Bebelusi de iunie-iulie 2003-partea a 3 a
Raspunsuri - Pagina 8
iselin spune:
BB MARIUTA este o frumoasa.v-am vazut imaginile.sa va traiasca!
si noi ne-am botezat, acum ne putem prezenta: ma numesc ANNE-MARIE, am 11 saptamani, 6kg, si ma doare din cand in cand burtica.
botezul a fost cam obositor, apoi si petrecerea( la restaurant, asa e cel mai bine pentru bb), dar au trecut toate, mi-a fost frica de raceala deoarece vremea nu a fost cea mai buna.
sanatate la mame si la prunci si sa ne citim cu bine!
Doinna spune:
Cornelia,Mariuta ta e o dulcica,sa-ti traiasca!si voi fericiti pe linga ea,bineinteles.
Fetelor,eu sunt asa necajita,nu prea stiu cum sa fac sa-mi botez si eu puiul(imi sta pe suflet)mai ales ca si mama si soacra-mea (la telefon)ma tot intreaba...l-ai botezat?Dar aici unde sunt eu este o biserica romaneasca ortodoxa dar preotul nu vorbeste romaneste,ok asta nu ar fi o problema,dar ptr ca eu m-am mutat in acest stat de cateva luni,preotul nu ma cunoaste si vrea sa merg la biserica o perioada(de cateva luni),sa ma cunoasca si pe urma sa vorbim despre botez...pe urma aici nu am prietene,asa ca nu stiu cine mi-l boteaza ptr ca preotul ar vrea sa fie cineva din membrii bisericii(si eu nu cunosc pe nimeni)...uf,uf,oricum..mai vad eu.
martta spune:
Buna, fetelor!
Bine v-am regasit dupa 3 saptamani,timp in care am avut ceva probleme cu conexiunea la internet...
Multumim pt incurajari!
Vladut s-a mai cumintit,ii place sa-si admire manutele minute intregi si sa gangureasca. Sunt fericita pt ca se comporta normal avand in vedere ca a fost diagnosticat cu o anemie destul de puternica si cu displazie bilaterala de sold!
M-a intrebat cineva despre pretul unei ecografii de sold. Imi pare rau ca nu am retinut cine, dar am citit in viteza ce s-a mai scris de cand nu am mai intrat.Eu am dat 1,3 mil pt o consultatie, 2 ecografii si analiza hemoglobinei...deci cam 300 000 ar trebui sa fie. Ecografiile le-am facut la recomandarea medicului,iar analiza de sange am solicitat-o eu pt ca mi se parea copilul cam palid.
Dar sa va spun ce-am mai facut.
Kara are dreptate. E bine sa mai consulti si alti medici, caci risti sa faci tratamente degeaba.
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa-mi fac si eu analize. Rezultatele au fost bune, astfel ca a picat ideea de "un copil anemic, dintr-o mama anemica", cum imi sugerase pediatrul respectiv.
Apoi l-am dus pe Vladut la ortoped la Grigore Alexandrescu. La examenul clinic, medicul m-a asigurat ca totul este in ordine si mi-a spus ca ecografiile de sold nu sunt intotdeauna relevante si ca pot sa-i pun doar un pampers si pentru a fi sigura ca nu este nici o problema, sa ii fac o radiografie dupa 4 luni (varsta minima la care se poate face). Oricat de idioata as putea sa va par, eu inca il chinuiesc pe Vladut cu 2 pampersi. Daca totusi?
Pentru anemie am mers la alt pediatru. Fara a-i repeta analiza, mi-a sugerat sa incep tratamentul prescris de primul.Si l-am inceput: Ca Pharco,Fe,multivitamine. Rezultatul: Vlad dadea afara o mare cantitate de lapte dupa fiecare supt. Am sunat pe primul pediatru ca sa-i cer parerea.I-am dat doar Ca, urmand ca sa fac o pauza de 5 zile dupa cura de Ca si apoi sa introduc gradual Fe.Medicul de familie a fost socat de faptul ca mi-au recomandat Fe la 2 luni, caci exista riscul de disnee.
Am luat hotararea de a repeta analizele de sange, la un alt cabinet, peste cateva zile.
Intre timp am avut si noi botezul. A fost superb.Poate ca altadata voi avea timp sa va povestesc.
Multi pupici,
Marta & Vlad
Marox spune:
Bine ai venit Iselin, sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa si frumoasa !
Martta, mult curaj si multa sanatate lui Vladut, o sa se rezolve toate cu timpul !
Doina, am auzit si eu de preoti care nu voiau sa faca botezul daca nu cunosteau parintii. Dar se intimpla in Italia, iar preotul era catolic, se stie ca sint mai exigenti. Oricum, ma surprinde ca intr-o biserica ortodoxa romāneasca preotul nu vorbeste romāneste, bineinteles, tu stii mai bine cum sint obiceiurile pe acolo, probabil e mult mai des intilnit decit cred eu.
