Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(83)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Azi am intrat in saptamana 33
Nu pot sa cred cum trece timpul...Doamne, sper din inima ca si ultima suta de metri sa fie ca si pana acum, fara probleme!

Mav, mare dreptate ai, si eu le-as da acelasi sfat mamicilor care sunt la primul bebe. Plus carti despre psihologia copilului mic, sunt cele mai importante!!! Cititi acum, cat mai este timp, ca dupa ce vine bebe...cel putin o perioada, si spalatul pe cap va fi un lux !

Mirtha, super cumparaturile, imi place mult hainuta aceea de iarna, s-o poarte sanatoasa Eva mica!
Interfon pt. bebe am si eu de data trecuta, este de la Chicco si am vrut sa-ti spun ca are o raza de peste 200 m. Eu am iesit cu el dupa mine si la buticul de la coltul blocului (o singura data ) si am auzit-o pe strumfa!

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 32+

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

multumesc de info.interesant situl.si asa e cum spune mamiseli ar trebui sa ne preocupe ingrijirea bebelusului si nu nasterea.eu am citit pe DC putin despre prima luna acasa cu BB.ma voi informa mai mult caci apoi nu va mai fi timp de documentat

34+
Man-Dat Christian
AMR 3 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cata_myky

multumesc de info.interesant situl.si asa e cum spune mamiseli ar trebui sa ne preocupe ingrijirea bebelusului si nu nasterea.eu am citit pe DC putin despre prima luna acasa cu BB.ma voi informa mai mult caci apoi nu va mai fi timp de documentat

34+
Man-Dat Christian
AMR 3 sapt

Din pacate ideea nu-mi apartine mie ci lui Mav, eu sunt doar o eleva silitoare. Si da, si eu sunt de acord cu concentrarea pe cresterea bebelusului si nu pe nastere dar cand te apuca frica... Eu, de exemplu, sunt terorizata de anestezie. Daca e rahi sau epi sunt ingrozita ca nu nimereste coloana mea stramba sau ma lasa paralizata de tot iar daca e generala, mi-e teama ca nu ma mai trezesc. Ce sa-i faci, teama de om bolnav. De aici si interesul pe care il manifest uneori pt cezariana si cum se desfasara ea. Probabil ca si la celelalte fete care intreaba obsesiv de nastere e aceeasi problema, teama.

Mihaela 31+ Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Felicitari Diana pt 33 de saptamani implinite. La cat mai multe spre 40!!

Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

La multi ani Carmendu si Nadina ! Sa fiti sanatoase si voi si bebeii vostri
Madutza la fel am facut si eu cu linkul (cred) , am apasat pe butonul rosu cu Tube si am pus linkul intre paranteze...daaar nu a mers ...poate nu am luat linkul bun
Elilov daaa mi-a crescut destul burtica in comparatie cu mine ca asa nu are decat 89 cm si am 51 kg. waaww nu am avut niciodata atatea deci am pus 10 kg deja si mai am cam 2 luni .
Miercuri merg la eco sunt curioasa cat de mare e bebelina .
Mirtha sa folositi sanatosi achizitiile facute , imi place modul in care le prezinti

Criss 30+
http://community.webshots.com/user/criss703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

ginye am vazut pozicile si la fel ca si fetele vad o fetisoara trista pai se poate un zambet asa mic pt noi te rugam
diana hehe la mai mare
cata-miky sa il intrebi eu stiu ca trepuie crescut aportul de Ca in ultimul trim ii trebuie bb-lului
Mirtha
mamiseli buei cum ai stat tu cuminte si nu ne-ai zis nimica ca ai implinit un anisor de casatorie..pai cat am stat sa imi storc creieri de ziua mea ca stiam ca vazusem in poze 01.09 la una dintre voi...pai se poate LA multi ani! fericiti sa prindetii 100 impreuna
32+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

cata-miky eu iau 10 zile calciu ..20 zile elevit asa mi-a prescris dr. gine si tot asa si med. de fam. , iar elevitul contine si el calciu ...deci calciu am luat toata sarcina mai mult sau mai putin. Am constatat ca in zilele in care iau numai calciu (2/zi) nu am asa carcei ca si in zilele cand iau elevitul (prenatale).
Mamiseli La multi ani si tie ...de casatorie , sa fiti fericiti sa va intelegeti si sa va bucurati de bebe

Ca tot veni vorba de aniversari si noi maine implinim 7 ani de casatorie ...si ii vom sarbatorii printre galeti cu vopsea , dulapioare , saltele ...ei, noi sa fim sanatosi ca vom termina si renovarile

Criss 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Fetelor cu multa placere !
Am incercat sa expun o serie de informatii pe care la rindul meu le-as fi cerut sau as fi vrut sa le am.
Daca mai aveti intrebari no probleme.
Merg sa imi pregatesc bagajul pt. maine - o nou zi la job.

Diana multumesc pentru urari ! Cit priveste mini interfonul am stiut de la bun inceput ca raza de actiune este foarte mica. Comparasem ofertele de pe net de ceva timp. De la acest interfon am urmarit restul celorlalte aspecte.
De supravegheat pe Eva nu cred ca va fi asa problema pt. ca voi avea bona incepind cu 01.11. Pina atunci sotul cu mine ne vom ocupa . Sotul mai are 10 zile de CO si cu inca cel putin 10 paternal cred ca vom acoperi supravegherea pina pe 01.11. indiferent cind se va produce nasterea cin cursul lunii octombrie.

