Bebelusi de iunie-iulie 2003-partea a 3 a
Raspunsuri - Pagina 9
puppe spune:
Amik, frumoasa bebelusha ta ! Poza la sanul lui mami e bestiala !
Rugaminte pentru mamicile (sau taticii, de ce nu) care 'le au' cu computerul si scannerul : cum sa fac sa pun si eu niste poze pe net ???OK, le am pe disketa, dar mai departe...?????
madishor spune:
Salutari mamicilor!
N-am mai apucat sa intru pe net de o vesnicie. Ultima data cand am scris ma pregateam sa merg la mare. Intre timp am fost la mare si am avut o aventura tare neplacuta: Ana, fata mea de 3 ani s-a distrat minunat la plaja impreuna cu tatal sau dar a avut o idee nefericita - sa bea apa de mare. Si a baut o gramada dupa care a mancat o bucata mare de turta dulce si pe la 3 noaptea a inceput sa vomite si nu s-a mai oprit timp de vreo 30 de ore cand am ajuns in spital. Nu ii statea nimic in stomac asa ca se deshidratase si a trebuit pusa la perfuzii. Am stat in spital de dimineata pana seara, timp in care eu ma duceam odata la 3 ore sa-l alaptez pe Matei in parcul din fata spitalului. Norocul nostru a fost ca si-a revenit foarte repede si am putut pleca acasa in aceeasi zi (gurile rele ar spune ca am fost dati afara din spital pentru ca facea Ana prea mult scandal). A fost tare trist pentru ca, pe langa faptul ca ne-am stricat excursia total, a trebuit sa renuntam si la petrecerea de ziua Anei si la minunatia de tort pe care o comandasem (si acum imi e gandul la tort de lamaie). Dupa ce ne-am intors acasa am facut un morman de analize si am aflat ca nu a avut nimic - a fost doar o indigestie grava, dar sperietura a fost groaznica.
Matei a implinit 2 luni si maine mergem la doctor pentru vaccin. E dolofanel si tare simpatic. Nu l-am mai cantarit in ultima vreme, dar ultima data avea cam 5500g - o sa vad maine cat a mai luat in greutate. S-a lungit binisor si toata ziua trebuie sa cautam haine mai mari prin sertar pentru ca nu-i mai vin cele vechi. Body-urile de 6 luni sunt deja cam scurtute si costumele pe care le purta Ana la 4 luni ii sunt stramte.
De curand si-a descoperit manutele si sta si se uita la ele o gramada. Pentru moment pare sa aiba o preferinta pentru mana stanga. Acum vreo saptamana i-am pus in mana o jucarica (legatura cu chei de plastic) si a inceput sa o tina si sa o bage in gura. De alaltieri a inceput sa ia singur (nu-i iese de fiecare data) jucaria daca i-o aduci in fat chiar langa mana. O prinde si o duce fulgerator in gura inainte sa ii cada. De fapt duce in gura tot ce prinde si de aceea are mereu hainele ude pe la guler. E de-a dreptul dulce cand il vezi cum isi prinde gulerul si il trage in gura si nu care cumva sa i-l scoti ca te-ai aranjat de o portie de urlete.
Tot de curand (acum vreo 10 zile cred) a inceput sa rada cu zgomot. E foarte sociabil si rade la toata lumea si mai tot timpul. Desigur asta nu inseamna ca nu ar si plange. Doar ca in general e destul de calm, nu are colici si plange cel mai adesea cu motiv: foame, oboseala, plictiseala, pampers murdar sau dureri de burta.
Ziua nu prea se rupe cu dormitul - doarme binisor in parc si aproape deloc acasa (nici conditii grozave nu are cu o surioara cu gura mare care se apuca sa strige dupa mine exact cand il pun in pat adormit). Noaptea a avut o perioada in care se trezea numai odata pe la 4-5 sa manance, acum insa il culc mai devreme si se trezeste pe la 2-3 si apoi dimineata la 6-7. Nu ma grabesc sa ii scot masa de noapte pentru ca mi-e frica sa nu scada lactatia din pricina pauzei lungi.
