Dictare la engleza?
Desi suntem abia a II-a, ora viitoare de engleza vor da dictare.
Lasand la o parte nemultumirea mea fata de metodele de predare abordate de doamna...toata ora copii au copiat de pe tabla mai mult de o pagina de expresii (Cum te cheama, ce mai faci, cati ani ai, eu sunt, am .. ani, fac bine) si toate cifrele de la 1 la 10...in engleza si romana
... cica ora viitoare le da dictare...
Aici eu sunt total nedumerita...ce inseamna dictare in engleza? Le spune in engleza si ei sa scrie? Sau le spune in romana si ei sa scrie in engleza???
Cum se procedeaza??
Raspunsuri
An@ spune:
Eu cred ca dictare inseamna ca le zice in engleza si ei sa scrie...dupa dictare
. Sau poate sa fie o combinatie: ambele variante pe care le-ai zis tu.
Dar la ce metoda de predare are dna voastra, la ea poa' sa insemene orice dictarea asta...
(noi suntem mici inca, dar citind pe aici ma crucesc ce/cum se "invata" acum prin gradinite/scoli. Brrrr!)
mami de Ana (22 mai 2007)
xxxwoman spune:
Hmmmm... cam devreme pentru dictare, mai ales ca din cate stiu limba straina se face din clasa a doua... (cel putin asa era pe vremea mea). Clar ca le spune in engleza si ei trebuie sa scrie... ca altfel s-ar chema traducere, ceea ce depaseste pana si capacitatile unui adult... Ma imaginez la prima ora de chineza si la a doua sa dau dictare (am facut paralela asta pentru ca engleza o stiu cat de cat)... Probabil tipa vrea doar sa vada daca au prins ceva din regulile de scriere a unor cuvinte functie de pronuntie...Oricum mi se pare o imbecilitate, mai mult ii streseaza.. Chiar sunt curioasa care vor fi concluziile trase de ea?
filofteia spune:
Multumesc pentru raspunsuri fetelor! 
Ei au facut engleza si in clasa I,este optionalul lor, in ultimele saptamani incepusera sa scrie, dar nu m-am gandit ca acum ii va lua asa din prima.
Si eu mi-am spus ca s-ar fi numit traducere daca le spunea in romana...desi nu sunt chiar sigura ca fiimiu ar fi stiut ce inseamna traducere. 
Ce sa psun ca abia acum fiimiu scrie corect dupa dictare in romana, dar in engleza. 
O profesoara de engleza nu avem totusi??? O parere autorizata?
alina2006 spune:
1.dictare la limba engleza inseamna ca profesorul spune in engleza cuvintele sau expresiile respective iar copiii le scriu. dictare la limba romana, profesorul zice in romana copiii scriu in romana. nu are cum sa le zica in romana si ei sa scrie in engleza.
2. intr-adevar, metoda asta e cam dificila tinand cont ca sunt abia in clasa a doua...cel mult 5 cuvinte pt dictare. scrise in clasa de cateva ori, date ca tema de scris inca de cateva ori si apoi date ca dictare.
3.la varsta asta ar trebui sa se axeze mai mult pe varianta de oral iar in momentul in care se intalnesc cuvinte usoare gen: ball, door etc de scris. restul oral.
o zi buna!
helbi spune:
Filofteia, si noi suntem cam in aceeasi "oala". Au inceput engleza anul trecut, n-au facut mare lucru si acum o o super profa care a facut cu ei, exact ceea ce ai scris tu (cum te cheama, citi ani ai, de unde vii, etc). Pt ca noi locuim in Germania, li s-a scris pe tabla in engleza si in germana. Au fost anuntati ca vor avea test, si, ca si tine, m-am gindit ca le da cuvinte/expresii de scris. Am pus-o si a invatat sa scrie tot. A scris cite un rind cu fiecare cuvint simplu, de ex. door. I-am facut test acasa: intrebarile scrise in germana, si ea sa le scrie in engleza si vice-versa.
Stii in ce a constat de fapt testul?!
Profa le-a "dictat" in engleza:
1) listen and draw lines:
si a inceput un dialog de ex. Hy, I-m Tom. May I speack with Ann , please?" ....Iar copii trebuiau sa traga o linie de la Tom la Ann.
2) Listen and circle the right things
3) Listen and colour. Read and draw lines.
Aici de ex. aveau o pereche de jeans si ea zicea: blue jeans, iar ei trebuiau sa coloreze cu albastru acei jeans.
4) Read and circle the right 5 words (presupun ca au avut vreo 10 cuvinte, si trebuiau citite si incercuite 5 corecte............vineri sper sa le aduca testul si ma lamuresc mai mult).
E posibil ca si la voi sa apara ceva de genul asta, pt ca altfel, mi se pare f devreme pt dicatre in engleza.
happiness spune:
Eu cred ca am mai raspuns si pe didactic...Pana la urma a dat dictarea aia?Ca sunt atre curioasa!
filofteia spune:
Da happiness...ai raspuns...inca n-au avut ora de engleza...
Iar o chestie care ma enerveaza...m-am agitat atat, pune copilul sa repete si se pare ca saptamana asta sarim ora de engleza.
Nu ca mi-ar parea rau, dar si eu eram curioasa, daca a fost doar o amenintare ca sa stea cuminti in banca...se poarta la noi chestia asta... sau chiar va fi dictare pe bune.
Sigur le-a spus ca le da dictare, caci am intrebat si alti copii...m-am gandit ca n-a inteles al meu bine.
Macar am aflat cum trebuie sa incep cu el...pana vor incepe la firma orele (pe 6 octombrie), de anul asta invata sa scrie si am incredere in doamna de acolo si metodele folosite s-au dovedit potrivite pentru copilul meu cel putin, iar el adora sa mearga la firma.
Helbi multumesc mult
, dar noi invatam in romania...nu se dau teste de genul asta, ci dictari.
filofteia spune:
Da, saptamana asta n-au facut ora de engleza.
Adica optionalul n-a fost in orar
.
Azi se pare ca vom afla orarul definitiv si abia astept sa vad cand este ora de engleza.
Deci mai avem un weekend sa exersam la dictare
...si ne apropiem de orele de la firma, in care eu imi pun mari sperante...sa le explice ce si cum este cu sunetele si scrisul in engleza.![]()