Cit priveste importanta nasterii si a ingrijirii sugarului sunt de parere ca ambele procese sunt importante pentru mine ca femeie si pentru copil ca noua fiinta .
Nasterea are pe anumite aspecte o importanta chiar decisiva chiar pentru evolutia bebelusului. Psihic pentru femei are de asemenea o importanta deosebita. Iar psihicul e acelasi. Cu el ramai si dupa ce aduci bebelusul acasa , nu se schimba la intrarea in casa si nici la iesirea din spital. Am vazut zeci , nu unul , zeci de cazuri cazute psihic dupa experineta nasterii - aia fiziologica .Iar asta a insemnat ca au debutat cu stingul in adusul copilului acasa.
Au plecat darimate psihic pentru ca nu au avut un minim informational despre nastrea in sine iar aceasta experienta peste care s-a grefat emotia covirsitoare a sentimentului matern , le-a zdruncinat destul de rau psiho-afectiv. Pe o baza labila normal ca restul emotiilor si cerintelor nu au cum sa aiba un impact pozitiv.
Faptul ca nasterea este un proces fiziologic mie una nu imi ajunge , nu imi este suficient.Si sarcina e un proces fizilogic (ca si gripa , ca si altele de altfel) si de-aia nu au loc depresiile cele mai puternice pe sarcina. Depresii care din pacate au ramas dintr-un automatism total nociv de tabu. Hai sa le negam pe vesnica fraza ridicata la rang de postulat: sarcina e cel mai frumos anotimp din viata unei femei. Restul nu se merita - ca nu e prea important comparativ cu bebelusul , nu ? Dar nimeni nu realizeaza ca cei doi bebelusul si mama continua sa co-existe intr-o interdependenta totala. Iar femeia nu dispare doar ca a devenit mama . Ca sunt inversate rolurile ,a sta e altceva. Nu intelg de unde aceasta relationare timpa ??!!! Astepti un copil deci lasa despresiile cauzate de modificarile sarcinii ca astea sunt un soi de aere si talente. Ba mai rau hai sa le infieram pe cele care le au ca sunt superficiale si nu intelg rolul maternitatii.

Tot asa e si cu nasterea si ingrijirea bebelusului. Hai sa ne concentram pe bebe si pe noi mai la urma sau deloc. Ca asa e normal - mama sacrificatoare a tot. Si a fiintei ei , si sotului si job-ului si atot . Ce sa mai vine bebe e prapad !
Fiecare proces are rolul lui si tocmai de aceea ar trebui sa ne preocupe ambele sub aspect informational.
Nu vad de ce nu ne-am putea informa pe ambele aspecte si de ce ar trebuie sa excludem sau sa diminuam calitatea si cantitatea informatiei una in detrimentul alteia.
Nu mi se pare ca sunt o mama denaturata pentru faptul ca ma preocupa procesul nasterii in amanunt. Pina la urma ambele procese fac parte din viata.
Nu ma intereseaza daca sunt egale sau nu sub aspectul importantei - asta depinde strict de fiecare si de modul in care le resimti afectiv. Hai sa nu absolutizam de la un caz particular la un caz general. Pentru daca ma simt mai in siguranta acum sa scotocesc pina la epuizare info. despre nastere asta voi face.
Am de gand sa culeg cit mai multa informatie pe ambele fronturi , pot , am facut-o pina acum si o voi face pina cind se va mai diminua din frica si nevoia de informatie. Cit se poate. Ca oricum pina nu traiesti pe viu , teoria ramine teorie dar ajuta . Ca de-aia e prima si apoi e urmata de practica.
Singurul lucru pe care imi permit sa vi-l sugerez : in orice aspect sa fiti informate iar momentul cel mai bun pt. culegerea informatiei pare ca este cel de acum cit bebe e in cutie. Fiti insa convinse ca veti gasi si timpul necesar , e doar o chestiune de vointa si organizare , si dupa ce bebe se va naste.
Nu e cazul sa disperati daca nu veti reusi acum sa culegeti maximul de informatie. Ceea mi se pare important este ca la monetul X sa va gasiti sursa cea mai importanta , credibila si rapida de informatie ! Ei si daca info. sunt multe si contradictorii alegeti opinia majoritara. Oricum s-ar putea sa nu mearga. In toate alegerile e un risc.

Nu voi dramatiza insa de parca a fi mama e experienta suprema si trebuie sa fac plecaciuni pe altarul ei si sa ii dedic totul , sa o ridic la rangul de regina suprema , sa nu mai vad , sa nu mai aud , sa , sa ........ E o alegere de viata - a mea , nu mi-a bagat-o nimeni pe git , una importanta si mai speciala. Dar in fond e viata !
Nu voi ma apuca acum nici sa analizeze cantitativ care proces e mai important. Fac parte din viata ambele procese, au rostul lor si etapa lor fiecare si le voi trata ca atare. Voi da cezarului ce-i al cezarului ! Nu voi subestima pe nici unul dintre procese - am invatat din experientele tragice ale altora ca nu e bine .

Mirtha 35 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

AMR 5 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Eli multumesc mult de tot. uite ce surpriza mi-ai facut ca ti-ai adus aminte!!!1[pup. Asa e am implinit un an de casnicie cu iubitelul meu.
Cris Sa fiti fericiti multi multi ani impreuna

Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Multumesc Criss. Multa bafta la eco . Si eu merg miercuri la control. Sper sa venim cu vesti bune amindoua !

Citat:
citat din mesajul lui criss703
[Miercuri merg la eco sunt curioasa cat de mare e bebelina .
Mirtha sa folositi sanatosi achizitiile facute , imi place modul in care le prezinti

Criss 30+

Mirtha 35 + Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

AMR 5 SAPTAMANI

Mergi la inceput