Bebelusi de iunie-iulie 2003-partea a 3 a
Raspunsuri - Pagina 12
puppe spune:
Hai sa ne mai laudam si noi...
Andrada a facut ieri vaccinul de 2 luni (la care a urlat de mi-a rupt inima), se pare ca l-a suportat binisor, nu a facut febra, nici diaree, in schimb colicii au atins cota absoluta, a urlat ieri de la 15 la 22 seara ca oparita.Cu ocazia asta, am remarcat si lacrimi in ochisorii ei, ca tot imi faceam probleme...Pana la urma, s-a linistit, a papat bine, dupa care A RAS pentru prima oara.Mi-a venit s-o mananc !E foarte preocupata de degetele, pe care le baga in gura, uneori pe sub suzeta si chiar pe sub sanul meu."Vorbeste" cu noi de vreo 2 saptamani, zambeste (cel mai mult la mine!!!), uguieste ca un porumbel, e o scumpa de-mi dau lacrimile cateodata de dragul ei.Papa doar lapte de la san si ceai de colici din biberon, desi ceaiul ala mai mult il mesteca (face o mutrita scarbita, plimba ceaiul prin gurita, il mai scuipa...deh! daca e amar...).Soacra-mea a venit si ea cu idei marete: ca sa-i introduc sucul de morcovi in alimentatie, ca poate face kk mai des, fiindca laptele meu e prea vartos (!!!) asta in conditiile in care Andi face kk o data pe zi, si atunci umple pampersul, nu e constipata, dar soacra-mea le stie pe toate...Am intrebat medica, si a zis sa nu-i dau nici un suc pana nu face macar 4 luni, ca nu e cazul, s-o alaptez in continuare si sa nu-mi fac probleme.O sa-mi fie mai greu de la 1 octombrie, cand trebuie sa ma intorc la lucru, fiindca va trebui sa ma mulg dimineata pentru masa de ora 10 si apoi sa fug acasa la pranz s-o alaptez, dar, daca ea e sanatoasa, eu nu ma plang.
Inca se mai trezeste noaptea la 4-5 pentru papa, suge un san si adoarme imediat. Ciudat, noaptea nu are colici ...Doamne ajuta !
Cu exceptia durerilor de burtica, din cauza carora se face ghem uneori si mi se rupe inima de mila ei, e un copil cuminte si tot mai afectiv. Ma distreaza la maxim cand vrea ea sa tina de biberon cu pumnisorii (tot asa face si la san, se prinde de el parca i-ar fi teama ca il fura cineva...)
Mi-e cam groaza de momentul cand va trebui sa bea lapte din biberon, dar i-am facut o singura gaura la tetina si se va chinui un pic sa traga.Sper din tot sufletul sa prefere sa suga de la san, ca altfel am pus-o, daca voi fi nevoita sa ma mulg toata ziua...
Andi are acum 10 saptamani , 5,6 kg si 58 cm.A crescut puiutul meu...
Pupici la toti bebeii si la mamicile din dotare !
romana spune:
Hai sa vorbim despre introducerea suculetului de morcovi in alimentatia bebelusului.
Cind am facut vaccinul la 2 luni ( in 21 aug.) dr. a zis ca peste 2 sapt. sa-i dam suc de morcovi...... Sotul a zis NU. Pina nu face copilul 5 luni nimic altceva decit lapte... nici macar ceai, ca sa nu-i stricam stomacelul.
Adevarul e ca daca i-as da si ceai nu ar mai minca suficient lapte ca s-ar umfla cu apa si atunci ce-am facut?
Dar cu suculetul de morcovi eu as zice ca poate ar fi bine pe la 3 luni si jumatate. Eu ii dau doar Humana 1 la fiecare masa, iar noapte mai suge si la sin deoarece cred ca nu stie ce face. Ziua se joaca foarte smechereste cu sinii si nu suge nimic.
Asa ca productia mea de lapte este aproape inexistenta. M-am oprit si nu mai iau Galactogil ca m-am ingrasat vreo 4 kg si nici chef de gimnastica nu am inca.
Deci ce parere aveti de suculetul de morcovi, eventual suculet de portocale.
MAROX: M-am gindit si eu ca din cauza traditionalei "prietenii" intre francezi si germani nu gasesti Humana in Franta. Ce Dumnezeu... nu le-a trecut inca? Bebelusii ce vina au?
Va saruta in cor Romana si Cristian
Marox spune:
Ah, nu, Romana, lapticul n-are nimic de-a face cu prietenia, ci cu ...economia! Ca francezii au si ei fabricile lor de lapte praf (ca d-aia nu alapteaza frantuzoaicele) si nu importa. Singurul lapte al unei firme straine, dar banuiesc fabricat in Franta este ENFAMIL.
Inca ceva: eu nu sint pt diversificarea precoce, adica nu inainte de 4.5-5 luni, se pare ca riscul de alergie creste daca introduci alimente mai repede. In fine, sper sa ma tina nervii pina ajunge Alex la virsta aia...