Relatia cu sora-sa e de domeniul meteorologiei: acum e soare si frumos si Ana il iubeste teribil pe Matei, il mangaie, ii pune deoparte tricourile care nu-i mai vin si jucariile rupte, iar peste cinci minute se innoreaza brusc si o poti auzi zicand "vreau sa-l calc cu fierul de calcat" sau "arunca-l pe bebe pe geam si ia-ma pe mine in brate". Am avut o saptamana groaznica atunci cand Ana s-a hotarat sa nu mai doarma la pranz si de pe la 4-5 dupa-masa devenea un monstru isteric si plin de resentimente impotriva lui Matei. Intre timp am inceput sa o culc mai devreme astfel incat desi in continuare nu doarme la pranz este destul de odihnita incat sa faca fata intregii zile. Cel mai rau este ca in felul asta trebuie sa hranesc, spal si culc ambii copii de una singura si uneori imi vine sa imi iau lumea in cap. Aseara Ana urla din pat pentru ca se blocase fermoarul de la sacul de dormit si nu putea sa iasa ca sa faca pipi, in timp ce Matei era sapunit in baie, asa ca a trebuit sa il scot pe Matei in prosop, sa deblochez fermoarul si sa aduc hartie .... si cam tot asa am tinut-o pana in momentul binecuvantat in care Matei a adormit la sanul meu stang si Ana jumate in pat jumate pe jos tinandu-ma de mana dreapta. Si erau amandoi atat de frumosi si de impacati incat mi-a trecut toata supararea si nu m-am mai intrebat ce-o fi fost in mintea mea cand am vrut doi copii.
Gata cu povestile pe ziua de azi!
Pe curand,
madishor si "menajeria"
p.s. scuze daca mi-ati pus vreo intrebare si nu am raspuns, dar nu am apucat sa citesc tot inca
amik spune:
vai,madishor,ce dulce ai fost.imi inchiupui cat de greu trebuie sa iti fie!dar ce ai tu acolo,doua comori,iti insenineaza viata!curaj mult,draga mamica!acusica trec anii si ii insori/mariti!:)))
pupici.
alexandra mare & alexandra mica
Kara spune:
Mihai....2 luni si 2 saptamani
noi aveam probleme mari cu constipatia, iesea o data la 2-3 zile, cu ajutorul siropelului, dar de cand l-am trecut pe milumil, face kk de 2-3 ori pe zi...am citit pe cutie si contine si lactoza, si nanul nu avea asta in compozitie...
dar ma gandesc...:: oare nu se invata copill sa faca kk decat ajutat de lactoza??
gio, sa ai grija la tetina, sa nu aiba gaurica prea mica...eu i-am mai largit-o, pt ca bb se plictisea, dar acul nu l-am folosit f incins, decat caldut, sa nu o fac prea mare.
papa
kara si mihai.
elena_ltd spune:
Bine v-am regasit dragi mamici,
Madishor, m-a induiosat tare de tot ce ai scris si m-a amuzat in aceeasi masura. Si eu sunt intr-o situatie similara, doar ca fetita mea are trei ani jumate, deh, ceva mai mare, cel putin deocamdata nu manifesta gelozii, si, cel mai important, am un mare ajutor in sot si bunici. Cu toate astea, imi sunt atat de familiare momentele in care iti vine sa-ti iei lumea-n cap :)). Te admir ca ai reusit sa pleci cu amandoi la mare, noi nu ne-am incumetat din cauza celui mic, motiv pt care am trimis-o pe Oana doar cu bunicii. Dar asa cum se vede din mesajul tau, uneori problemele apar acolo unde nu te astepti. M-a impresionat patania de la mare, dar tortul tot merita sa-l mancati. Sa-ti traiasca piticii!
Amik, ai o dulceata de fetita si pozele sunt extraordinar de reusite. Mie imi place cel mai mult cea cu voi trei impreuna si in care piticuta sta ca un pasha fericit.
Cornelia, pai ai o printesa in toata regula si unde mai pui ca este si tare, tare eleganta!
Sa fiti sanatoase si sa va bucurati de ele!
Uf, ma gandesc ca ar fi cazul sa ne prezentam si noi in poze cat mai curand. Acuma avem si noi ce arata, caci Mihai a crescut si are in sfarsit obrajori rotofei, picioruse grase si chiar gusita. Rade, gangureste, e cu ochii peste tot si e tare cumintel. Din pacate, problema noastra ramane in continuare mancatul prea des, mai ales ziua. Noaptea mananca la 10 seara, in jur de ora 1, apoi pe la 4-5 si din nou pe la 8 cand ne trezim de tot. Nici ziua nu are intervale prea mari de somn sau de masa, oricat am incercat eu sa le mai distantez. Si peste cateva zile va face 8 saptamani. S-ar parea ca asta este deocamdata ritmul lui. Mananca in continuare supliment de Milumil de vreo 2-3 ori pe zi, in special dupa-amiaza, cand laptele meu nu-i mai ajunge. In rest, crestem cu spor!
Pupici pentru mamici si bebei!
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
elena_ltd spune:
Tot eu sunt. Am uitat sa mai scriu ceva.
Puppe, eu am pus pozele pe Yahoo Photos de exemplu, dar in week-endul asta scanez si eu pozele recente si incerc sa le pun in albumul Desprecopii. Daca reusesc, iti trimit un PM si iti spun cum am facut.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
iuliana spune:
Ca tot veni vorba de poze, ia sa ma laud si eu cu domnisorica mea :))
http://community.webshots.com/user/emma_ana
Cornelia spune:
Se pare ca nu prea o sa mai am acces la internet decat poate la sf. de saptamana. o sa fac tot posibilul sa citesc tot ce scrieti.
Va multumesc pt. aprecieri ref. la Mariuta. am reusit sa ma uit si eu la pozele voastre. Amik, dolofanica ta este o scumpica. Iuliana, ce fericit e tati la spital. Felicitari pt. papusica.
Puppe, eu nu ma prea pricep, dar mi+am facut un cont la www.webshots.com, dupa care am putut sa imi fac albume-am urmat instructiunile .
Madishor, esti grozava. Eu imi doresc inca un copil peste vreo doi ani, asa ca esti o sursa de inspiratie. Povestirile tale nu ma sperie, dimpotriva, ma incurajeaza. Elena, ma bucur ca mai sunt mamici cu doi copilasi, deci se poate .
Kara, asa am patit si eu cu Maria. inainte era constipata si imi era asa de mila de ea, iar acum face kk de doua ori pe zi. La noi problema s-a reglat la ceva timp dupa ce am inceput sa bem Milumil.
Multa sanatate tuturor bb-ilor
Cornelia si bb Mariuta
crisotexa spune:
bb. Tudor - doua luni si o saptamana
Dragele mele fete,
Mi-a fost un dor teribil de voi si de povestile voastre frumoase a(acum roice nimic e o poveste frumoasa pentru noi!!!).
Am fost plecati la tara, la bunicii mei, intr-o zona de munte si ne-a mers grozav. Pacat ca vremea nu a fost asa frumoasa insa aerul era super. Ne-au mai trecut si colicii. Mai avem unele dureri insa ne tin putin (Doamne ajuata).
La doua luni aveam 5,5 kg (la nastere am avut 3,4 kg). Din pacate cu laptele stau mai prost, deja ii dau o masa de lapte praf pe zi. Ce pot sa fac, asta-i situatia!!!
Bibi, Puppe, Nicol74 si io avem copii nascuti in aceeasi zi - 8 iulie. Niste racuti tare dragalasi.
Madishor, ce simpatica e fetita ta. Sa vezi ce-or sa se mai iubeasca. Si pe mine ma bate gandul sa mai fac un pui la anul. Sa-mi dea Dumnezeu putere sa ma tin de chestia asta.
Noi mancam sapte mese pe zi (si voi vorbiti de cinci!). Din trei in trei ore (asta-i treaba buna ca mai apuc si eu sa plec incolo si incoace- mult spus). Asa a fost de la inceput, nu manca mai des decat foarte rar insa acum nici vorba de distarea meselor. Dupa baita de seara doarme 4 maxim cinci ore si uneori in timpul zilei 3 ore si jumatate.
Am inceput sa gangurim mai bine (daca se poate spune asa) si sa fim mai sociabili. Il ador si ii multumesc mere lui Dumnezeu pebtru aceasta minune.
Piciorusul e mai bine (ii fac masaj in fiecare zi) si saptamana viitoare mergem la control. Hidorcelul ala de care va ziceam ca e pe testicol (o umflatura) a disparut asa cum a aparut, adica brusc.
Voi ati facut vaccinul de luni? Sunt reactii nasoale?
De acum sunt in zona si ne vom auzi mai des. Ce bineeeeeeeeeeeeeee!!!!
Pupa Crisa
Marox spune:
Astazi Alex a implinit 3 luni. Inca nu stiu cit si daca a luat in greutate (sper!) si nici la citi cm a ajuns, vom merge saptamina asta la doctor.
De cind i-am schimbat laptele e mai bine, nu mai plinge atit de mult. Iar daca plinge e mai mult pt ca nu-i place sa fie singur. In schimb a inceput sa traga niste bombe mirositoare ceva de speriat. Una doua il cautam la pampersi banuindu-l de treaba mare...aiurea, alarma falsa in 99% din cazuri !
Am vazut pozele bebeilor vostri, sint niste draguti cu totii, sa va traiasca.
Madishor, m-a distrat mult povestea relatiilor Anei cu fratiorul ei.