De azi dimineata i-am schimbat laptele lui Alex. Nu sint deloc incintata ca am renuntat la laptele hipoalergenic, dar cred ca nu aveam alta solutie. El face kk o data la 2 zile si in zilele respective se contorsiona prea tare, plingea aproape imediat ce incepea sa manince si nu lua decit 60-90ml dintr-un biberon. Macar sa fie laptele de vina si sa nu aiba vreo alta problema ! I-am facut un biberon de 150 ml cu laptele cel nou, la inceput a facut o grimasa, era asa de haios, dupa care a papat tot, tot. L-am pus in patut si a stat linistit, un miracol, se uita peste tot, la carusel, dar nu zicea nici pis, dupa care a adormit. Nu-mi vine sa cred !!!
Inca nu si-a descoperit minutele, tot il pindesc, insa degeaba. In schimb isi tine foarte bine capul, in curind sper sa-l putem pune in marsupiu.
gio spune:
N-am mai reusit sa intru pe net pana acum, dar am citit ce ati scris. Taisia are aproape 8 sapt acum, gangureste, ne zambeste, e o scumpa.Acum o sapt avea 59 cm - e o lungana, purtam haine pt 3 luni, care ne vin in lungime si ne sunt largi. Greutate avea 4.870 luni. Aseara a dormit record - de la 12 la 9 - oricum, nu s-a mai trezit de mult timp noaptea, ia 5 mese pe zi, doar ca nu prea doarme in timpul zilei.
Am avut si noi probleme, a fost agitata cateva zile, si luni - surpriza - diaree. Am fost disperata, am sunat imediat la dr si am inceput tratamentul. De luni n-a mai facut kk deloc, dar eu stau si-o urmaresc tot timpul.Acum bea Humana HN caer se amesteca f greu si gros si de-abia astept sa ne intoarcem la Similac. Nici nu stiu de la ce a facut asa ceva, dar in ultimul timp adoarme cu biberonul in gura - il scot, tipa, manaca putin, iar adoarme - si masa dureaza ~ 45 min.Banuiesc ca s-a stricat laptele, asa ca mai mult de 30 min nu-i mai dau acelasi biberon. Nu stiu ce sa-i fac sa nu mai dureze atat masa. O ciupesc de obrajiori, ii scot biberonul din gura, dar degeaba.La cat trebuie sa-si tina bbii capul fara ajutor?
Marox, eu am pus-o pe TAisia in marsupiu de la 6 sapt si nu a fost nici o problema, chiar daca nu-si tine capul f bine (oricum are marsupiul aparatoare pt cap) .Ieri am fost si la dr cu ea si nu mi-a zis nimic ca nu ar fi bine s-o tin asa. Ea e super multumita si adoarme imediat ce o pun in marsupiu.
Taisia plange cu lacrimi de la 3 sapt.
Cam ce reactii fac bbeii de la vaccin?
Poate reusesc sa intru mai des. Sa auzim de bine
Gio si Bb Taisia.
bibi spune:
Salut!
sunt david am implinit pe 8.o9 2 luni, am 6 Kg si 59 cm....in concluzie sunt the best.
poze cu mine, un superb o sa va arat in curand.
rad in hohote, stau cat e ziua de lunga si-mi studiez manutele, am tot timpul nevoie de compani9e p-entru ca ma plictisesc foarte repede de jucarii
hai pa, ca plec la treba
va pup
puppe spune:
Salut, mai bebe David nascut in acceasi zi cu mine! Eu, Andrada, sunt mai mica (doar 5, 5 kg si nu stiu cati cm, ca inca n-am ajuns la doctor), dar sunt la fel de frumoasa si desteapta si modesta ca si mami.Care mami se tot chinuie sa-mi scaneze niste poze sa le puna pe net, dar nu reuseste, ca scannerul ala e mare filozofie...
Doinna spune:
Puppe ne te simti rau...si eu am tot scannat la poze dar nu stiu cum si unde sa le asez sa le vedeti si voi.Asa ca nu esti singura!
Sanatate la bebei si mamici.
amik spune:
hello,hello!
de cateva zile nu am mai intrat pe net si v-am simtit lipsa.
de ieri am fetita de 2 luni!draga mea! e din ce in ce mai receptiva.rade cand ne vede si gangureste cu noi o data ca si cum ne-ar vorbi!suntem pe zi ce trece fascinati de noul nostru statut de parinti.
nu o mai botezam in afara bucurestiului. se punea problema vremii,a transportului bunicilor...etc.asa ca am inchiriat restaurantul Alunis,ca tot e vis-a-vis de casa...si gata!iar de botezat...la biserica unde ne-am cununat!
de-abia astept sa se intample,dar cred ca voi avea niste emotii!!!
dar nu stiu cu ce sa o imbracam.oare cum o fi vremea la sfarsitul lunii?
in alta ordine de idei,eu am inceput sesiunea de restante.am fost si cu alexandra la examen.razvan a stat cu ea in parculetul facultatii.
suntem fericiti!o familie adevarata!...
va pupacim cu drag,
alexandra mare & alexandra mica.