Bebelusi de iunie-iulie 2003-partea a 3 a

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Dragi mamici, Mihai are acum 5 saptamani si ne confruntam cu o problema. De sambata am inceput sa-i dau completare Milumil 1. Cateva zile a mers cum a mai mers, dar azi a fost teroare. Nu stiu exact din ce motiv nu mai reuseste sa bea lapticul din biberon si plange. Am schimbat vreo 8 tetine, de silicon, de cauciuc, rotunde, anatomice. Nu-i place si pace. Ma gandesc ca nu-i place laptele, habar n-am, desi pana acum l-a papat. De la mine nu se satura si, desi am facut cu mare strangere de inima pasul catre biberon, am sperat ca asta va rezolva problema. Nu bea mai mult de 20-40 ml din biberon, asta dupa ce il alaptez la san, apoi constat ca-i e fomica iar. Sunt cam panicata si nu stiu cum sa procedez cu el.
Va rog, daca ati trecut prin ceva similar sau aveti vreo idee, ziceti-mi si mie.
Sa auzim de copii sanatosi si...mancaciosi!

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Salut mamici!! Pe unde mai sunteti ca nu prea mai scrieti. Probabil ca sunteti ocupata cu bbeii.Ieri Taisia s-a intors de pe burta pe spate si m-am bucurat pt ea. Pe zi ce trece devine mai puternica si mai..inalta. Nici nu stiu cu cine seamana asa lungana. Continua sa doarma noaptea destul de bine, rar se trezeste in timpul noptii, dupa vreo 5 ore de somn. Ea mananca la fiecare masa peste 100 ml lapte (cam ~ 130) si e multumita asa.
Roxette, incearca ceaiul de musetel si intreaba dr, exista o alifie pt iritatia asta de la transpiratie.
Elena,. incearca alt lapte. Taisia e fericita cu Similac. tetinele de la Chicco (S) sunt cele mai bune dupa parerea mea. Insista cu biberonul si daca se opreste, ridica bb pe umar sa scoata gazul, poate a inghitit mult aer si se simte saul, apoi peste putin timp isi aduce amintte ca e foame. Si TAisia face asa, si dupa putin timp mananca iar. Rabdare multa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Elena_ltd, si noi ne confruntam cu problema asta. Tot de pe la 5 saptamini am inceput sa-i dau completare cu biberonul. Din cind in cind, dar mai ales seara, Alex (acum are 2,5 luni) se apuca sa plinga dupa jumate sau trei sferturi de biberon. Nici daca-l pun la sin nu vrea sa suga. Uneori merge asa cum a zis Gio, daca scoate gazele mai maninca un pic, alteori, ca ieri seara, plinge si nu se calmeaza nicicum. Nu cred ca e din cauza laptelui, mai degraba cred ca are colici. Laptele nu vreau sa i-l schimb pt ca e special, hipoalergenic si se da in completarea laptelui matern. In fine, sa vedem ce zice doctorul ca mergem miine. Vizita de 2 luni nu i-am facut-o la timp pt ca doctorul a fost in concediu, sint curioasa cit o fi luat in greutate (Alex, nu doctorul !!:-)), mai ales ca in ultimele zile n-a mincat prea mult. Trebuie sa-mi fac lista cu tot ce vreau sa-i spun !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Fetelor, multumesc pentru ajutor! In seara asta am stat cu el incet, incet sa eructeze, mai cu plansete, mai cu scremete a papat si completarea de lapte si a adormit multumit. cel putin asa parea. Intr-adevar, inghite mult aer la biberon si, desi ii dau cu tetina S, parca se tot ineaca.
Culmea culmilor a fost ca azi la doctor, cantarit la o saptamana, am constatat cu stupoare ca luase 400 g. In prima luna a luat 600 de g, iar intr-o saptamana 400g. Mi s-a parut incredibil. Acum are 3,700 kg. Doctorita noastra se uita la noi perplexa si citeam pe fata ei:Domne, parintii astia sunt dusi cu pluta! De ce va plangeti ca are dificultati la alaptat cand copilul se dezvolta in ritmul asta? El, saracutul, a luat atat de mult in greutate dupa ce am reusit sa-i dau suplimentul, chiar si asa, cu miauneli si matzaieli. Apoi, mi-a recomandat sa schimb laptele peste o saptamana cu Vitalact.
In fine, sper sa ne gasim cumva calmul si echilibrul si sa iasa asa cum e mai bine pentru moaca mica.
Multumesc inca o data si sa auzim de copii sanatosi!

