Bebelusi de iunie-iulie 2003-partea a 3 a
Raspunsuri - Pagina 5
Kara spune:
Bibi, eu nu am avut in intentie sa te jignesc, dar credeam ca acest site este destinat mamicilor care isi impartasesc din experienta lor...
mie asa mi-a zis un dr foarte bun, ca in strainatate nu se mai foloseste deloc, ca au observat ca nu este bun pt dezvoltarea inteligentei...deci nu cum spui sau ai inteles tu decat atunci cand se depasesc dozele...
eu m-am simtit datoare sa-ti impartasesc din ceea ce stiam....restul tu decizi!!!
si nu mi-a placut felul in care mi-ai raspuns, pt ca eu nu am facut altceva sa trag decat un semnal de alarma care pt mine este...pt ca si mie mi se intamplase...
sper acum sa ma intelegi.!!
parpalak spune:
Nu mai fiti suparate mamicilor, toate sintem obosite si nedormite. Nici o mamica nu-i da bebeului ei medicamente cu inima usoara, dar ce sa facem, daca trebuie, trebuie! Bibi, poate n-ar strica sa discuti cu doctorul tau o alternativa la fenobarbital, asa, ca idee. Kara, ce se da in state in loc de fenobarbital? Sint convinsa ca Bibi n-o sa-i dea decit daca n-are incotro. Si nu cred ca doze foarte mici de medicament au vreun efect prea nociv. Iar medicamentele in exces ne fac rau si noua, adultilor, in definitiv, nu?
Marox, pina la urma cred ca doctorul a vrut sa spuna ca sa-i maresti timpul intre mese, pe cit posibil. La Paul merge, doar daca nu exagerez, sa zicem, cam o masa pe zi "lungita", in rest, la cerere. Nu vreau nici sa se invete ca trebuie sa urle de foame juma de ora de cite ori ii e foame.
Sanatate la bebei si mamici.
nicol74 spune:
Buna mamicilor !
bebe Teodora, 7 sapt
Bine v-am regasit. Sunteti tare harnice. Eu una nu reusesc deloc sa mai intru pe net, recunosc ca nu din cauza fetitzei ci si fiindca am un examen pe 5 septembrie si o multime de alte treburi.
Am nascut normal fara Epidurala, la Polizu, desi au fost unele probleme cu mine, fiindca depasisem termenul si bebe era mare ... dar bebe a fost f. bine !! Scor Apgar 9, 4850g si 53 cm ! Si nici o problema !
La o luna avea 5250g si 56 cm, acum cred ca are 6000g sau poate mai mult ! Mananca f. mult si o alaptez numai la san. Sper sa am lapte !! Mananca f. des cam la 2.5-3 ore si noaptea se trezeste o singura data ! Dar vreau sa -i dau ceai cam peste o sapt -doua in locul mesei de noapte. Voi ce ziceti ?? E fetitza si nu vreau sa fie un ursuletz!!
Va pup si multa sanatate !
Nicoleta
Doinna spune:
Buna fetelor!ce se intampla cu voi?unde sunteti?
Nicol,nu stiu ce sa zic,crezi ca e bine sa o bagi la,,diet,,?Eu cred ca nu e cazul,stii la copii nu stii niciodata,au ei perioade in care nu prea mananca si atunci pierd putin din greutate,dar astea vin de la sine,daca e mancacioasa nu cred ca e ceva rau,e inca mica,atunci cand o sa inceapa sa mearga in patru labute si o sa faca miscare o sa slabeasca.Oricum,asa cred eu,sunt sigura ca tu stii cum e mai bine ptr puiuta ta.Bafta multa.
Cornelia spune:
Buna fetelor! Ne-am intors si noi. De fapt, am calculatorul pe jos si imi e cam greu sa scriu, dar imi ere dor de voi.
Vad ca Mariuta (care face doua luni pe 2 septembrie) continua sa se inscrie prointre cei mai mititei. Are 4,600 kg. A avut cateva zile in care a mancat f. bine si atunci a pus aproape jum. de kg, dar acum iar trecem printr-o perioada in care ma rog de ea sa manance. Oricum, este foarte schimbata si are si ea pulpite, obrajori si gusita (face chiar si gropite in coate). Toata lumea spune ca a inceput sa arate si ea a bebelus. Pana acum era o papusica lunga si slaba.
Vad ca bb-ii vostri se intorc deja de pe burta. Maria este f. lenesa. Daca acum doua-trei saptamani isi tinea capul f. bine de pe burta, acum parca nu mai vrea. Nu ii place sa stea pe burta, plange si mananca salteluta sau manuta ei. Nu mai isi ridica nici capul. E oare vreo problema? Parca am citit si eu pe undeva ca pe la doua luni ar trebui sa se intoarca.
Intre timp noi am fost la o nunta si Mariuta s-a comportat exemplar. A fost treaza la starea civila si la biserica, a dormit la restaurant! pana la ora 1 si apoi pana la 6 la hotel. La 6.30 a papat si parea f. multumita de camera ei de hotel.
Cateodata mai plange si ea seara, dar din fericire, doarme f. bine noptile (intre 7 si 10 ore). Azi noapte a dormit de la 11 la 8.30. Cred ca seamana cu mine si nu ii place sa se trezeasca prea dimineata.