Fetelor, ce sa va spun, am un talent sa-mi bat cuie-n talpa ceva de speriat! Cum nu-mi ajungea sa-l am numai pe Alex am facut un pas inainte si m-am pus voluntara sa-l tin si pe nepotu-meu juma de zi. Cica e copil cuminte de felul lui ! Cica! De data asta s-a hotarit sa nu mai fie, saracutu' se pare ca-i ies dintii (3.5 luni), mai e si racit, asa ca nu prea doarme si miriie incontinuu. Ceea ce nu-l impiedica sa manince. Nu va spun cum a fost la 12 cind au inceput "teroristii" concertul in acelasi timp si nu mai stiam unde sa fugim mai intii. Mare noroc ca e mama aici, ea-l hranea pe unu' si eu pe altu'. Nu stiu zau ce fac mamele cu gemeni, mission imposible.
Elena_ltd, inca n-am avut probleme cu al meu, dar cum Pierre e racit, iti copiez de pe lista de medicamente pe care mi-a lasat-o maica-sa: Octofère-supozitor; ProRhinel-pt nas infundat; Hexapneumine-sirop de tuse. Supozitorul i l-a dat maica-sa dimineata, de tusit n-a tusit, iar picaturi de desfundat nasul, atita timp cit poate suge din bib nu-i dau.
Sa ma laud si eu cu al meu, i-am pus aseara pozele. Cind aveti chef si timp uitati-va si la el, ba si la varu'sau, haideti, e un chilipir, ii aveti pe amindoi si platiti o singura data :-))) !!!
http://community.webshots.com/user/maroxve
Claudya, e o scumpete Emma ! Iar tu erai o gravidutza foarte in forma, sper ca ti-ai pastrat tonusul!
crisotexa spune:
Mai fetelor,
Cum se face ca ne gasim asa putin timp de scris? Cand ma gandesc ca mama a crescut patru copii facuti in cinci ani, fara pampaersi si fara ajutor, mi se pare ca sunt handicapata. Dar totusi nu prea am timp de nimic.
Am facut ieri vaccinul de doua luni si bineinteles ca Tudor a plans. Las sa vada si doamna doctor cum plangem noi. A avut un pic de febra, dar nu mare, insa am fost eu deranjata la stomac si iar a avut dureri de burtica. Sper sa ne treaca repede. Ce enervanta e situatia asta cu laptele din tzatzica insuficient. Daca ii fac completare nu il mananca daca nu ii fac mi se pare ca ar vrea. Oricum la doua luni si zece zile avea aproape 6 kg si 61 cm.
Vreau si eu sa ma duc maine la targ insa, cum bine stiti si voi , cum sa ne facem noi planuri de azi pentru maine?!!!!
Elena, imi pare tare rau pentru povestea cu firul. Cred ca a fost mare chin.
Pentru bebeii cu colici incercati si cu Gripe water poate va e bun si voua. Nu e scump si e si natural.
termometru va recomand sa luati din ala digital ca e super. Eu am avut unul normal, cu mercur, de la Chicco, si nu a fost bun de nimic. Nu se ridica mercurul ala nici sa-l pici cu ceara. Asa ca dupa ce am dat pe ala 250.000 lei am mai luat si unul digital de 400.000 lei. Insa asta macar merita.
he, he, am aflat si o veste buna!!!! Io nu stiam ca guvernantii nostri au adus un amendament la legea cu indemnizatia pentru perioada de concediu maternal si ca daca am intrat in concediu pana la 1 ianuarie o sa beneficiem de indemnizatia neplafonata la salariul mediu pe economie, cum era si pana acum. Io pierdeam ceva banuti, asa ca ma bucur nespus.
Cu laptele praf ce sa zic, eu am luat de la tara unde am fost Morinaga (japonez facut in Olanda), si merg pe asta. Mai nasol ca nu prea se mai gaseste. Nu imi vine sa il schimb.
Pupa Crisa fetele si in curand o sa scapam toate de colicii astia nebuni si o sa fim mai
Adi spune:
Buna fetelor,
Nu am mai scris demult si va admir pe cele care reusiti. Maria face 3 luni pe 27 sept, are vreo 5 kg si ceva,cresterea spectaculoasa din ultima luna datorandu-se pacatoasei de formula impotriva careia am luptat cat am putut si inca mai lupt dar am f putin lapte.
Romana, de la Galactogil ne ingrasam? Dupa ce ca dupa nastere am ramas cu 72 de kg, acum am 75. Imi vine sa imi trag palme. Eu am luat (iau) si Nutrinatal dar nu pare sa ajute:(((.
Crisa de unde ai cumparat termometrul?
Fetelor voi vad va ati mai plecat cu puii vostri din localitate. Eu am intrebat dr daca pot sa duc fata sa o vada strabunicile si a zis ca nu. Sa astept primavara, ca e departe pana in jud Olt. Voi ce ziceti? Pana acum nu am avut nici o problema in afara de putina febra la vaccin.
Eu as merge la expo.
Adina si bb Maria.
crisotexa spune:
Adi de la o farmacie din berceni.
Treaba cu amendamentul e sigur , m-i la arata tipa de la personal.
Pup
Kehleyr spune:
Crisa daca e adevarata treaba cu amendamentul ai o bere de la mine :) sau o prajitura, ca berea e pentru barbati. Ia sa vezi cum stau in concediu pana in vara!
Adi am mai auzit si eu de pediatri care zic sa nu iesi cu bebe... Eu am mers cu Stefania pana la Bran (~3 ore) cand nu avea inca 2 luni (apropo fetele noastre sunt nascute in aceeasi zi!). Doctorita a zis ca foarte bine, ca o sa ii priasca aerul curat. Dar drumul a fost foarte obositor, pentru ca a cerut de mancare pe drum si e cam incomod... Ba sa oprim, dar pe DN1 e praf la greu, ba sa ii dau din mers, dar plangea de colici... Cu toate acestea chiar azi repetam figura . Eu zic sa te inarmezi cu rabdare si sa te duci.
Apropo de termometru, si eu am luat din ala Chicco si mi-a zis medicul ca e de pisici (Mercurul urca, dar nu se vede decat cu lupa...) Asa ca noi folosim din acela analogic pentru adulti.
Romana cu diversificarea parerile sunt super impartite chiar si intre doctori... Verisoara mea are un baietel de 3 luni si 1/2 si deja i-a introdus suc de morcovi si de portocale (in rest numai san). Pediatra mea nu recomanda inainte de 4 luni implinite. Asa ca nu stiu ce sa zic, s-ar putea sa fie bine oricum sau sa nu se stie inca exact... Eu una daca am lapte (sper) nu ii introduc nimic inainte de 4 luni implinite...
puppe spune:
Legat de indemnizatia de maternitate: fetele de la noi de la lucru mi-au spus ca, fiindca am intrat in concediu in 8 iulie beneficiez de 85% din salariul de incadrare pana in decembrie 2003, iar din ianuarie 2004 voi primi o suma fixa de 4200000 (parca, sper sa nu fi uitat suma) pe toata durata concediului de ingrijire a copilului. Pe mine ma avantajeaza situatia, fiindca acum primesc doar 3 milioane, reprezentand 85% din salariu.
Legat de kk verde (extrem de mare legatura cu indemnizatia de maternitate, nu ???!!)- si eu am crezut ca Andi face asa ceva fiindca ii dau Baby Calm si Baby Drink. De 2 zile insa, nu ii mai dau, am trecut-o pe ceai de musetel combinat cu ceai de chimion si kk e mai verde ca niciodata, parca ar manca iarba.Bineinteles, colicii nu cedeaza, am incercat absolut totul (si Gripe Water, degeaba...), tot ce pot face este sa o plimb prin casa (sau cu carutul afara)si se potoleste dupa ce-si goleste stomacelul.Asta e, vor trece si colicii astia nesuferiti, ma ingrozesc doar cand citesc despre bebei care au colici pana la 7-8 luni...Iar cu ceea ce mananca mama care alapteaza, aiurea in tramvai ! N-am mai mancat nici fructe, nici legume, am baut litri de ceai de chimion si fenicul, si tot degeaba. Medica a zis ca-s nebuna daca nu mananc fructe si legume proaspete, ca privez copilul de vitamine si colici tot va avea. Asa ca acum mananc de toate, mai putin varza si fasole, si credeti-ma ca nu-i nici o diferenta intre colicii pe care-i are Andrada acum si cei pe care-i avea cand tineam regim ca bolnavii de ulcer.Pana la urma, le dau dreptate doctorilor; colicii trec cand vor ei, nu cand credem noi...
madishor spune:
Si noua ne-a spus doctorita sa incepem cu sucul la 2 luni jumate. Am intrebat de ce asa repede si mi-a spus ca "nu trebuie considerat mancare ci este un aport de vitamine necesar in perioada asta". Tinand cont de faptul ca imi plac mai mult vitaminele din suc decat cele din cutie o sa incep de luni sa-i dau suc de morcovi lui Matei, dar o sa ma opresc daca apare orice fel de problema. Daca va hotarati cumva sa incepeti cu sucul atentie cu ce incepeti: sucul de morcovi constipa, iar cel de portocala nu se recomanda sub 1 an, pentru ca irita stomacul.
La noi a inceput perioada plictiselii - de carusel s-a plictisit si cu jucarii inca nu se poate juca, asa ca vrea tot timpul sa se joace cu cineva. Am descoperit si o alintealka draguta - daca il pup pe gusita isi lasa capul pe spate si nici nu misca, doar maraie incetisor - aparca ar toarce.