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Eu() sa stiti ca mananc numai tzatzica si tot plang seara si scot tzatza din gura de nu mai stie mami ce sa-mi faca.Cateodata ii vine sa.Asa ca se plimba cu mine prin casa,imi pune muzica,danseaza cu mine in brate si pana la urma imi trece....dar sa stiti ca mi se intampla in fiecare seara.Offff....abia astept sa ma fac mai mare!!!

Mami va pupa pe toate,ca uite,cu mine nici nu mai are timp sa vina sa va scrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Dragi mamici, si puiuta mea si-a facut program de plans, de la ora 20 la 22. Prima jumatate de ora rezist dar dupa aceea plang cu ea pentru ca nu mai stiu ce sa-i fac. Nu vrea sa stea in nici o pozitie, nu vrea nici titi, nici plimbare nu mai vrea... Ooooffff, si plange pana se face vanata si se agita si se mai zgarie si pe fatuca si mai scapa si pumnisorii in nasuc...Am incercat sa-i dau ceaiuri dar nu primeste nimic scuipa tot ce-i dau. Abia abia ii dau picaturile de vitamina D. Totusi dupa plans doarme 3-4 ore fara intrerupere.Ziua sta destul de mult treaza si mai mult in brate. Nu fac mai nimic prin casa, dar de luni sotul incepe serviciul si nu stiu cum o sa ne descurcam.Desi incerc sa dorm atunci cand bb doarme tot ma simt obosita si tot as dormi. Voi cum va descurcati? Poate sunt eu mai rasfatata...(Bebita mea are 4 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doinna spune:

Mamicilor,nu-i usor dar trebuie sa avem rabdare.Bb-ul meu drag a dormit de la 10 la 7 dimineata.Nu-mi venea sa cred ,m-am tot trezit sa ma uit la el,mi-era frica sa nu fi patit ceva...dar s-a trezit gangurind si cu o pofta de mancare...Oricum si noi avem probleme seara ptr 2 ore...plange,plange de nu stiu ce sa-i mai fac dar ii dau baby drink in fiecare seara inainte de culcare si cred ca asta il linisteste.Altceva nu-i dau nimic,doar sin.Inca mai avem probleme cu constipatia,la fiecare 3 zile tb sa-l ajut cu supozitor ptr ca il doare rau burtica.Altele crestem mari suntem din ce in ce mai alerti si incepem incetuc sa vedem lumea din jur,...azi avem 2 luni si 13 zile...
Deci rabdare mamici,rabdare,rabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Azi avem 5 saptamani

Gata,m-am lamurit...nu sunt singura cu astfel de probleme.Tango si celelalte mamici cu bebici ,cel mai bine e sa incercam sa avem rabdare ,sa nu incepem si noi sa plangem ca nu rezolvam nimic.Am fost si eu tentata,dar mi-am spus ca fetita mea,are nevoie de mine si are incredere in mine in momentele acelea.Sunt colici si sunt niste dureri cumplite pentru ei...asta din cat am citit si eu.Si chiar daca-i dai ceai sau gripe water sau orice altceva,tot nu trec de tot,asa ca trebuie sa-i intelegem si pe ei,micutii,sa ne plimbam cu ei sa le
vorbim frumos si apoi...de cat plang,obosesc si...adorm.
Trecem noi si peste asta!!!
Tango,eu sunt singura cu ea,cate 5-6 zile,de la 2 saptamani.Nu mi-e usor ,dar sa zicem ca inceputul a fost mai greu,ca acum ...m-am obisnuit.Nu prea am timp de mare lucru,dar uite,ieri am apucat sa calc hainutele ei si 2 lenjerii,am spalat pe jos in tot casoiul si am du-o si la plimbare.Alta data nu e timp nici sa ma spal...cum v-am mai scris.De 3 zile ma chinui sa fac niste chiftelute si tot adaug cate un ingredient,dupa care hop...se trezeste...baga compozitia in frigider si fugi la ea.Azi am ajuns la concluzia ca arunc compozitia aia,ca nu mai e proaspata.Pregateste-te sa iei masa si pe strada ,la plimbare,gen sandvis.

Claudia si galusca Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Alex ne-a chinuit aseara bine de tot. I-am facut baie pe la 10 si problemele au inceput cind am vrut sa-i dam de mincare. Mai mult de 30 ml de bib n-a luat. Am incercat si cu un biberon cu lapte muls, tot 30 ml a baut. Si urlaaaa! Pina la urma l-am pus la sin, fara sa-mi fac prea mari sperante pt ca ma mulsesem nu cu mult timp inainte. A stat vreo ora la sin, dupa aceea iar a inceput miriiala, suzeta o tinea in gura, incepea din nou scandalul cind o scapa, il pasam de la unul la altul (si eram 3 !), in fine s-a calmat din senin pe la 12 jumate cind s-a dat stingerea (tocmai intrasem intr-o pana de curent din cauza unei furtuni). Si a dormit pina la 5 jumate. Pe la 3 l-am auzit ca s-a trezit si-si sugea pumnul, din fericire a reusit sa adoarma din nou fara vreun ajutor.

Dimineata am fost cu el la doctor. Are acuma, la 2.5 luni, 5.650 kg, 58 cm. La o luna avea 3.900 kg si 53 cm. Si eu care-mi faceam probleme ca nu s-a lungit, bazindu-ma pe unele hainute care-i mai vin desi le poarta de la nastere. M-am apucat de citeva zile sa fac si un tabel cu cit maninca (sin, bib, lapte muls) si la ce ore. Pe zi nu ia prea mult din biberon, in jur de 400-500 ml, restul de la sin, desi nu-mi prea vine sa cred, insa e pe curba mediana a greutatii, ceea ce e OK. Pt plinsetele de seara doctorul a zis ca nu stie ce sa-mi zica pt ca nu crede ca e de la colici, cica ar trebui sa plinga la fiecare biberon sau supt daca il durea burta. A da, vazind ca Alex manica de 6 ori pe zi doctorul mi-a zis sa incerc sa-l trec la 5 mese, cu alte cuvinte sa maresc intervalul dintre mese, asta m-ar ajuta sa nu mai fiu atit de obosita. Pai eu sint de acord cu teoria, dar practica ma omoara, citeodata copilul urla de la 2 ore jumate si de-abia reusesc sa-l tin pina la 3, cum sa-l tin 5 ore nemincat in timpul zilei?!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kara spune:

Mihai are 8 saptamani si 5,400 kg.

si noi ne-am confruntat cu asemenea dureri si inca mai are colici si in special seara il apuca...nu ii mai dau nimi de colici...nici el nu prea mai mananca f bine, dar ii dau ceai de musetel imediat dupa, pt deshidratare...cred ca din cauza caldurii

in schimb, el doarme numai pe burta si ziua si noaptea ...si poate sa stea linisit, nu-l mai deranjeaza burtica f mult...chiar cand plange in timpul mesei, il las sa regurgiteze si il pun pe burtica in pat, il las putin si isi revine.

kara si mihai.

Mergi la inceput