America (124)
Raspunsuri - Pagina 8
corinadana spune:
Charter ele sunt neighborhood schools, magnetele sunt cu loterie. La charter nu i bused, la magnete da. La magnet castigi points ca sa continui tot in magnete, la chartere nu.
Si charterele si magnetele au diferite specializari, de ex a Ralucai este science magnet.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
ciuf spune:
Avem si noi o charter school care cica e tare buna in matematica. Se lauda ca au copii care au ajuns la Harvard.
Insa lista de asteptare este imensa. Isi pun astia copiii pe lista imediat ce i-au scos din spital . Asa am facut la Eva, ea nu va avea probleme sa inceapa acolo, insa la Luca nu stiu, mai vedem.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
corinadana spune:
Pai uita te cum este rated scoala Ciuf. Pana la Harvard e drum luuuung, nici macar middle school urile nu am auzit sa aiba asa conectii pe aici; abia de la high school uri se vorbeste de Harvard, Yale si aletele...
Parere personala: in elementary school fac matematica lui peste! am vazut deja si o carte de a 5a si m am convins...
corina mama Ralucai
neda spune:
Mutumesc pt raspuns.
Pai daca e asa am sa incep si eu sa vad cum e aici cu lista de asteptare.Cel mare are 2 ani si am inceput sa ma uit dupa kinderschools( parca asa le zice).Daca nu trebuie sa platesc pt scoala si mai sunt si bune, e tot ceea ce imi doresc.
neda
corinadana spune:
Pai incepe cu pre school ca pana la kinder mai este, abia la 5 ani e kinder ul!
corina mama Ralucai
neda spune:
Corina-ai dreptate, dar ma gindeam sa il pun deocamdata pe lista. Deja merge la gradi 3 zile pe sapt, dar avem probleme cu acomodarea. Datorita faptului ca nu intelege si nu vorbeste limba engleza, acomodarea e mult mai grea pt el.Si acum ma invinovatesc ca nu am vorbit pina acum deloc in engleza cu el.
philip spune:
corina, tre sa te contrazic, charteru' e cu loterie, scrie si pe wiki, dar stiu si din experienta personala. ma repet, si eu vizez una si admiterea se face pe baza de loterie dar nu exista lista de asteptare, tre sa bagi copilu' la loterie in primavara. apoi, teoretic se trage la sorti.
philip&andreea
corinadana spune:
Raluca a fost in situatia baietelului tau! nou venita din RO, fara sa stie nimic in engleza a inceput pre school (3 ani si 9 luni). Nu te necaji! ai sa vezi ce repede o sa invete si engleza tu incearca de i pastreaza romana si va fi totul OK. Acum are aproape 9 si vorbeste/citeste si scrie in ambele limbi!
La scoala la Ralu aproape toti copiii vorbesc doua limbi (excludem pe americani care vorbesc doar una, ha ha!)
corina mama Ralucai
corinadana spune:
Poate nu m am exprimat eu bine Andreea. Charter ul functioneaza ca si neighborhood, te ia daca esti in zip codul lor. Magnet ul poti fi gard in gard intrarea se face pe baza de puncte.
Bineinteles ca pot aplica si la o charter mai indepartata dar nu am atatea sanse in fata celor ce locuiesc in zona, eu astept sa vad daca ramane ceva.
Noi ne apropiem de middle school, avem o magnet si o charter in acelasi campus. Chartera o ia sigur pe Raluca (e scoala care deserveste zona noastra), Magnet pe baza de puncte...(science magnet la care i acum ii da la sfarsit 12 puncte care i sunt de folos la middle magnet) - crede ma am inceput sa merg pe la open house la ele nu de pe net.
Daca copilul e alb si in anul acela magnet (ca sa fie magnet tr sa aibe un anumit procentaj la rase - crd ca i respectat procentajul de la statul CA) are nevoie de albi copilul este luat automat si asta se aplica ptr orice rasa daca e nevoie de ea ca sa atinga procentajul. Stiu de la noi de la scoala ca nu avem destui albi si risca sa nu mai fie magnet. Directoarea a aprobat IMEDIAT tot ce a fost alb.
corina mama Ralucai
Andrada spune:
Tare sint suparata fetele mele. Va spuneam io cum ma dau in barci cu lucrat de acasa. Ei bine o vita de individa (singura care nu lucreaza de acasa) a facut scandal ca toti inginerii lucreaza de acasa (ea e admin) si nu e fair. A facut plingere si sefu cica mai trebuie sa taiem din wfh ca nu e politica de firma si gagica poate face rau la human resources. Am un sef lindt cu lapte si miere nu alta, dar n-are ce face cu boua asta.
Si v-am zis ca si daca nu era economia asta, dar mai ales acum n-as pleca ca am o slujba minunata, dar vita asta (o numim cu delicatete tripleB-adica triplebitch) a reusit prin misculatii sa dea afara nu stiu citi. Nu mi-e frica de ea (taman mi-a pierdut un proiect, noroc ca il aveam salvat in fisierele mele personale) dar vreau wfh-ul meu inapoi!!!!!!!!!!! Vleau acasa!
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu