat eu invatatoarea noastra nu este adepta invatarii" pe de rost", mecanice , ei nu prea au teme de invatat in asa fel, aproape deloc.
Au insa de facut rezumate, compuneri, multe enunturi folosind cuvinte date.
La capitolul citit incepe sa rasara soarele in sensul ca il vad zilnic lund cate o carte si citind cateva pagini de drag indiferent de subiectul cartii cu conditia sa o aleaga el voluntar nu sa ii fie impusa.
Cam atat despre scoala.
De Craciun el vrea o consola Wii pe care "mosul" a achizitionat-o ieri impreuna cu jocuri si taica-su nu mai are rabdare sa vina odata craciunul
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
helbi spune:
Anto, am rezolvat, ce mai rugat. Imi pare rau de ce se intimpla acolo.
Eu sunt bine. Cauza a fost glicemia mica. Nu e patoligic, deci nu e diabet. A fost si pe un fond accentuat de oboseala. Altfel, analizele sunt toate bune. O sa le repet in ianuarie, dar, pina atunci, va trebui sa maninc imediat ce ma ridic din pat, ceva, putin, dar trebuie. Eu nu mincam la 6,30 nimic, beam doar un capuccinno. Micul dejun i-l luam spre 10. De 3 zile am urmat recamandarea dr. si sunt ok.
Revin mai tarziu cu info despre Bianca.
chevara spune:
buna.sunt oana din Calarasi Romania.am un baiat clasa a3-a.Pe acel site cu exercitii se pot inscrie si copii din romania????nu prea am avut rabdare sa parcurg cu atentie tot ce s-a scris.Daca da o rog pe Ramona sa-mi dea si mie adesa pe <chevara_8@yahoo.com.Ma uimesc copii vostri cu atata pr0gram extrascolar,mai au timp da joaca???Nu obosesc???al meu nu are asa mare rezistenta.