Somnul asta lung a venit totusi dupa o zi in care nu a dormit de loc. Adica, de la 9 dimineata si pana la 11 seara, a adormit de vreo trei ori si a dormit cam jumatate de ora. A mai avut ea cateva zile din astea.
Cu colicile stam mai bine. Bem baby drink si seara ceai de fenicul de la Milupa. Noua ne fac bine.
Va pupam!
Cornelia si bb Mariuta
Marox spune:
Doamne, ce greu e sa cresti un copil...Moralul meu s-a inaltzat un picut dupa o noapte sanatoasa de somn, ieri eram ca o cirpa. (Se poate aplica un citat dintr-un roman care mi-a placut: "Aveam moralul asa de jos ca puteam privi un sarpe in ochi" !) Alex, nu stiu de ce, a urlat de pe la 5 dupa masa pina la miezul noptii. O fi fost din cauza vaccinului, o fi fost din cauza colicilor? La 12 noaptea a baut 90 ml si a dormit pina azi dimineata la 8 jumate. Dupa ce a ras in 10 minute 120 ml a adormit din nou pina la 1. Inca putin si aplic ce-a zis doctorul, adica sa ajungem la 5 mese pe zi. Apropo, Parpalak, am recitit mesajul meu si mi-am dat seama ca nu e tocmai ce-as fi vrut sa scriu. Ma gindesc ca un copil poate avea 5 mese/zi in momentul in care o sare pe cea de noapte. Daca doarme 8 ore pe noapte rezulta un interval de aprox 3 ore intre mese in timpul zilei (16 ore ramase : 5 mese).
parpalak spune:
Da, Marox, dar oricum nu poate s-o sara decit din proprie initiativa. Ideea e sa-i arati in timpul zilei ca se poate papa si la interval mai mare - asa, poate-i vine ideea s-o sara pe aia de noapte daca-si face plinul de cu seara. Pe la "Parintii intreaba.." o sa gasesti si tehnica datului de mincare la ore fixe (3), pe care eu una n-as fi in stare s-o aplic. Pe de alta parte, mie nici nu mi-a facut figura cu mincatul odata pe ora suficient de des ca sa zic ca nu ma mai tin pe picioare de oboseala. Acuma cere din proprie initiativa la 3-4 ore. Iar seara, daca avem activitati foc de interesante, e in stare sa "uite" de masa si s-o ia mai tirziu (si mai mult). Exceptia fiind aseara, cind a obosit mai devreme, asa ca a adormit inainte sa-si faca plinul, ca atare tot am avut o masa in timpul noptii.
Sanatate la bebei si mamici.
elena_ltd spune:
Buna mamici! Maine facem si noi 6 saptamani si tot citesc cum bebicii vostri incep sa aiba un programel cat de cat, iar Mihaita nici nu are de gand. De cand i-am bagat supliment macar nu mai sta nonstop la san, dar tot des cere sa suga, iar ziua mare minune daca prinde o ora legata de somn. E cu ochii peste tot si vrea mereu companie. Azi avea pielea cam calda si i-am luat temperatura. Avea 37,6. Mi s-a parut cam mult dar am dat vina pe caldura si pe faptul ca inca nu-si regleaza bine temperatura, caci altfel e vioi. I-am facut repede o baita cu apa putin mai rece decat temperatura corpului si si-a revenit. Voi ce ziceti?
Nicoleta, eu nu-s de parere sa-i inlocuiesti masa de noapte cu ceai inca doar de teama ca ar deveni un ursulet. E posibil nici sa nu fie multumita de chestia asta si tot sa te trezeasca sa manance. Nu-ti face griji ca ar putea fi prea grasa, va slabi cand va fi mai activa, pe la 8-12 luni. Fetitei mele asa i s-a intamplat, iar acum, la trei ani jumate e tocmai bine. Pe la 5 luni parca era luptator de sumo, m-am speriat si eu atunci, dar am vazut ca nu era cazul.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
nicol74 spune:
Mercic de raspuns Elena, treaba e ca nu vrea ceai de loc, nici macar
cand a avut colici n-a vrut. Asa ca nici o sansa cu ce as vrea eu oricum !
Nici bebe meu nu vrea cu program, la 2 ore maxim, hai, 2 si jum. incepe dansul si nu am ce face. Cred ca si din cauza ca s-a invatat la san si ii place tare mult !! Dar sunt pe baricade, macar sa am eu lapte cat mai mult timp sa-i dau ...
Bafta cu lapticul oridecare ar fi !
Nicoleta
amik spune:
hello!
mamaaa,mi-a fost dor de voi.de ce nu a mers siteul???
alexandra are 7 saptamani si 5,450kg.e cumintica,doarme bine noaptea,acum vorbeste in patut cu jucariile!e zgariata toata pe fata pt ca isi suge degetelul si cu celelalte isi framanta obrajii.iar unghiutele,oricat i le-as taia eu,tot colturoase raman!:))
gangureste de ti-e mai mare dragul sa o asculti.ieri a vorbit cu razvan o gramada,iar scumpul meu sot era topit tot!
a crescut puiutul nostru!nu mai e doar un bot de carnita!!!!
pupici la mamici si bebici.
alexandra mare & alexandra mica