as vrea sa vizitez Scotia

as vrea sa vizitez Scotia | Autor: xerxe2005

Link direct la acest mesaj

Anul viitor as vrea sa vizitam Scotia pe cont propriu, cu transport cu avionul pana acolo, cu cazare in regim bed&breakfast.
Aveti ceva sugestii privitoare la traseu sau chiar cazare?
Multumesc.

Razvan Gabriel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

http://www.turistclub.ro/circuit-scotia-13-zile_2738.htm
Desi plec pe cont propriu intotdeauna studiez oferta diferitelor agentii sa vad trasee si obiective.Foarte util e si un ghid turistic.Apoi iti poti face rezervarea la hoteluri pe net sau uneori agentiile iti dau un pret mai bun.
numarul unu fa-ti rezervarea la avion.Vezio ca azi e un pret mai bun ca miine.Asta la low cost...nu stiu daca zboara lowcosturi acolo,desi am impresia ca wizz air da.
Poate intra cineva care a fost deja.\Vezi simbata si duminica programul pe la obiective.La foarte multe este inchis duminica si uneori si magazinele,asa ca in aceasta zi trebuie sa planifici un parc,etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna,

Low-cost este din Budapesta... Budapesta-Glasgow. Poate si altele...Sunt multe de vazut, depinde ce te intereseaza... peisaje (Highlands, insulele), castele, orase (Glasgow, Edinburgh etc), cumparaturi etc. Preturile sunt... de toate felurile pentru toate pungile, din nou, depinde ce iti doresti. Oricum, UK e mai scump decat Franta, Italia etc, dar mai ieftin decat Scandinavia.

Daca ai intrebari de orice fel, cu multa placere iti stau la dispozitie

Dark Bendis

25+ cu "Huckleberry" Baby

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Tot eu... e vorba de Ryanair, Budapesta-Glasgow.

Dark Bendis

25+ cu "Huckleberry" Baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Noi am vizitat Scotia anul trecut si mai vrem. Am luat un avion din La Coruña catre Londra, am ajuns acolo pe la praz si noaptea am luat un autobuz catre Inverness. De aici alt autobuz catre Ullapul si apoi vaporasul catre insulele Luis si Harris. De aici vaporul catre insula Skye, poi autobuzul catre Armadale urmat de Edinburgh, Glasgow si dupa peripetii la aeroportul de aici iar in autobuz catre Londra. In total doua saptamani. Scotia mi s-a parut mai scumpa decat Spania, noi am dormit o singura data intr-un b&b, undeva in Insula Skye, si-am platit vreo 70 lire, in rest "hostels". In general, am mancat in pubs, mici restaurante sau supermarkets. Sunt multe de vizitat, de vazut si de gustat, cel mai bine e sa consulti un ghid, eu il recomand pe cel de la Lonely Planet. Sistemul de transport in autobuze e foarte bun si ieftin. Au fost bilete pentru care am platit 1 lira/persoana pentru distante foarte mari, asta pentru ca exista o companie care vinde bilete pe Internet si daca le cumperi cu ceva timp inainte ies ieftine de tot. In ceea ce priveste vremea, in Highlands si insulele exterioare ne-a plouat mult, in august temperatura medie n-a depasit 10 grade insa zilele sunt lungi si compenseaza. Se vorbeste engleza, evident insa localnicii folosesc mai mult gaellic si Scots. Sunt multe de spus, daca te intereseaza ceva in particular, anunta-ma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe2005 spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri, ati fost foarte dragute. Pe noi ne intereseaza in special peisajele si castelele. Orase daca o sa vedem tangential, daca nu, ne lipsim. Noi vrem ceva mai natural.
Sotul meu a fost in Anglia in 1998 si asa stia si el, ca plecare cu avionul din Ungaria e mai avantajoasa decat direct din Romania.

Sa intelg ca la hostels e mai ieftin?

Intrebari mai multe o sa am pe parcurs, ca acum abia am convins sotul sa incepem sa strangem bani ca sa mergem anul viitor. Aveti idee cam cat ne-ar trebui pentru 10-12 zile?
Copilul meu o sa aiba 2 ani. Sa il includ si pe el in planurile de calatorie sau e prea complicat?

Razvan Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Apsara said: mi s-a parut mai scumpa decat Spania,

D'apai cum Domne iarta-ma sa nu fie mai scumpa ??? Nu stiai ca destinatia de vacanta preferata a britanicilor e Spania? Nu numai ca e mult mai cald dar e mult mai ieftin .

Xerxe eu am fost la sfirsitul lui august in Scotia pentru 4 zile, am stat la B&B-uri si hoteluri de pe linga autostrada, am platit intre 60-80 lire / noapte, camera de 2 persoane. Nu cred ca e indicat sa-ti iei copilul, o sa se cam plictiseasca. Cred ca 10-12 zile pentru Scotia e enorm. M-as plictisi de moarte, ca sa nu-ti spun ca ai 99% sanse sa te ploua tot timpul. Cele 4 zile cit am stat noi mi s-au parut arhisuficiente.

Mergi la inceput

10-12 zile ...mult sau putin... depinde ce vrei sa faci. De explorat Scotia, probabil ar fi de ajuns (da' uite, eu locuiesc aici de 5 ani si mi-au ramas taaare multe de vizitat). Mai greu e cu cel mic, sa nu se plictiseasca, din pacate la noi copilul "vine" doar peste cateva luni asa ca nu as stii ce sa recomand. Sunt tare multe de vazut... de exemplu, daca v-ati stabili "sediul" in Glasgow (posibilitati multiple de cazare la preturi rezonabile, eu as zice ca in jur de 40-50 de lire pe noapte) si, folosind transportul public adica tren+feribot ati merge o zi pe coasta, o zi in zona Ayrshire, o zi pe insula Arran ... ca tot ziceati ca v-ar interesa peisaje si castele hai sa zicem ati vizita si orasul intr-o zi-doua daca va pasioneaza muzeele, arhitectura... uite ca au trecut 3-5 zile. Si asta doar prin zona de vest..daca v-ati stabili "sediul" in Edinburgh ati putea repeta figura dar pe coasta cealalta... iar daca ati lua-o spre nord, catre Highlands, sau in zona Oban, sau catre Aberdeen, Inverness, Dundee ... sau si mai la nord...ca sa nu mai pomenesc de insulele Orkneys si Shetlands...

Cat despre vreme... eh... intr-adevar sansele sunt sa ploaie destul de mult... dar nu e neaparat.

Dark Bendis

26+ cu "Huckleberry" Baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Xerxe iti recomand un orasel super fain in Scotia, se numeste Plockton. Am mancat niste creveti bestiali acolo si pe geam vedeam palmieri, chit ca era frig tare afara.

Nu cred ca e o problema sa mergeti cu puiul mic. Scotia, ca si Anglia de altfel, sunt foarte baby friendly. Gasesti peste tot facilitati pentru copii si lucruri de facut.

Noi am inchiriat o masina si ne-am plimbat din Glasgow pana in inverness si inapoi prin Edinburgh. N-am avut la dispozitie decat 3 zile si am fost cam pe fuga dar tot a fost frumos.

fianna cu printisorul Matei

http://www.blurb.com/bookstore/detail/295731

Mergi la inceput